Zvrací po UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6578
29.8.15 19:34

Ahoj, nedávno jsem v jiné diskusi psala, že mi 10 měsíční dcera od narození často ublinkává a jestli je to normální. Teď jsem asi našla příčinu - zvrací mi po UM. Teď jsem ji ho 2 dny přes den vůbec nedala (jen na noc) a ani jednou se nepozvracela. Na noc to bylo vždycky v pohodě, to si lehne a spí, neblinká. No a já se teda ptám, co s tím? Mám zkusit jiné UM? Od narození jsme kupovali Sunar a pořád ublinkávala, ale byla spokojená, neplakala, tak mě ani nenapadlo, že by to mohlo být mlékem. Syn měl taky Sunar a byl v pohodě. :nevim: Nebo už tolik UM nepotřebuje a dávat ji ho teda jen na tu noc? :think: Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
29.8.15 19:57

Myško, zkus Bebu, je tam i verze hypoalergenní nebo něco takového. My měli s Nutrilonem, i když je dražší a doporučují ho i v porodnici, taky problém - malý brečel, měl nafouklé bříško, skoro nespal. Ale, když jsem začala dávat Bebu, bylo to úplně v pohodě. Před tím jsem do něj musela pořád rvát i ty kapky proti nadýmání /snažila jsem se minimálně/, ale pak to bylo úplně bez problémů, nic jsem dalšího dávat nemusela. A stačila i ta normální Beba, ne ta dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.8.15 20:28

@lovesmile Mě syn taky po UM zvracel. Byl ale teda kojený a z UM jsem dělala jen kaše od jeho 8. měsíců, když už jsem nemohla odstříkávat MM. Nejdřív zvracel jen občas, pak čím dál častěji, nakonec vyzvracel komplet i kaši, kde byla třeba jen jedna odměrka UM a to mohlo být jakékoliv, měli jsme i ty hypoalergenní a ty zahuštěné proti ublinkávání. Ale to nebylo ublinkávání, on to vyzvracel všechno komplet. Konzultovala jsem to s doktorkou, to bylo synovi taky kolem 10-11 měsíců a po dohodě jsme přešli na kozí mléko a později na kravské. Od té doby neblinkal ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
29.8.15 21:43
@JayLee píše:
v roce jsem uz detem na noc nedavala um i peditr rikal, ze je to uz jen o potrebe ale ze rocni dite musí vydrzet bez Um na noc a mel pravdu vysadila jsemho ze dne na den jak u maly tak u malého a pohoda :palec: zkus kdyby v noci zadonila tak ji dat napis cajiku nebo dat dudlikaa ponynat ci pohladit to taky zabiralo ;)

btw. na noc nedavat UM, a ani nic jineho, treba kasi?

• Citovat
  • Upravit
klm
62
29.8.15 22:43

Naší dceři potvrdili cca v 8 měsících alergii na umělé mléko a dostala pak na předpis zadarmo Nutrilon Allergy Care (Nutrilon HA nestačí). Do té doby zvracela často a hodně, několik hodin v kuse a po všem možném, od té doby vůbec. Sice kojím, ale problém nastal vždycky, když jsem UM použila na kaši. A zvláštní je i to, že když byla úplně poprvé vystavena výjimečně UM po několik dní jako malinká, proběhlo to naprosto bez problémů, všechno začalo až o měsíc později, takže jsem zpočátku na UM neměla podezření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
30.8.15 08:45
@JayLee píše:
v roce jsem uz detem na noc nedavala um i peditr rikal, ze je to uz jen o potrebe ale ze rocni dite musí vydrzet bez Um na noc a mel pravdu vysadila jsemho ze dne na den jak u maly tak u malého a pohoda :palec: zkus kdyby v noci zadonila tak ji dat napis cajiku nebo dat dudlikaa ponynat ci pohladit to taky zabiralo ;)

Já ji ho dávám jen před spaním, v noci se nebudí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
22.4.17 08:28

Ahoj holky, oživuju diskuzi. Mám skoro 5ti měsíční holčičku, vždy byla plně kojená, teď jsme začali s příkrmy. Asi 3 týdny zpátky začala protestovat u prsa, dala jsem ji asi deci Nutrilonu. Zvracela 4 hodiny v noci. Pak jsem se zase rozkojila a bylo to v pohodě. Teď asi týden kojím jenom přes den, v noci strašně pláče hladem, vůbec se mi nespouští mléko. Je to hodně silný nápor na psychiku, hlavně když se budí co 2 hodiny a já ji prostě nemám co dát. Poslední dva dny je to i přes den. Je hrozně plačtivá, prso saje, nic neteče, já jsem na nervy, malá nevrlá, kope nožkama. Pak usne hlady. Zkusila jsem jí včera dát Hipp (po zkušenosti s Nutrilonem), vypila asi 3 lžičky, moc ji nechutnal ale za dvě hodiny opět zvracela. Pak jsem ji trochu nakojila (minimum) a šla spát. V noci se to samé opakovalo - plakala hladem, sála, nic neteklo. Manžel mi nahříval žínk aby ze mě alespoň něco málo dostala. Ráno už neteče vůbec nic…prsa měkkné, nic neodstříkam, mládě hladové, nevrlé, pořád pláče.
Chci zkusit ještě obyčejný Sunar, jestli mi to taky vyblije. Co si o tom myslite? Myslíte, že UM může mít nějakou složku, která ji prostě nesedí, že pořád zvrací. Vůbec nevím, čím ji mám krmit - MM mi odchází a UM zvrací. Prosím ortodoxní zastánkyně kojení, aby se mě nesnažily zachránit. S kojením mám problém od začátku a vidím, jak je malá nespokojená. Už jsem pro to udělala všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
22.4.17 08:34

A co klasicky mliko? Taky po nem zvraci? Aby nemela hlad, muzes ji rozmixovat banan s mlikem a toho se pekne naji. No a samozrejme zavolat Dr, bude vedet vic, ale to jsi mohla uz vcera:/ alergii muze mit z cehokoliv z UM:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
22.4.17 08:36

My jsme začali s příkrmy teprve týden zpátky. Začínáme zeleninou, nechci do ní rvát banány a mlíko. A i kdyby tak nemůže být do roka přece na banánech a mlíku :( jinak moje Dr. je úplně na prd…zvažuju že ji změním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
22.4.17 08:55

@Sinquinita a co stolice? Nepozorujes nějaký změny? Muže to být intolerance na laktozu.

Určitě hodně prikladas, hodně pijes atd.. pokud to nefunguje, tak si to nevycitej…Mikuláš dlouho… zkus koupit bezlaktozovy um nebo antireflux um…zkus se zeptat v lékárně na vzorky, ať nekupujes cele piksly.
Ale ten reflux to asi nebude, když ti blije hodin… :(
Kravsky mliko bych asi nedavala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
22.4.17 09:15

Syn se mi narodil předčasně :( a než sem se plně rozkojila tak jsem musela dávat i um. A jediný po čem mi neblinkal byla Beba HA. A pak taky Nutrilon bez laktózy. Obojí jsem kupovala v lékárně. Tak kdyztak zkuste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
22.4.17 09:18

Ale určitě pokud dnes moc nevypije bych zkusila nemocnici :) nám v nemocnici pomohli a poradili na pediatrii :) už kuli rychle dehydrataci u takhle malych děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
22.4.17 09:19

Pokud snese kojení, alergie na laktozu to nebude. Tipla bych bílkovinu kravského mléka. Je to dost blbá situace, hlady být nemůže. Dá se tohle mlíko koupit i bez receptu? Nebo je moc drahé? Nejhůř se seberte, zajeďte na dětskou pohotovost, vysvětlete situaci a nechte si mlíko napsat. Čůrá malá? Není hladová až moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.4.17 10:09

@Sinquinita
A přibývá? Nehubne? U mě to s kojením bylo v tomto období podobně. Zkusila bych mléko bez laktózy, ale může se pozvracet taky. U nás měli vzorečky jen sunarové, ale třeba jinde budou mít i jiné.
Nezkusila jsi uvařit rýži, rozmixovat a dát třeba s mrkví? Já dokrmovala od ukončeného 4. měsíce. Nejhorší pro mě bylo, když někdo mlíkem kolem mě div nestříkal a já s tím tak bojovala. A řeči typu kojení je to nejlepší, co mu můžeš dát…Dnes bych teda kontaktovala jednu známou, co je laktační poradkyně, ale tenkrát jsem se s tím „prala“ sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
28.10.17 14:13

Mám doma měsíčního nedonošence (36tt).
Bohužel se kojení nerozjelo :( tak jsme od porodnice na UM. Tam měl Hipp a nic moc, občas po něm ublinkával.
Doma jsme přešli na Hami a tři týdny dobrý, občas si trochu ublinkl. Včera během tří jídel taky, ale víc. Pak jedl přes nic a ráno hezky, bez problémů. A teď to z něj vylítlo snad všechno proudem, i nosíkem :( Byl hladový, chtěl se dojíst a zase šlo vše proudem ven.
Bojím se, aby neměl střevní chřipku (ale kaká normálně) A vyzkoušet jiné mlíčko teď nemůžu, je svátek a všude budou až v pondělí.
Přemýšlím, že kdyby se to opakovalo zkusím zavolat doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová