Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sariel komunistické dveře bez klíču
od švagra přítelkyně se k nim nastěhovala a vydržela tam měsíc, pak prchla a raději se rozešli. Oni prostě chodili přes mrtvoli. Oni si dělaj vše po svém. My teď máme klid bydlíme pryč, tak je už neřeším.
@zuzula.82 píše:
@Sariel komunistické dveře bez klíčuod švagra přítelkyně se k nim nastěhovala a vydržela tam měsíc, pak prchla a raději se rozešli. Oni prostě chodili přes mrtvoli. Oni si dělaj vše po svém. My teď máme klid bydlíme pryč, tak je už neřeším.
Aha. ![]()
Já vám ten nynější klid závidím.
Jsem taková, že se k lidem chovám tak, jak oni se mnou. Ta má tchýně si nezaslouží, abych na ní byla zlá, ale dělá věci, které mě brutálně vytáčí. ![]()
@zuzula.82 píše:
@Haninaaa Tchán je to samé, s nikým nevychází, všichni od něho utíkaj a nevrací se. Nad ním jsme všichni už zlomili hůl. Tam už totiž není rady a ani pomoci. Nepomohli ani hádky, ba naopak on si v nich libuje. A nepomohli ani vyhružky. Ty prostě nevnímal.
přesně…libování si v hádkách (zatím tchýně jen se synem) a to on je klidas, to až vypěním jednou já, tak fakt už asi spolu nepromluvíme…
a 14dní zpátky nechybělo k tomu málo, sedíme u babičky a tak se bavíme co jsem dělali, my že grilovali a ona a co, říkám vše možné a nejlepší byla krkovička bůček (a to přítel právě nikdy u své máti nejedl, pže to prý měla vždycky jak vařené, hlavně ten bůček) a jak ho zkusil kdysi u nás na jako grilovanej a i pečenej, tak se olizoval a olizuje do dnes) a tchýně na to hned…jéééééžiši no tak to jsi si Davide moc nepochutnal, co a ještě se u toho tak přihloupě usmála a já na to říkám a přítel, jooo dobré to bylo a já hned vždyť se tak olizoval a pochvaloval si to (což jsem nekecala) a ona hned musela být proti a říká ále to říkal jen tak a zase ten hloupý úsměv no a já už to zase dusila v sobě, pže kdybych ji zase přesvědčovala, že mu to opravdu chutnalo, tak tomu stejně neuvěří…ale tak jsou to zatím fakt takové blbosti
@Sariel píše:
Po chlapech chceme, aby rozklízeli nádobí z myčky, vynášeli koše, přebalovali dětska - a když je věc, která je technická a „měl“ by jí dělat chlap, tak se tomu budeme vyhýbat?Když už rovnoprávnost, tak oboustranou.
O tom tu nikdo nepsal.. Já psala, že sekání zahrady a řezání dřeva u nás dělají chlapi, a že na tento systém může být zvyklá. Stejně jako sázení a vypletí zahrady dělají baby - Jistě by vypletí zahrady zvládl i děda, ale prostě to takhle nedělají. Jsou to zažité rituály. Já třeba doma maluji a stavím skříňky, chlap klidně vaří a žehlí - nemáme nastaveno co je čí práce. U našich to nastavené mají - a kdyby tam k nim přišel někdo nový těžko by je přeučil, že od teď se to bude dělat jinak
. A to, že volala matka zakladatelčiného přítele svému synovi, když byla na baráku sama, že potřebuje s něčím pomoct je podle mě taky běžné
- asi si ho tak vychovala, že jí prostě kolem domu pomáhal a pomůže
.
Naši mají na sekání trávy třeba něco takového, takže to není o tom, že by to kdokoliv nezvládl
@Sariel jj jsem taky moc ráda a ještě raději jsem, protože oni nemají ani jeden řidičák a tak nám nemůžou dělat přepadovky ![]()
@Haninaaa @Sariel Jj taky mě u nich vytáčí každá blbost, naposledy jsme se pohádali kvuli tomu jak se bude jmenovat jejich vnouče, oni chtěli prostě Josefa a my chcem jiné no tak to bylo zase zle, protože my je vubec neposloucháme a děláme si co chcem, ale já se naučila buď jedním uchem tam a nebo je vlastně ani neposlouchám, při návštěvě přemýšlím co budu dělat třeba večer a tak zachytím každé 10 slovo. Ale mám to stejné jak ty @Sariel jak se kdo chová ke mě tak já k nim, takže u mě dojela už i švagrová, která je stejná jako oni.
@Sariel píše:
S tím sekáním trávy - v dnešní době snad není takový problém tlačit sekačku, ne? Aspoň já to nepovažuju za takovou dřinu, kterou by ženská nemohla dělat.
Ale proč by to dělala, když má dospělého syna, kterému jistě velice levně dala barák…
A nevíš, jak na tom zdravotně je… ![]()
@monika32 píše:
Ale proč by to dělala, když má dospělého syna, kterému jistě velice levně dala barák…A nevíš, jak na tom zdravotně je…
Nikdo to po ní nechce, aby to sekala, ale když vidí, že ta tráva je značně vysoká a syn, který jí to seká je momentálně mimo a nemůže se dostavit, tak není těžké nastartovat sekačku, která je vždy v pohotovosti a posekat to, zdravá je až až. Místo půlhodinového sezení u cigaret, to mohla posekat ![]()
@Haninaaa
1. Zamkněte se, zabedněte, prostě to nějak udělejte.. A nebo jí řekněte, ať k vám nechodí. Nemusíš být zlá, stačí říct.
2. to neporadim, psa nemám
3. promoň, ale myslím, že do jejích záhonů ti nic není, i kdyby tam měla s prominutím h.vno. To, že se za její „výzdobu“ před vchodem stydíš, to je tvůj problém ![]()
@atominnka píše:
@Haninaaa Tak to poseč ty, ne?
no teď už jo, ale když jsme tam ještě nebydleli.
@monika32 píše:
Ale proč by to dělala, když má dospělého syna, kterému jistě velice levně dala barák…A nevíš, jak na tom zdravotně je…
Proč levně? To vůbec nemuselo být, i v rodině kolikrát platí „tržní“ ceny.
@Haninaaa hele to je jak u nás, taky tchyně volá chlapovi, jestli by jí nepřijel - posekat, sušit, řezat dříví, kopat brambory
Ale my od ní jsme 20km, její dcera „jen“ 7km, nám nic nedela, dceři barák a zahradu, hlídá jim děti, nám ne… Ale o práci se vždycky volá k nám
No co, pokud to jde, pomůžeme, pokud nejde, tak holt ne
@atominnka píše:
@Haninaaa
1. Zamkněte se, zabedněte, prostě to nějak udělejte.. A nebo jí řekněte, ať k vám nechodí. Nemusíš být zlá, stačí říct.
2. to neporadim, psa nemám
3. promoň, ale myslím, že do jejích záhonů ti nic není, i kdyby tam měla s prominutím h.vno. To, že se za její „výzdobu“ před vchodem stydíš, to je tvůj problém
Stačí říct…jenže to je to co mi jaksi ještě nejde. nechci aby se nějak urazila nebo tak, i když si myslím, že nemá proč.
@Haninaaa píše:
Nikdo to po ní nechce, aby to sekala, ale když vidí, že ta tráva je značně vysoká a syn, který jí to seká je momentálně mimo a nemůže se dostavit, tak není těžké nastartovat sekačku, která je vždy v pohotovosti a posekat to, zdravá je až až. Místo půlhodinového sezení u cigaret, to mohla posekat
Tohle jsou takové maličkosti, co tady píšeš… Nevím jaká jsi, ale dle toho, co píšeš tady se mi zdáš jako hádavá a panovačná holka. Jestli to tak je, tak to potěš koště a tvou tchyni fakt lituju. Starší lidé prostě budou sví a fakt je žádné mládě nepředělá. A jestli jsi alespoň trochu normální, neřeš kraviny a maličkosti, řeš jen důležité věci, což je třebas ten pes a bude vám všem lépe… Mě se líbí, jak ona bydlí u vás, ale barák byl její
a chtěla takto zajistit synovi budoucnost. Bravo, to kdyby věděla, měla ho prodat a klidně to všechno prohulit
![]()