0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2696
12.3.08 18:21

Dušičko díky :D .Tak nevím jestli nemám začít s nákupy dřív,abych to všechno stihla :lol: :lol: .Dám to pak přečíst manželovi jsem zvědavá jak se na ty všechny věcičky bude tvářit :lol: :lol: .Asi takto :roll: :roll: . :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
12.3.08 20:02

Ahojky holky, teda vy jste toho napovídaly, to je super.

Tak u nás to marození propuklo naplno, manža byl odpo s malou u doktorky, já nebyla schopná tam dolézt. Má strašný kašel a rýmy, tak jsem měla strach z průdušek, ale prý je má čisté. Já jsem taky naprosto vyřízená, kašel rýma, dokonce mám i malou teplotu, tak jsem si vzala půlku paralenu, snad Hugovi neublíží. Manža si vzal zítra dovču, tak se o nás bude starat. Tak snad to aspoň trochu vyležím, protože s tím malým ďáblíkem se ležet nedá ani náhodou, a to ani teď, když jí není dobře.

Co se týče výbavičky pro miminko, tak já mám všechno po Nelince. Akorát si přikoupím kojící polštář, a to už teď v těhu, krásně se prý s ním spí pak s větším bříškem. Asi ho ani na kojení moc používat nebudu, ale hodí se parádně i když se mimčo učí sedět, jako zábrana, aby si neublížilo, když přepadne.

Také mě láká koupě nového kočárku, ale asi zůstane při tom po Nelce, naprosto mi vyhovoval.

Dello veletrh v Brně můžu jedině doporučit, byla jsem na něm už dvakrát a letos se chystám zase.

Tak se mějte krásně, já se jdu kulírovat, pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.3.08 20:19

Markysku , ja kdyz ten seznam prvne videla, tak mi vstavaly vlasy hruzou, co je vsechno potreba. Ale je fakt, ze nakoupime to zakladni a kdyz bude neco potreba, tak dokoupime. V dnesni dobe, kdy maji vsude vsechno, to nebude problem.
Ja jsem muzickovi ten seznamek radsi cist nedavala :lol: Jeho to v podstate moc nezajima. Jedine nad cim se malinko pozastavil je monitor dechu a pak autosedacky. Ale ty pro vetsi deti. Vajicka mu pridjou naprosot nezajimava :D A mimi mini vecicky? No z tech dostava koprivku :lol: Doufam, ze se to spravi :lol:

Marci , preji brzke uzdraveni. Mne stacily dva dny v perinach a je to docela OK. Jen vcera jsem si rikala, jak budu zvladat mimco, domacnost a takovou virozku. Byla jsem totalne nepouzitelna.
Paralen jsem si dala taky. Hlavne kvuli bolesti hlavy. Bylo to sice od rymy, ale fakt silenene prijemny. Dr. mi Paralen dovolil uz pri minule kontrole, kdy jsem si stezovala navelke bolesti hlavy :)
Na kasel muzu vrele doporucit sirup Stodal. Je fakt dobry!!!
O kojicim polstari jsem toho uz taky dost cetla. Ale nevim, jestli to je takova bomba, abych ho porizovala. Mam doma dost polstarku, kterymi brisko muzu podlozit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
12.3.08 21:37

Ahojky!
Tak kojící polštář jen doporučuji.Sice jsem ho až tak moc nepoužívala na kojení,protože jsme byli pořád někde pryč,ale strašně mi pomohl pár měsíců před porodem kdy jsem s ním spala a našla tak pohodlnou polohu na spaní(je fajn,že jsou v něm ty kuličky) a pak jak psala Marcca jsme ho hodně využili když se Máťa učil sedět.
Také jsme hodně využili el. chůvičku.Hodila se když jsme měli návštěvu a Máťa byl zavřený v pokojíčku a spal nebo když jsme byli na chalupě nebo u babičky a spal třeba venku.Měli jsme jí půjčenou,tak jí budeme určitě kupovat.
Poprvé je těžké pořizovat věcičky pro mimi,protože má každý jiný názor a hlavně každému vyhovuje něco jiného a každý má trochu jiné podmínky a nároky.
S Máťou jsem měla pocit,že budeme potřebovat snad všechno a teď mám pocit,že toho člověk až tak moc nepotřebuje.

Dušičko budeš zvládat úplně všechno…NEBOJ. Člověku i když je na umření,tak se o to dítko postarat musí-zvlášť když nemá hlídání.Kolikrát jsem se divila co všechno člověk vydrží hlavně,aby bylo dítko v pohodě.Příjde to samo,nemusíš se toho bát.Uvidíš :wink:

Jdu do hajan.Bylo mi nějak dost divně a malá se strašlivě vrtěla a najednou nic,tak jsem z toho trochu nervózní.

Mějte se krásně a úspěšné kontroly!!!E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.3.08 21:45

Elunko , je fakt, ze jsem s chripkou zvladla cisare nasi Tracy, kdy jsem byla celou noc u ni a kazdou hodinku stenatko prikladala, aby se napilo a pak mu zas mnula brisko, aby se vycuralo. A kdyz byla Tracy po kastraci, tak jsem u ni spala 2 noci a hlidala ji, aby nikam neskakala a nepotrhala si stehy.
Kolegyne v praci rika, ze mam skvelou prupravu. Ale je to neco uplne jinyho.
Hele maminko, nech tu svoji holcicku taky nekdy spinkat. Preci se nemuze vrtet cely den :wink: Urcite si nasla fajn polohu na spani, tak klidecek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
12.3.08 22:00

dusicko , ten kocarek je fakticky krasny. ak je tak i kvalitny, tak potom super volba. Ma velku hlboku korbicku? My sme s manzelom obaja dost vysoky a mame predpoklad na pomerne velke dieta uz pri narodeni (manzel mal 4.5, jeho bracha 4,6 a moja segra 4,2… 8O ) Takze v zime ked bude mat babo pol roka a este fusak bude potrebovat vela priestoru.
Z veletrhu z Brna budem samozrejme referovat a prinesiem i kontakty ak tam bude nieco zaujimave.

markysku , ziaden strach. Viem, je to tazke..som po 3 potratoch :cry: ale teraz sa vyslovene nutim byt pozitivna a ono to celkom pomaha. drzim palce!
Anduli , mne sa vcelku paci ten cerveny, alebo potom 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.3.08 22:07

della , korbicka ma na dylku asi 90cm, coz je nejvic, co jsem zatim videla. Predtim jsem pokukovala po Jane, ale oproti Firkonu je to prcek :wink: Jak nam mimiskove do zimy narostou a jestli se tam i s fusakem vejdou, to netusim, ale snad jo. Pokud tonebude fusak z dob naseho miminkovstvi. Moje mamina uz chysta fusak po mne, z beranka. A ten se tam zarucene nevejde :lol:

Nasla jsem moc hezoucky zavinovacky
http://www.nejkocarky.cz/…Zimni-verze/
a ta min tepla verze http://www.nejkocarky.cz/…Zavinovacky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
12.3.08 22:12

dusicko, vidim ze ty to uz mas celkom zmaknute a k tomu fakt dobry vkus. Budem k tebe chodit na rady. Ale teraz uz ficim za manzelom, uz bude asi nastvany kde som tak dlho..Dobru noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.3.08 22:15

Ja nemam nic zmaknuty :lol: Ale dekuju :oops:
Jen nemam dva dny co delat, tak brouzdam :D
Ale ted uz mizim do rise snu.
Preji vsem dobrou noc a sladke sny!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
13.3.08 07:43

Dobré ráno :o :D :D

tak dneska už jsem od 6 vzhůru a už nevím jak usnout,tak toho jdu využít a něco udělat s domácností mám tady kupu prádla na žehlení a na praní taky :roll:,takže celý den úplně zabitej :? .

Marco vás se teda ty bacily taky drží jak něco 8O .Tak dneska odpočívej a manžel se postará o Nelinku i o tebe,tak toho pořádně využij.A buďte brzo zdraví!!Paralen neublíží pokud to není nějaká konská dávka je to lepší než mít horečky.

Dušičko tak taky se nad něčím pozastavoval,ale na konec mi řekl:Kdy prý jdu nakupovat,že on si to prohlídne v klidu domova :roll: :lol: :lol: :lol: .
Ale Lesina to moc pěkně sepsala¨.A máš pravdu většina věcí se dá v klidu dokoupit i po narození,ať žije 21 století :wink: .
Tyhle zavinovačky má sestřenka a jen si je chválí,takže do toho jdeme :D .A můžu doporučovat teda z jejích rad :lol: :lol: .

Elunko malá je určitě v pohodě,jak píše Dušička našla si jen polohu a hezky spinká teď už se určitě zase pěkně mele :wink: .

Dello to jsem vůbec nevěděla :cry: .Taky ti držím palce!!

Všem hezký den!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
13.3.08 07:44

Krasne ranko slunicka!!!!

Anduli , preji hodne stestickana kontrole!!!!

Ja uz dneskaasi vylezu z pelisku. Docela se tesim, ze se zas trosku protahnu :D Zkusim doma neco malo udelat a uvidim, jak to pujde.
Preji vam vsem bajecny den!!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
13.3.08 07:47
dusicka.. píše:
Krasne ranko slunicka!!!!

Anduli , preji hodne stestickana kontrole!!!!

Ja uz dneskaasi vylezu z pelisku. Docela se tesim, ze se zas trosku protahnu :D Zkusim doma neco malo udelat a uvidim, jak to pujde.
Preji vam vsem bajecny den!!!! :srdce:

Super,že už je ti líp,tak to hlavně nepřežeň :P :P :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
13.3.08 08:35

Markysku , tak to jsem rada, ze ta zavinovacka neni jen hezka :D
Preji Ti hodne stesti v boji s pradlem a zehlickou. At vyhraje ten lepsi :lol:
Ja to urcite prehanet nebudu, slibuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
13.3.08 09:08

Ahoj holky,

omlouvam se ze vam sem lezu..ale jdu pozdravit Lenicku a Adu (ale tu uz jsem dlouho nevidela,copak s ni je)..

cetla jsem vase nazory na chlapa u porodu…

jestli muzu pridam i svuj..

Holky at mate jakejkoliv brah bolesti,at si myslite ze budete vypadat strasne,ze to vas muz ci pritel nezvladne,chtejte ho tam..opravdu..ani nevite jak moc velka psychicka podpora to pro vas je,a hlavne nedej buh kdyby se vam pri porodu neco stalo a on tan nebyl,bude si to nadosmrti vycitat,ale hlavne..tatinek si hned prevezme po narozeni miminko a sam mu napise cedulku na rucicku..

Ja jsem rodila od soboty 22h do pondeli 18:50..a muzu vam rict ze bych uz rodit nesla,pokud by to bylo stejny..mela jsem silny krizovy bolesti a kontrakce mi sli do zad a ne do briska,takze monitor nic neukazoval jeste ani na porodnim sale..manzel tam byl celou dobu u me,i kdyz byl unavanej a vycerpanej tak mu za to moc dekuju..prtoze ani nevite jak uzasne je kdyz mate kontrakci a muzete ho drzet za ruku,kdyz vam pomuze na wc a do sprchy..
kazdopadne jsem si teda porod uzila,otvirala jsem se pomalu,ale kvuli tem zadum me uz nechteli pustit domu,sobota noc nic,nedele celej den a noc nic..jen samy injekce na uklidneni a tiseni bolesti (zadnej epidural)..v pondeli rano otevrena na 3,5 prstu..zavedli tabletku,do 10min prdla plodova voda a zacalo rodeo..kontrakce zesilily, dostala jsem zimnici,drzeli me 3 na posteli a manzel me porad drzel za ruku..museli mi dat kapacky na ztiseni bolesti..jenze bohuzel to prehnali a kdyz jsem ve 14h byla plane otevrena a hlavicka uz tlacila na spodek a prijel Mudr.Vokaty tak ja byla v limbu..zacalo dalsi rodeo,zmena kapacky na nejakou povzbuzujici aby me probrali,protoze to zacalo brat na otackach,za 10min jsem byla probrana a sli jsme na sal..tak me doktor nechal jeste stat u luzka a projit me 7 kontrakcema a konecne jsme mohla nahoru..manzel stal za moji hlavou,a ani jsem o nem nevedela, parkrat,asi 5× jsem zatlacila a mala byla behem 3min venku..nesmirna uleva a krasa..manzel hned sel za ni,koukal jak ji omyli,napsal ji cedulku a uz ji mel u sebe..me zatim pan doktor sesil, trosku to stipalo,ale dalo se..a pak uz jsme jen s malou a manzelem 2h odpocivali spolecne…

Takze holky..nechci radit..ale chtejte muze u porodu a i kdyz se vzpira,zkuste ho poprosit..uvidite ze pujde..a rad..

Omlouvam se ze jsem se tu tak rozepsala..ale konecne si Leni muze precist muj porod..nenechte se hlavne vystrasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
13.3.08 09:31

Dobré ráno holky,
tak jsem se dnes zase moc nevyspala, to minibříško mi pěkně překáží, asi už se budu muset začít nějak podkládat, fakt nevím co budu dělat až budu mít pořádký břich :)

Markýsku moc to s tou domácností nepřeháněj a udělej si i chvilku pro sebe - taky mě dnes čeká kupa žehlení, tak s Tebou budu soucítit :? Navíc miláček musí mít do práci košile, což je podle mě to nejhorší k žehlení (hned pak v mém žebříčku stojí kalhoty s pukama :roll: )

Dusicka - tak jsem si ještě jednou prostudovala kočárky a jsou si opravdu hodně podobné - cenově i rozměrově, u mě zatím pořád lehce vítězí x-lander - ale jen kvůli designu a množství doplňků, korbička má délku 85cm, což stačí a na jaře stejně přesedláme na sedačku - :)

http://www.klokanek.cz/index.php?…

autosedačka Holky vy nebudete kupovat hned ze začátku autosedačku? Pro mě je to nutnost, nevím jak bych odvezla mimi z porodnice a hlavně bych s ním nemohla ani nikam na nákup, navíc jsme oba mimopražský a jezdíme často za rodiči…x-lander má v kombinaci autosedačku od 0-13 kg - tu miminko využije docela dlouho…

jinak k té výbavě - monitor dechu je podle mě k ničemu… a chůvičku možná pořídíme časem - určitě si jí ale nebudu kupovat novou, buď si jí půjčím nebo objednám z druhé ruky :wink:
krásný den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital