Poradna duly
Jana Čurdová
Ajo, ja som tiez na neschopence a automaticky mi tam dali neomezene vychazky. Radsej si to vyziadaj u sestriky, nech nemas problemy s kontrolami.
Dnes idem obzriet Bulovku a ked to bude ok tak sa tam musim zaregistrovat. Aj tak je to blbe, ze je nutne sa registrovat tak skoro a potom sa to uz neda zmenit.
Anduli, som na tom uplne rovnako..proste nemam chut. Som v 14tt tak dufam, ze sa to coskoro zmeni.
Holky já vůbec nestíhám, samá práce, ale konečně jsem šupla mini Fazolku do galerky. je to sice horší kvalita, protože jsem to musela přefotit foťákem. Nemám scener.Ale snad neva.
Jo a ty šaty jsou moc krásný, ani bych si asi nevybrala ...... ![]()
Jo a stím sexíkem? Já teda nejdřív chtěla pořád a bylo to super. Pokud jsem teda zrovna nebyla u záchodové mísy ![]()
Teˇale už roste bříško a hlavně už nemůžeme všechno. Klasicky mi to docela vadí - tlačí mě tam jakoby bublina či co. Ani už nemůžu být já ta moc akční, ale tak jsme se přesunuli do polohy na boku a to je zatím pořád paráda.
![]()
Ale pokud jsi utahaná, tak je logické, že tě to neba, tak buď v klidu. Mě doma druhé dítko nepláče.
Ahoj holky,
tak dneska nám tu od rána prší, takže nic moc.
Neschopenku mě doktorka napsala, protože dělám v práškové lakovně s barvama a ředidlem.A taháme tam dost těžké věci tak mě zrovna řekla že tam pracovat nemůžu. A ten smrad když se tam otevřou pece, tak to je fakt síla.
A přeřadit mě nebylo kam.I když šéf by mě tam nechal aj porodit, nebere ohledy na nic a na nikoho ![]()
S těma vycházkama to moc nechápu, když sem četla různé diskuze, tak někdo říká že má neomezené, někdo že to nejde.Ale moje doktorka je taková pohodová ženská, tak se jí zkusím zeptat. Ale myslím si, že kdyby to šlo tak by mi to napsala zrovna.Uvidíme
Za zeptání člověk nic nedá.
Se sexem jsem na tom podobně, ze začátku jsem jenom spala a při myšlence na sex se mě dělalo zle.
Ale ted už je to lepší, tak jsem oba spokojení
![]()
Tak se zatím mějte a já se zase ozvu.pa pa
ahoj holčiny.
Anduli:
díky za přáníčko. Jo a s tím sexíkem to mám stejné. zaprvé to mám zakázané (zatím do 20tt nesmím ani cvičit)…ted si říkám že po třech měsících už bych eventuelně mohla, ale jak říkáš- nemám chuť. Možná v tom hraje roli i psychika - že prostě vím-že je tam mimi…a prostě to nepude. ![]()
navíc si připadám taková „rozpláclá“-prostě jak necvičím(dřív jsem normálně cvičila a posilovala),, tak mám špeky -chvějou se fuj.
tak se ani necítím přitažlivá…(hmma bude hůř
)
neschopenka: já mám vycházky od 10-12 a od 13-18 ale vůbec to nedodržuju - lítám si kde chcu.
také si říkám, že by mně určo nekontrolovali.
ale myslím, že po cca 5 měsíci nám to daj neomezeně. Soudě dle toho - že už to Dr nebude brát tak rizikově.
jinak po sekáčích(těch lepších) maj ted dost pěkných halenek, triček - jako tuniky. že maj pod prsy šňůrečku a volné bříško. Horší je to u mně s kalhotama (180cm) mám ty džíny z quelle ale nějak sem neodhadla velikost, tak přijdou na řdu cca za měsíc či dva ![]()
tak pa všechny…peču buchtu „papouška“ mňam krásně voní, těším se na něj
ahoooj Lena
Ahojte všichni! Álo já mám také neschopenku a mám vycházky dopoledne a odpoledne.S Máťou jsem je měla „Dle potřeby“ ale až po 14 dnech.A 14 dní jsem měla dovolenou,takže vlastně po měsíci.Taky se budu ptát jestli mi to napíšou jinak,protože zrovna příští týden to dodržovat nebudu,protože manžel jede zase do Anglie a Máťu dáváme do školky v osm a vycházky mám od 9h.Hodně lidí říká,že těhotným kontroly nechodí,ale zaleží také kde pracujete-zaměstnavatel si to může vyžádat sám,aby k vám přišla kontrola.
Della zdravím a gratuluji k těhu.Nechci tě nějak odrazovat,ale Bulovka je prý jedna z nejhorších nemocnic v Praze.Já jsem tam tedy nebyla-osobní zkušenost nemám,ale říká se to mezi sestrama.
LenazeStrakonic vše nejlepší k svátku!
Anduli z toho si nic nedělej.Určitě to přejde a budete řádit jak o život.Když jsem čekala Máťu tak jsem uháněla manžela i několikrát denně a teď dost málo,ale myslím si,že to je tím krvácením co jsem měla na začátku,že v tom je prostě psychika.
Kostickaa nějak mi uniklo kdy to budete mít tu velkou slávu?
Dusicka doufám,že byl ten dnešní odběr úspěšný
.
Mějte se všichni moc hezky a vlastně jsem se ještě chtěla zeptat jak tady půjdete na 3D ultrazvuk ve 20.týdnu,platíte to? U nás v Podolí dělají UZ ve 22.týdnu a 3D ultrazvuk jen ten kdo chce ve 28.týdnu a stojí to 1250kč.
Tak se mějte.papa Elen
.hooj spňátka ![]()
Teď jsem vás trochu zanedbala,ale mám doma maroda tak jsem dneska měla „pečující den“,ale malý bylo hodný a nechalo mě v klidu se postarat o bráchu
.Hodné to dítě
.Jiřík má nejspíš chřipku,ale s horečkou,kterou nejde dostat pod 38,tak uvidím zejtra musíme k dr.Manžovi už je taky hůř,takže zítra taky zůstavá nejspíš doma,takže budeme mít veselo snad bude Kvído pořád tak hodňoučkej jako dneska
.
Álo tak já ty vycházky taky nedodržuju a ještě jsem s nikým nesetkala na koho by přišla kontrola.Nechceš si taky udělat metřík ať netápem v jakým si týdnu??
Irčino tak si užij dovolenou a naber síly ať další týdný v práci zvládneš
.Jinak moc fajn odkazy díky za tip
.
Dušičko tak doufám,že jste kutání a bourání přežily
.Ale vydržte budete mít určitě krásný bydlení
.A snad jste s miminkem zvládly i krev
.
Muchachacha s čůraním v noci mám taky problém včera v noci jsem byla asi dvakrát a to normálně v noci vůbec nechodím,ale přes den chodím na záchod často i když nejsem těhotná,ale bude hůř
.
Marrco To je super,že Nelince je už líp a můžete vyrazit za dětma
.
Tak my s Kvídem odoláváme a snad to zvládnem.Už odpadnul i manžel,takže zítra je mám doma oba,tak uvidíme
.
Anduli já nemám pamět jako slon neblázni
.Já jen vždycky když čtu,tak to rovnou i píšu
.
Jinak co se týče sexu tak my po těch počátečních komplikacích taky máme zakáz jako Lena do 20 tt.Ze začátku mi to vůbec nevadilo kvůli těm nevolnostem a únavě jsem byla ráda,že přežiju den,takže na sex nebylo žádný pomyšlení a navíc manžel mě voňavku,kterou jsem nemohla vystát a dělalo se mi zní zle(normálně mi samozřejmě nevadí
).Teď už jsem zase v normě a chuť je veliká
,ale chtěla bych do toho 20 tt. vydržet,tak snad to zvládnem
¨.
Anduli já nevim,ale moje kámoška když byla těhotná(po 7 letech čekala vymodlený miminko) tak se s manželem nemohli milovat,protože ona v sobě měla to,že „bude“ malý při tom a z toho důvodu to prostě nedokázala a podotýkám,že komplikace neměla žádný krvácení a sex měli povolený.
Ale ty máš Michalku a je jasný,že jsi ještě víc utahanější to snad manžel pochopí.
Pohyby-já myslim,že je to možné kdy si je cítila u Míši??Já pohyby v prvním těhu cítila až kolem 21 tt. v druhým okolo 16 tt..Řiká se s každým těhu pohyby poznáš dřív.Jsi už mnohem zkušenější,tak je třeba líp rozeznáš
.
Kostičko super,že kontrola dopadla v pořádku a miminko je v pořádku
.A kdy budou výsledky???Hlavně se snaž být v klidu bude to v pořádku,uvidíš
. Šaty mooc pěkný mě se asi uplně nejvíc líbí ty první,ale ty vpravo dole jsou taky moc pěkný
.Svatby venku jsou super hlavně,aby vám přálo i počasí tak ti přeju,aby si dobře vybrala všechno okolo a zvládla svatbu naplánovat,ale nepřežeň se a nezapomeň odpočívat
.
Dello takže už jste zaregistrovaný to je fajn
.
Ado fazolka rozkošná tak ať jen krásně roste
.
Leni všechno nejlepší k svátku
.
V sekáčích už jsem se taky byla koukat a mají většinou pěkný věci ať na těhu nebo i mimi věci,ale já nevím ještě nenakupuju mám strach
.
Já mám s kalhotama uplně opačnej problém
.Mám 156 cm,takže je mi to všechno dlouhý a všechno se musí zkracovat
.
Elunko s těma vycházkama je to pěkně na pytel
.A kde ty vůbec pracuješ???
V jakým týdnu si cítila teď pohyby??
Tak holky to je sloh..ale reagovala jsem snad na všechny
.
Dobrou noc
.
Krásné raníčko!
Markýsku, dívala jsem se, že jsi psala někdy po půlnoci, to se Ti nechce spát??
Já jsem vždycky kolem 8. nebo už během zpráv úplně hotová, pak rychle dát Mišku o půl 9. spát , přečíst pohádku, pak už mám sice veget, ale většinou nejpozději do půl 10. usínám u TV!
Do půlnoci teda nehrozí, že bych vydržela…
Leni, co to je za buchtu ten „papoušek“..? To neznám, ale zní to zajímavě, jestli je to jednoduché na přípravu, tak hoď do placu receptík, ju? ![]()
Jinak jsme se dneska ráno vzbudily, Míša má rýmu jako hrom a mě začalo škrábat v krku, tak se modlím, aby se to nerozjelo v něco horšího. Zrovna teď před víkendem! Navíc dětská doktorka má příští týden dovolenou, líp jsme si ty nemoci opravdu vybrat nemohly…
A ke všemu hlásili, že má být o víkendu krásně a teplo, chtěli jsme se zajet někam podívat do Beskyd, tak holt zas budem trčet doma, chjo… ![]()
Tak přeji všem krásný víkend, hezky si ho užijte, já mám plán jasný - budu neustále utírat nosík malému usmrkánkovi!
Papapa.
ahoj holky!
tak jsem včera byla plavat a jsem dnes zbitá jak pes…asi jsem to trochu přehnala -nicméně potřebovala jsem to jako sůl. Jsem od přírody štíhlá, ale musím zpevňovat, vždyky jsem dost sportovala, ale za poslední rok jsem toho moc nenacvičila, - v práci blázinec, trávila jsem tam spoustu hodin navíc, k tomu ještě denně 2 hodin v MHD, navíc spousta výjezdů - dokážete si představit, jak se mi po práci chtělo jít cvičit:-)…a když jsem se překonala, tak jsem dorazila domů v 10 večer a druhej den jsem byla k nepoužití… …no a teď jak jsem doma a moc toho nenaběhám, tak je dílo dokonáno - cítím se podobně, jako psala Léňa ![]()
neschopenku mám také s vycházkami od 12-18, ale jsem domluvená s doktorkou, že kdyby přišla kontrola a já nebyla doma, tak jí brnknu a ona mi potvrdí, že jsem byla u ní nebo na pohotovosti, je zlatá.
Říkala taky, že mi kontrola spíš nepřijde, protože jsem si nemocenskou finančně dost pohoršila. Neomezený vycházky mi nenapsala, protože to na sociálce neradi vidí
Markýsku a Anduli - ať jsou brzo rodinky zdravé ![]()
Jinak dnes mi dorazilo triko z Litexu - a je trochu větší než jsem čekala, měla jsem objednat M - možná i S, nicméně myslím, že do něj dorostu ![]()
Holky co používáte na mazání bříška? Mám krémík z lékárny
(elastiq), ale zdá se mi málo mastný, tak jsem si koupila ještě dětský olejíček - na strie docela trpím, udělaly se mi už když jsem rostla, tak chci pro prevenci udělat maximum
Kosti, tak teď teda váhám, jakou velikost trička si mám objednat já! Prsa se mi už teď zvětšila tak o 2 čísla, je to celkem mazec..
A jak vypadá, je hezké?
JInak co se mazání bříška týče, tak já jsem poctivě mazala v prvním těhu hned asi od 4. měsíce, ale vůbec to nepomohlo, bříško mi popraskalo úplně příšerně až k pupku a i na bocích, takže dvojdílné plavky v létě si fakt nemůžu vzít..
Ale už to neřeším, prostě to byla daň za dítě, hlavně ať je malá zdravá, jinak nic není důležitějšího, manželovi to nevadí… Takže já osobně si myslím, pokud to máte genově dané, můžete se mazat čímkoliv a stejně se vám ty strie udělají. Ale taky je fakt, že jsem tehdy hodně přibrala - 25 kg a břicho bylo opravdu OBROVSKÉ! ![]()
AHOJKY, já používám dermacol-enja balzám na strie a celulitidu(je tam naspáno speciálně pro těhulky a je tam na obrázku těhu bříško) - doporučila mi to sestřička z poradny. Ale také se mi to nezdá mastné - striií se hrozně bojím - hlavně proto, že nepůjdou „smazat“ jako třeba kilča že shodím cvičením.
ANDULI:
dobrá napíšu rychlý receptík na PAPOUŠKA BUCHTU: je to jednoduché a mně moc chutná:
2 hrnky polohr.mouky, 1 prášek do peč, 1 hrnek krupic.cukru - smíchat. přidat 5 vajec, 1 smetanu ke šlehání, umíchat těsto. To rozdělíme na tři díly.Do každého přidáme jeden balíček pudinku (jahodový+čokoládový+vanilkový). Na vymazaný a vysypaný plech lijeme střídavě barevná těsta a upečeme.Chladnou pokapeme rumem a polijeme citronovou polevou. ![]()
tak pa jdu dělat květákové placičky(na přání mého manžela) s kaší.
ahoooj
Anduli tričko je lehký, pružný a z jemnýho příjemnýho materiálu…je jako na obrázku, jen barva je řekla bych lehce tmavší, víc do zelena (na obrázku mi přišlo jako tyrkysový)
ale barva se mi líbí a je slušivá.
Já mám horní část těla spíš drobnější (spodek teda rozhodně ne:-), takže je mi trošku volnější v ramenou.
Přední díl je trochu delší než zadní a na bříško i prsa je místa dost.
Rukávy mají 60cm, pod prsama měří 100cm, dlouhé je 70cm.
Mohla bych ho klidně nosit už teď, ale nejsem zvyklá chodit ve volných věcech, tak ještě počkám až bříško povyleze.
Vzhledem k tomu, jak je pružný, snadno můžeš nosit i menší velikost, kdyby ses netrefila - a vůbec to nebude vypadat divně.
Jinak jak jsem měla metr v ruce tak jsem se rovnou změřila (prsa +4cm, pas +10cm - už skoro žádnej nemám, boky stejný) - k večeru bych přes bříško měla víc, to vždycky vypadám víc těhotná než ráno ![]()
Leni, dík za recept, jen si ho ještě ujasním, ju?
Ty pudinky do toho těsta jako nasypeš nebo je nejdříve uvaříš klasicky v mlíku a pak to tam naliješ…?
A potom, jak udělám ta 3 barevná těsta, tak to liju na plech na sebe nebo vedle sebe…? Asi blbé otázky, ale radši pro jistotu, ať to nezkazím a manžel zase nemá hloupé narážky - umělkyně atd (to má z Homolků, jak ta babi spálila řízky…
)
Tak to jsi mě, Kosti, teda navnadila na to tričko, až dostanu penízky k narozkám, tak si ho hnedka objednám, a asi tu velikost L, radši at je větší, než bych ho měla mít na sobě narvané.. ![]()
Miška kýchá jak nemocný kocur, u nosu neustále nudli, myslím, že nás čeká parádní noc… ![]()
Jo a my dneska máme sekanou a bramborovou kaši!
A už několik dní mám chut na bramboráky, tak možná budou na véču, jen se trošku bojím toho česneku, co na to můj citlivý žaloudek…
Jo a jinak absolutně ujíždím na norském salátu s krabí příchutí, kupuju ho ve Sparu, můžu se po něm utlouct, i když bych to asi neměla přehánět, když je tam majonéza, ale když jsem tam, nemůžu si pomoct a nekoupit ho… ![]()
doplněk k receptu:
ty pudinkové prášky sypu jen tak práškové do těsta (na obarvení a ochucení) - no a nejdřív naleju ten žlutý a pak do něj střídavě kakaový a jahodový - ono to možná vypadá jednobarevně ale v troubě se to speče a když se krájí je trojbarevňoučká ![]()
jinak mně dnes přišlo z Neckermannu růžová tunika (minišatky s páskem ve stylu 60 let) a k ní černé úzké kalhoty (elastické, jinak by mi nebyly) vybrala jsem si o velikost víc než nosím. je to ok…akorát mám strach až půjdu za měsíc na svatbu - aby mi to bylo (eslipak o tolik vyroste bříško???) ![]()
tak pa a pěkný večer těhulky.
Cauko, zdravim tehu pokec,
dnes jsem teda uplne mrtva, nejake změny tlaku nebo co. Brzo se k Vám možná přidám na neschopenku
No ale rada bych pracovala az do konce cervna (tech povinnych 6 tydnu pred planovanym porodem, co musis nastoupit na MD).
Mozna to mam z toho vcerejsiho skakani (byla jsem na aquaaerobiku a musim rict, ze na nej asi chodit nebudu, bylo to takove celkove skakaci na rockenroll a vubec mi to nesedlo. Vodu miluju, ale asi budu chodit normale v pohode si zaplavcit, nez bych plavacka vytrepala.
Sex, hmm, tak u me ze zacatku prvni dva mesice nic, ted normalni stav jako pred otehotnenim nebo spis o neco min, ale vynahrazujeme si to mazlenim a to je ted tak nejak neznejsi ![]()
Co se strii tyce, tak nekde jsem vycetla, ze je uplne jedno, cim, ale hlavne mazat, gynekolog radil klidne i olivovy olej. Ja mam nejaka zpevnujici Nivea mleka a pak nejaky spesl akcni vyrobek z lekarny, Enacyl ci tak nejak se to jemnuje, je velmi prijemny. Pry na prsa jeste lip nez mazani zabira pravidelne sprchovani studenou vodou, posiluje vazivo a brani vzniku strii, tak se snazim to delat, no ale vysledek se teprve uvidi. Podle me dost zalezi na predpokladech a vahovem prirustku - pokud je velky a hodne rychle, tak je sance strii vetsi.
Zatim, preju bzke uzdraveni vsem marodum a nemocnym v rodinach.