Poradna duly
Jana Čurdová
machachacha jé to nevím.. já tam jen zadala co sem měla a víc sem se nestarala
to je ale náký divný.. tak až to zjistíš dej prosím vědět..
Muchacha , taky je zajimavy, ze na poprve je talk fakt tak vysoky a na podruhe uz celkem v poho. Minule ze 141/93 na 125/85 a ted z tech 139/92 na 128/83
Kdyz merim doma, tak mivam rozdil tak do 5ti stupnu.
Jinak pred merenim u dr. vzdy sedim aspon 10minut v klidu a mam to z kopce, takze zadny extra vykony ![]()
Ted jsme taky poradne docetla Tvuj prispevek ohledne kocarku. Jsi me teda s tou 3kolkou docela prekvapila a vydesila. Ale ono asi taky zalezi na rozchodu kol a hmotnosti kocarku. No, kazdopadne je dost casu na konecne rozhodnuti ![]()
ahoj holčeny,
Duši už jsem si říkala, co je s tebou ![]()
holky závidím vám, že můžete dělat sexík bez problémů.Já stejně jako Dušička mám také ten „blok“ - bojím se o mimi a neužila bych si to - asi až do konce 9 měsíce. No ale když nakukuji do února 08, tak tím holky řeší přenášení miminek.
to jsou odvahy ![]()
já mám stres. Moje mamka byla na vyndání dělohy a měla 3hodinovou operaci - plus nějaké srůsty…no děs. má 4 dni po operaci a hrozné horečky přes 38 stupňů.
ti blbí doktoři nic nedělaj (až dnes - výtěr a kdyžtak antibiotika),,achjo. Moje vitální maminka a ted jen leží, nechce papat…
at už je OK-vím že se nemůžu kvůli mimi stresovat ale tohle nejde.
(jo a operoval ji náš doktor-ke kterému chodím a kerého chci k porodu. poslední dobou udělal pár blbin
)
no nic nebudu tu prudit problémama.
mějte se krásně kočky a pusinky na bříška od „tatínků“
juj já se tak těším, až ucítím také ty pohyby ![]()
Ahojky holky
Leni, to je mi fakt moc líto, že máš starosti s maminkou, tak snad jí bude už brzy líp. Úplně tě chápu, že se nedá nestresovat, i když se člověk kvůli mimi strašně moc snaží. S tím tvým doktorem, nechtěla jsem tě děsit, ale také s ním mám, teda vlastně kamarádka, hrozně moc špatnou skušenost, ale zase pro uklidnění, nesouviselo to s těhu.
Zuzulaj hodně štěstí na zítřejší kontrole, mě taky zítra čeká, tak věřím, že bude všechno ok.
Dušičko gratuluju k úspěšné KO a k nabrání krve. S tím tlakem si nedělej starosti, hlavně, že ho máš doma v pohodě.
Muchachacha na ten veletr do Brna se také chystá, koupila jsem tam jak kočár, tak potom golfky, maj tam velký výběr, a super je, že si ti ty kočárky pěkně předvedou a můžeš si je tam vyzkoušet přeměřit, atd.
Tak já letím koukat na Místo v životě, mějte se krásně, papa M.
dusi ja si pockam na UZ ve 20.t. a pak to zacnu s tim kocarkem poradne zjistovat. S TK se myslim netrap ![]()
jaji napada me, ze jsi pri zadavani zadala datum PM a nenastavila sve datum porodu - nechala tam prednastavene - proto ten rozdil, vono to tomu programku nedoje. Zkus ho znovu a zadej obe data.
marci jsi me potesila, ze na veletrhu to vse vysvetli, tak aspon vse vyzjistime, jak je to s tim rozchodem kol a stabilitou a tak
leni neboj, mamce bude lip, zensky jsou jako kocky
Leni , my ted blbnem s tim obyvakem. Porad se neco deje. A porad naskakuji nejkae problemy. Ale zatim to resime s prehledem, ikdyz obcas to jsou pro mne poradny nervy
Ale to bude spis tema hormonama ![]()
Je mi lito, ze mas starosti s maminkou. Nejde se nestresovat, to je jasny. Musis proste verit, ze bude dobre a jak pise Muchacha, tak jsou zensky silny a moc toho zvladnou.
A s tim mudrcem. Vis, on ma asi kazdy dr. nejakou slabou chvilku. U nas v porodnici je taky jedna dr., je dost mlada, tak to prisuzuju tomu, co uz nadelala par bot. Ale zas jsou maminy, co si ji chvali.
Kazdopadne ale neprudis. Kazdy mame nejake starosti a trapeni a kde jinde se vykecat a hledat podporu, nez tady ![]()
Preji Ti hodne sili a malo nerviku a posilam objeti a pohlazeni!!! ![]()
Ahoooj holky ![]()
Tak u nás byl taky dneska šrumec byla jsem s mamkou dopolko na nákupech chtěla jsem si pořídit nějaký nový hadříky,ale nic jsem si nevybrala jsem zvědavá v čem budu chodit
.Ale nakoupila jsem si dost podprsenek,protože ty moje už byli naprosto nepoužitelný
.
Duši super,že si se tu po dlouhý době objevila,tak snad brzo dostavíte a budeš tu častějí
.Jinak opět díky za tabulku a gratuluju ke kontrole
.
A kde si pracovala?
Muchacha tak to jsme na tom podobně mám to tak podobně původní velikost 80 A a nyní 75 B
.Já mám bříško minimální teda aspoň myslim nemám ským moc srovnávat
.Ale na prsou se taky pozná,že jsem těhu,tak uvidíme snad se růst brzo zastaví a začne růst bříško
.
Jajino taky gratulace ke kontrole s nízkým tlakem mám taky problém na začátku jsem nemohla ani moc vstávat a nebo jen pomalinku,ale hned se mi protočil celej svět.
Leni tak ať je mamce co nejdřív líp.A ty se snaž být v klidu(i když to asi nejspíš nejde
)kvůli Emičce
.A vůbec neřeš,že tu řešíš svoje problémy každá si tu píšeme ty svoje trable
.
Marci,Zuzi držíme palce zítra na kontrolách
.¨
Dobrou noc
.
Krasne ranko vsem!!!
Markysku , jsem nutricni terapeut v nemocnici v Jicine. Ikdyz co se tyka treba hubnuti, tak teorie mi jde vyborne, jen ta praxe pokulhava
Proste nemam tolik pevne vule. ![]()
Ted uz tu asi casteji budu, to nejdulezitejsi uz mame zarizeny, tak ted uz je to na chlapech. Mne bude cekat vzdy jen uklid a cesta do Prahy vybrat koberec a lapmu a koupit nabytek. ![]()
Teda Markysku, Ty to mimco nosis nekde v tasce vedle, ne?
Ja jsem si zrovna vcera vecer rikalka, ze uz zacinam mit poradny bachor
Ale ted rano uz je to zas „splaskly“, tak nevim ![]()
Mazu do mesta pro snidani!!
Zuzi a Marci , hodne stesticka na kontrole!!! Tesim se na same dobre zpravicky!!! ![]()
Zatim pa pa pa ![]()
Hezké dopoledne ![]()
tak kdepak se všechny touláte doufám,že jste všechny v pořádku a užíváte si druhý trimestr
.
Dusicko-o váhu se teď vůbec nestarej ono to pak pujde všechno krásně zase dolů
.Já z toho mám teda upřímně hrůzu,ale to jsem hold já
.
Fajn,že už to máte víceméně dodělaný aspoň už se nebudeš muset tolik nervovat a víc odpočívat
.
V tašce mimi nenosim,ale na hrudníku nejspíš jo
.Ale měla jsem to takhle v každým těhu s Jířou mi začli věřit,že jsem těhotná až asi v 6 měsící
.
Přidej fotečku ať můžem porovnávat
.
Jdu dovařit obídek a pak nařídit odpočinkový režim
.Mějte se pa
.
Ahojte holčiny, mohla bych se k vám pomaloučku polehoučku přidat? Přiznám se, že nebudu mít čas všechno dočítat
, ale snad to nevadí a časem se zorientuju. TP ještě nemám od dr. stanovený, ale dle internetu je to 28.8.2008.
Můžete se ptát na co chcete? ![]()
Ahojky, děvčata! ![]()
Tak jsem po kontrole, teda spíš po tom speciálním ultrazvuku, kde se sleduje šíjové projasnění miminka a myslím, že ještě nosní kůstky nebo co, prostě se zjišťuje, jaká je možnost, že by mimi mohlo mít Down. syndrom. Tak u mě to vyšlo 1:32000, takže NEGATIVNÍ! Mám z toho fakt radost, docela jsem se toho bála… Dokonce jsem viděla miminko i na 3D utz a mám i fotku, bylo to super, co tam ten drobek zase vyváděl, nestačila jsem žasnout - špulil pusinku, vyplazovat jazyk, cumlal si paleček, pak začal boxovat a mávat mi a nožičkama se odrážel od stěny dělohy jako nějaký skokan, no bylo to prostě ÚŽASNÉ!!
Celou dobu bylo mimi otočené z profilu, ale jakmile ho chtěl dr. vyfotit, tak se pořád otáčelo, takže se mu podařilo vyfotit jen tvářičku schovanou za pěstičkama. Ale i tak je to o ničem jiném ta fotka, než z normálního utz. Až to tchán naskenuje, tak to hodím do galerky, ať se taky pokocháte.
Jinak jsem se, Markýsku, dívala na to Tvoje bříško, tak teda já mám oproti Tobě břuch jak blázen, během posledních 14 dnů se nějak vykulilo, už ho neschovám a každý hned pozná, že jsem těhule i ve volnějším svetru! ![]()
Jo a Míša už je OK, byla to jen nějaká viroza, už normálně chodíme ven, když je tak krásně…
Zuzanah, vítáme Tě do klubu, vidím, že máš stejný termín porodu jako já, taky ho mám podle posledních dvou UTZ stanovený na 28.8.08! ![]()
Včera mě přepadla šílená chut na mlíko, tak jsem vypila na ex skoro půl litru, no, čekala jsem, co to se mnou udělá, při normálním stavu mě mlíko vždycky protáhlo, ale teď jsem ho v pohodě strávila..
Mimi prostě na něj dostalo chut, tak jsem mu ho tam „šoupla“, ať je spokojené.. ![]()
Dneska máme na oběd Sedmihradské zelí, je to zvláštní kombinace rýže, vepřového masa a zelí, zapečené ve smetaně, ale nám to strašně chutná, je to recept od tchýně, tak to si zase dám do nosu a budu tím tuplem nafouknutná! ![]()
Co se kočárků týče, tak já mám tak na 90% vybraný Mikado Oxford, mají ho tady za super cenu, mi se líbí právě ta zelená barva, která je neutrální jak pro holčičku, tak pro kluka:
Jo a ještě k pohybům - u malé jsem je cítila už v 17.týdnu, tak jsem zvědavá, jestli ted je ucítím ještě dřív, občas se mi zdá, že už opravdu něco lehounkého pociťuju, ale spíš to budou střeva, na 14.týden mi to připadá fakt moc brzo..
Leni, papouška jsem zkoušela, ale nějak se mi teda nepovedl, asi jsem to pekla moc dlouho nebo nevím, ale měla jsem tu buchtu strašně suchou, bez kafe se to ani nedalo spolknout. Tak fakt netuším, co jsem udělala blbě…
Tak se zatím mějte, my jdeme baštit!
![]()
Jsem si to po sobě přečetla a prej „Ptejte se na co chcete“
tak vám něco trošku napíšu.
Je mi čerstvých 29 let, jsem vdaná a čekám 1. dítko. Zatím chodím normálně do práce, žádné potíže v těhu nejsou, jen ty nevolnosti v 1. trimestru, když si na ně vzpomenu,tak mi bylo docela dost špatně, nezvracela jsem, ale celý den se mi zvedal žaludek
bylo mi na omdlení, všechno mi smrdělo
manža mě vozil do práce, vždyť to znáte
, takhle mi bylo od začátku roku a postupně se mi dělalo líp a líp a v polovině února nevolnosti naštěstí ustoupily.
Mám za sebou dvě kontroly s UZ a vše bylo v pořádku a mímo pěkně roste, je o trošku větší, ale my jsme oba velcí.
Tak a už nevím. ![]()
Ahoj holky,
ozyvam sa po dlhsej dobe. Citam, ze u Vas je vsetko plus minus ok. Zhrozila som sa len pri pohlade na Markyska… myslim zhrozila zo seba. Ja by som teda podla toho mala byt asi v 7 mesiaci a nie v 15 tt. Pritom nemam pocit, ze by som sa prejedala, naopak, celkom si davam pozor na mnozstvo. Akurat, ze sa snazim jest kvoli mimcu naozaj pestru stravu. A ranajkujem, co so predtym nemala vo zvyku.
Asi sa teda pustim do cvicenia. Doteraz mi to dr nedoporucovala, ale snad uz po 15tt mozem. Viete poradit nejake dobre tehu cvicenie v Prahe?
Ahoj holky,
ozyvam sa po dlhsej dobe. Citam, ze u Vas je vsetko plus minus ok. Zhrozila som sa len pri pohlade na Markyska… myslim zhrozila zo seba. Ja by som teda podla toho mala byt asi v 7 mesiaci a nie v 15 tt. Pritom nemam pocit, ze by som sa prejedala, naopak, celkom si davam pozor na mnozstvo. Akurat, ze sa snazim jest kvoli mimcu naozaj pestru stravu. A ranajkujem, co so predtym nemala vo zvyku.
Asi sa teda pustim do cvicenia. Doteraz mi to dr nedoporucovala, ale snad uz po 15tt mozem. Viete poradit nejake dobre tehu cvicenie v Prahe?