Poradna duly
Jana Čurdová
Markýsku díky, za uklidnění, co se týká pohybů…akorát jsem na nervy, protože se mne všichni kolem ptají, jestli už je cítím…tak jim poctivě vysvětluju, že u prvního těhu to může a většinou i bývá až kolem 20tt…tož tak to máme ještě s Piškotkem čas, co? ![]()
Muž u porodu? …čistě můj názor - ANI NÁHODOU!…jednak hodně špatně snáším bolest, jsem v tomhle ohledu hysterka…jednak můj muž se nedokáže podívat ani na záběry, které jsou někdy vidět v televizi a týkají se zdraví…a taky, holky, moc se mi nelíbí, když se říká, že by tam muž měl být, aby si ženy víc vážil
… já spíš nechci, aby se na mne díval, jak trpím a přitom vím už dopředu, že bude úplně bezmocný…to přece víme všechny, ne?…vydržet to musíme, ale chlap nám pomoci od bolesti nemůže … a taky vím, že mne si manžel váží už teď, jinak bychom přece nebyli spolu … Víc mi pomůže, když bude se mnou v prvních dnech a taky ve dnech po příchodu z porodnice! ![]()
Jo a aby jste si nemyslely…nejsem taková hrdinka…taky se bojím, být u porodu sama, taky jsem slyšela několik názorů, ze kterých vyplývá, že pokud tam je rodička sama, tak se ničeho nedovolá…takže momentálně zvažuji účast duly , i když vím, že si to zaplatím…ale myslím, že mi to bude stát za to!!!
Toť můj názor, ale kdoví…třeba se s přibývajícím časem změní…jsem hrozný srab
.
Leni moc držím palečky na pátek
.
A jak je mamince určitě ji domácí prostředí jen a jen prospívá
?
Na „velký“ UZV tě dr.pošle 100%
!
muž u porodu v tom mám jasno už teď a manžel taky,takže tam určitě bude.Moje zkušenost je takový,že si to neumím představit kdybych měla být sama.U prvního porodu byl manžel k nezaplacení moc mi pomohl psychicky a to,že mě držel za ruku bylo v tu chvíli to nejlepší čím mi mohl pomoct a hlavně měl Jirku poprvé v náručí a byl to pro něj zážitek a upevnění vztahu
.
Takže Leni ti přeju,aby si ho přemluvila stojí to za to když si tu chvíli prožijete spolu
.
Noni určitě nemusíš panikařit
.Neboj piškotek má ještě čas
.
Odepisování -tak sice odepisuju jmenovitě,ale jen proto,že mám fůru času
.
Pohlaví -přemýšlela jsem za nedlouho nás čeká UZV ve 20 tt. kde se nejlíp ukazuje co to bude.Tak mě napadá necháte si říct co to bude??
Ahoj holky,
všechny vás zdravím a gratuluji k úspěšným kontrolám.Já jsem byla v pondělí na krvi, a v pátek si mám zavolat pro první výsledky.Taky mě doktorka dala číslo, abych se objednala na ten ultrazvuk ve 20 týdnu.Jsem objednaná do Brna a to na 21.4.(to je pro dušičku do tabulky).
Moc se tam těším a určitě si to nechám nahrát na cd.Sice to stojí 500 ale aspon se budu moct kdykoliv na mimi podívat.
![]()
Manžel u porodu :No už dřív jsem se o tom bavili, ale manžel vždycky říká že cokoliv jenom ne toto. Když je v televizi nějaký porod kde je něco víc vidět tak utíká pryč.Slíbil že se mnou bude než to příjde ale na sál že nepujde, i když myslím že bych ho přemluvila ale nutit ho nechci.
Sama si nejsem jistá, jestli chci aby se na mě díval v bolestech.Ale každý na to má svůj názor. ![]()
Leni já si myslím že na ten ultrazvuk už teď chodí všechny maminy.Aspoňa naše doktorka tam posílá všechny.
Dušičko přeju brzské uzdravení.U nás marodili už všichni ale mě se to bohudík vyhnulo.Akorát se mě před 14 dny udělal opar, tak jsem se ptala paní doktorky jestli si to můžu mazat herpesin, který na to běžně používám (na opary dost trpím).Tak mě říkala že radši do teho 20 týdne ne a at zkusím nějaké přírodní prostredky:P ![]()
Jinak co se týče pohlaví, tak manžel by to chtěl vědět
Má z prvního manželství kluka, tak jsem myslela že bude chtít holčičku.Ale ne, on počítá že to bude na 100% kluk.Chtěl by abych si to nechala říct ale to já nechci, chci si to nechat jako překvapení.Příjde mi divné, když už celá rodina ví co to bude a jak se to bude jmenovat.To už není žádné překvapení. ![]()
Tak se Váma loučím, a zase se brzo ozvu . Pa pa Alča
![]()
Markysku , ja vedela, ze to dobre dopadne!!! Gratulujeme
![]()
Noninko , hlavni je, ze jste v poradku a ze se nam obcas zahlasis. Docela chapu Tvoje pocity. Musims rict, ze jsem se po dlouhe dobe jukla na Snazilky a docela me to rozhodilo
Mozna ty hormony nebo co…
Co se tyka pohybu, tak bud v klidu. Ja jsem je zacala citit az v 18tt+2 a bylo to jen takovy tukani
Uvidis, ze se Piskotek brzy taky ozve ![]()
Leni , to sis teda pekne zanakupovala ![]()
Ja ctu taky Maminku a jeste i Betynku. Je tam opravdu dost zajimavych veci.
Jinak doufam, ze se Tvoji mamince dari mnohem lip a ze ji domaci prostredi jen a jen prospiva!!! ![]()
Alo , drzim pesticky, at se v patek dozvis jen same dobre zpravicky!!!
Je mazec, ze se v tehu nic moc nemuze. Ale pro zdraveho mimiska to vydrzime
Tak doufam, ze se bacily leknou cajicku a mediku a bude brzy klid ![]()
Co se tyka muzicka u porodu, tak ja bych moc rada, ale nevim nevim. Martin se na to moc neciti. On je celkove z toho naseho kuliska nervozni
Vim, ze se na jednu stranu moc tesi, ale zaroven se boji.
Jsem zvedava, jakse nakonec rozhodne. Jinak se mi ale nabidly obe maminy, ze by se mnou u porodu chtely byt.
Add pohlavi, tak ja si to chci nechat jako prekvapeni. A v podstate mi je i jedno, jestli to bude klucik nebo holcicka. Martin by moc rad kluka, ze by si s nim mel aspon co rict a hlavne by mel spoustu novych hracek ![]()
I Martinuv tatka a braska by radsi kluka.
Ostatni cast rodiny by radsi holcicku.
A je zajimave, ze podle vsech moznych babskych typu a i podle ruznych tabulek nam pohlavi vychazi 50/50
No tak uvidime ![]()
Tady posílám odkaz s popisem dne nenarozeného miminka sice je to na pozdější týdny,ale i tak je to zajímavé
.
http://www.super.cz/…-ditete.html
Alo na pátek držím palce
.
A miminko si na dvd taky určitě necháme nahrát ať se máme čím kochat
.
Dušičko díky za dnešní dopoledne
.Uteklo mi to mnohem rychleji
.
U nás je to tak podobně kluci by chtěli kluka babičky zase holčičku a mě je to jedno
.Ale myslím si,že to bude chlapeček nebo v to doufám.
Z diskuze-život po potratu se mi ukázalo,že vždycky když věděli co budou mít a špatně to skončilo,tak se jim většinou narodilo druhý pohlaví.
Jinak u nás to je tak,že já si to chci nechat říct a manžel ne,takže dilema,ale hezký
.
Tak hezky odpočívejte
.
Ahojky holky
Dušičko, tak se taky hlásím mezi marody. Nelinka začala kašlat a zdá se, že jsem to chytla od ní. Šíleně mě pálí na průduškách a jsem celkově jak zmlácená, no snad to brzy přejde.
Řízení s tím já problém nemám, v prvním těhu jsem až do osmého měsíce jezdila pravidelně denně 120 km pracovně do Prahy a 120 km z Prahy, takže jsem měla naježděno až, až. Ani teď se řízení nevyhýbám, akorát už není tolik příležitostí.
Partner u porodu, tak v tom máme naštěstí jasno oba. Bude. Při prvním porodu mi strašně moc pomohl, jak psala Markýsek hlavně psychicky. Byl také k nezaplacení, když se mi spustila krev z nosu, nemusela jsem prosit sestřičky aby mi vyměňovaly namočené pleny na hlavě a kapesníky od krve. Manža ochotně běhal. Také jsem byla v klidu, když viděl Nelinku, poté co jí odnesli a rozdýchali, prostě byl mi tam strašně moc užitečný. Netvrdím, že bych to bez něj nezvládla, ale takhle jsme prostě byli na všechno dva, na bolest, na strach, i na to veliké štěstí. Není úplně pravda, že je tam při těch bolestech vždy bezmocný, ono kolikrát stačí, když se ho člověk může chytit za ruku, nebo se na něj pověsit při kontrakci, nebo si nechat masírovat záda, nebo i ten obyčejnej ručník, když podá do sprchy a pomůže s vylezením, a hlavně tam prostě je, když všichni ostatní odejdou.
Na velký UTZ ve dvacátém týdnu, by měly posílat všichni doktoři, ale ve Strakonicích tomu tak není. Kamarádka třeba vůbec na velkém UTZ nebyla. Naštěstí můj dr. tam posílá automaticky všechny, takže jsem v klidu. Už se tam moc těším. A Leni, kdyby tě náhodou dr neposlal, tak se tam můžeš objednat i sama, nebo ho poprosit o doporučení a s tím se tam pak objednat.
Pohlaví si určitě říct necháme, už se těším až si budu moct s miminkem povídat a osovovat ho. Zatím mu stále říkáme Hugo.
Markýsku máš můj obdiv, že ses vůbec k přijetí takové návštěvy odhodlala.
Tak se mějte krásně, pohlaďte bříška papa M.
Marrco moc hezky si to napsala ohledně manžela u porodu
.Ale je to tak,v tu chvíli jsou to třeba jen maličkosti,ale hlavně ty pomáhají
.Hlavně manža si dělal potom srandu,že ho porod příšerně bolel,že bude mít na rukou modřiny
.No,byl na ránu
.
Teda stím jsem se setkala poprvé,že na velký UZV se neposílá automaticky
.
Co se týče návštěvy,tak už vím,že miminka narozená v prosinci budu rozdýchat ještě hodně dlouho
.
Tak ať jste s Nelinkou brzo fit,ty bacily to je fak na mašli
.
To naše dítko bude asi noční tvoreček mě se nějak nechce spát
.
Ahoj holky, zdravim vas z Lisabonu, uzivame si s plavackem kratke /pracovni/ dovolene, slunicka, primorskeho vetriku a spousty dobrutek. Doprala jsem plavackovi i trochu portskeho /nebojte, fakt jen trosicku/. Jenom po celodennim behani me dneska trochu boli brisko, ale snad vsechno bude OK. Do schodu se uz dost zadychavam, ale to je prirozene.
Zdravim vsechny stastne kontroly a drzim palec vsem, ktere to ceka. Nemam cas a silu odepisovat vsem jednotlive, ale aspon zdravim nocni suvu Markyska a Dusicku, ktera se o nas tady tak hezky stara po informacni strance. Precetla jsem si, ze se resi otec u porodu, me osobne je to uplne jedno, nechavam to na manzelovi. Ale je to mozna jine, protoze jsem na nemocnicnim prostredi zvykla a bude me snad rodit kamarad /jeste nemam jasno, jestli neoslovit i tu bajecnou porodni sestru, ktera vede ve Vetrniku cviceni. Zatim jsem se starsich zkusenych PA spise bala a tak nejak si myslim, ze to stejne musim zvladnout sama a dozor tam bude jako pojistka, no zatim je to daleko, takze na to nemzslim. Ale manzel si to zrejme nenecha ujit /doufam, ze to nebude jako u porodu, ktery jsem videla na skole, kde manzelka rodi a jeste se stara o kolabujiciho manzela/. No jeste uvidime. Ted me hlavne zajima, aby plavacek zdarne rostl a vsechno bylo OK. Vim, ze je odolny po me, ale porad si nemuzu pomoct se trochu strachovat, vim ze tehotenstvi je podnik s nejistym vysledkem.
Tak se mejte vsechny krasne,
Ahojík maminy!
Koukám, že tady bylo v noci docela živo:
Muchacho teda s tou pracovní dovolenou ti to docela závidím…určitě tam máš lepší počasí než je tady u nás…právě teď prší, což se mi moc nelíbí…už jsem si říkala, že konečně vylezlo sluníčko a dobiju si baterie a ono NIC z toho
…no, neva…jaro stejně příjde ![]()
Marrco uznávám, že jsi popsala hezky přítomnost manžela(partnera) u porodu…
já jsem prvorodička, hysterka(co se týče bolesti) a přiznávám, že i sama nechci, aby mne v takovém stavu manžel viděl…i když si strašně cením už toho, že sám říkal, pokud budu chtít, že to zvládne…
A asi ho moc překvapilo, že jsem - zatím
- tak proti. U mne je to vůbec složité, chci mít všechno pod kontrolou a ve svých rukou…život mne naučil, že jenom já sama můžu svůj život řídit - jsem prostě divná, co?…ale jsem to já, což jak jsem psala, neznamená, že své názory nemůžu časem změnit ![]()
Pohlaví pro mne není teď důležité, spíš ho znát nechci…mimochodem, manžílek stále tvrdí, že VÍ - holka
- takže asi tak. Teď řeším, jak to uděláme na tom velkém UTZ, abychom se o překvapení nepřipravili
…asi přesvědčím Piškotka, aby se decentně schovalo
.
Holky, máte některá noční můry?…Já se jich nemůžu už několik týdnů zbavit
…a z meduňkového čaje je mi špatně od žaludku.
Jejej to jsem se po ránu rozjela ![]()
Tak pa pa a zase nakouknu!
Mimochodem…ta ADA pořád nic?… to už je podezřelé, snad se nic zlého nestalo ![]()
Ahojky holky
tak vás zdravím z deštivého ráno, máme jít s Nelinkou na pohádku k mamce do školky, tak pojedeme asi autem. Uvidím jestli vůbec nebudeme muset odejít dřív, jestli tam nebude moc kašlat, ale zdá se, že už jí je o něco lépe, kašle teda pořád, rýmu má taky, ale míň než včera. Tak snad se to bude lepšit. Mě je taky pořád na prd, tak už se těším, až si s ní půjdu v poledne lehnout. Doufám, že bude spát dlouho. ¨
Markýsku, máš pravdu, ten otec u porodu, je právě o těch maličkostech, které jsou v tu dobu, strašně důležité.
Muchachacha jé, tak to si tu dovču pěkně užívejte, tady je opravdu ošklivě.
Nonina, to je jasný, když se budeš u porodu lépe cítit bez partnera, tak se samozřejmě do ničeho nenuť, je to čistě tvoje věc.
Tak se mějte krásně, my pádíme na pohádku, papa M.
Ahojky spolutěhulky!
Gratuluji Všem k výborným zprávičkám z výsledků a kontrol ![]()
Markýsku je mi jasné jak ti muselo být při návštěvě,ale hlavně teď mysli,že máš v sobě mimíska,který potřebuje cítit,že jsi v pohodě a že ho máš ráda.
S manželem(partnerem) u porodu to mám jasné.Manžel byl i u prvního porodu a byl nadšený.A jak píše Marrca v tu chvíli jsou důležité ty maličkosti.Pracovala jsem na porodním sále a při prvním těhu jsem se také rozmýšlela jestli mám mít u sebe manžela nebo ne.On chtěl a já si pak říkala,že mu to přeci nemůžu odepřít když je to i jeho dítko a to že byl se mnou u porodu bral jako,že to je alespoň něco co pro mě může udělat.A hlavně vždycky můžete říct ať jde pryč pokud vám je to nepříjemné a předem mu vysvětlit,že to není nic proti němu.
A pokud k porodu někdo nechce kvůli tomu,že se mu nedělá dobře při pohledu na krev atd.,tak bych ho nenutila,protože je nejhorší když se musí ještě ošetřovat tatínek.
Mému tátovi bylo 19 když se narodil můj brácha-na ultrazvuky se samozřejmě nechodilo a dítko se mohlo po porodu pozorovat jen přes sklo…u mě to za pár let bylo stejné.Naši jsou už dlouho rozvedení a teď před rokem a půl se tátovi narodil syn.Chodil na ultrazvuky a byl u porodu.Řekl mi,že si myslí,že kdyby se takhle mohl účastnit u našich porodů,že by se s mamkou snad ani nerozešli(čemuž nevěřím),ale prostě chtěl říct,že má ke své manželce trošku jiný vztah.Že vůbec netušil čím si žena musí projít u toho porodit dítě.Samozřejmě teď byl o pěknou řádku let starší,tak na to pohlíží jinak,ale hodně ho to změnilo.
To jsem se tedy nějak rozepsala ![]()
Jinak všem marodům přeji,aby je baciláci co nejdříve opustili
!!!
Krásný den!E.
Krasne ranko,kecalky ![]()
Teda, jen tu chvilku nejsem, tak toho tolik napovidate ![]()
Mne je dneska uz asi o 250% lip. Kazdopadne vcera vecer jsem si uzila. Uvarila jsme si lipovy cajik s medem a dostala jsme hlad, tak jsme snedla pulku rohliku se syrem a nejakym salamkem. A na zizu jsem si dala slabou stavicku (nesnasim sladke a samotna voda mi ted nejak nejede). A nez jsem se nadala, tak to slo vsechno ven. Myslim, ze mi nesedl ten cajik na zacatku.
Nebo spis ten medik, byl nejaky divny ![]()
No, doufam, ze timhle moje blinkaci obdobi skonci ![]()
Markysku , nemas vubec za co dekovat. Jsem se tu nahodou vyskytla a moc rada jsem Ti napsala. To by udelal urcite kazdy ![]()
Marci , preji, at nad bacily brzy zvitezite!!!
Moc hezky jsi popsala pritomnost partnera u porodu. Tak ja budu doufat, ze se muj muzicek nakonec rozhoupa tim spravym smerem. Ale premlouvat ho nebudu, protoze vim, ze mudrce z duse nenavidi. Ale je fakt, ze kdyz jde o neco duleziteho, tak se prekona. Byl mi velkou oporou, pri nasem dlouhem snazeni o miminko a verim, ze si nakonec ani porod nenecha ujit ![]()
Muchachacha , teda Ty si uzivas krasne vylety. Ze Te poboliva brisko pod delsim chozeni je docela normalni. Staci par dni klidu a bude zas vsechno OK.
Noninko , tady je zivo skoro porad ![]()
Nocni mury jsme mela asi pred mesicem, ale to bylo z toho naseho slavnyho obyvacku. Ale ted uz je to OK.
Ty mozna ale myslis nocni mury z tehu nebo porodu, ne? Tak ty se mi nastesti vyhybaji. Ale verim, ze to jeste prijde. Kamaradka je mela asi 1,5 mesice pred porodem.
Jinak cajicky se snazim pit jen ovocne a nektere mi taky 2× dobre nedelaji. Takze vitezi spis jen cista voda (mimo techto dnu, kdy mi vylozenen nedela dobre).
Co se tyka velkeho UTZ, tak zatim porad netusim o cem to mluvite. Muj dr. nic nerikal, tak uvidim. Jdu k nemu na kontrolu za 14 dni a to budu ve 21tt. Tak se necham prekpapit, co se mnou udela ![]()
A jeste k pohlavi. Myslim si, ze budeme mit klucinu. On tahle linie Urbanu holky neumi ![]()
| Ikdyz mozna ze nedke v skrytu duse bych si prala holcicku. Ale je to spis proto, abychom nastvali svagrovou. Ja vim, zni to dost divne a hnusne. Ale ona chce porad holcicku a uz maji 3 kluky a porad se snazi o holcicku, prestoze jim mudrcove dalsi ditko zakazali vzhledem k jejimu zdravi. Navic mezi nami nejsou moc dobre vztahy, bohuzel. Ale uz toho necham. Hlavni je, abychom byli vsichni zdravi!!!!! |
ahoj holky,
tady se to krásně rozjíždí, nestíhám číst ani odpovídat:) to je super!!!
muchachacha Lisabon závidím, taky bych někam vyrazila…ale cestování mi moc nedělá dobře. Kvůli tomu jsem i odešla z práce, nezvládala jsem už odřídit ty dálky, jsem víc unavená…a v letadle to s těmi nevolnostmi v prvním trimestru taky moc nešlo ![]()
Markýsku popis dne je moc pěkný, je mi líto že Tě ta ztráta pořád tak bolí, ale člověk s tím nic nenadělá…teď už ale bude všechno jinak, budeš mít krásný zdravý mimi a na tu hrůzu zapomeneš, ![]()
Otec u porodu : nechala jsem na příteli ať se rozhodne sám a on do toho chce jít nadšeně se mnou, říkala jsem mu, že nemusí být u samotný 2.fáze, …ale chce. Poptal se kamarádů, nastudoval pár knížek, dokonce neváhal skouknout i některý z porodů na videu a řekl že to zvládneme. Ještě chce abych nás objednala na nějaký předporodní přípravný kurz. Popravdě takovou aktivitou mě dost zaskočil, ale jsem moc ráda, bála jsem se hlavně tý 1.doby porodní, že tam budu sama, nebudu si umět ulevit od bolesti…že se na mě doktoři vyškalou až budu žadonit o epidurál…ale teď když vím že tam bude se mnou někdo, kdo se zeptá za mě, dojde pro asistentku…
Navíc u nás to bude komplikovanější, kvůli porodnici - jak už jsem tady psala v Praze jsem se nestihla včas zaregistrovat, takže až přijde den „D“, budeme asi pořádat rallye Praha-Plzeň ![]()
Ale v žádným případě bych ho nenutila, přijde mi hloupý, aby tam chlap chodil jen proto, aby viděl jak trpím a pak si mě vážil…když nechce, je tam asi spíš na obtíž. Kdyby nešel, zaplatila bych si dulu.
pohlaví taky znát nechceme, ale kdybychom to náhodou na utz zjistili, svět se nezboří. Ale překvápko by bylo skvělý!!!
Krásný den vám i mimíkům
ahoj číči,
Duši: mně bylo včera celý den také nevalně - se ti s tím zvracením nedivím. Bylo mi mdlo a špatně od žaludku…asi tlak nebo co. Začnu si asi dělat alespoň jednou denně kávičku. (dřív jsem jich zvládla 4-5 denně ted sem se bála ty tři měsíce kofeinu.ale snad už můžu že?)
Dík za rozdílné názory „otec u porodu“. Mno ale ty kladné převládají. Mno Tomáš by se na video porodu nedíval - odvrací pohled i při Ordinaci v růž.zahradě haha ![]()
Já bych ho tam aj tak chtěla-hlavně jako psychickou podporu, abych zkrátka nebyla sama. Vždyt nemusí vidět (jak dítě vylejzá) - ale bude u mé hlavy,, neuvidí skoro žádnou krev…nebo ne? Já jen tak plácám - fakt nevím co mně čeká.
ale chci aby viděl ten zázrak zrození.
Marrci: mno právě - můj Dr. neposílá na ty velké UZ,aspoň co takle vím od známích. Ale dík za radu - tak jako tak si to vyžádám.
k Dr. půjdu na kontrolu v 18 tt tak mu to povím. Já chci mooc vědět, esli je to Emička nebo Tomíček.
tak se zatím mějte papa