Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni,mohli byste mi prosím poradit s jakou jídelní židličkou máte dobré zkušenosti? Děkuji moc, Tanja
Rozhodně nedoporučuji polské dřevěné židličky, které si domů koupily obě babičky - nevím proč, ale moc se jim líbily. Dítě se v nich podivně hroutí, některá mají opravdu špatný sklon zad. Navíc k nim nebyly žádné popruhy, takže připoutávat se muselo alternativně. Při usazování děcka do židle se často stalo, že noha skončila v jiném otvoru než měla. Dítě se z židle hravě vysoukalo, a to i v době, kdy se ještě moc nehýbalo. A taky mi vadilo, že na dřevěném pultíku nedržely misky s přísavkou, které se nám v určitém období hodně osvědčily. Ale to je oproti předchozím vadám maličkost.
My jsme si po dobrých zkušenostech z baby-friendly zařízení koupili v Ikea plastovou židli (tuším Antilop) i s pultíkem a jsme s ní moc spokojeni. Má sice popruhy, ale i bez nich se z ní dítě jen tak nevysouká, protože ten plast klouže. Malá v ní sedí hezky rovně.
Kdybychom byli ochotni dát za židličku víc peněz, určitě by se našly i mnohem lepší varianty, zejména ty, které se dají složit (líbily se mně Chicco židličky), ale i tak jsme velmi spokojeni.
Ahojky,
my mame zidlicku Cam Futura, stala kolem 2200, je skladaci, takze se da lehce prevezt, cela plastova, dobre se umyva, ma oddelavaci pultik, ten pultik ma 4 polohy prisouvani k diteti, ta posledni je vyuzivana nami nejvic, aby co nejvic jidla bylo na pultiku a ne na male
. Ma operku na nohy, ale ta nejde polohovat nebo jsem na to neprisla, to jediny mi trochu vadi.
Ma popruh na poutani kolem pasu. Zadni nozky maji kolecka.
Neni polohovaci, my jsme zacinali krmit v lehacce, takze mi to nevadilo, zidlicku mela az kdyz sedela sama.
Ahoj
Lucka
Ahojky, my mame Prima Papppa a jsme naprosto spokojeni. Je vyborna hlavne pro zivejsi deti, pekne se tam ukurtuji a hlavne ma velky trn mezi nozickama, takze nemaji sanci vylezt.
Romca a David
My máme Cam Campione, stala na netu něco přes 3 tis. Je polohovatelná, takže v ní nakrmíš i nesedící dítě, které také nemá šanci vylézt - velký (oddělávací) trn, putlík + 4bodové pásy. Dá se nastavovat, výška sedačky, ovládání jednoduché, vše vypadá pro dítě bezpečně, má kolečka s brzdou, dole košík na věci, přídavný velký pult. Celkově je hodně stabilní, ale rozložená zabere taky dost místa, záleží jaké máš doma podmínky.
Dobrý výběr,
Věrka
Ahoj tak se přidávám k Věrce a taky musím pochválit židličku Cam Campione. Je fakt super, pro dítě pohodlná, praktická, bezpečná a moc hezká.Malá ještě sama nesedí a tak napolohuju do nejnižší polohy, polosed-pololeh, a ,,sedí" s námi u stolu, pozoruje při vaření. Koupili jsme jí přes internet na www.caryfuk.cz, maj docela dobrý ceny.
Jinak máme i tu židličku Antilop z Ikey, taky není špatná,ale je nepolohovací, tudíž pro nesedící dítě nevhodná (ale je bezpečná).
Být tebou určitě bych šla do polohovací, abys nedopadla jak my, a nemusela si kupovat nakonec 2 židle.
tak šťastnou ruku při výběru přeje Andrea+ 9 měs.princezna
Ahoj,
patřím k nadšencům z Prima pappy
. Koupili jsme ji na radu kamarádky a jsem ráda. Kromě toho, že je úplně bezpečná, je hrozně pohodlná pro dítko, což na ni oceňuju nejvíce. Sedátko se dá polohovat do 4 poloh od pololehu až po sed, taky je samozřejmě výškově nastavitelné. Je celá omyvatelná a má 2 pultíky, což taky není špatné. Kupila jsem ji na www.malli.cz v akci za 3600Kč.
Viťka
Ahoj,
my mame Neonato Multiplo, je skoro uplne stejna jako Cam Campione. Koupila jsem ji v normalne v detskem obchode v nejake akci za 2999Kc(normalne tam stoji 4500Kc). Jsem maximalne spokojena, navic je mala prcek a ani neprikurtovana se zatim nikdy nevysoukala. Na chalupe u babicky mame drevenou skladaci(stolecek a zidlicka) z Kiky, taky jde, ale az tak pro vetsi klidne dite, vetsinu casu jsem male zastrkovala nozky zpatky kam patrily, vecne se v ni tocila a kroutila za zajimavejsimi vecmi, nez je jidlo. Myslim, ze tu ocenime az rozlozenou. V Multiplu muzu malou nechat snidat a jit se treba osprchovat(koukam na ni v zrcadle), to by u drevene neslo ani nahodou, urcite by z ni za chvili vylezla.
Kamaradka ma Primu Pappu a je s ni maximalne spokojena, myslim ze i v nejakych bezpecnostnich testech vysla nejlip, byli jsme rozhodnuti ji koupit, ale diky akci na Neonato jsme se nakonec rozhodli pro tuhle.(Pappa stoji taky asi 4500)
Dalsi kamaradka si koupila B&B Primo a neni spokojena, malemu se v ni nelibi, vyleza a pry uz je dost orvana. Tak nevim, mame uplne stejne stare deti.
Dobre vyber
Mroe
My mám tu obyčejnou židličku z Ikea a svůj účel plní naprosto skvěle. Sedí se v ní řekla bych dobře, dítě z ní samo nevyleze. Je skládací a lehoučká, takže se snadno přenáší i převáží. A taky je fakt levná.
Až bude holka větší, máme od kamarádů z ciziny slíbeno, že nám koupí TripTrap z druhé ruky (tady by vyšel fakt nechutně draze) - ten je podle zkušenosti několika rodin, kde ho používali, naprosto dokonalej a ještě třeba ve třech letech je pro dítě pořád pohodlnější než normální židle když sedí s dospělýma u stolu.
doporučuju cam futuru nebo jednodušší ritmo, obě skvělé díky pšisouvacímu pultíku, ritmo sice není tak opolstrovaná, ale má navíc polohování nožiček Petra
My máme Peg Perego Prima Pappa z druhé ruky (ale jako nová) a je super. Výhody už holky psaly.
Ulrika
ahoj
my máme baby dream a jsme spokojená. Je taky plastová, polohovací, dobře skladná. Cena do 3000 Kč
Ahoj
my jsme koupili na inzerát taky Peg Perégo Prima Pappa a maximální spokojenost,nemám,co bych jí vytkla,super stav a skvělé využití.Můžu moc doporučit.
Naďa
Ahoj,my mame tiez obycajnu umelu stolicku z Ikea.Dcerka ju pouzivala skoro do 3rokov.Svoj ucel splnila perfektne,lahka dobre sa prenasa a hlavne jednoducho umyvatelna.Viac sa mi pacia tie pohodlne znackove stolicky co sa daju polohovat a vsetko ine ale tie ceny su velmi velke a pri jednom plate a materskej sa moc vyskakovat neda
Teraz stolicka caka na syna a je aj po rokoch plne funkcna a vyzera ako nova.
Ahoj Tanjo
my mame zidlicku ChiccoMamma a jsme s ni spokojeni. Je omyvatelna, ma stolecek a je mozna nastavitelna vyska a hlavne popruhy, ktere jsou urcite nezbytne
Byla ale dost draha, stala ve sleve okolo 4000,–kc. Na druhou stranu je dobre prodejna, ale na chajde mame obycejnou zidlicku z Ikey a taky staci, takze „babo rad“ ![]()
Simona&Kristy(16 mesicu)