0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6051
5.3.08 13:03

Ahoj holky,
tak se dneska zase chystám na plavčo, minule jsem v bazénu na Hloubětíně potkala skupinku maminek s mimíky - bylo to kouzelný, jmenuje se to „klub Vodníček“. Hráli různý hry, skákali, cákali a ti broučci byli tak spokojení - byla jsem z toho unešená a rozhodla se, že pokud to půjde, budu na něco takovýho taky chodit…nebyl tam jedinej piškot, kterýmu by se to nelíbilo :D
Nedá mi to, abych vám sem nedala aspoň fotečku - teda spíš „tapetu“, nedá se to nějak zmenšit? :lol:
http://www.ploutvicka.cz/…vani/175.jpg /> A pak vás ještě poprosím o radu:
Ve 20 tt jdu na podrobný utz a 3D utz - za „mírný poplatek“ mi to nahrajou i na dvd - nechceme ale znát pohlaví dítěte - proto se chci zeptat vás zkušenějších, jestli je možný to na tomhle utz „nevidět“? :wink:
Nerada bych se o to překvapení připravila

Přeju všem nádherný den!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
5.3.08 13:54

Ahoj holky,

vidim, ze sa tu zbieha kopec dobrych napadov kam sa ist pozriet.

Zuzulaj, ja cakam prve mimi a nemam ani tusenia co sa deje v materskom centre. Mozes poradit kam? A chodia tam i tehulky?

Kosticko, ta fotka je uzasna. Mam chut okamzite ist plavat. Trochu vsak neverim verejnym bazenom, bojim sa roznych infekcii. Na druhej strane milujem plavanie. Myslis, ze su ok? Ja som po troch potratoch tak to mozno prehanam s opatrnostou…

3D UTZ - myslim, ze ak si to chcete prehravat na DVD, tak to by to male muselo to tajomstvo poriadne schovavat. Videla som jedno 3D z 20tt (z Gennetu) u kamosky a ten klucina si to teda neschovaval sam pre seba. Je ale pravda, ze oni pohlavie chceli poznat.

Zdravim vsetky sprnatka, ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
5.3.08 14:18

Dello z plavání v bazénu jsem taky měla strach, ale četla jsem na netu, že pro preveci je dobré použít tampon napuštění femigelem - radila to gynekoložka
Tak to dělám - jen pro jistotu - a hlavně mám v duši klid, nikdy jsem sice žádný zánět neměla,ale člověk nikdy neví.
Femigel se dá koupit v lékárně a stojí kolem 150 Kč.
V Praze jsou sice bazény, kde dělají plavání přímo pro těhule, ale pochybuju, že mají nějakou speciálně čištěnou vodu - a taky tam bude určitě nehorázně narváno.
Chodím do hloubětína, protože to mám nejblíž, není to chlorovaný- ale prosolený- a vyhovuje mi otvírací doba :)

S tím utz teda nevím, třeba by mohl být gynekolog šikovný a zabírat jiný partie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
5.3.08 14:23

Ahooooj těhulky :)

Duši-tak to jste si pěkně zanakupovali :wink: .Vy budete mít krásný obyváček :) :wink: .Já nestačím zírat co doma všechno máte :lol: :lol: :lol: .Vaší Tracy je mi líto,ale hlavně,že už ji žádný záněty netrápí :wink: .Jinak teda děkuju za informaci co se týče Vrchlabí,vidíš to mi nějak uniklo :oops: 8O :roll: .

Zuzulaj- opožděne všechno nejlepší k narozeninám :-) .To jste si uzv užily celá rodinka to je super :wink: .Dík za tip co se týče mateřských center chtěla bych tam s prckem chodit,aby byl ve spolecnosti stejne starých dětí v rodině máme spíš starší dítka,tak aby si i hezky pohrál :) .

Magdi-držím palce na K.O.

Leni-hlavně,že se to s mamkou aspoň trochu zlepšuje a crp klesá.Podej nám zase nějaký zprávičky jak se mamce daří a hlavně ať se snaží jíst.
A jinak souhlasim když má zdravotník ležet v nemocnici je to o dost „horší“ :) :) .

Kostičko-jé plavání..já ti to tak závidím holka :wink: .Jinak si myslím,že pohyby už by si mohla cítit brzo :wink: .
Na plavání s dětma se taky chystám,že budem chodit.Kámoška s dcerkou chodí a moc si to chváli :wink: .A ten obrázek je úžasný :D .

Álo-fajn,že kontrola dopadla dobře a že jste oba v pořádku :D :wink: .

Marrco-ty jsi ten porod popsala tak hezky,hlavně,že jste to s Nelinkou obě zvládly :wink: .Ale rozumím,že člověk v tu chvíli ani tolik nemyslí na sebe,ale na miminko to už ta příroda tak zařídila :wink: .
Tak já rodila 21 hodin a upřímně ke konci už jsem si myslela,že je to moje poslední hodinka :P :oops: :P .Bylo mi 18-náct,těhotenství bez komplikací a tak jsem si naivně myslela,že porod bude sladká tečka,ale ono to nějak moc nedopadlo,ale nakonec se po tom všem narodil krásný,zdravý kluk a bylo to nejlepší co jsem kdy v životě dokázala :wink: .Ale vím,že jsem v těch nejhorších bolestech manželovi řikala,že teda už žádný dítě mít nebudem,že bude jedináček :D :D .

Elunko-tak že by první holčička :wink: .Kdy si cítila první pohyby?

Pájo-tak co vím tak kontakt na ní žádný nemáme,ale je pravda dlouho se neozvala,tak snad jsou v pořádku 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
5.3.08 14:25

Jinak dnešní kontrola-vzkaz od Kvída:Tak jsme zpět .Krev jsme přežili i když s prázdným žaludkem to pro mě byl dost velký oříšek.Ale pak jsem si to na UZV vynahradil a byl jsem strašně aktivní a podle všeho to vypadá,že jsem v pořádku teď už jen ty výsledky z krve .Ale srdíčko mi krásně bije .Při pohledu na mě mamce až ukápla slzička když samozřejmě viděla jak jsem krásný miminko .
Děkujeme za držení palečků a všem přejeme krásný den!
Pa Váš Kvído

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
6.3.08 09:25

Tak do Krče se od konce unora taky registruje, tak tam dneska vyrazim :cry:
Mat. centra - najit si n a netu podle mesta, popr. casti mesta - vrele doporucuji, kdyz je co nejbliz - clovek se tam treba i chytne a zacne chtit neco delat :) K programům - vetsinou jsou to pro maminky - nejake cvico, tehucvik, brisni tance, s detmi kurzy keramiky (maji.li dilnu), kytar, fleten, houslicek, cvicenicka miminek (ty delame u nas a moc se mi libi, obcas uz tam koncim jako ta cvicitellka :lol: ) , jednou mesicne tu mame laktacni poradkyni… a pak nejake prednasky, seminare - clovek musi patrat po tom pravem co mu sedne
U nas bude treba od dubna probihat porodni priprava s dulou, a ac cekam druhe, tak jsem se tam prihlasila a moc se tesim

A nase miminko o sobe uz dava vedet i ostatnim - vcera si ho Andulka hladila a stouchlo ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.08 12:21

ahoj holky, já jsme již klidnější - mamča poslední dva dni začla jíst. Já jí vždy něco uvařila a taaaak jí to slovy vyložila (jak je ta kašička se skořicí dobrá a voňavá..a jak ten špenátek s vepřovým dodá krvinky. atd :wink: )
tak mám radost. Má málo hemoglobinu, možná jí daj transfuzi, ale už je lepší a už se směje - no úplně prokoukla za ty dva dni - však už bylo na čase. :P Dnes jí ponesu teplý páreček a ještě jí vezmu bramborák na plechu(ještě je v troubě mňam)
mno za chvíli jdu na Uz a tu krev - trochu se bojím jak dopadly ty první testy z 11 týdne. snad budu OK. Sem na sebe poslední dobou moc nemyslela :oops:

• já se dnes zeptám, esli už můžu cvičit - potřebuju to! Začínaj mně bolet záda, taxe protahuju doma na míči a štvou mně ty roztřesené špeky a začínající strie. :roll:
    a plavání? Stejně jako DELLA z toho mám strach - že chytnu zánět a nebo nějaou bradavici - fuj to na veřejném plavču bývá. (a pak…sléct se do plavek? Hrůůůza!!! :twisted: )
    tak ju děvčátka drže mi place ať mi to u Dr vyjde dobře )achjo)
    KOSTIČKO tě obdivuju, že nechceš vědět co to je - já se nemůžu dočkat až to zjistím!!!!:lol: chci si pak s bříškem povídat a už mu říkat Emičko případně Tomíku :D
    tak papa
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
6.3.08 14:04

Kuk :wink:

Hlasim se z kontorly. Vse je OK, tak jsem mooooc rada. Prestoze jsme nemela moc casu nad tim premyslet, tak jsme se stejne tech triple testu bala. Kazdopadne vsechno je v poradku, mimisek na UTZ radil, ze ho dr ani nemohl poradne zachytit. Tak mame fotecku zas pekne nevyraznou :lol:
A asi budeme mit peknyho stydlina, protze nozicky nechtel roztahnout :lol: Ale men to neva, protoze si to chci nechat jako prekvapeni az do porodnice. Jen muzicek se se mnou rano loucil slovy „a nezapomen se zeptat, co to bude!!!“ :D Tak ma taky smulu :lol:

Elunko , tak prvni holcicka. To je krasny!!! Tak se nam zas tabulka o neco malo rozsiri :D

kosticko , fotecka je UZASNA!!!! Ty fotecky s detma pod vodou jsou vzdycky tak kouzelny.

Markysku a Kvido , jsem rada, ze vam kontrola dopadla dobre :lol:
No jo, mame doma mensi ZOO :wink: A je jasny ze jsme u dr. peceny vareny. Uz pomalu zaciname premyslet, ze treba na ockovani si ji pozvem k nam :lol:
O Vrchlabi vim, protoze tam chtela rodit kamaradka a nakonec bude muset do Trutnova.

Tak ja ted musim jit. Chlapi, co nam delaji podlahu si zadaji kaficko :wink:
Preji vsem nadherny den!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
6.3.08 20:21

Ahojky!
Jak se všichni máte?

Zuzulaj gratuluji k pohybům!Naše beruška je pěkná potvůrka..vždycky když hodně kope a kroutí se,tak řeknu manželovi,aby si dal ruku na břicho a ona přestane,chudák jí od prvních pohybů necítil.

Dušičko to máte tedy opravdu malé zoo.Gratuluji k úspěšné kontrole,člověk se hned uklidní když ví,že je mimískovi dobře,že?

Markýsku pohyby jsem cítila v šestnáctém týdnu a s Máťou v sedmnáctém.Také vám gratuluji k úspěšné kontrole-fotečka Kvida je moc hezká.

Holky s plaváním a cvičením vám fakt závidím.Těšila jsem se,že konečně začnu chodit alespoň plavat a teď mám útrum.. :cry: ,ale mimísek je důležitější.

Mějte se krásně a pohlaďte bříška.Mamka mě dnes fotila,tak dám fotku do galerky,ale asi až zítra.Teď jsem vyfoukaná z Okoře kde jsme byli s Máťou.Papík El

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
6.3.08 20:36

Ahojky holky

Dušičko gratuluju ke kontrole a k dobrým výsledkům, já si mám zavolat zítra, tak jsem taky jako na trní.

Leni, tak co jak na KO? Určitě dobře, viď.

Holky já vám tak závidím ty pohyby. Já přemlouvám Hugýse každý den, aby už začal kopat, ale nějak se mu zatím nechce, tak snad se brzo dočkáme.

Zítra jedu s Nelkou na chatu na Šumavu na víkend, tak snad bude pěkný počasí, aby si pořádně užila vzduchu.

Tak se mějte krásně, papa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.08 21:33

ahojky, tak kontrola dobrá :-)
mimís má 84 mm od hlavy k zadečku plus nožičky - tak prý cca 10 cm. Velikostně odpovídá. Mrskal s sebou a mával mi ručičkama, to bylo sladký :lol:
vzali mi zas krev na genetiku a že ještě neví jak dopadla ta první - řeknou souhrnně výsledky pak obou testů.přikládám fofo.
Marrci:
nebudeš tady chodit cvičit do nemocnice? Já bych chtěla začít -Dr mi to povolil. (přibrala jsem za 4 týdny 4 kila a řek že je to moc - a přitom sestřička že je to normál. Tak Vám nevím-každopádně začnu cvičit a hotovo.
pa a dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
7.3.08 08:55

Ahoj holky, tak mě dnes zase čeká škola - asi se docela i těším, jsem zvědava, kolik lidí to vzdalo :cry:
Včera jsem se jela registrovat do Krčské porodnice, neb i tam už od dubna neregistrované neberou. Přitom jsem našla pravní rozbor o registracích v porodnicich, a fakt te musejí ošetřit - ve chvíli život ohrožující a v případě porodu! To jen kdyby se vám to třeba někdy jako info hodilo, tak víc na aperiu
hezky víkend - tady vypada, že bude pod mrakem.
A nemate-li plany na nedeli - ve dve hodiny pred metrem Malostranská se chystá vynášení Morany za hudebního doprovodu Špalíčku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
7.3.08 09:26

Krasny patek srpnatka!!!

Elunko , mas pravdu s tim, ze je clovek hnedle klidnejsi. Je ale fakt, ze jsme nemela nastesti moc casu se „trapit“ tim, jestli budou vysledky OK. A ono mozna dobre.
Oni maji chlai asi nejaky divny vlny :lol: Vcera vecer jsme mela poprve pocit, ze se mi „tam neco vrti“. Tak jsem to rikala Martinovi, ten hned priskocil a vrteni prestalo :D

Marci , drzim pesticky na vysledky!!! Ale urcite bude vse OK, uvidis :D A uzijte si krasny Sumavsky vikend!!! :D

Leni , gratuluju k uspesne kontrole:D Koukam, ze jsme zas peken rozhozeny z toho, jak jsme ty nase milacky videly. Ale je to uzasny!!! :wink:

Zuzaluj , tak skola vola? No to nezavidim :(
Na vikend jeste plany nemame, ale do velkeho mesta se nechystame :lol: Ja spis vynesu v zubech muzicka, jestli cely vikned prolezi v posteli. Dneska vyrukoval s nejakou virozkou, ale muze si za to sam. Posledni dny (i v tech mrazech) behal venku jen v tricku. I to maly decko poslechne, ale kdepak on, jeste se smal :roll: :lol:

Mejte se vsichni moc a moc krasne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
7.3.08 11:49

ahoj holky,

tak dnes ma dr celkom vystrasil. Moja gyn ma poslala na bezne vysetrenie k internistovi, brali mi krv a tak ako som bola zvyknuta ze vzdy je vsetko ok,tak ma tentokrat dost vylakali. Mam velmi vysoky cholesterol 7,8 !..nikdy pred tt som nemala ani zvyseny, a este nejake hodnoty CRP a FW. :x
Internista mi k tomu nic nepovedal a ja musim cakat az do utorka, kedy idem na kontrolu k mojej gyn.
dufam, ze to nebude mat nejake zle dopady na mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
7.3.08 13:40

Dello a nejedla jsi pred odberem neco bohateho na cholesterol? NEbo nemas nejake stresy? Po nich se to muze taky zvysit.
Divim se, ze Ti k tomu internista nic nerekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí