0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2696
13.3.08 10:23

Dušičko určitě ji využijem :wink: .Do žehlení jsem se nedostala mě normálně chytil uklízecí amok a začala jsem šůrovat celý byt :lol: :lol: .Já nevím asi na mě leze jaro :lol: :lol:!!

Kostičko pořiď si ten kojo polštář :wink: .Sestřenka už si ho pořizovala taky ve 4-5 měsíci a byla se spánkem naprosto spokojená.Já už se taky po nějakým ohlížím :) .
Jeeejeej to tě lituju košile byla vždycky moje smrt :roll: .Naštěstí manža to tolik neunosí jen opravdu zřídka.Takže je to ještě jde..Ale kalhoty do puku mám taky a hodně :roll: :roll: .
Jéé konečně vidim x-lander s korbičkou,všude jsem viděla jen sporťáky :) ,ale je to moc hezký kočárek :wink: .

autosedačka -určitě budem pořizovat hned na začátkuUrčitě ji hodně využijem a hlavně se dá připevnit na podvozek a nějaký nákupy je to super,ale mimi by v tom nemělo být dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
13.3.08 10:25

Ahojky,zdravím při slunečném dni,alespoň tady v Praze.
Malá se začala vrtět už večer.Byla jsem spíš vyplašená,že mi předtím bylo tak blbě a ona tam vyváděla nejnovější kreace na které jsem nebyla zvyklá.Zase jsem se moc nevyspala jak řádila celou noc.Snad to nebude mít otočené-v noci řádit přes den spát :D

Kostičkaa-také mám zatím favorita X-lander.Líbí se mi,že má za rozumnou cenu ve výbyvě autosedačku i hlubokou korbu.Autosedačku budeme určitě pořizovat už do porodnice.Pěšky z porodnice asi nepůjdem.. :lol:
Líbí se mi čtyřkolka a tobě?

Duši je dobře,že ti je líp!
Markýsku ty to opravdu nepřeháněj!

Holky já bych raději žehlila košile kdyby někdo žehlil trička-manžel je má skoro všechny vytahané přes bříško a skoro to nejde úhledně složit-zlaté košile. Ale také mě dnes čeká žehlení,tak nás je víc.
Zatím krásný den všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
13.3.08 10:32

Elunko
sluníčko..teda těžce závidím tady je pod mrakem :? .Vidíš,že je malá v pořádku,ale tomu strachu rozumím.I když se sice nevyspíš,tak oni víš a to je nejdůležitější :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
13.3.08 10:41

Elunko
chci čtyřkolku -jen si ještě nejsem jistá jestli X3 nebo X1 - nedokážu odhadnout jestli jsou ta otočná přední kola taková výhoda, líbí se mi i všecky ty hloupostičky a doplňky, které jdou k x-landeru objednat - slunečníček, fusak v barvě kočárku, i ta sportovní pláštěnka je nádherná.
Na jejich stránkách jsem našla i X-lander nosič na mimi.

Sandula - gratuluji k miminku - bylo skutečně vydřené, doufám, že budeme mít porody o něco snazší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.08 10:50

ahoj holky a SANDULO!
MOC DÍKY ZA POPIS PORODU. :wink: já k vám do února občas lezla a sondovala..byla jsem moc zvědavá. Krásně jsi to popsala. Ale užila sis. Nechápu, že někdo mimčo vyprdne ani neví jak (viz Márty od Vás) a někdo takle dlouho trpí. Mno ALE VÝSLEDEK STOJÍ ZA TO!!! ŽE? :lol:
Já Dr. Vokatého k porodu nechci (ačkoli je můj ošetř.lékař) - zklamal mně v péči o mou mamku která nedávno doslova „utekla hrobníkovi z lopaty“. Mno nebudu to rozvádět.

Jinak holky, mně se pořád zdají„kraviny“ úplné horory. Pořád mně někdo honí, nestvůry, vrahové…uf uf. Ale nejsem sama že? - mám pocit že o nočních můrách už tu některá z vás psala.
U nás je hrozný vichr od včera, nemůžu ani ven - nechce se mi. Začla sem cvičit na míči - bolí mně často záda.(jak jsem vysoká,,tak to bude asi s těžknoucím bříškem horší a horší)

Koukám, že řešíte výbavičku - já se na to radši ani nepodívala…ta má pověrčivost…(a špatná zkušennost-andílek v 6/07)…sice mi SANDULA radila , ať nakupuju co nejdříve, ale já na to prostě NEMÁM!(-myslím psychicky, ne finančně :( ) Nemůžu.

tak pa jdu dnes vařit játra(omáčku ) s rýží, mňam.
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
13.3.08 12:14

Mě se líbí ten XA. A právě,že chci určtitě s otočnými kolečky,protože to neustálé nadzvedávání kvůli změně směru… :roll: Samozřejmě,že to jde i bez toho,ale pro mě to bude jednodušší už jen kvuli tomu když půjdu ještě s Máťou.Ale nebavilo mě to i když jsem vozila pouze Máťu…asi jsem líná.. :oops:
A hlavně se dají zaaretovat když by to náhodou na nějakém terénu nebylo ono…to je fajn.
Pláštěnka je hezká,ale do té investovat nebudu.Podle zkušeností…když jsem vyrazila ven s Máťou a začalo pršet,tak mi jí mamka chtěla pomoct nandat na kočár a hned jí trhla.Já pak jednu taky a jednu manžel,takže tak.Ale hezká je :wink:
Byla jsem v obchodě kousek od nás-chodím tam pro rady.Pán kočárek moc vychvaloval.A to tam prodává i dražší kočáry,takže to není jen,že by chtěl něco vnutit.

Máš pravdu Markýsku,nevyspím se,ale mám klid,že je vše o.k.Ale tedy řádí a řádí divoška jedna.Četla jsem,že mimnka v tomto období spí 16 až 20 hodin,tak tedy vůbec netuším kdy ta naše spí :lol:

Jinak to asi bude Lucie Anna(Máťa je Matyáš Jan-Jan po dědečkách a Anna by byla po babičkách).Máťa se narodil 20.února a 24.má svátek,tak nám bylo líto,že by to měl tak po sobě,proto to druhé jméno.
Ale ještě to není definitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
13.3.08 13:21

Ahojky holky po dlohé době vás du pozdravit… sem ráda že vylezu z postele k pc:(( zase sem chytla nákou hnusnou chřipku… a k tomu mám eště nákou mrchu houbu takže sem byla u doktora a chtěl si mě nechat v nemocnici.. sem ho uprosila že budu fakt v klidu a ležet tak mě nechal doma ale každej druhej den docházím na kontrolu.....

jinak ultrazvuk mě dopadl dobře.. řekl mě že sem už v 18tejdnu což mě dost překvapilo teda.. a taky sem se ptala jesli už se dát odhadnout co to bude.. tak mě řek že moc né ale že to vypadá na kluka:)) už jednoho mám.. tak jesli to bude stejnej rošták tak mě odvezou:)))

moxc vás všechny zdravím.. nemám sílu si to pročítat tak doufám že ste všechny v pořádku a zdravé… mějte se zatím moc krásně.. až mě bude líp zas napíšu:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
13.3.08 13:26

Leni a tebe nechal už dr. cvičit 8O ??Já myslela,že máš taky do toho 20 tt. zákaz.
Nákupy-mluvíš mi z duše,teď jsem jen zkoukla seznam a nákupy až v červnu.

Elunko třeba to spinkání dožene až bude na světě :wink:.Já jsem taky dneska měla budíček okolo 6.Sice to bylo ještě takový slabší,ale už ty „kopanečky“ každým dnem sílí :D .Ale prcek je nejvíc aktivní když si lehnu do postele a chystám se spát :roll: :lol: :lol: :lol: .
Pěkná jména a hezky k sobě ladí :) .Taky jsem přemýšlela dát dvě jména,ale máme celkem dlouhé příjmení,tak by to nejspíš nebylo ono :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
13.3.08 13:46

Ahojky, holčiny,

tak hlásím, že kontrola v pohodě, prcek roste jak má a má se čile k světu! Tak mám radost. Největší sranda ale byla, když jsem se dr. ptala, jestli je už teď v 16.tt poznat, co to asi bude, tak říkal, že spíš ne, ale že se podívá. Tak se díval a díval a po chvíli se začal culit. Tak se ho ptám, co se děje a on, že jestli si má teda to pohlaví tipnout! Tak já - no jasně! A on povídá, že na 75% je to chlapeček!!! Myslela jsem, že se zblázním radostí, jak to vyslovil. :lol: Manžel chce strašně kluka, u nás v rodině jsou samé holky, i v té jeho, tak jsme s tím vůbec nepočítali, že by kluk opravdu vyšel. Už jsem mu začala říkat Adélko! :lol: :lol: Pak mi to dr ukazoval přímo na utz, drobek měl ukázkově nožičky od sebe a mezi nima bouličku, tak dr říkal, že pokud to není maxi klitoris, tak to je pindík… :lol: Jsem zvědavá, jestli se nám to za měsíc na tom velkém utz potvrdí. :wink: Jo, další ko mám 10. 4. a na výsledky dnešního odběru krve si mám zavolat už zítra.

Takže už mám aspoň trošku jasno, v jaké barvě budem pořizovat ten kočárek, líbí se mi i ta bleďounce modrá, na té fotce není sice nic moc, ale viděla jsem ho naživo a moc se mi líbil, jen mi to připadlo blbé - modrý pro holku…

Ty zavinovačky z Emitexu jsou super, moc hezké! TO jsou jako zavinovačky i do autosedačky, že? Nebo né? My máme autosedačku Chicco ještě po Míši, je jako nová, takže ji využijem hned po cestě z porodky. Nad tím kojícím polštářem taky uvažuju, protože je fakt, že když se malá učila sedět, tak jsme ji různě obkládali polštářema a nebylo to úplně ono. Jo, jakou budete kupovat matraci do postýlky? My jsme měli tu lepší, myslím kokosovou a musím říct, že je super, rozhodně lepší než ty obyčejné molitanové. Ale postýlku máme po neteři, takže matraci teď chceme koupit novou (za cca 600Kč).

Tak se zatím mějte krásně, jdem spinkat, marodům přeji brzké uzdravení a pohlaďte bříška! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.08 17:27

ahuj,,
Andulko ty se máš…že to už (na 75 procent) VÍŠ!!!! :roll:
to ten muj blbec to nepozná…myslím, že má nekvalitní UZ, protože když vidím jiné fotky z UZ holek co jsou ve stejném nebo menším měsíci - maj krásně detajlně..nožičky atd…a já ne (viz Fotogalerie)
a těhulkám to říká až v osmém měsíci… :x
Toho chlapečka ti závidím 8) mno ba ne - hlavně at je to zdravé jak říká můj manžel, ale vím že tajně touží po dědici. Má jen sestru takže je na něm, aby se příjmení Břicháček táhl dál :)

Markýs:
Mno mně sice původně řekl Dr. že cvičit se rozhodne až po 20 tt. No ale ted naposled jak mi řek že sem TLUSTÁ (4 kila navíc), tak řek že cvičit můžu…hmmm já ho beru radši s rezervou. Cvičím si malinko na míči-spíš se jen protahuju…o mimi se bojím. Jo a včera sme se s manžílkem milovali (poprvé) ale já nemohla…ani sme to nedokončili…mám prostě strach o maličkého a tak se neuvolním (mám z toho depku).

kočárky: já si už vybrala, čtyřkolku a prostornou,viděla sem to jen na netu, zatím si do krámu neodvážím koukat…
apropos:
avodím další téma: Kolik ste už přibrali, od té doby co jste těhule? Já ty 4 kila (první 3 měs. nic, zato poslední 4 týdny 4 kila)-a doktorovi se to zdá moc.
každopádně bych ráda se vešla do těch max. 15-18 kilo. Víc nechci.(moje máti přibrala se mnou 28 kilo a s bráškou 23) to sou vyhlídky :-(
tak ahoj pupíčci. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
13.3.08 17:54

Kuk srpnatka :wink:
Tak jsme konecne tady. Dne byl narocny, ale moc jsem si uzila toho, ze uz jsem nemusela byt zalezla v pelisku!!!
Rano jsem dosla pro snidani, pak jsem vyluxovala, umyla okna po malovani, vycistila fleky na koberci v chodbe a pomohla muzickovi s praci. Navareno jsme mela od vcera, tak aspon to jsem nemusela. Ale fakt jsem si tu pracicku moc uzila. Asi jsem blazen :lol:

Sandulko , teda to jste si porod pekne uzili. Ale ona vam to Rozarka urcite vynahradi. Je moc krasna!!!!

kosticko , x-lander se mi taky dost libi. Ale ma ho u nas na malem meste moc mamin, tak se budu tim Firkonem aspon trosku lisit :wink:
Proc si myslis, ze je monitor dechu na nic? Ja si naopak myslim, ze je to dost dulezita vec. Cetla jsem uz par pribehu, kdy zachranil miminku zivot.
Zehleni kosil Ti teda nezavidim. Ty ja primo nesnasim :roll: Jesteze je Martin nosi jen na slavnosti prilezitosti a to je tak 1-2× do roka :D

Markysku , tak uklizeci amok, jo? No ja kdyz jsem dneska behala po byte s vysavacem, tak jsem si rikala, ze uz se tesim, az zase zacnem bydlet normalne a budu tu moct konecne poradne uklidit. Mozna to bude taky tim jarem :lol:

Elunko , tak to jsem se spletla, ze mala usnula, vid? :wink: Jsem zvedava, jestli ji nocni hratky vydrzi i po narozeni :lol:
Tricka neskladam, mame satni skrin, tak je vesim rovnou na raminka. Skladam jenty domaci a tam nejaky ten spatny sklad neva.

Janinko , preji at bacily brzy udolas a muzes tu s nami byt vic. Pekne se nam to tu rozjizdi :D

Anduli , gratuluju k uspesne kontrole azitrejsi vysledky budou uz jen formalita :srdce:
Tak mame zatim vyrovnane. Jedna 80% holcicka a jeden 75% kluk :lol:
Drzim pesticky, at je to kluk i z tech zbyvajicich 25%, kdyz se na nej vsichni tak tesite!!!
Ty zavinovacky jsou i do sedacek.
O matraci jsme jeste nepremysleli. Zatim musime vymyslet, jakou postylku a taky, jak usporadame loznici, abychom se tu nejak rozumne vesli :wink:

Jinak se nam kulisek uz pekne hlasi. Vcera mel kopaci odpoledne a podvecer. A dneska asi dospava :lol: Prestoze jsme ho „budili“ pravidelnym stouchanim :oops: Myslim ale, ze mi to zas brzy vynahradi :D
Noci mame zatim klidne, tak nam to snad vydrzi.
Brisko ani moc neprekazi, jen na nem uz nemuzu spat a to ja moooooc milovala.

Autosedacku budeme porizovat rovnou s kocarkem. Taky nevim, jak bychom cestovali z porodnice.

Taky hlasim, ze jsme zatim nepribrali. Jsem zvedava, jak dlouho nam to vydrzi :wink: Teda hlavne kolik kilicek nakonec pribude. Vzhledem k tomu, ze jsme normalne bounelka, tak by toho moc byt nemuselo. Ale hlavni je, aby byl mimisek v poradku.
Kazdopadne se mi brisko zacina uz pekne rysovat. Uz to neni ten spek, co normalne, uz se pekne kulati :D

Tak ja jdu ulovit neco k vece, mnam. A jeste malinko pomoct muzickovi s praci.
Zatim pa pa pa a ja jeste juknu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
13.3.08 18:47

Leni neboj, bude to dobrý a urcite se brzy dozvíš i pohlaví, kdyžtak se od toho tvýho doktrora nech na větší utz někam poslat - měl by to udělat automaticky, když jsi na rizikovce ne?
Já fakt nevím, ale někteří gynekologové jsou divní. Kamarádka chodí k jednomu postaršímu tady z Prahy, do 12 tt jí neudělal jedinej utz ani krevní testy - a to už chudinka měla předtím mimoděložní těhotenství a dokonce v10tt začala krvácet - jen krčil rameny - fakt nechápu - vysvětlil jí to tak, že do 12tt se může stát ledacos a stejně by s tím nic neudělal, dokonce říkal, že utz by mimi zbytečně zahříval a že by mu to mohlo ublížit…dovedete si představit jak se celou dobu bála?… …a myslím, že lehký cvičení by taky nemělo vadit, pokud nemáš nějaký potíže a hlavně když se na to cítíš
noční můry mám občas taky - pamatuju si, že ve škole nás učili, že není důležitý co se ti zdá, ale celkový pocit, který ze snu máš - strach, úzkost, radost, překvapení…atd. - to jsou prý pocity, který se do snu dostávaj z podvědomí - Takže je to jasný, máme strach, aby všecko bylo jak má a pak se nám zdaj takový blbosti :D

Duši známí ten monitor měli a moc ho nepoužívali, byl hodně citlivej a prý často dělal planej poplach, stačilo, že si malá trošku přelehla nebo došly baterky (moc nevydrží) - nevím asi je víc značek a typů- měli český výrobek nanny. Jinou zkušenost jsem neslyšela, tak jsem s tím rovnou nepočítala…

Anduli gratuluju k prohlídce i k chlapákovi 8)
Jájino brzy se uzdrav
Elunko to jsem ráda, že ho prodavač chválil, nerada bych koupila špatně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
13.3.08 19:12

Tak jsem se krásně vyspinkala(asi 4 hodiny :lol: ),ale doufám,že teď nebudu muset dlouho nic dělat,protože to dnešní jaro u nás doma mě fakt zmohlo :oops: .

Jajina tak hezky odpočívej a ať o tebe chlapi doma hezky pečují :wink: .
Tak předběžně gratulujeme k chlapečkovi :-)!

Anduli gratulace ke kontrole a ke kloučkovi :wink: .Tak jestli to dopadne,tak manžel výhrává sázku ne :lol: :lol: .

Leni právě mi to bylo divný měla jsem zafixovaný,že si na tom stejně jako já tak mě to zmátlo.
Jinak určitě nedepkuj tohle jsou úplně normální pocity,opravdu :wink: .Ale manžel to snad respektuje ne?
U nás zákaz cvičení i milování je pořád,ale už je to celkem na budku :oops: :oops: .Chtěla bych taky aspoň na balón :oops: :oops: .A co se týče abstinence,tak ta 5 měsíční pauza už je taky k nevydržení,ale co bysme pro mimi neudělali.

Váha -tak v první těhu jsem nabrala asi 10 kilo,tak jsem zvědavá kolik to bude teď 8O .Už mám navrch asi 4 kila(nechápu co to bude dr. na tobě tak vadí :nevim: ).Ale jelikož jsem na začátku těhu zhubla(8 kilo :oops: ) tak se zatím pomalu vracím ke svý původní váze.Ale už bych potřebovala začít cvičit aspoň malinko :) .

b]Dušičko no určitě to bylo tím jarem :lol: :lol: :lol: .Ale Jirka mi pak ještě nadával,že jsem úplný blázen,že tady tak lítám,že jsem doma proto,abych odpočívala,ale copak to jde 24 hodin denně :nevim: ??
Super,že už kopanečky sílí už je cítil i Martin??

b]Kostičko to je moc pěkná teorie ohledně těch snů,ale něco na tom určitě bude :wink: .

Přeji vám všem hezký večer a pohlaďte srpňátka :wink: :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
13.3.08 19:27

Ahojky holky

tak mi stále marůdkujem, Nelince je už od odpoledne o něco lépe, a mě se začalo dělat líp až teď k večeru, tak snad to bude už jen lepší. Dneska jsem celý den prospala, ještě že měl manža dovču a hlídal Nelku.

Monitor dechu jsme měli a nedám na něj dopustit. Používali jsme ho skoro do roka a baterky jsmě měninily asi čtyřikrát, dva měsíce vydržely stoprocentně. Hlavně když docházely baterky tak nepískal, ale začala svítit kontrolka, takže jsme je v pohodě vyměnily. Alarm nám spustil jenom jednou a to mám podezření, že se Nelinka opravdu zapomněla nadechnout, takže jí zřejmě zachránil život. Neměli jsme Nanny, ale takový se slonem, až ho vyhrabu, napíšu značku.

Jdu si dát vanu, třeba mi ještě trochu uleví, tak papa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
13.3.08 20:00

Markysku , odpocivat 24 hodin denne, to je tak na Bohnice :lol:
Jinak Martin pohyby neciti, protoze jak se priblizi, tak kulisek prestane. Nehlede na to, ze pri vcerejsim nejvetsim „radeni“ zrovna nebyl doma. Tak zase smula :)
Teda, takovych hodin spanku 8O To Ti to jaro dava poradne zabrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital