Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré odpoledne,
tak mně od včerejška vrtá v hlavě, jestli tohle téma zakládat… ale radši jo, třeba někomu něco přinese.
Po včerejším klábosení na téma „nejoblíbenější písnička“ a po spoustě odkazů na klipy na YouTube si říkám, že by stálo za to dát sem i odkazy na webové stránky zpěváků a skupin. Pokud někdo víte, tak neváhejte a přispívejte…
Hnedka přidám dvoje stránky.
www.taxmeni.cz - „country“ skupina Taxmeni, já ovšem v jejich „country“ slyším sem tam i swing, rock a až skoro heavy metal. tak vida, co všechno se nám do té country vleze.
A pokud byste nevěděli, kde - kromě muziky Daniela Landy - hledat neokázalé vlastenectví, tak v textech Taxmenů určitě je. Stejně jako příběhy drsných chlapů, kteří chtěli jenom v klidu žít svůj život, ale nebylo jim dopřáno… atakdále.
Další odkaz:
www.nezmari.cz - jihočeská folková skupina Nezmaři. Pokud by někoho zajímalo, po jakých cestičkách k nám z USA dorazil kdysi folk, tak Nezmaři jsou jednou z kapel, na jejichž vývoji se tento styl projevil zásadním způsobem. Stejně jako vliv jihočeských lidovek se projevil na kapelách jim spřátelených (Žalman a spol., Minnesengři, Třeboňští pištci… a další). No a to všechno dohromady dává takové pololidové muzicírování… Moooc pěkné.
Tak nevím, vůbec nic ve zlém, ale stránky oblíbeného interpreta si každý v pohodě najde za pár sekund na netu. ![]()
Já se přidám…ale budou to odkazy skupin co mám ráda…třeba se budou někomu hodit ![]()
http://arakain.eu/ -nemá chybu
Klíč je folková skupina, jejíž písně jsou inspirovány středověkými a renesančními tématy a písněmi (tzv. renesanční folk). V jejích písních je však možno slyšet i folk moderní, současný šanson a cikánské melodické prvky.
http://www.diskografie.cz/…-mlyny/hade/
už neexistují prý…takže alespoň na poslech
Sylvajs: Klíč kdysi taky patřil mezi moje oblíbené..... Ještě je pamatuju z minulého režimu a to byla fakt síla, v Plzni na Lochotíně „Omnia vincit amor“ a 35000 lidí se přidalo…
Deminka: třeba ta diskuse pomůže někomu objevit něco, co jiný zná spoustu let…
Jura007 -za minulého režimu?…já jsem na ně chodila ještě před 6 lety možná 7…ten jejich styl se mě moc líbil…je to škoda
…mám jejich všechny CD…
No ono když za minulého režimu přišlo na nějakého folkaře 300 lidí, tak v tom soudruzi viděli problém. Holt jsme tady byli za podvratné živly…
A do toho si představ plný amfík na Portě… To musel mít hlavní pořadatel mít žaludeční nervózu už měsíc předem… ![]()
Já jezdila do Svojšic než to přeložili na pardubické koupaliště a do Svojšic se nastěhoval RAP a techno…
Sylvajs píše:
Já jezdila do Svojšic než to přeložili na pardubické koupaliště a do Svojšic se nastěhoval RAP a techno…
Rap a techno ve Svojšicích?
Se mi zježilo snad všechno.
Bersaba.přesně,ale nevím proč folk nahradily tou hrůzou
..Svojšický Slunovrat…jsem si vzpomněla na název
Sylvajs píše:
Svojšický Slunovrat…jsem si vzpomněla na název
Ten byl v červnu. V září se konal ještě jeden festival, Svojšický Letorost. Tuším v roce 93 jsme se po něm ráno probudili zasněžení. ![]()
Bersabo, to nebylo jenom v devadesátém třetím. Myslím, že pravidelně ob jeden rok. Proto jsme mu začali říkat „Svojšický ledorost“… ![]()