Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
potřebovala bych poradit. Celá rodina včetně nejmladšího jsme prodělali - resp. proděláváme virozu. Nejdřív jsme měli 40tky, cca 3 dny pak rýmu a kašel… klasika… jenže já už se v tom plácám přesně 18tý den, starší 2 týdny a nejmladší týden a něco…
Jde mi o to, že i když už se mi jeví až na občasnou nudli u nosu a občasné zakašlání, děti vpořádku, tak zničeho nic na některé sáhnu a zdají se být horké… po přeměření tak od 37,6 - 37,0. Je to normální… starší měl právě 37,2. a to už byl 5 dní bez teplot a najednou o víkendu 37,6 další den naprosto nic - resp. teplota 36,8 a dnes už opět zvýšená… ven nechodíme, nijak se nenamáhá a není to tím že by ji měl zvýšenou k večeru… ale prostě nahodile.. někdy ráno, někdy večer…
Miminko je na tom podobně… někdy má zvýšenou, někdy ne..... a já taky…
Už mi z toho trošku hrabe… může mi někdo poradit jaké vyšetření po dr. požadovat, měl jste to někdo taky nebo jsme raritka???
díky moc
Mohl by to byt pripadne zanet mocoveho mechyre, ten se projevuje jen teplotami, ale vetsinou u holcicek a zjistuje se to vysetrenim moci. Tak zkus zajit k Dr. aby ti to udelala.
Mej se
Kacica
Měříte se pořád ve stejný čas. Navečer je prý teplota kolem 37 stupňů normální. Jinak my jsme taky po viróze a 37 mám pořád. Tělo asi ještě bojuje. Nikam s tím nepůjdu, počkám ještě týden a pak uvidím. Ale s dětmi bych šla asi taky. Nemají to děti tak od narození? U některých lidí je prý teplota těla 37 stupňů úplně běžná. Nejsem ale doktor, vše to je jen z doslechu.
Ahoj Mako,
děti taky prodělávají virózu, Adéla měla vysoké teploty dva dny a už je, až na kašel, dobrá, respektive ji už neměřím.
Víťula má rýmu a kašel teprve poslední dva dny, ale už před pěti dny jsem mu naměřila v zadečku 37,9, pak 37,5 před odečtem. Ale to mu ještě vůbec nic nebylo. Tak nevím, ale říkala jsem si, jestli třeba malé děti nemají teploty kolem 37 stupňů běžně … jako někteří dospělí mají pořád lehce zvýšenou teplotu, ale nevím
, závěry z toho nedělám …
Ahoj
děkuju za reakce… no z 37 stupnů ještě taky závěry nedělám - Matěj měl ted večer po koupání 37… to beru, jako že nic (jo teploty píšu po odečtu)… jenže Michal po odečtu 37,9 což jako nic brát nemůžu:o((((( lítá tu jak černá ruka… nic na něm nejde vidět… jen oči má takový jiný… podle toho to vlastně poznám…
Jinak oba dva mají normálně 36,8 … je fakt ale že možné výkyvy tu jsou, protože já teplotu běžně neměřím… to až ted… ale jak už jsem psala -podle očí Michala poznám jestli je zdravej nebo není… a ted je má rozhodně jiný než obvykle…
asi se jdu oběsit…
) je to fakt na budku..... já už jsem půl měsíce doma, Michal byl cca 2× venku - za 14 dní a vůbec nevím jestli s ním chodit nebo ne… u dr. lidí jak… no ale zítra jdu do poradny s Matějem, tak se zeptám rovnou i na Michala.....
Teď jsme prodělali taky celá rodina virozu. Malá začala na 37,5 asi 3 dny pak jí to stouplo na 38 cca další 3 dny a poslední den měla v noci 39 a já šílela - ráno po teplotě ani památky (celou dobu byla v pohodě - krom té teploty, nikdo by neřek že je nemocná-drobná rýma a trochu pokašlávala)¨tedy malá celkem asi týden s teplotama. Já na tom byla o hodně hůř víc než týden 39 které nešly srazit - pomohly mi až zábaly, které od dětství nesnáším, vzhledem k tomu, že jsem měla i šílený kašel, dostala jsem 2 antibiotika a ještě při posledním prášku jsem měla 38 - přešlo to až 14den, kdy už jsem se cítila ok a byla bez teplot. tak ještě vydržte, teď toho řádí hodně, ať jste brzy zdraví. Soňa