Zvláštní přístup na klinice ivf Zlín Tomášov

Anonymní
9.12.22 15:29

Zvláštní přístup na klinice ivf Zlín Tomášov

Ahojte holky.
Chtěla jsem se s vámi podělit o mou zkušenost na ivf Zlín Tomášov a zároveň zjistit, jestli máte někdo podobné zkušenosti.
Snažíme se o dítě s přítelem na Tomášově od začátku minulého roku.
Když jsme byli v začátcích, tak nám říkali, jak jsme mladí, jak to půjde hned a bohužel. Já pcos, přítel málo progresivních spermií. Byl ČPS 1×, pak už následně IUI s Clostikem a utrog. A pak už doktor začal hned tlačit do IVF, což jsem byla celkem v šoku, protože když jsme tam byli poprvé, říkal, že by měl být párkrát ČPS, pak třeba více IUI a ne jen vše jednou a pak hned IVF. Na začátku při konzultaci také mluvil o vyšetření průchodnosti vaječníků, což už ani zmínka. Navíc jsem velmi špatně snášela stimulaci u IUI, byla jsem opravdu strašně nafouklá, nebylo mi dobře a hlavně po IUI, které bylo strašně bolestivé, tak jsem měla OHSS. Opravdu strašný zážitek, jak psychicky, tak fyzicky. A když jsem šla po 14dnech na krev, tak jsem si přišla, jak na běžícím páse, když mi bylo oznameno, že nic, tak pujdete do IVF?… No upřímně jsem se z toho celkem složila, nehledě na to, že jsem přibrala 10kg z té stimulace a nelíbil se mi ten přístup toho,, tlačení,,.Tak jsme si dali pauzu s přítelem ještě vzhledem k dalším nepříjemným rodinným událostem.
Teď jsem byla na gynekologii kvůli cystě a tam jsme s gynekologem probírali situaci a ten mě řekl, že vzhledem k pritelove špatnému spermiu by na nic nečekal a sel do IVF, tak jsme se rozhodli, že teda do toho půjdeme, protože už je to opravdu dlouho, co se nám nedaří a navíc bychom chtěli děti dvě, tak už je na čase.
No další věc, že když jsem volala na kliniku, že tedy bychom rádi do toho šli, tak mi řekla sestra, že není problém, že mam přijít, jakmile mi začne menstruace.
Což jsem si uvědomila (ze zkušeností známých a diskuzí), že by nas přece měli nejdříve poslat na Prediko na genetiku ne? Kde přece výsledky trvají, tak jak mne mohou hned začít stimulovat, když tyto testy nemáme za sebou?
Roste ve mě takový červík, jestli je toto celé správně, ale mám obavu, že ne, že jde opět jen o byznys.. Ani testy průchodnosti, ani testy genetiky, tak já nevím. Máme doktora Chovance, na začátku mi přišel super, ale pak, když co návštěva, tak to jiný názor, tak nevím.
Chtěla jsem se zeptat, co si o tom myslíte a zda spíše tu není někdo, kdo má podobné zkušenosti? Na tom IVF mi vážně záleží, není to pro mě příjemně i skrz špatnou snášenlivost na stimulaci a ohss. Tak nevím, zda nezvolit jinou kliniku.
Navíc známí měli špatnou zkušenost po opu s oplodněním vajíček, z embryologie jim nezavolali v domluvený termín, následně o dva dny později uhánění měli jen 2vajicka oplodněné, při slíbených 3. To jen odbočuji, že nevím zda opravdu do toho tady jít.
Ono možná ne jen červík, ale spíše taková intuice, že se mi nelíbí toto jednání, které je spíše tlačení někam, bez všech důkladných vyšetření.
Budu ráda, za vaše komentáře.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6027
9.12.22 16:50

Běž do Olomouce. Zcela vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 17:11

@vendulaaa díky za odpověď, ale rozvedla bys to trochu?
S tou Olomoucí jsem se dívala na stránky kliniky a nemají tam moc informací, úspěšnost, aj. Tak nevím?

• Citovat
  • Upravit
9.12.22 17:28

Rozhodně Olomouc IVF centrum pan Doktor Machač je prostě nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
9.12.22 17:59

Tak u vasich vysledku je asi ivf logicke, ano u pcos je hyperstimulak bohuzel casto, tak jsem mela…ano a na ivf jsem sla na klikniku prvni den ms…ale pred tim jsme meli genetiku, imunologii a proste vsechny krevni testy a ja hysteroskopii..pruchodnost vajecniku neni u ivf dulezita..navic jestli pri pcos nemas ovulaci, tak je pruchodnost vajecniku na nic..,ale z tohohle centra me zkusenosti nejsou, jsem z Prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 18:10

Ohledně Zlína mám velmi špatnou zkušenost. Rozhodli jsme se s jedním párem na náhradním mateřství.

Žena neměla dělohu, muž byl ok.
Vybrali si Zlín, kvůli dostupnosti. Byli jsme na původní konzultaci a seděli jsme u doktorky všichni tři. Žena, muž a mezi nima já. Oni byli Slováci, ale ona mluvila jen se mnou, že oni jsou cizinci. Pak mě PŘED NIMA začala to náhradní mateřství vymlouvat. Ne vysvětlovat (měla jsem už zkušenost) ale VYMLOUVAT. No byli jsme jak opaření všichni tři a ani jsme nepočítali schody.

Mám ohledně chování k lidem dobrou zkušenost s Reprofitem.

Repromeda mi zase přijde profesionálnější.

Repromeda má pobočku i v Ostravě.

Hodně štěstí. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.22 19:59

@Melodie91
Děkuji za odpověď, právě všechny ty vyšetření, co píšete, tak nemám a nenabídli ani jedno :(
Co se tyce pcos, tak ovuluji pravidelně, s tím problém nemám a průchodnost vaječníků mi poe mě měli dělat pred IUI?
Ale spíš jsem opravdu v šoku, že tady ty vyšetření všechny, ani vidu, ani slechu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.22 20:01
@Anonymní píše:
Ohledně Zlína mám velmi špatnou zkušenost. Rozhodli jsme se s jedním párem na náhradním mateřství.

Žena neměla dělohu, muž byl ok.
Vybrali si Zlín, kvůli dostupnosti. Byli jsme na původní konzultaci a seděli jsme u doktorky všichni tři. Žena, muž a mezi nima já. Oni byli Slováci, ale ona mluvila jen se mnou, že oni jsou cizinci. Pak mě PŘED NIMA začala to náhradní mateřství vymlouvat. Ne vysvětlovat (měla jsem už zkušenost) ale VYMLOUVAT. No byli jsme jak opaření všichni tři a ani jsme nepočítali schody.

Mám ohledně chování k lidem dobrou zkušenost s Reprofitem.

Repromeda mi zase přijde profesionálnější.

Repromeda má pobočku i v Ostravě.

Hodně štěstí. :hug:

Děkuji za info, to se nestačím divit teda!!!
Nevím no, je to šílenost. Děkuji za doporučení, přemýšlíme právě i nad Ostravou, ale to dojíždění je šílené i skrz práci mou🙄

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.22 20:20

@Šílená Bafunka
Přecházeli jste nebo byli rovnou tam? a kolikátý pokus vyšel? a testy před ivf dělali?

• Citovat
  • Upravit
9.12.22 20:43
@Anonymní píše:
@Šílená Bafunka
Přecházeli jste nebo byli rovnou tam? a kolikátý pokus vyšel? a testy před ivf dělali?

My šli na doporučení rovnou tam a nakonec jsem otěhotněla přirozeně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 20:57

My byli ve Zlíně a všechna tato vyšetření jsme měli, krom průchodnosti a hysteroskopie, ale i to nám nabízeli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.22 04:18

Já do Zlína docházela a základní vyšetření nám dělali. Mně brali krev na hormonální profil, manžel spermiogram. Pak genetiku v Prediku taky udělali. Na moji žádost mi ambulantně zjišťovali průchodnost vejcovodů a kontrolovali dělohu, zda v ní nejsou srůsty. Chodili jsme k dr. Křenkovi, přišel nám pečlivý. Je fakt, že nám něco dělali sami od sebe, o něco jsem si musela sama říct. Z jejich přístupu jsem bývala rozpačitá. Je teda fakt, že vyšetření v Prediku nám dělali v roce 2018. Je možné, že teď je přístup kliniky jiný…horší… Nám se u nich nakonec zadařilo, máme půlroční dceru.
Pokud jim nevěříš, běž jinam. I za cenu většího dojíždění. Důvěra je důležitá. Jak jsem psala, byla jsem z jejich přístupu rozpačitá, uvažovala jsem o přechodu na jinou kliniku, ale dojíždění by bylo složité a jako zázrakem jsem pak naštěstí otěhotněla… Druhé dítě vzhledem k věku a komplikacím neplanujeme. A jako jedinému jsem tam věřila Dr. Křenkovi, chodila jsem jen k němu.
Pokud by ses přece jen rozhodla u nich zůstat, doporučuju si je ve Zlíně pohlídat. O spoustu věcí si prostě sama řekni, zeptej se, proč nemáš to nebo ono… Sama se musíš zajímat a být aktivní.
Přeju hodně štěstí, je to náročný, moc dobře to znám… Já byla často na pokraji zoufalství…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.22 04:24

To jsem ještě já anonymní z toho dlouhyho příspěvku, jak se nám nakonec u nich zadařilo… Imunologii nám nedělali, tu tam myslím ani nedělají. V některých centrech ji určitě dělají, ale málokdy bývá přesná. Spíš je taková orientační - to jsem si vyčetla, když jsem se o ni zajímala. Důkladnou imunologii dělají v Plzni, možná v Praze, už přesně nevím.
Moje rada, ať už budeš docházet na jakoukoliv kliniku, doporučuju nenechávat to jen na doktorech. Ale sama si zjišťovat, zajímat se, vyptávat se, trochu ty doktory korigovat. Předpokládá to mít k tomu trochu nastudováno z internetu. A nenechat se do čehokoliv natlačit, pokud nejsi přesvědčena, že je to ok.

• Citovat
  • Upravit
469
12.12.22 19:29

Doporucuji take Olomouc, ale Fertimed, je kousek od nadrazi- ideal. Jen se nezalekni starsich spatnych hodnoceni, ted tam jsou novi doktori. Hlavne prim. Sobek ml., udela pro vas prvni posledni, vse co jsem pozadovala, nebyl problem. S IVF clinic spatna zkusenost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.22 19:40
@Anonymní píše:
To jsem ještě já anonymní z toho dlouhyho příspěvku, jak se nám nakonec u nich zadařilo… Imunologii nám nedělali, tu tam myslím ani nedělají. V některých centrech ji určitě dělají, ale málokdy bývá přesná. Spíš je taková orientační - to jsem si vyčetla, když jsem se o ni zajímala. Důkladnou imunologii dělají v Plzni, možná v Praze, už přesně nevím.
Moje rada, ať už budeš docházet na jakoukoliv kliniku, doporučuju nenechávat to jen na doktorech. Ale sama si zjišťovat, zajímat se, vyptávat se, trochu ty doktory korigovat. Předpokládá to mít k tomu trochu nastudováno z internetu. A nenechat se do čehokoliv natlačit, pokud nejsi přesvědčena, že je to ok.

Moc děkuji za zprávu.
Ty prvotní odběry nám dělali při první konzultaci. Pak už nic, zbytek jsem tu psala. Ještě popřemýšlíme, ale jak říkáš, důvěra je velmi důležitá a tu já tam nemám od určité doby. Hlavně při tak velkém tlačení do něčeho, co předchozí návštěvu bylo řečeno naprosto jinak.
Alergická jsem na jejich řeči, hlavně sester, že jsme mladí (mě 30, přítel 34) a jak to nebude problém, tak když to teda není problém, tak proč to nejde?..
A vám to ve Zlíně vyšlo na kolikátý pokus?
A ani, jak říkáš, korigovat je, atd, akorát, že člověk by tento přístup očekával od nich, oni jsou tu od toho.
Ach jo…no není to žádná sranda 😞

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.