Zvýšení alimentů na společné dítě

Anonymní
14.6.22 21:35

Zvýšení alimentů na společné dítě

Ahoj, chtěla bych žádat zvýšení alimentů. Bývalý mi platí 1000 Kč na 6 lete dítě. Argumentuje tím, že s novou ženou má další 3 děti a nemá jak platit víc (dětem jsou 4,2 a nejmladší má půl roku) :nevim: jeho plat je 32000 čistého, tak mě zajímá, jestli soud bude brát v potaz to, že si pořídil další 3 děti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.6.22 21:50

My jsme teď žádali na dceru. Otec má další dvě děti. Soud na to bral ohled. Dal tu nižší hranici u nás to dělalo 25 procent z platu. Takže dej to soudně a uvidíš, za mě ti to určitě navýší.

• Citovat
  • Upravit
81481
14.6.22 22:04

Brát ohled bude. Ale to neznamená, že to nezvýší. Tisícovku stojí tak obědy ve školní jídelně a svačina na týden!
Takže rozhodne zažádat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.6.22 22:06
@Anonymní píše:
My jsme teď žádali na dceru. Otec má další dvě děti. Soud na to bral ohled. Dal tu nižší hranici u nás to dělalo 25 procent z platu. Takže dej to soudně a uvidíš, za mě ti to určitě navýší.

25 procent na jeodie není rozhodně dolní hranice.
Nicmene u zakladatelky je i 10 % na trojnasobku současných alimentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
14.6.22 22:08

Tisícovka je málo, ale ohled na další vyživovací povinnosti soud brát určitě bude. Všechny jeho děti by měly mít +- stejnou životní úroveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
14.6.22 22:08

Ohled brát asi bude, že má další 4 povinnosti ( 3 děti a ženu na md), ale taky to bude brát snad tak, že na ty děti musí taky vydělat, ne je sekat po 2 letech jak Baťa cvičky. 1000 na školáka je směšné. Žádost o zvýšení určitě podej. Pan musí zvýšit příjmy a makat, ne dávat na děti almužnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
14.6.22 22:54

:zed: se jako mistr množí geometrickou řadou a pak posílá litr na měsíc, jo? To je při dnešních cenách hluboká urážka a výsměch!!
Výživné žádej klidně trojku… soud zohlední vaši situaci celkově, ale minimálně litr ti přidá, možná i více…
Kdyby mi otec dítěte platil takto směšné výživné, tak bych se hecla a napsala mu, že pokud nebude hradit dohodou (stačí mailem, nemusí být soudně, dělali jsme to tak s exkou celý život) trojku, tak podávám žádost na čtyřku nebo o střídavku, ať si se svou plodnou partnerkou vyberou
sice nebudete chvíli kamarádi, ale bohužel - kopeš za dítě, tak se obrň a bojuj
mně by platil s jeho příjmem trojku už nejméně dva roky - a rád.. protože bych mu naposílala na mail rozsudky, jak by taky mohl dopadnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
14.6.22 23:06

Bude to brát v poraz, má na ně taky vyživovací povinnost. Ale zvýšení podej, vždyť to je směšný co ti platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
15.6.22 00:09

To je tedy dáreček takovej tatík.

Podle mě by měla být střídavá péče automaticky, aby radši platili takový fotříci slušné výživné.

Měl by si to za litr zkusit on…
Nevidím problém v tom, že má další tři děti, ale v tom jak macešsky se chová k prvorozenýmu dítěti.

Moc bych si přála aby bylo stanoveno nějaké minimální výživné a to bylo i pro nemajetné, závislé a ve vězení.
Klidně ať to platí stát za ně a po rodičích to vymáhá třeba veřejné prospěšnou prací.

Zažádej si aspoň o 3.500… aspoň. Podle mě nebude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
15.6.22 00:17

@Arianna007 přesně!!
Mají pocit, že děti si mohou vyrábět jako na běžícím pásu!!? tak PR!!! a odpovědnost sakra k tomu!!

to mne berou máry.. vídám rozsudky i s výživným třeba 100, 200, 300 Kč ( a nejsou všechny staré x let :,( ) mrzí mne to ne za ty matky (co si fakt táty pro děti vybraly zle), ALE za ty děti… mohly se mít fajn, mít kroužky, sportovní potřeby.. a takhle mají za - neplacenou stovku- leda suchý rohlík :?

kdybych to neviděla denně, tak bych se z toho asi poblila..
takhle je mi z toho akorát tak ZLE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
15.6.22 00:39
@Lucy75 píše:
@Arianna007 přesně!!
Mají pocit, že děti si mohou vyrábět jako na běžícím pásu!!? tak PR!!! a odpovědnost sakra k tomu!!

to mne berou máry.. vídám rozsudky i s výživným třeba 100, 200, 300 Kč ( a nejsou všechny staré x let :,( ) mrzí mne to ne za ty matky (co si fakt táty pro děti vybraly zle), ALE za ty děti… mohly se mít fajn, mít kroužky, sportovní potřeby.. a takhle mají za - neplacenou stovku- leda suchý rohlík :?

kdybych to neviděla denně, tak bych se z toho asi poblila..
takhle je mi z toho akorát tak ZLE

Jenže proč by to ti chlapi nedělali, když péče o dítě je prostě starost matky a ta se má třeba rozkrájet?
Prostě se to tak bere…

Za mě by bylo určení minimálního výživného velký posun.
Nakonec to maminky dostanou většinou na dávkách a tak tatínka supluje společnost a dítě žije na hraně chudoby s přetíženou a vystresovanou mámou.
Já bych dětem přála aby bylo automatické, že se stará plnohodnotně i druhý rodič, nemusí to být 50:50…a nebo aspoň platí důstojné peníze.

Blbé je, že takový tatíci si ani dítě neberou, nevěnují se mu. Prostě ho zazdí a udělají si nové.
Ale ta odvaha si udělat další tři… :roll:
Kdyby věděl, že na každé bude platit minimálně 3.000 nebo bude mít střídavou a musel zajistit bydlení a pracovní dobu… určitě by šel na vasektomii po druhém dítěti. :jazyk:
Takhle dítě sem, dítě tam, pro něj se nic nemění…a že takových tatínků je.
Kdo ví jak živí ty tři, jestli nová paní nemusí vyjít z rodičovské.
Poslední dobou jsem nějak zahořkla, když vidím, jak to chodí. Že maminky chodí do potravinové banky, čerpají dávky hmotné nouze, na sebe si nic nekoupí…a otec prachy propaří nebo si nadělá nové děti, naseká dluhy a žije si svobodný život jakoby nic.
A bere se to jako normální stav. :zed:
Bičování na ně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
15.6.22 00:47

@Arianna007 souhlas

ovšem ještě EXISTUJE JEDNA MOŽNOST - S TAKOVÝMI NESPÁT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15170
15.6.22 05:46

Ihned bych podala žádost o zvýšení. Napsala bych tam klidně 5000.At mají kam hýbat s částkou. Já bych jako soudce k žádným dalším vyživovacím povinnostem neprihlizela. Nemá pr.. cat jedno dítě za druhym, když na to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.6.22 06:12

Zadala bych zvyseni na 5 tisic s tim, ze dite pujde do skoly a vzhledem k tomu, ze si fotrik nacakal dalsi tri potomky, tak zrejme umerne tomu zvysil i sve prijmy.
Mmch ta jeho dalsi zena musi byt rozumu mdleho, ze si s takovou sockou poridi rovnou tri dalsi male pobirace davek, existuje neco jako vasektomie nebo podvazani vajecniku… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1074
15.6.22 07:54

Ty jo, když čtu takové diskuze, jsem ráda, že jsem před pár lety nepokročila do vztahu s chlapem, co už měl dvě děti jinde. Já s ním chtěla být, že mi děti ani to, že platí alimenty nevadí. Ale naštěstí v té době měl více rozumu než já a ukončil to. Neumím si to teď představit ani z jedné strany…

Zakladatelko, určitě si zažádej o víc, tisícovka je fakt směšná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna