Zkušenosti s IVF Cube

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15201
20.2.13 12:51
@Saraher79 píše:
@jjj11 Aha, tak to jsem nevěděla. Já jim posílala své papíry a nechala jsem to na jejich posouzení. Já nikdy neměla blastocysty, většinou transfer po 72 hod, jednou po 96 hod. :think:

Tak uvidíš, co ti řeknou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Saraher79
20.2.13 13:14

Tobě držím palce. A nezkoušeli jste třeba minimálku? Já při IVF neměla moc vajec, ale když jsem stimulovala jen clostilbegytem, tak jsem jich měla pomalu víc než při IVF s velkýma dávkama. :roll:

• Citovat
  • Upravit
15201
20.2.13 13:25
@Saraher79 píše:
Tobě držím palce. A nezkoušeli jste třeba minimálku? Já při IVF neměla moc vajec, ale když jsem stimulovala jen clostilbegytem, tak jsem jich měla pomalu víc než při IVF s velkýma dávkama. :roll:

Nezkoušela :( v mém bávalém CAR minimálky nedělali a v CUBE sme se vrhli rovnou na 4.IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Saraher79
20.2.13 13:38

@jjj11 Já vím, psala jsem i do tvého bývalého Institutu. Ale dělají je v Natalartu za 16 tis. (včetně narkozy a ICSI), musíš si platit léky. Je to dost slušná cena. Ale každopádně, ty už se tím zabývat nemusíš, protože teď to vyjde :pankac:

• Citovat
  • Upravit
15201
20.2.13 13:54
@Saraher79 píše:
@jjj11 Já vím, psala jsem i do tvého bývalého Institutu. Ale dělají je v Natalartu za 16 tis. (včetně narkozy a ICSI), musíš si platit léky. Je to dost slušná cena. Ale každopádně, ty už se tím zabývat nemusíš, protože teď to vyjde :pankac:

Děkuji kočko :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
20.2.13 23:38

@Saraher79 Taky o této studii vím, ale nevejdeme se jim do „tabulek“ hned z několika důvodů :roll: A to se paní doktorka opravdu snažila, aby nás tam dostala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
21.2.13 11:02

Ahoj holky, omlouvám se, že sem tak vpadávám. Jsem po třetím pravděpodobně neúspěšném IVF (neg. tt 14 den po ET, zítra krev, mrazák 0)a plánujeme přestup do CUBE. O studii vím, jen by mě zajímalo, co si mám představit pod pojmem kvalitní embrya :nevim:??? My měli vždy blastocysty po 5-ti denní PK, nejlepší byla 5BB.
Přeju hezký den všem :mavam:
Ahoj Julko :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
21.2.13 11:07
@caroline1248 píše:
Ahoj holky, omlouvám se, že sem tak vpadávám. Jsem po třetím pravděpodobně neúspěšném IVF (neg. tt 14 den po ET, zítra krev, mrazák 0)a plánujeme přestup do CUBE. O studii vím, jen by mě zajímalo, co si mám představit pod pojmem kvalitní embrya :nevim:??? My měli vždy blastocysty po 5-ti denní PK, nejlepší byla 5BB.
Přeju hezký den všem :mavam:
Ahoj Julko :mrgreen: :hug:

Ahoj Carol :mavam: :mavam: :mavam:
Co to čtu kočičko? Test negativní? :,( :,( :,( je mi to moc líto :hug: :hug:
Pokud si měla vždy blastulky, tak si myslím, že to bude ok a vezmou tě, zkus jim napsat meila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
21.2.13 11:37

Děkuju za info, už jsem jim psala a příští týden budu posílat dokumentaci. No, to víš, pětidenní AAčka jsem nikdy neměla. Do CUBE se chystáme každopádně, jen jako samoplátci už budem muset počkat, než našetříme. Ale to už tady asi většina z nás zná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
21.2.13 12:16
@caroline1248 píše:
Děkuju za info, už jsem jim psala a příští týden budu posílat dokumentaci. No, to víš, pětidenní AAčka jsem nikdy neměla. Do CUBE se chystáme každopádně, jen jako samoplátci už budem muset počkat, než našetříme. Ale to už tady asi většina z nás zná :zed:

Bohužel ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
23.2.13 06:53

Ahoj holky :mavam: Chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou nemáte někdo e-mailovou adresu na paní doktorku Bahníkovou. Na stránkách je jen obecnej mail pro všechny a já bych chtěla napsat jí osobně. Kdyby náhodou jo, tak mi to prosím pošlete do SZ, díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.2.13 11:12

Milé maminky já osobně s IVF CUBE v Praze mám velmi špatné zkušenosti, léčbě tam vůbec nerozumí a nevěřím, že lékaři udělali chybu jen u mě. Dejte si opravdu pozor, zajímalo by mne kolik mamin si po IVF od tamtud odneslo mimi. Já osobně jsem podávala žalobu na toto centrum. A ted už vím že na 100% mám soud vyhranej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
23.2.13 11:30
Vážně??? Já byla spokojená…co se stalo 8o
@beruska.iv píše:
Milé maminky já osobně s IVF CUBE v Praze mám velmi špatné zkušenosti, léčbě tam vůbec nerozumí a nevěřím, že lékaři udělali chybu jen u mě. Dejte si opravdu pozor, zajímalo by mne kolik mamin si po IVF od tamtud odneslo mimi. Já osobně jsem podávala žalobu na toto centrum. A ted už vím že na 100% mám soud vyhranej.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.2.13 13:23

Stalo se mi asi tohle:
S manželem jsme loni přišli o dvojčátka a tak jsme zkoušeli dál a dál a pořád nic, gynekolog mi navrhl zkusit IVF, ze začátku jsme na testy a vše dojížděli do Brna do Heliosu, kde jsem byla velice spokojená, ale bohužel to bylo dost daleko, manžel dělá na 4 směny, tak to bohužel bylo nereálné. Tak jsme hledali dál, pár center projeli a nakonec jsme si vybrali tu Prahu IVF CUBE. Přístup lékařů v pohodě, krásný prostředí no jelikož jsem ale zrovna již byla po menzes a mohla jsem začít s terapií až v lednu tak jsme se dohodli že zkusíme inseminaci. Jezdila jsem tedy na ultrazvuk aby doktor viděl jak roste folikul a 15 den cyklu mi říká, že vlevo je folikul pořád malý, že neroste, že se mu to nějak nezdá a nic jiného nenašel, tak mi dal pregnyl, s tím, že si mám dojív v sobotu na ultrazvuk u nás at nemusím až do Prahy a když folikul bude mít aspon 14mm tak máme pregnyl píchnout o půlnoci v sobotu a v pondělí dojet na IUI. Já tu mám doktora i v sobotu, aby tě to nemátlo:-)))…
Jenže mě to vrtalo hlavou protože vím, že když mi můj doktor tady dělal ty ultrazvuky a dával nám léky vždy v polovině cyklu jsem měla folikul nádherný
Tak jsem nad tím pořád přemýšlela pořád mi to vrtalo hlavou a šla ke svému lékaři už ve čtvrtek ráno. Ten mi udělal ultrazvuk, vrtěl hlavou a říkal jak je možné že to lékař neviděl, když na pravé straně je už folikul 19mm a tím pádem již do pondělí nevydrží a praskne takže by inseminace chtěla udělat max. v sobotu, jenže v Praze mají víkend volný
Takže jsem si nechala napsat zprávu abych to měla písemně a volala jsem do Prahy a říkala jsem to doktorovi, který mi po telefonu byl schopný říct, že každý ultrazvuk je jiný a když jsem mu řekla že u takové medicíny by měli mít lepší ultrazvuky tak byl ticho.
Takže mi vlastně zmařil IUI
Já to tedy nijak neřešila, pořád jsem počítala s umělým opl. a doufala že to výjde. Pak jsem si tam tedy jela pro injekce a léky aby jsme mohli v lednu začít s terapií. Vše bylo ok a pak po injekcích jak jsem jezdila na UZ jak rostou vajíčka opět problém. Ležela jsem na UZ asi 20 minut, ten doktor nebyl schopný ty vajíčka najít, musel si na pomoc zavolat doktorku od vedle, která během dvou minut našla vajíčka a i velikost a to taky není vše
To už jsem se ozvala jak tohle je možné a paní doktorka mi řekla že se to stává že je to špatně vidět tak jsem opět držela pusu protože už jsme měli rozjetou terapii.No proběhl odběr vajíček a mi žádali o 5ti dení kultivaci protože víme že to je lepší. Pan chytrej doktor mi to vyvrátil s tím, že transfér musí být 3 den protože pro vajíčko je lepší když se co nejdříve vrátí do přirozeného prostředí od kud se vzalo
a to taky není vše
Tak jsem si říkala že tedy ví co dělá a nechala jsem to tak, takže odběr byl 14.1 a transfér 17.1. Dostala jsem propouštěcí zprávu a čekalo se no samozřejmě jsem to dostala, nepovedlo se a tak jsme jeli do Brna se všemi papíry k tomu zkušenému lékaři v Heliosu a ten se málem složil když si přečetl propouštěcí zprávu ve které bylo psáno že
transfér proběhl 17.1 a byla transférována 1 blastocysta, jestli tomu trošku rozumíš tak už je ti to jasné
Blastocystá vzniká z oplodněného vajíčka až 5 den
takže lékařská zpráva lže
Navíc podle výsledků spermiogramu měla být léčba úplně jiná né ICSI
Já ted přesně nevímjak nám to řekl tuším že nějaký PISCI s PDG a 5 ti dení kultivací.
Takže názor právníka k tomuto všemu byl podat žalobu, já vše mám písemně v tom mám velkou výhodu a myslím si a nejen já, že pokud je takové centrum který se zabývá takovouto léčbou, mělo by být vybaveno špičkovými přístroji, měli by vyjít vstřít přáním pacientky a nebo je to centrum, které o léčbě nic neví jen z lidí tahá peníze a výsledek je nazajímá. Ještě jsem nenarazila na jedinou maminku která by mi napsala, že si z tohoto CARU odnesla miminko v bříšku. Proč asi???Neříkám, může být i vyjímka, ale to asi nepadla do rukou doktorovi, kterýmu já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.2.13 13:38

Ještě jsem zapoměla dodat, že jsme samoplátci takže léčba nás vyšla cca 62.000,– kč. Za tyhle peníze by se pral každý, kdyby věděl že lékař udělal chybu a nejen jednu. A to nepočítám cesty, manželovu nepřítomnost v práci a léky které jsem si ještě platila navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.