Zvýšení rodičovského příspěvku a porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.1.19 14:24

@Avrun Taky mi bylo řečeno, že pokud bych neporodila do konce ledna a porodila v únoru, za měsíc leden bych nebyla pojištěná a musela bych si sociální a zdravotní doplatit sama. Paní na úřadě mi poradila právě jít se zeptat, jestli je možné se třeba jen na jeden měsíc nahlásit jak píšeš jako osoba pečující o dítě - tobě to schválili? Jde to třeba jen na ten jeden měsíc? :think:

• Citovat
  • Upravit
13475
9.1.19 14:29
@Anonymní píše:
@Avrun Taky mi bylo řečeno, že pokud bych neporodila do konce ledna a porodila v únoru, za měsíc leden bych nebyla pojištěná a musela bych si sociální a zdravotní doplatit sama. Paní na úřadě mi poradila právě jít se zeptat, jestli je možné se třeba jen na jeden měsíc nahlásit jak píšeš jako osoba pečující o dítě - tobě to schválili? Jde to třeba jen na ten jeden měsíc? :think:

Volala jsem si na svou zdravotní pojišťovnu, se slečnou to probrala a prý ok. Mám jim zaslat oznámení o ukončení rp, co pošle úp a pak RL dítěte a jejich formulář. Kdybych v únoru porodila, tak prostě bez odkladu zase zaslat info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.19 14:31

@Avrun Děkuji za informaci, možná nebude na škodu, když si to radši takhle pojistím, kdyby se náhodou stalo, že to mimčo v lednu nestihne :) Díky! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13475
9.1.19 14:33
@Anonymní píše:
@Avrun Děkuji za informaci, možná nebude na škodu, když si to radši takhle pojistím, kdyby se náhodou stalo, že to mimčo v lednu nestihne :) Díky! :kytka:

nz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat