Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky z nasi skolky,
tak u me tripple testy taky OK, za 14 dni se tesim na 3D ultrazvuk. Zatim musim zaklepat, vypada to, ze si uzivat druheho trimestru, dokonce i vichrici v Praze jsem prestala bez vetsi ujmy. Byla jsem se podivat v prodejne Mothercare - a co se tyce teho oblecku me zklamali, nic moc. Mam posledni kalhoty, do kterych se vejdu a uz zacinam chodit v tehotenskem, brisko rasi. Fotku radsi posilat nebudu, az bude jaksi fotogenictejsi. Chodim do super cviceni u nas ve Vetrniku, vede ho zkusena por. asistentka, je s nacvikem dychani na porod, posilovani prsniho a zadoveho svalstva, uvolnovani, k tomu krasna relaxacni hudba, proste bajo. Plavat chodim uz nekolik tydnu, infekce bych se nebala - kdyz si vezmete botky do sprchy, tak plisen nechytnete, a co se tyce vaginalni infekce, tak voda je vetsinou kontrolovana a ja mam vaginalni globule Fermalac (je to Laktobacil a dalsi prirozena flora), ktery si jednou tydne aplikuji (doporucil gynekolog) jako prevence zanetu a je vse OK.
Ad vysoky cholesterol - miminko to poskodit nemuze, maminku jo - ale spise z dlouhodobeho hlediska, nekolik mesicu nevadi (a v tehotenstvi se nemuzou brat leky na jeho snizeni). je to divne, protoze v tehotenstvi by mel cholesterol spravne klesat (spotrebuje se na vyrobu hormonu a bunecnych membran), ale me se stalo neco podobneho - jenom je to ve fyziologickych mezich - normalne mivam 3,7-4 a ted pri testech asi 4,7 - coz je normalni, ale vyssi, nez na co jsem zvykla, ale je pravda, ze ted mam vydatnejsi stravu a mene se hybu nez driv, tak to muze byt tim. Taky to muze byt dane tim, ze jsi vecer pred odberem snedla neco tucneho, no netrapila bych se tim, spise to za cas zkontroluj.
Jinak jsem vcera doprovodila kamaradku na kyretaz - zjistilo se zmkle tehotenstvi v 9. tydnu, hruza, jak je to caste. Jsem ted 19.t. a myslim na Markyska, kterak prodelala v tomto tydnu potrat a doufam, se to uz nestane.
Mejte se krasne, pa muchachacha
Ahoj holky z nasi skolky,
tak u me tripple testy taky OK, za 14 dni se tesim na 3D ultrazvuk. Zatim musim zaklepat, vypada to, ze si uzivat druheho trimestru, dokonce i vichrici v Praze jsem prestala bez vetsi ujmy. Byla jsem se podivat v prodejne Mothercare - a co se tyce teho oblecku me zklamali, nic moc. Mam posledni kalhoty, do kterych se vejdu a uz zacinam chodit v tehotenskem, brisko rasi. Fotku radsi posilat nebudu, az bude jaksi fotogenictejsi. Chodim do super cviceni u nas ve Vetrniku, vede ho zkusena por. asistentka, je s nacvikem dychani na porod, posilovani prsniho a zadoveho svalstva, uvolnovani, k tomu krasna relaxacni hudba, proste bajo. Plavat chodim uz nekolik tydnu, infekce bych se nebala - kdyz si vezmete botky do sprchy, tak plisen nechytnete, a co se tyce vaginalni infekce, tak voda je vetsinou kontrolovana a ja mam vaginalni globule Fermalac (je to Laktobacil a dalsi prirozena flora), ktery si jednou tydne aplikuji (doporucil gynekolog) jako prevence zanetu a je vse OK.
Ad vysoky cholesterol - miminko to poskodit nemuze, maminku jo - ale spise z dlouhodobeho hlediska, nekolik mesicu nevadi (a v tehotenstvi se nemuzou brat leky na jeho snizeni). je to divne, protoze v tehotenstvi by mel cholesterol spravne klesat (spotrebuje se na vyrobu hormonu a bunecnych membran), ale me se stalo neco podobneho - jenom je to ve fyziologickych mezich - normalne mivam 3,7-4 a ted pri testech asi 4,7 - coz je normalni, ale vyssi, nez na co jsem zvykla, ale je pravda, ze ted mam vydatnejsi stravu a mene se hybu nez driv, tak to muze byt tim. Taky to muze byt dane tim, ze jsi vecer pred odberem snedla neco tucneho, no netrapila bych se tim, spise to za cas zkontroluj.
Jinak jsem vcera doprovodila kamaradku na kyretaz - zjistilo se zmkle tehotenstvi v 9. tydnu, hruza, jak je to caste. Jsem ted 19.t. a myslim na Markyska, kterak prodelala v tomto tydnu potrat a doufam, se to uz nestane.
Mejte se krasne, pa muchachacha
Dello , no a den predem jsi nemela neco vydatnyho?
muchachacha , gratuluju k dobrym vysledkum!!!
Anduli , prejeme k narozkam vse nej, hodne stesticka, zdravicka, lasky, splnenych prani, pohodove tehu a hodne miminko ![]()
Ahoj tady Pepa. Prosím podpořte mě v soutěži Doprovod hráčů.. Chybí mi dost hlasů (přes 4000), ale i díky Vám jsem už na 240. místě Prosím dejte mi hlas, ať vidím, že to není zfalšovaný Díky
Ahoj tady Pepa. Prosím podpořte mě v soutěži Doprovod hráčů.. Chybí mi dost hlasů (přes 4000), ale i díky Vám jsem už na 240. místě Prosím dejte mi hlas, ať vidím, že to není zfalšovaný Díky
Ahojky!
Anduli také přeji vše nejlepší k narozkám a hlavně zdravé miminko!!!
Dušičko na screening ve druhém trimestru a do poradny jdu 25.3.
Včera jsme měli doma veselo-spal u nás poprvé Máťův kamarád,tak si kluci hráli.Máťa z toho byl unešený a kamarád byl hrozně moc hodný…
Řeknu vám,že břicho dělá pěkné skoky.Ještě ve čtvrtek bylo sotva vidět a teď už to asi nikdo nepřehlédne.Zjistila jsem,že fotečku poslat nemůžu,protože si manžel odnesl do práce to co je potřeba ke stáhnutí fotek z foťáku do PC.Tak jindy.
Lena-jak je mamince?Před dvěma roky měl manžel nemocného tatínka,tak vím jaké to jsou nervy a starosti.Držím palce ať je brzy fit.
Všechny zdravím a přeji krásnou neděli!E.
ahojky holky,
dnes mamku pustili domů, musí jen ležet a brát léky, ale HLAVNĚ JE DOMA - s taťkou, bráškou kočičkou…psychika dělá divy a já už věřím jen v dobré. ![]()
tak ze mně spadl TAKOVÝ KÁMEN!!!
![]()
dnes sme měli návštěvu, tak jsem si dala sklenku a půl Cabernetu,, mňam po 3 měsících, to mi stouplo do tváře.
snad to plaváčkovi nevadilo.
Já jdu na kontrolu 27.3.
Ahoj holky a srpňátka
,
tenhle víkend jsem byla u mých rodičů v Plzni a snäžila se navštívit co nejvíc kamarádů…bylo to fajn, přece jen v Praze nejsem doma a nemám tu takové zázemí…
Mimík mi asi v břiše pěkně řádí, protože jsem začala cítit pohyby. Je to takový přelívání, bublání a ťukání - strašně zvláštní pocit, ještě jsem si na to nezvykla. Dělá to vždycky, když jsem delší dobu v klidu.
Bříško mi zase pořádně povyrostlo a když si vezmu něco upnutýho, už jsem jasná těhule - mám pocit, že jsou to hrozný skoky - přesně jak píše Elunka ![]()
No a pak se mi ještě stalo něco né úplně příjemnýho - z prsou mi začalo vytékat mlezivo. Ráno jsem se probudila a na triku jsem měla dva mokrý koláčky, nejdřív mi to úplně nedošlo, ale pak jsem si všimla, že to mám i na podprsence. Máte s tím holky někdo zkušenost? Přijde mi to hrozně brzo ![]()
Duši na kontrolu jdu 19.3.
Leni jsem ráda, že už je mamka az nejhoršího venku, Přeju rychlé zotavení
Mějte se krásně a užijte si zbytek víkendu!!!!!!!!!!
Ahoooj těhulky
.
Doufám,že užíváte neděli
.U nás je klídek Jířa odjel na kolo a manžel se zotavuje ze včerejší oslavy
.Já jako abstinent byla hned postavena do role řidiče,takže on mohl pít bez omezení nebo takhle se to tam tedy pojalo
.No chudák se dneska dává celý den do kupy
.
Zuzi gratuluju k pohybům
.A díky za info co se týče mateř. center
.
Duši gratuluju ke kontrole
.A jsem zvědavá jestli vydržíte si to neříct,ale stojí to za to
.I když to možná vyřeší kulíšek za vás když se bude stydět
.
Elunku díky
.A nebuď smutná plávání oželíš,hlavně ať je holčička v pořádku
.
Leni gratuluju ke kontrole a držím palce na výsledky!Jinak ti moc závidím cvičení já mám až do toho 20 tt. zákaz
.
Tak já si řikala co to bylo za ránu a to bylo od tebe jak ti spadnul ten velký balvan ze srdce
.To je mooooc fajn,že je mamča už doma,určitě se teď dá mnohem rychleji do pořádku když bude mezi svými
.
Muchacha gratulace k tripple testům
.Ty jsi mi teď promluvila z duše teď jak se mi blíží 20 tt. tak na to všechno co jsme prožily mnohem víc myslím a mám mnohem větší strach,ale tentokrát už to musíme zvládnout do šťastnýho konce
.
Anduli Všechno nejlepší k narozenínám
.
Kostičko gratulace k pohybům
.Co se týče mleziva tak mě v prvním těhu začalo vytékat okolo 19-20 tt.
Jinak taky už cítím pohyby
.Byli jsme zrovna na hokeji když se Kvído poprvé ozval a Jířa dal asi za pět minut už druhý gól
.Takže jsme se schodli,že už teď fandí bráchovi
.
V úterý budeme mít výsledky z tripple testů,tak nám držte palce prosím
.
Bříško za poslední týden taky hodně povyskočilo a těsný trička,který jsem nosila už jsou na dně skříně
.
Hezkou neděli
!!
Ahojky holky,
tak jsme zpátky z víkendíku na Šumavě, bylo nádherně, Nelinka si ještě zabobovala a vůbec se super vyřádila.
V pátek jsem volala na výsledky a jsou naprosto v pořádku, to se mi šíleně ulevilo, protože s Nelinkou mi vyšlo zvýšený riziko rozštěpových vad a nervovala jsem se až do 20 tt na ten trojrozměrný genetický utz.
Dušičko další kontrolu mám 25.3.2008. Jsi zlatíčko, jak se o nás s tou tabulkou krásně staráš.
Leni, to je nádherná zpráva, že máte maminku už doma, tak teď už to bude pohoda, můžeš jí kdykoli zajít zvednout náladu do domácího prostředí. Na těhu cvičení asi zatím chodit nebudu, protože nemám hlídání pro Nelinku, ale poprvé jsem tam chodila a bylo to super. Akorát je teda spíš takový hodně odpočinkový, spíš bych to nazvala válením než cvičením, ale člověk si tam docela zarelaxoval.
Anduli, gratuluju k narozeninám.
Kostičkoo s mlezivem nemám zkušenost, mě neteklo celý těhu, ale kamarádce hned asi od 11. týdne, takže je to individuální a obojí je normální, asi se s tím holt budeš muset smířit a trénovat už nošení vložek do podprdy.
Markýsku teda takovej fanoušek, to se teda Jířa má, měl na hokeji stoprocentně nejmladšího fanouška v celé hale. Já stále Huga přemlouvám a stále dělá s pohybama drahoty. Tak snad už se brzy rozhoupe.
Muchachacha gratuluju k dobrým výsledkům.
Tak se holčinky mějte krásně, já jdu vybalovat, fůůj to já tak strašně nesnáším. To bych radši znova balila. Tak papa Marrca
Ahoooj Marrci ![]()
Super,že jste si to užily Nelinka se vyřádila a ty sis snad odpočinula
.
Gratuluju k dobrým výsledkům
!!
Jířa měl na zápase svoji novou slečnu,tak se musel vyšvihnout i před ní tak mu v tom Kvído pomohl a povzbuzoval ho
.
Hugo se určitě brzo rozhoupe a začne kopat jako o závod
.Takže s Kvídem posíláme povzbuzení ať se do toho brzo pustí
.
Jinak my docela perlíme s těma přezdívkama pro prcky že
??Hugo,Kvído kdo má ještě originální přezdívky
.
Doufám,že už máš vybaleno já to taky upřímně nesnáším a jak řikáš radši znova balit z toho není tolik špinavýho prádla
.
Dobrou noc ![]()
Krásné ráno, holky! ![]()
Po menší odmlce jsem tu, manžel pořád něco dělal s PC, tak to nejelo… ![]()
MOC DĚKUJI ZA PŘÁNÍČKO K NAROZENINÁM, JSTE ZLATÉ!!! ![]()
Duši, já mám kontrolu teď 13. 3. ve čtvrtek, tak se těším, možná by už tam mohlo být vidět, co to bude, ale to spíš až na tom podrobném ultrazvuku, kde se sleduje srdíčko ve 20.tt. No, uvidíme! A taky mi budou brát krev na VV.
Jinak já pořád čekám, kdy se prďolka ozve, ale pořád nic. U malé to bylo v tom 17.tt, teď jsem v 16. tt a zatím teda nic, tak jsem z toho trošku nervozní, jestli je všechno, jak má, protože se teď cítím moc dobře, žádné nevolnosti, ani si nepřipadám těhotná. Jsem taky hodně aktivní a plná elánu, v sobotu jsme jeli vláčkem z FM do Frýdlantu nad Ostravicí, je to sice jen kousek, asi 15 min jízdy, ale Míša byla nadšená, jízdu vláčkem miluje. Ve Frýdlantu mě manžel pozval na oběd do jedné nóbl restaurace, tak jsme se príma nadlábli a pak jeli zase mašinkou domů. Do toho bylo krásné počasí, Miška byla moc hodná, tak jsem si ten den opravdu užila. (Jo a dokonce bylo i první těhotenské milování a bylo to moc hezké, tak se vám musím pochlubit, že jsem snad normální!
)
Večer jsme se docela nasmáli, manžel mě pozval na jeden charitativní koncert, tak jsem se těšila na kulturu, no, jak jsme přišli do kina, kde se konal, tak hned mezi dveřmi jsme dostali nějaké brožurky, tak jsme se pohodlně u:,–(ili a začetli se do nich. A byli v šoku - my, absolutní ateisti, jsme se vydali na gospelový koncert církve Adventistů sedmého dne!!! Myslela jsem, že manžela přizabiju, tak jsme se pořád chichotali jak praštění, kolem nás všude seděli lidi, kteří to vystoupení vyloženě hltali, mně se to teda moc nelíbilo, vydrželi jsme tam 3 písničky, bylo to furt dokola o Ježíši Kristovi, tak jsem předstírala nevolnost, vyvalila pořádně břicho a sunuli jsme se přeplněným sálem přes lidi ven. Byli z nás samozřejmě pohoršení, ale jak jsme zaregistrovali, neodcházeli jsme jediní… Takže fakt super kulturní zážitek! Tak jsme si sedli do baru, kde jsem si dala výbornou alžírskou kávu s vaječným koňakem, takže nejsi jediná, kdo zhřešila alkoholem, Leni..
Včera se zase u nás řešila jména, tak klučičí je pořád neznámé, pro holčičku jsme se kupodivu shodli na Adélce. Myslím, že Adélka Charuzová zní hezky, ne…? Přezdívku jsme mimču zatím nedali žádnou, říkáme mu drobek nebo prostě miminko, až budeme vědět, co to je, tak mu začneme říkat rovnou jménem, pokud to teda už bude na stopro jasné, že mu takové jméno dáme.. ![]()
Leni, tak to jsem ráda, že je už mamča doma, aspoň jsi klidnější a těhu si zase můžeš naplno užívat!
Markýsku, moc gratuluji k pohybům! Jééé, já už chci taky!!!
Ajaj, to jsem se pěkně rozepsala, no nic, mějte se hezky, u nás je krásně, tak mizíme do parku řádit na průlezky!
Papapa všem!
ahoj dusicko,
bol to odber nalacno..a stresy nemam. som doma na neschopenke..
fakt som z toho celkom prec.