0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4823
12.3.08 09:59

Leni ,jedno kafco denne urcite neublizi. Navic kdyz jsi na nej byla zvykla.

Elunko , s tim osetrovanim tatinka jsi me rozesmala. Vzpomnela jsem si, jak jsme se pri jedne IUI bavili s mudrcem o pritomnosti Martina u porodu. Rikala jsem, ze nejspis nepujde, ze by se o nej museli starat vic nez o mne. A dr. rikal, ze za celou jeho praxi se nestalo, aby jim tatinek u porodu zkolaboval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.3.08 10:03

Jo, holky,taky jsme se chtela zeptat, jestli uz zarizuje, porizujete vecicky na mimiska.
Nebo jste treba aspon premyslely o tom, jestli prebalovaci stul nebo jen takovou tu desku. Jestli vanicku normalni, tvarovanou, koupaci kbelik a nebo podlozku.
Moje mamina to zacal brat nejak z hurta a porad se me na neco vyptava. Jako bych byla nejaka zkusena mamina. Ja sama nevim, co takove miminko potrebuje, tak jsem z toho cela nesva :?
Nasla jsem tu od Lesiny jakysi seznam toho, co je potreba, ale spis me zajimaji i zkusenosti. Coje lepsi a tak.
Tak predem diky za vase reakce a odpovedi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
12.3.08 10:07

ahoj holky

Hlasim, ze II. screening dopadol ok. Takze na amniocentezu nemusim. To mi spadol kamen zo srdca..
Na UTZ u mojej doktorky uz ale nie je nic vidiet, babo je na ten jej stroj moc velke, ale srdiecko mu bilo, takze snad je vsetko ok. Takze zasa az o mesiac na ten „velky“ UTZ v 20tt (8.4).
Dusicko, Lenko, ten v 20TT je dost dolezity, je vlastne sucastou screeningov a sleduju na nom vyvoj jednotlivych organov. Mate na to narok..

Otec u porodu - ja stale neviem. Mali sme na navsteve manzelovu rodinu, ani sa ho na to pytali a on automaticky odpovedal , ze pri porode bude. Celkom ma prekvapil, lebo spolu sme o tom vobec nehovorili. Navyse, on je ten typ, ktory ked uvidi krv u blizskych pribuznych tak je bledy ako stena…Ja v tom nemam stale jasno. Citala som tiez, ze v niektorych pripadoch to moze mat zly efekt na dalsi sexualny zivot. Ze si ten manzel proste tu chvilu tak vryje do pamati, ze sa mu to vracia v tych najnevhodnejsich okamzikoch…Myslim, ze sa to rozhodne az v danom okamziku, podla toho ako sa na to budem citit.

Dovolena v teple…super, tiez by som to brala…uzi si to.

Uz sa zasa vykecavam, tak radsej bezim, ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
12.3.08 10:13

Dusicko, tak to jsem na tom uplne stejne. V:,–(e je tak vela krasnych veci pre babatko, ale ja netusim, co vlastne potrebujem. Navyse, mamcu mam velmi, velmi daleko :cry: a moja tchyne 8O je horor. Ta mysli len na to ako by vytiahla prachy z mojho manzela a nic ine ju v podstate nazaujima..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.3.08 10:28

Della , gratuluju k dobrym vysledkum!!!! Jen tak dal.
Co se tyka rodiny, tak u nas je to v pohode. Jen porad chteji vedet, co si pro mimco predstavuju a ja fakt netusim. Budu muset asi ziskat info od kamaradky, co ma ted cerstvou princeznicku. Ta mi urcite poradi. Ikdyz ono je fakt, co mamina, to jiny nazor.
Kamaradka mi nabizela do vanicky podlozku pro mimi. Ze ji vubec neupotrebila, ze od zacatku koupala malou jen na ruce. Dalsi kamaradka mi zas tu podlozku nedoporucuje, ze z ni miminka kouzou. A ted si zas nektere maminy moc chvali ten koupaci kyblik.
A ted babo rad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
12.3.08 12:34

dusicko mas pravdu. asi nam budu musiet poradit skusene maminky..
Ja som sa na tie vanicky a blbosticky okolo toho pozerala a vyzera to uplne super. Ale i mne sa zda praktickejsi kyblik, no neviem…
prave preto chcem ist na Brnensky veletrh (27-30.3) aby som videla co vsetko existuje..
Ja netusim ani ake su kocarky, podla coho ich vyberat, tak to aspon uvidim nazivo a budem mat lepsiu predstavu. Len dufam, ze tam toho bude viac ako v Letnanoch. Tam dokopy nic nemali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.3.08 12:40

Hezké poledne, mamky! :wink:

Vidím, že tu nezahálíte, a to je dobře! :lol: Akorát nestíhám číst a pak reagovat, vždycky na něco zapomenu.. :oops:

CO se týká přítomnosti taťky u porodu, tak u nás je to na stopro jasné, při porodu Mišky jsem byla moc ráda, že tam se mnou byl, sice jsem ho moc nevnímala a skoro vůbec s ním nekomunikovala, ale když jsem potřebovala něco podat nebo dojít pro PA, tak byl k nezaplacení a hlavně mě uklidňovala právě ta jeho přítomnost, že nejsem v cizím prostředí, v naprosto cizí a neznámé situaci sama. Taky mám pocit, že se ten personál na porodním sále chová k rodičce lépe, když je tam i tatínek, který na ně objektivně „dohlíží“… Nevím, každopádně tam půjde se mnou i teď, ani jsme to neřešili, příjde mi to automatické…

Minulý týden byla u mě kamarádka, která je ve 24.tt, přinesla s sebou i to natočené DVD, no, po jeho shlédnutí jsem se rozhodla, že si ho natočit asi nenechám, protože zase taková pecka to nebyla. Byl tam vždycky záběr z klasického ultrazvuku, pak to dr. přepnul na ten 3D a tam to bylo vždy po záběrech, jako by po fotkách, nebyl to prostě plynulý obraz. Navíc mimčo bylo zrovna pořád tak blbě otočené, že tam toho moc vidět nebylo, tvářičku ukázalo jen na chviličku, takže jsem skoro půl hodiny koukala jen na jeho záda. To si radši nechám udělat jen další 3D fotku, protože stejně mám pocit, že bych se na to DVD asi už potom mockrát nedívala… Tak nevím, třeba u vás ten 3D utz dělají jinak, že se plynule díváte na to, co tam mimi tu půlhodinu dělá, ale mě to moc nezaujalo.

Zítra jdu na utz a na krev, tak jsem zvědavá, jestli už náhodou nepůjde něco vidět. Sice jsem byla rozhodnutá to vydržet a mít překvápko, ale u nás v rodině se už uzavírají sázky, co čekáme, taťka se v:,–(il se ségrou o 5000 Kč (!!!), že to bude kluk, ségra tvrdí, že holka. Tak to jsem teda zvědavá, kdo bude komu cálovat… :lol: Ale stejně, i když se dozvíme, co to bude ještě před porodem, tak to rodině a známým říkat nechci, ať mají aspoň oni překvapení. A stejně tak i jména nikomu prozrazovat nebudem. :wink:

A ještě k pohybům - tak mám takový pocit, že už nějakého motýlka v bříšku cítím, ale jakmile dám ruku na břicho, tak nic. Doufám, že na té zítřejší ko bude vše OK…

Jejda, to jsem se zas rozepsala… mizím, jdeme spinkat! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.3.08 12:41

Della , ja zas netusim, jak bych v tom kybliku zvladla miminko drzet :D
Kocarek uz vicemene vybrany mam. Pokud me ale jeste do srpna neuchvati neco jineho. Poradila mi kamaradka. Chtela jsem prostornou trikolku. Puvodne se mi libil Jane, ale je pomerne dost drahy. Tak ted u mne vitezi Firkon. Maji ted novou kolekci i s prehazovaci rukojeti, takze parada!!!
Jsem zvedava s jakou prijedes z toho veletrhu. Pak budes muset poreferovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.3.08 12:52

Jó, a ještě k těm věcem pro miminko - sice už jedno mám, ale zjistila jsem, že jsem za ty skoro 3 roky snad všechno pozapomínala! :lol:
Vaničku jsem měla klasickou z Ikey s protiskluzovými proužky na dně, lehátko jsem použila jen párkrát ze začátku, ale pak jsem zjistila, že je pro mě lepší miminko držet v ruce v poloze, kdy má hlavičku opřenou o mé předloktí a já ho držím za ramínko, druhou rukou ho myju…

Kočárek už mám taky vybraný na 100% - budeme mít Mikado Ox Ford, ale ještě nevím, jakou barvu přesně, tady jsou stránky přímo polského výrobce, ale já ho budu objednávat v obchodě u nás ve městě. Už jsem si i vyzkoušela, jak se s ním jezdí, taky je dost vysoký, což oceňujeme při našich výškách já i manžel, a je i prostorný:

http://www.2o2.pl/index.php?p450

Která barva se líbí vám…?

A pak ještě jsem se chtěla zeptat, co budete pro mimčo používat za kosmetiku? V porodnici jsem používala Johnson´s baby, pak i chvíli doma, jenže pak se malá asi ve 2 měsících osypala, tak jsem s tím přestala a teď si zaboha nevzpomenu, co jsem používala pak! :lol: Takže ani teď nevím, s kterou začnu, každopádně se budu držet hesla, že méně je někdy více a nebudu to s tím mazáním nijak přehánět… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.3.08 13:12

Anduli , zitra Ti budu drzet pesticky!!!
Musim rict, ze ten „Tvuj“ kocarek taky nevypada spatne. Jen barvicka se mi nejak nezalibila zadna.
Mne se u toho Firkonu libi tahle barva http://www.batolatko.cz/?…-!!!
Co se tyka kosmetiky, tak teda taky nevim. Co Nivea? Ted dokonce bylo u nejakeho casopisu propagacni CD. Ale jeste jsem ho nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
12.3.08 15:12

b]Ahoooj srpňátka :wink:

Muchacha tak užívejte s plaváčkem pracovní dovolenou a opatrujte se :wink: .

Noni ještě je času dost :wink: .A třeba oba s manželem změníte názor,hlavně se do ničeho nenutit :wink: .Tak jak koukám tak ty chlapi ví vždycky nejlíp co se narodí :D :wink: :lol: .

ad noční můry taky mě bohužel trápí ze začátku to bylo skoro každou noc,teď už se to trochu uklidnilo,ale ještě to není ono.Vím,že se mi asi okolo 3 měsíce zdálo jak mi umřeli obě dítka a já jsem nemohla nic dělat jen se koukat jak mi odcházejí :cry: :cry: .Hrozný..musela jsem jít pak ještě zkontrolovat Jirku jestli je v pořádku.

Marrco pohádku jste si určitě užily,tak se teď dejte rychle do kupy :wink: .

Elunko ještě,že je všechno teď jiné než před x lety :wink: .

Duši tak dneska co jsem na emiminu,tak už si druhá těhulka tak zvrací 8O .Tak snad už je ti líp :wink: .
Pro ty miminka je toho tolik,že nevíš co si vybrat :D :D .Ale já nákupy teď nějak nehrotím ještě je ve mě šílený strach,takže nakupu až okolo 7 měsíce.
Ale zkus kámošku,ta ti určitě poradí a třeba by si mohla na nákupy jet i sní ne :wink: .

Kostičko tak přítel je pěkně aktivní,to je super :wink: .Tak brzo by mohl,takhle začít studovat i knížky o dětech :wink: .
S miminkem se ta ztráta z velký části zacelý,ale nikdy nezmizí úplně :( .Jen,aby to dobře dopadlo..

Leni ten velký UZV si určitě vyžádej miminko je tam krásně vidět a hlavně ho pořádně zkontrolují :wink: .

Dello gratuluju k dobrým výsledkům :wink: .

Anduli tak zítra držíme palce :wink: .Teda to jsou pěkný sázky co se u vás točí :lol: :lol: :lol: .
Ten kočárek je moc pěkný osobně se mi líbí ty první dva(červený a světle zelený) a pak ještě ten páty(tmavě modrý).
Jinak mi úplně mluvíš z duše taky jsem všechno pozapomínala co je potřeba,ty to máš 3 roky,ale já 16 let :lol: :lol: :lol: .
U Kristýnky jsme totiž nic moc nakupovat nestihly.

Kočárek -tak nejdřív jsem měla vybraný quiny,ale prostorově je dost malinký,takže u ná zatím vede Jane :) .

Jinak u nás je veliký pokrok manžel souhlasil,že si necháme říct co budeme mít,tak mám radost :D :D .Tak snad miminko nebude stydlín :) .

Hezký den a opatrujte se :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
12.3.08 16:34

holky kočárky jste si vybrali pěkný.
Anduli mě se nejvíc líbí kombinace oranžové a šedé, to je takový „prďácký“ 8) Kočárek je pěkný, ale přijde mi, že je do města a ne do terénu, což já potřebuju - i když se asi dost nadřu, protože teréňáky jsou těžší
Duši ten tvůj kočár se mi moc líbí, je hodně podobný X-landeru, který bych chtěla. X-Lander je sice o něco dražší, ale zase v tý :,-(ě, je i autosedačka - ale hodně jsi mě nalomila, ještě ten tvůj budu okukovat :)
výbavička pro mimi
Taky jsem se dívala na Lesiny seznam a myslím, že je skvělý, moc toho kupovat nebudu, co budu doopravdy potřebovat stejně zjistím až za běhu. Pro začátek zřídíme v koupelně přebalovací pult (jen podložku na normální komodě)a koupíme vaničku, k tomu pár oblečků do začátku…postýlku a kočárek…a zbytek později. Na hodně věcí pro mimi už jsem koukala v IKEA, ale nemám odvahu toho moc kupovat, připadám si jako hroznej amatér - bojím se, že až dostanu mimi do ruky, budu jen koukat a nebudu vědět co s ním :oops:

Markýsku určitě to dopadne dobře, všechna vyšetření ti vychází na 1, tak žádný strach… hlavně se na to špatné snaž nemyslet, moje mamka přišla o mimi pár dnů po porodu - chybou lékaře (zanedbaný kontroly protilátek v těhu) a nikdy se z toho nevzpamatovala, spustilo to u ní dokonce psychickou nemoc, nakonec za všechno vinila mě - byla jsem první dítě (a druhý tu imunitní reaci za to první odnese)…, nepomohlo, ani když se pak ještě narodil bráška.....takže vím jak je to pro ženskou těžký. Proto se snažím brát to všechno spíš na lehkou váhu, i když zároveň vím, že to moc nejde :( …jen si uvědomuju, jaký následky tahle věc pro naši rodinu měla a za žádnou cenu nechci, aby se mi stalo něco podobnýho. Prostě co se má stát se stane - osud nezměníme, vždycky by mohlo být líp, ale taky hůř - a člověk musí děkovat za každý štěstíčko, protože je neskutečně vzácný :wink:

Leni s těma nevolnostma se k Tobě přidám - jakmile nasednu do nějakého dopravního prostředku a nejsem úplně najedená, začne se mi zvedat žaludek…v minulém týdnu jsem takhle 2× blinkala na zastávce autobusu - bylo to hrozně potupný, ale teď už jsem aspoň vypozorovala z čeho to mám - v první chvíli jsem se bála, že se mi nevolnosti vrací :lol:

Teda to jsem se nějak rozpovídala - přeju vám všem krásný den!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.3.08 16:55

Markysku , dneska jsem uz OK. Dokonce jsme i uvarila. Jen dochutit musel muzicek, protoze pres rymu nemam chut.
Ja se zatim na zadny nakupovani zatim moc necitim, ale babicky uz zacaly vysilovat :lol: S kamaradkou na nakupy nemuzu, to by sesilene dotklo moji maminy. Chvilkama mi pripada, ze ja mimco odnosim a jinak bude babicek :roll: Ale aspon tolik neutratim :lol:
Tak vy jste se teda domluvili, ze prekvapeni nebude? No to je skoda. Myslela jsem, ze nas prekvapenych mamin bude hodne :wink:

kosticko , tady u toho kocarkuje taky moznost sedacky. Tenhle obrazek jsme dala jen pro priklad barvy. Jinak jsou to kombinace jak 4kolky, tak 3kolky. V ty kombinaci jsou kolem 11tisic. Jsou take polske vyroby. Kousek od nas je maji v normalnim obchode a zajistuji i pripadny servis, tak je to bezva.
Jinak muzu rict, ze mi mluvis z duse. Potrebovala bych aby se k miminku fasoval nejaky navod k pouziti. Silene se bojim, ze nebudu zvladat. A hlavne jak tomu mrneti porozumim? Predpokladam, ze jak zacne brecet, tak budu zkouset vsechno mozny, abych zjistila proc a az se mi ho podari uklidnit, tak zacne nanovo z jineho duvodu.
Ale na druhou stranu se uklidnuju, ze kdyz jsme zvladli odchovat psi a kocici mimino, ze snad ani to lidsky nebude stradat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
12.3.08 17:58

Kostičko díky za slova podpory.Moc si toho vážím opravdu díky..
Tvoji maminky je mi líto,čím si musela projít a ještě kvůli vině lékaře :( .Ale je mi líto i tebe,že tě tvoje mamka z toho vinila i když žádný podíl viny na tom nemáš.Ze začátku mi bylo úplně jedno co si kdo myslí a byla jsem strašlivě sobecká,ale po prvním šoku to byl práve syn a manžel kdo mě z toho dostal a pak už jsem se snažili,aby jsme po tom všem začali žít jako dřív a doufám,že se to na Jirkovi podepsalo co nejmín..
Ale je to tak co se má stát to se stane a my jsme proti tomu relativně bezmocní,prostě to je osud.Já se vždycky uklodňovala tím,že byla nemocná a místo,aby se tu trápila,tak odešla.

seznam věciček -kde jste na něj narazily??

Dušičko fajn,že už je ti líp,tak už žádný virózy dobře :wink: .
Buď ráda po narození mimča pomoc babiček využiješ,ale musíš stanovit určitá pravidla :wink: :lol: .
Chtěla bych prcka oslovat už jménem a hlavně já bych to asi opravdu nevydržela :oops: :lol: :lol: .Ale třeba bude mimčo stydlín,takže nám vypálí rybník raz dva :lol: :lol: .
Manuál k dítěti milá dušičko asi opravdu nepřikládají :lol: :lol: :lol: ,teda aspoň před 16-nácti lety tomu tak nebylo :D :D :lol: .Ale neboj chvilku bude trvat než se s miminkem zžijte,ale pak už vám to spolu půjde a poznáš kdy bude brečet,že má hlad nebo když to bude jen takový kňouráníčko kdy bude chtít pochovat neboj se určitě to poznáš :wink: :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.3.08 18:09

Markysku , tady je ten seznamek, co sepsala Lesina https://www.emimino.cz/…s/story/5325

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí