Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, máme doma 6m holčičku. Asi poslední týden pozoruju občas v plence ve stolici takové hnědé jako by nitky, není to vlas ani chlup. Když rozbalím plenu tak se stolice jako by táhne jako hlen, ale občas obsahuje právě ty hnědé nitky. Holčině vyrostl minulý týden první zoubek. Mám se tou stolicí zneklidňovat? Jinak malá si hraje, povídá, baští, směje se, horečku nemá a vypadá spokojeně.
Ahojky. Pokud nemá jiné potíže, tak se neboj.Je to normální. Taky jsem to měli. Kojíš?
Někdy to může být i větším podílem mléčných výrobků ve stravě matky.
Pokud je mimčo spokojené, tak to neřeš.
Zkus vysadit mléko a mléčné výrobky, u nás tohle byla alergie na laktózu.
Jako nechci plašit, ale za zkoušku nic nedáš. Jestli teda kojíš. Jinak to řekni doktorce, ona už bude vědět. Ale akutní to nebude, pokud není víc neklidný nebo extra nebrečí. ![]()
Nekojím, byla jsem po císaři a nerozběhlo se to tak jak mělo, i když jsem se snažila. Od začátku jsme na Hipp Bio, první dva měsíce bylo i mé odstříkané mléko jelikož malá se nechtěla přisát. Teď už je jen UM, ale nedáváme ještě příkrmy. Ještě mi došlo, že malá asi tři dny docela dost prdí, s prdíkama jsme si zažily krušné tři měsíce, ale ted to bylo dlouho už vše ok, až posledních pár dní jí zase slyším. Mě právě ty „nitky“ v plence vyděsily, od té doby co má zoubek tak má stolici i řidší, přijde mi to někdy i jako průjem. ale jinak je v pořádku, nebrečí a je strašně zvídavá
U zoubků je průjem dost častý,neboj.Zkus pár dní omezit mléčné výrobky a uvidíš
@wabinka Tak pokud jsi vyděšená, třeba jen doktorce zavolej, ona ti řekne svůj názor na věc, poptá se tě na detaily a budeš klidnější. Ať to dobře dopadne
![]()
No slovo vyděšená je asi přehnané, spíš mě to trochu znepokojilo a od té doby plenky sleduju víc než jindy. Doktorce asi zavolám a uvidím. Díky za uklidnění… ![]()
Malej měl nitky po banánu, prujem u zoubku je běžný, ale mohla by to být alergie na mléko, pokud nekojíš, kup mléko na alergie, každá značka ho určitě má
Ale já ještě příkrmy vůbec nedávám tak to po banánu být nemůže. Mléko má od začátku stejné, jen jsme přešly z 1 na 2, možná je to tím, než si zase zvykne.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, devítiměsíční dcera měla už poněkolikáté ve stolici černý kus, velký tak půl centimetru, co to může být? Banán nejedla, pouze přesnídávku s banánem. Jinak teplotu nemá, bolesti bříška také ne.
@Sofie2013 Nevím že by z banánu bylo něco ve stolici. Tak musela jíst i něco jiného než jen přesnídávku. Má prostě bobky, nebo kus něčeho v řidší stolici?
Má bobky a kus je černý, tak nevím, jestli to nemůže být natrávená krev.