Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ještěže to zatím není možné. V minulosti by převládli muži a kdoví, jak by to teď na světě vypadalo. V dnešní době nevím, jak by lidé volili, sice se tu řeší často holky, ale v mém okolí tento „trend“ nevidím. Možná by volili většinou oblíbenou kombinaci holka+kluk.
Ja jako ženská bych strašně chtela syna. Manžel chtěl vždy holku, cekam druhé dítě, zase holka. Za nás by to byl páreček. No příroda a manželova práce zařídili dvě holky, budou dvě holky, hlavně ať jsou zdravé.
Taky si myslím, že je moc dobře, že to vybrat nejde…
I třeba proto, že kdyby pak to dítě nevyrostlo, nežilo podle představ rodičů (ať už kriminálník, drogy, násilí… nebo třeba dcera, která by se provdala někam půl světa daleko), tak by si taky pořád mohli vyčítat „no že my jsme si raději nevybrali to druhé pohlaví, tam by se to určitě nestalo…“, v extrémních případech by si to mohly vyslechnout i ty děti samotné. ![]()
U nás též nastalo nadšení ze strany prarodičů po oznámení, že čekáme holku (prosím anonym, ještě zde těhotenství neprezentuju) - že prý holky víc tíhnou k té původní rodině a mají blíž ke svým rodičům, oproti klukům. Nevím.
Já bych ráda třeba jednou i kluka, sama jsem spíš typ na vandry, ohně, lítání v lese a lezení po stromech a růžová a jednorožci mě trochu děsí… ale když si vzpomenu, jaká jsem byla já, tak si říkám, že možná ani naše dcera nebude zatížená na třpytkaté princezny. No uvidíme, není to pro mě samozřejmě to nejdůležitější. ![]()
@janickaIII píše:
To byl jeden z důvodů založení diskuse, protože podle diskusí tady ale i povídání s lidmi různě na hřištích apod., mi přijde že holčičky jsou prostě to nej co může člověka v životě potkat.
Taky že jo ![]()
@janickaIII píše:
To byl jeden z důvodů založení diskuse, protože podle diskusí tady ale i povídání s lidmi různě na hřištích apod., mi přijde že holčičky jsou prostě to nej co může člověka v životě potkat.
To se bavis s ženskýma ne. Když se budeš ptát v hospodě, kde je většina chlapu, budou zas všichni chtít syna. Takže ještě štěstí, že se vybírat nedá.
Mě přijde už huste, jak tady každá říká, ze vysněný je parecek… ze to je nejlepší. Podle mě je teda lepší, zvlášť pro ty děti, když jsou stejného pohlaví… každopádně jsem taky rada, ze vybirat se neda, úplně mám z toho husi kůži. Mám dva kluky a chtěla jsem kluky. Manžel by holku bral, kdybychom se náhodou ještě rozhodli pro třetí dítě, ale já zcela upřímně říkám, ze bych brala dalšího kluka…
@ludmilaadamkova píše:
Já bych chtěla kluka ale je fakt že holku už mám.
Mám oboje, ale ani jednou jsem nepřemýšlela, co bych radši. Asi je to trochu divný. ![]()
@karkarka píše:
Ve světě by určitě prevladly chlapci. V Čechách podle toho, kdo by volil, kdyby ženy tak holky, kdyby muži tak chlapci.
Nesmysl, já jsem vždycky chtěla kluky a můj muž holky.
Možná je to dané tím, že já jsem měla mladšího bráchu a on mladší sestru, o kterou se dost staral ( a já o bráchu).
To je dobré tema na zamyšlení. Já bych si vybrala prvního kluka a druhou holku. Kdybych mohla mít jen jedno dítě, tak fakt nevím. A stejně tak teď. Máme oboji a kdyby mělo být další dítě, tak opravdu nevím, co bych chtěla. Možná holku, kluky mame dva, tak aby i holky byly dvě, ale fakt nevím, je mi to jedno. Kdyby si od za atku mohli všichni vybrat, jsou země které by asi brzy řešily velký problém.. u nás by to asi nebylo tak hrozny. Nejspíš by bylo víc holek, ale nemyslím si, ze by kluků bylo nějak kriticky málo, aby bylo ohroženo další rozmnožování. Holt by bylo normální mít děti s více ženami. To je ostatně „normlani“ už teď, ze.. ale většinou by to bylo tak, ze by lidé měli dvě děti a zvolili by si holku a kluka. Toť tedy moje vize.
Já tipuju, že ve většině světa by převládali kluci. Zvlášť Čína a tyto státy. Ale taky by záleželo na tom, kdo by vybíral, chlapi by chtěli určitě většinou syny. Ale nevím teda, kdo by ty syny rodil, když by ženský začaly ubývat. Já kdybych si mohla vybrat, beru dvě holky
. Osobně nesouhlasím s tím, že nejlepší je páreček, podle mě si kluk a holka prostě nikdy nemůže tolik rozumět jako stejný pohlaví.
@karkarka píše:
To se bavis s ženskýma ne. Když se budeš ptát v hospodě, kde je většina chlapu, budou zas všichni chtít syna. Takže ještě štěstí, že se vybírat nedá.
Chlapi mi většinou říkají, že jim je to jedno. Ženy to většinou mají jasné. A právě se můžou podelat z holčiček. Přitom když ty jejich holčičky vidím, tak je mi ouzko. Většinou rozvabenee, uřvané fnuky co musí být po jejich. Teď jsem potkala jednu, která má dva krásné zdravé kluky a na rovinu mi řekla, že toho druhého kluka nechce, že doufala v holku.
fakt nechápu.
@janickaIII píše:
Chlapi mi většinou říkají, že jim je to jedno. Ženy to většinou mají jasné. A právě se můžou podelat z holčiček. Přitom když ty jejich holčičky vidím, tak je mi ouzko. Většinou rozvabenee, uřvané fnuky co musí být po jejich. Teď jsem potkala jednu, která má dva krásné zdravé kluky a na rovinu mi řekla, že toho druhého kluka nechce, že doufala v holku.fakt nechápu.
Uřvané fňukny versus krásní krásní zdraví kluci. Že vás to furt baví, hanět jedno, nebo druhé
Děti jsou děti, nevím o nikom, kdo by o svém dítěti v kočárku řekl, že ho nechce kvůli tomu, že je to kluk nebo holka. Jestli tak trochu nepřeháníš. To, že si někdo posteskne, že chtěl ke klukovi holku, neznamená, že to dítě nechce.