Zvyšování minimální mzdy 2020
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Tak ona je otázka, jak na tu druhou platovou třídu přišla. Protože mi přijde, že sama neví o co jde. Vzhledem k.tomu, že nic takového nemá ve mzdovém výměru uvedeného.
@Tiger-lily píše:
Naposled - nic ti zvyšovat nemusí. Samozřejmě by to pro tebe bylo potěšující, tedy oslov zaměstnavatele. Netuším, jak to v té konkrétní firmě chodí, co šuškanda mezi kolegy? Přidávalo se?
To je otázka, jestli zakl. nepopletla 2. platovou třídu a 2. skupinu prací pro zaručenou mzdu. Jinak ve mzdovém výměru nic takového být nemusí, stačí když má pozici ve smlouvě a popis práce, ze kterého vyplývá náročnost dané pozice, a od té se odvíjí zaručená mzda. Tzn. že se na ni navýšení opravdu vztahovat může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, už jsem našla rozdíl..
Hraje roli teda mé vzdělání nebo praxe? Co ovlivňuje mé zařazení do té a té platové tabulky? Nebo si s tím soukromník může manipulovat jak chce?
V podstatě je to ber či neber. Ale když už máš zkušenost, že si musíš požádat, požádej znovu. Ale vyhovět ti zaměstnavatel nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, už jsem našla rozdíl..
Hraje roli teda mé vzdělání nebo praxe? Co ovlivňuje mé zařazení do té a té platové tabulky? Nebo si s tím soukromník může manipulovat jak chce?
Nemůže, ale vzdělání ani praxe nehrají roli - když si půjde VŠ s 30letou praxí sednout na vrátnici, může s klidem pobírat minimální mzdu. Ale např. pokladní manipulující s financemi, která podepsala hmotnou zodpovědnost, mít minimální mzdu nesmí. Jde čistě o pozici, resp. o náplň práce (když se nazve uklízečce pozice „manažer úklidu“, tak může být na té minimálce taky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo @Tiger-lily
Holky, děkuji, jsem teda zdrcená, protože tento detail jsem jaksi přehlédla ![]()
- Citovat
- Upravit
Loni došlo a o nový mzdový výměr jsem si musela několikrát říkat. Takže vím o čem mluvím. alespoň v tomto