Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj kočky,
tak se musím smát - jak se řeší bříško
jak píše Della - podle Markýska bych měla být v sedmém měsíci
- já si připadám tak na…pátý šestý měsíc. Markýs aspoň nebude mít problém shodit nadbytečná kilča - a my ostatní holt budem cvičit.
také mně to děsí - já přibrala na objemu - i na bokách zadku, stehnech..je to děs.Jsem roztřesená… už abych aspoň mohla začít cvičit.
musím počkat do 20 tt.
Jinak moc díky za milá slůvka podpory ohledně mé mamky. Mno horečka stále neustupuje, mám na ty lékaře vztek!!! ![]()
Marrci:
hm, je pravda, každý lékař se může splést…ale mně naštval - měl jednat jinak, nechal ji moc dlouho s těma myomama a nešly vůbec vyndat jak byly velké. a ještě jedna perlička (tímto ale nechci NIKOHO strašit - jen mi přijde že v dnešní době je to divné) - za poslední dav měsíce v porodnici zemřely tři novorozenata-narodily se mrtvé - hrůza co?
mno raději jinak:
Anduli, jak popisuješ toho tvýho mimíska - to je nádhera…já chci taky. To se chodí pokaždé na ten 3D UZ? Mj Dr to určo nemá - je to nejblíž asi v Budějovicích. Já se nemohu dočkat 6.3. - už ho chci také vidět a být v klidu.
Holky, je vám ještě někomu špatně? Mně už to HROZNÉ přešlo, ale stále je mi občas šoufl a ráno se mi zvedá žaludek. Nemůžu mlíko a již asi tři týdny snídám jen chleba s medem, nic víc nepomáhá.
mno budu končit - půjdu udělat štrůdl naslano mňam - snad mi spraví chuť ![]()
Ahooj těhulky tak vidím,že jsme ohledně bříška rozvedli širokou diskuzi
.To je fajn
.
Zuzanah moc tě tu vítám každá nová těhulka je tu vítáná,tak přeju pohodové těhu a na konci zdravé miminko
.
Tak koukám,že další mimi dlouhán teda ten srpen bude měsícem dlouhých dětiček
.
Anduli teda opravdu moc krásně si popsala mimíska užasný uplně jsem si to představovala
.Ale fajn,že je všechno v pořádku tak jen tak dál
.
Fajn,že už je Michalce líp a bylo to jen chvilková virózka,tak snad brzo vyrazíte někam na výlet a počasi vám v tom bude přát
.
Co se týče bříška tak já nevim jak já to dělám každý řiká,že když to není moje první těhu tak,že by bříško mělo růst mnohem rychleji.No,ale já jsem asi vyjímka
.Ale já už bych táááááák chtěla
.
Pohyby-někdy mám taky pocit,že už je možná cítím,ale je to slaboulinký,ale připadá mi,že je taky ještě moc brzo
.
Dello nemusíš se hrozit sebe,ale mě
.Vy jste všechny co se týče bříška nejspíš v normě to já jsem extrém
.
Leni myslim,že nebudete muset extra moc cvičit ono se ty kila s mimčem krásně a rychle ztratí je to bude potřeba zpevnit,ale na to je času dost teď si budem krásně přibírat
.
Tak s těma doktorama už je to divný už by sní měli něco začít dělat ty horečky musí dolů!!
Mě už jinak celkem fajn je mi vadí ty voňavky těch mých pánů
.Ještě,že jsou teď nemocný a tolik se nevoní záchrana pro moje čichový buňky
.
Tak já už taky dneska půjdu mějte se papa
.
Ahojky holky,
tak kontrola byla úspěšná, krev je nabraná, akorát mě Hugýsek trošku viděsil. Můj dr, nedělá ultrazvuk při každé kontrole, ale poslouchá mimíska takovým přístrojkem, který vypadá jako volkmen. No a dneska mi tam jezdil po břiše takovou dobu, a měl pořád takovej naprosto kamenej výraz, že jsem se začala strašně bát, že neslyší srdíčko. Asi po pěti minutách, když řekl, že mi ještě přidá gel, jsem se s hrůzou zeptala, jestli není nic slyšet a on, že slyšet je, ale že pořád utíká a že by ho chtěl zachytit aby mi ho mohl pustit. No spadl mi ze srdce opravdu obrovský šutr. Stejně ho nechytil, ale řekl, že on ho slyšel a že bije pravidelně a je v pořádku. Tak jsem moc ráda. Za deset dní si mám zavolat na výsledky krve, tak věřím, že budou v pořádku.
Leni to mi je moc líto, že maminka pořád teplotkuje, tak snad už jí to brzy klesne a bude se rychle zotavovat. S těma dětičkama je to strašný, to si vůbec nechci ani představovat.
Anduli, tak to je paráda, že sis mohla užít 3D ultrazvuk, mě čeká až ve dvacátém týdnu v Českých Budějovicích, už se také nemůžu dočkat. Doufám, že Hugýsek se předvede líp, než tenkrát Nelinka, ta ho celý prospala, takže máme natočený jenom spící miminko, který se na konci jenom tak trošku protáhlo.
Sedmihradské zelí, to zní moc dobře, mohla bych poprosit o receptík. Zelí miluju na všechny způsoby.
Dušičko, to je super, že už máte obývák z nejhoršího venku, tak teď vás čekají už jenom krásné starosti se zařizováním.
Markýsku tak to já podle tebe vypadám jako týden před porodem, ale špek na břiše jsem měla už před těhu, takže si vlastně nemám na co stěžovat.
Zuzanah vítej k nám.
Tak se mějte krásně, dobrou noc, M.
Marci , gratuluju k uspesne kontrole. TEda ten Tvuj dr. je pekny sprymar
Hlavne ale ze jste oba v poradku a srdicko si poslechnes jindy ![]()
Zuzanah , vitej u nas!!! Preji pohodove tehu ![]()
Anduli , gratuluju ke skvelym vyseldkum!!!
Ja bych rada pridala nejakou fotecku, ale nekam jsme sikovne uklidila fotak a ted nevim, kde ho hledat
To jsou ty radosti prestavby
Hlavni je, ze vim, kde jsou vsechny dulezity papiry a ockovaci prukazy nasich mazlicku ![]()
Taky se musim pochlubit novym prirustkem do nasi rodinky. Ma 2-3 mesice a momentalne 2.7kg, cerny cumacek, ruzovy jazycek a je to pekny lumpik ![]()
Nasi pribuzni nasli vcera nekde u popelnice opustene stenatko, tak ho samozrejme dovezli k nam, protoze vedi, ze my zadne zvire nenechame napospat. Tak zacala velka akce, kam s nim. My jsme si ho nechat nemohli, protoze s nase cubinka byla hned zalezla co nejdal mohla. A kocicak se taky netvaril dvakrat nadsene. Navic nam to Martinova mamca primo zakazala, ze si nebudem porizovat dalsiho psa, kdyz bude mimco.
Sama si ho nechat taky nemohla, protoze by sla z domu bud ona se dvema psi a dvouma kockama a nebo by sel tatka
K tete taky nemohol, protoze uz jednoho velkeho psa ma (novofundlandici) a to by se doma uz nehli.
Po volani do vsech stran dalsim pribuznym - bez uspechu a taky jsme nabizeli sousedum - taky nechteli, jsme nakonec premluvili babicku. Moc nadsene se na nas nekoukala, ale ona je taky takovy dobrodej ![]()
Bohuzel dalis zviratka uz maji smulu, protoze stav naseho „utulku“ uz je zcela naplnen. Ve dvou domech mame 4 psi a 5 kocek a to nemluvim jeste o zakrslem prerostlem kralikovi
Ale jinak jsme naprosto normalni ![]()
Takze to jsou novinky od nas a ja jdu zas neco mlao delat ![]()
Mejste se krasne a pohladte briska!!! ![]()
Krásné ránko! ![]()
Musím jen v rychlosti, jedu dneska s našima a s Míšou na návštěvu k babičce, docela se hrozím té cesty, je to sice jen asi 45 minut cesty, ale co jsem těhu, tak jsem tak „daleko“ nejela, jízdu autem i v jiných dopr. prostředcích nesnáším i netěhotná…No, sáček to jistí… ![]()
Leni, doufám, že mamince už je líp, moc držím palce, hlavně Ty se nestresuj, i když vím, že to moc nejde, když jde o mamku, ale snaž se být v klidu kvůli miminku.
Ten 3D utz se u nás taky běžně nedělá už tak brzo, až mezi 20-24tt, ale mně ho udělal, protože mi dělal to speciální vyšetření na vývoj.vady, mají ten utz teď nový a doktor má taky nově licenci udělenou v Londýně na to, aby tohle vyšetření mohl provádět, takže podle mě chtěl zamachrovat, co ta mašinka všechno umí! A ta fotka mě stála 50Kč. (+ to vyšetření ultrazvukem 1200Kč…)
Recept na Sedmihradské zelí - je to docela jednoduché na přípravu, ale zašpiní se při tom 3 velké hrnce + pekáč
:
Suroviny - asi 1 kg vepř. masa, jakéhokoliv libového
4-5 sáčků rýže
asi 1 kg kysaného zelí
500ml sladké smetany
5 cibulí
5 větších stroužků česneku
sůl, pepř, gulášové koření
Dáme vařit zelí, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka. Mezitím si nakrájíme na drobno cibuli, dáme zesklovatět, na to přidáme pokrájené maso, osolíme a okořeníme gulášovým kořením - sladká paprika, kmín, zalijeme trochou vody a dusíme tak půl hodiny (já to dávám to papiňáku, takže za půl hodinky je to úplně měkoučké), pak se do masa přidá rozmačkaný česnek a ještě chvilku povaří. Mezitím si ještě uvaříme rýži, která se pak smíchá s hotovým masovým gulášem. Vymažeme velký pekáč nebo zapékací mísu olejem a vysypeme strouhankou, na to se dá vrstva zelí, potom směs rýže s masem a nahoru opět zelí. Celé se to zalije smetanou, trošku se povrch propíchá vidličkou, aby smetana protekla i dospod a dáme to tak na půl hodiny až třičtvrtě zapéct do trouby na 170-180 st.
Ještě vás musím upozornit, že toho je strašně moc, my to ve dvou (Míša moc zelí nejí) jíme asi tak 3 dny, s tím, že to nejen obědváme, ale i večeříme, protože nejde odolat, vždycky, jak jdu kolem ledničky, tak si musím nabrat..
A je fakt, že ten třetí den je to nejlepší, super uležené!
![]()
Tak všem přeji krásný den, letím se namalovat, ať mě babička pozná! ![]()
Pápá! ![]()
ahoj holky,
dnes je krasne rano, zobudilo nas slniecko, to milujem.
Musim sa pochvalit. Vcera sme mali na navsteve svaru. Robila som divinu, krkovicu z mladeho kanca na cesnaku a spenat. Svara sa tak prejedol ze nedokazal odist do 3 rano…a to si este vzal vsetko co zostalo i s knedlikom domov. Fakt to bolo dobre..
Co sa tyka kontrol, najblizsie mam odber na tripple test 11.3 a zaroven mam vtedy kontrolu. 3D UTZ ma zrejme caka az po 20tt, zatial mi o nom dr nic nepovedala. Vas tam posielali Vasi lekari alebo ste to iniciovali sami?
No nic, uz musim bezat. Prajem vsetkym krasny den,
Della
Čau holky,
zdravím všechny, taky novou posilu diskuze Zuzu.
Musím napsat zážitky z včerejšího cvičení, bylo fakt super, škoda, že nejste některá z Brna, hned bych Vám doporučila. Je to cvičení pro těhotné vedené porodní asistentkou, něco na míči, něco jako posilování na karimošce + závěrečná relaxace. Nejdřív jsem si myslela že to bude pro mě „málo akční“, protože jsem na jednom takovém už byla a přišlo mi to jako pro stařenky z domova důchodců nebo pro ženy těsně před porodem, ale tohle - i když intenzivní nebylo - bylo hodně zaměřené na prodýchávání a dokonce trénování porodu! Paní navíc prokládala radami pro porod (vím, ještě je to daleko), no bylo to fajn, navíc sympatické ženské, takže se těším na příště.
Taky bojuju s parkováním - oživuju 15 let starý řidičák, začínám si to opět užívat, ale parking bude chtít asi ještě cvik. A to kupujeme kombíka ![]()
Holky z Prahy - máte tip na nějakej prima těho obchůdek? (oblečky , kosmetika nebo tak? Jedu teď služebně na 3 dny do Prahy, tak když bude čas, rada bych se nekde „pokochala“. Nebo nejaka zajimava vystava? - ze bychom vedli plavacka uz casne ke kulture.
Dusi - uplne jsi me rozneznila tim stenatkem, taky bych nejake brala (kdybychom nebydleli v byte). Nutricni terapeut - to je prima profese, ja jsem temer neustale na diete c.14 ![]()
Markysek - brisko moc pekny, no ja mam skoro podobny, jen ten spicek navic. Co se tyce shazovani kil po porodu - to vidim jako velky boj - nebot ve vsech situacich, kdy ostatni hubnou ve stresu - pred zkouskama apod. - ja obaluju nerviky. Ale to ted nema cenu resit.
ad 3D UZ - u nas se rutinne dela UZ ve 12t (ted nove se musi platit), 20t a pak nekdy po 30t, byva normalni 2D a za priplatek je 3D. Ty trojrozmerny rekonstrukce jsou fakt kouzelny, az zajistim oskenovani, tak taky poslu fotku. Muj gynekolog ma v ambulanci jen jednoduchy UZ - sumitko - s vaginalni sondou, kterym kontroluje delohu netehotnym a na zacatku male embryo, sonda nema velky dosah, takze ted ji kontroluje uz jen cipek.
Ad mrtve dite - to radsi ani nemyslet, stalo se to moji zname - doktorce - rodila ji kamoska - doktorka - byla to hruza pro obě, snad to nakupeni je jen proste nahoda. Myslim, ze srpnove deti budou velmi zivotaschopne, o tom nepochybuju! Uz se tesim, jak to budou fotky tech malych ubrecenych opicek ![]()
Tak zatim, uz se tesim na vylet do Prahy, doufam, je tam stejne jaro jako tady ![]()
ahojky,
tak jsem opět den probrečela…vím že nesmím kvůli mimískovi ale to nejde…mně se chce brečet furt v těhu a ted navíc mamka. Ztratila jsem důvěru ke strakonické nemocnici…před sedmi měsíci mi špatně provedli revizi po zamlklém těhu, měla jsem silné krvácení, streptokoka v děloze..a za 5 dní opět na sál. Ted ta mamka,, dnes šestý den horečky - opět 39´C. Až dnes jí na:,–(ili koňské dávky antibiotik do žíly ze kerých je jí špatně, že jen leží a drží se za břicho - holky to vám řeknu, to je mazec na mé nervy. Chudák mimís, ten se tam určo mrská a mračí.
Marrci:
ty budeš rodit tady? Vlastně - už máš Nelinku - byl porod v pohodě??? Já už je nechci ani vidět - havrany jedny bílý ošklivý… přemýšlím o tom, rodit v Písku.
Della: joj tys mi udělala chutě s tím mladým kancem
- tedy myslím jeho masíčko a to na talíři s pěti knedlama mňam!!! ![]()
Muchacha:
pravda, musíme myslet pozitivně - to co sem napsala (ty tři mrtvé dětičky), to bylo spíš jen pro příklad co naše „milá“ nemocnice dokáže!!! Ne že bych vás a sebe chtěla strašit. Jojo ani se nenadějem a budem sem házet fotečky novorozenečků
- já ted četla diskuzi únorňátek…je to super.Prožívat to s nima.
Dušička:
vy jste takový malý útulek, že? Naši si ted vzali koťátko, co našel bráška za barákem. Bylo zesláblé, že už nemohlo na nohy. Je to 5 měsíců a je z něho drak! Jmenuje se Lumpina a to jméno jí sedí. Tyhle zvířátka jsou hrozně vděčný. A vy bydlíte v baráčku? To se dá pochopit…ale tolik zvířátek v bytě…hehe my máme jen morče a to mi stačí.(manžel z ní nemůže, už mu prokousala pár kabelů, když jí nechávám proběhnout.) ![]()
markýs: nechápu že takové krásné malé bříško bez striií už mělo v sobě mimíska a ted druhého-máš tělo šestnáctileté slečny. ![]()
tak ju jdu papat slaný štrůdl,se tím sklidním.
papapa
Ahojky holky doufám že se máte všichni jakžtak dobře..
Leni moc je mě maminky líto.. a pro tebe to musí bejt nervíky.. držím moc palečky aby to bylo co nejdřív lepší a lepší..
Duši jé to se máte tolik pejsku a kočiček.. Máme dva psy na zahradě.. a jednu kočičku doma. tu musíme dát ted pryč. Malému totiš dnes zjistily silnou alergii na kočky takže nevím co sní.. A malej je pro mě opravdu duležitější. jenže zas vyhodit jí nechci na zahradě bejt nemuže není zvyklá.. tak co ted…
No asi budu muset obvolat utulky jesli si jí nevemou..
Tak krásnou dobrou noc všem…
Ahojky holky
tak u nás dneska foukal strašný vítr, a protože se ho Nelinka bojí, tak jsme tvrdly celý den doma. Bylo to strašně dlouhý, doufám, že zítra bude líp.
Anduli díky za recept, určitě to vyzkouším, už se na to těším, musí to být opravdu úžasné.
Leni, ty jo s tou maminkou to je teda síla. Já na strakonickou porodnici nedám dopustit, zachránily nám s Nelinkou při porodu oběma život. Péče i chování všech bylo výborné, opravdu si nemůžu na nic stěžovat. A proti Písku se mi moc líbí vybavení pokojů v naší porodnici, to se s Pískem vůbec nedá srovnat. Zase v Písku mají odborné pracoviště pro nedonošené dětičky, s veškerou potřebnou péčí. To ve Strakonicích není a nedonošeňátka převáží do Písku. Jsem přesvědčená rodit jedině ve Strakonicích, ale to co slyším od tebe je tedy opravdu na pováženou.
Doufám, že mamince zaberou atb a bude už jen a jen lepší a lepší. Moc vám to přeju.
Ahoj holky,
doufám že máte všechny za okny tak krásně jako já…
Ale náladu mám pod psa.
Včera jsem obešla Motol (ráno jsem tam volala - měly pár posledních míst, když jsem tam dorazila- plno) i Apolináře a nikde mě k porodu nezaregistrují, je plno…stejně jako v Podolí.
Vůbec nevím co budu dělat… ![]()
zřejmě pojedu do své rodné Plzně…ale mám z toho strach, od nás je to hodina a půl cesty. nedovedu si to představit…
Leni ať je mamce líp, úplně si dovedu představit jak se cítíš…drž se!
kosticko, prave bezim na Bulovku. V 1hod tam zacina prohlidka por. traktu. Maji tam jeste na srpen volno. Dam vedet co a jak.
Tak uz som spat a mam dost..chce sa mi plakat. je to normalny socik, 30 rokov spat…a na sestonedeli nemaju ziadne nadstandarty, takze3 na izbe. som z toho zufala. ja tam nechcem..
Kosticko, naozaj uz v Motole ani Podoli nemaju volno na srpen?
Della - jé, to je mi líto, že nemáš pozitivní zprávy.
já zrovna četla na Bulovku ohlasy(pozit. i negat.) a chtěla jsem se tam jít v pondělí zaregistrovat - když už nic jinýho není…mají sice takový ten starší medicínský přístup, ale přišli mi jako profesionálové.
Na krásném prostředí mi nezáleží, chci jen dobrý doktory, kteří se postarají o mimi a místo, kde mi dají epidurál, když ho budu chtít..
Opravdu je v Motole, u Apolináře i Podolí plno… řeknou Ti to i po telefonu. …možná by něco měly ještě na úplně poslední týden - zkus si tam brnknout
na Bulovke registruju az po 36tt. Takze na to mas cas. Musim povedat, ze vdaka pozitivnym ohlasom na Bulovku ktore som citala, nesla som sa registrovat inde, lebo Bulovku mam 5min od domova. Cakala som na prohlidku salu, ktora sa vsak konala prvy krat po dvoch tyzdnoch az dnes.
Teraz toho ale velmi lutujem. No neviem, asi som si zvykla na vyssi standard, lebo gynekologicku mam v Gennete a praktickeho lekara na Homolke. Tam som lezala i s mimodeloznym tt. Jednoducho som necakala, ze niekde to este dnes moze vyzerat tak zaostalo ako na Bulovke. Je to sok..