Webové stránky zpěváka nebo skupiny

18305
29.7.10 18:18

Webové stránky zpěváka nebo skupiny

Dobré odpoledne,

tak mně od včerejška vrtá v hlavě, jestli tohle téma zakládat… ale radši jo, třeba někomu něco přinese.
Po včerejším klábosení na téma „nejoblíbenější písnička“ a po spoustě odkazů na klipy na YouTube si říkám, že by stálo za to dát sem i odkazy na webové stránky zpěváků a skupin. Pokud někdo víte, tak neváhejte a přispívejte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
29.7.10 18:24

Hnedka přidám dvoje stránky.

www.taxmeni.cz - „country“ skupina Taxmeni, já ovšem v jejich „country“ slyším sem tam i swing, rock a až skoro heavy metal. tak vida, co všechno se nám do té country vleze.
A pokud byste nevěděli, kde - kromě muziky Daniela Landy - hledat neokázalé vlastenectví, tak v textech Taxmenů určitě je. Stejně jako příběhy drsných chlapů, kteří chtěli jenom v klidu žít svůj život, ale nebylo jim dopřáno… atakdále.

Další odkaz:
www.nezmari.cz - jihočeská folková skupina Nezmaři. Pokud by někoho zajímalo, po jakých cestičkách k nám z USA dorazil kdysi folk, tak Nezmaři jsou jednou z kapel, na jejichž vývoji se tento styl projevil zásadním způsobem. Stejně jako vliv jihočeských lidovek se projevil na kapelách jim spřátelených (Žalman a spol., Minnesengři, Třeboňští pištci… a další). No a to všechno dohromady dává takové pololidové muzicírování… Moooc pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
29.7.10 20:28

Tak nevím, vůbec nic ve zlém, ale stránky oblíbeného interpreta si každý v pohodě najde za pár sekund na netu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
29.7.10 20:51

Já se přidám…ale budou to odkazy skupin co mám ráda…třeba se budou někomu hodit :palec:

http://arakain.eu/ -nemá chybu

Klíč je folková skupina, jejíž písně jsou inspirovány středověkými a renesančními tématy a písněmi (tzv. renesanční folk). V jejích písních je však možno slyšet i folk moderní, současný šanson a cikánské melodické prvky.

http://www.diskografie.cz/…-mlyny/hade/
už neexistují prý…takže alespoň na poslech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.7.10 21:48

Sylvajs: Klíč kdysi taky patřil mezi moje oblíbené..... Ještě je pamatuju z minulého režimu a to byla fakt síla, v Plzni na Lochotíně „Omnia vincit amor“ a 35000 lidí se přidalo…

Deminka: třeba ta diskuse pomůže někomu objevit něco, co jiný zná spoustu let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
29.7.10 21:54

Jura007 -za minulého režimu?…já jsem na ně chodila ještě před 6 lety možná 7…ten jejich styl se mě moc líbil…je to škoda :roll: …mám jejich všechny CD…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.7.10 22:06

No ono když za minulého režimu přišlo na nějakého folkaře 300 lidí, tak v tom soudruzi viděli problém. Holt jsme tady byli za podvratné živly… :roll: A do toho si představ plný amfík na Portě… To musel mít hlavní pořadatel mít žaludeční nervózu už měsíc předem… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
29.7.10 22:26

Já jezdila do Svojšic než to přeložili na pardubické koupaliště a do Svojšic se nastěhoval RAP a techno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
30.7.10 12:14
Sylvajs píše:
Já jezdila do Svojšic než to přeložili na pardubické koupaliště a do Svojšic se nastěhoval RAP a techno…

Rap a techno ve Svojšicích? 8-o Se mi zježilo snad všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.7.10 12:18

Bersaba.přesně,ale nevím proč folk nahradily tou hrůzou :-) ..Svojšický Slunovrat…jsem si vzpomněla na název

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
30.7.10 13:20
Sylvajs píše:
Svojšický Slunovrat…jsem si vzpomněla na název

Ten byl v červnu. V září se konal ještě jeden festival, Svojšický Letorost. Tuším v roce 93 jsme se po něm ráno probudili zasněžení. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.7.10 16:29

Bersabo, to nebylo jenom v devadesátém třetím. Myslím, že pravidelně ob jeden rok. Proto jsme mu začali říkat „Svojšický ledorost“… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí