Poradna duly
Jana Čurdová
Čau holky,
tak dneska jsem to oznámila v práci šéfovi, uff, furt jsem to odkládala. Gratuloval mi, ale mezi zuby mu probleskovalo: co jste mi to ženská vyvedla? ![]()
magdi simone je pěkný jméno. Ty jsi provdaná v Itálii?
ADA76 DNA testy?
zdravím dellu
Taky mě u ADY zarazily ty DNA testy…Asi měla na mysli testy na vývojovky.. ![]()
Kostickaa, já jsem si zatím ještě z toho Litexu nic neobjednávala, mám pořád strach, že neodhadnu velikost a budu to muset složitě vracet, počkám, až jak Ty dopadneš.
Navíc, nevím, jakou velikost si mám objednat, teď mám sice 38, ale v létě to bude tak 42-44 dle zkušeností z předchozího těhu… ![]()
Zkusím se nejdřív podívat do obchodů, hlavní prioritou jsou momentálně těhu kalhoty, ale přiznám se, že se mi za ně nechce dávat víc než 1000,–, ale pokud objevím nějaké fakt supr, tak do toho půjdu. Řeknu asi našim, ať mi na nějaký hezký těhu hadřík přispějí k narozkám! ![]()
Jinak jsem zapomněla nahlásit, že už je mi dobřeeeeee!!! Ani bolesti hlavy už nejsou tak časté a tak hrozné. Už jsem si fakt říkala, jestli budu ještě někdy „normálně“ fungovat… ![]()
Holky, já jsem teď objevila v jiné diskuzi super stránky, kde se můžete podívat, jak miminko vypadá přímo ve vašem týdnu, kolik váží, měří atd.:
http://www.3dpregnancy.com/…regnant.html
Dobré, ne??? ![]()
Anduli super okaz
s tím strachem tě naprosto chápu, taky občas propadám beznaději, jak zvládnu dvě dětičky. To jste si teda užili, tolika nemocí, to u nás je tohle vlastně první, když nepočítám nějaké ty rýmy, kašle, nebo teplotky k zubům. Tak hlavně, že už je Miška v pořádku. U nás je to ode dneška odpoledne konečně taky trošku lepší, tak doufám, že zítra už bude v pohodě.
Ahoooj těhulky ![]()
Vůbec nebyl čas reagovat,ale dočítala jsem
.Včera jsem byla navštívít kolegyně v práci,tak to bylo fajn krásně jsem si popovidala,ale po hodině jsem byla ráda,že už jdu domů a pak jsem na dvě hodiny odpadla
.
Dneska jsem tu měla skoro celý den mamku byli na dovolený,tak jsme koukali na fotky,takže jsem potichu záviděla
.Ale nechala tady vynikajicí buchtu,tak bylo vše odpuštěno
.
Magdi někde jsem koukala na jednu stránku kde jsou jména rozdělený podle zemí,tak já se podívám jestli to někde najdu.
Jinak s manželem to teda nemáš jednoduchý.U nás Jirka pochopil princip domácnosti když bylo Jířovi asi půl roku furt se divil proč jsem tak unavená a že jsem ráda,že vůbec obstarám sebe a malýho tak jsme se jednou v:,–(ily,že jeden si naplánujou jen oni sami ve dvou a uvidíme co zvládne a výsledek zvládnoul domácnost i Jiříka,ale poznal,že je to makačka a už nikdy neměl podobný připomínky a sám od sebe pomáhal a Jířu začal hlídat takhle časteji třeba na celý odpoledne a já jsem si v klidu mohla udělat čas pro sebe a myslim,že si tim strašně upevnily vztah.
Jajino to je super,že už je ti taky líp
.
Marrco to je super,že jste si to užily taky bych takhle někam vyrazila,ale s manžou je to těžký
.
Kostičko teda takhle velkou svatbu
.No,hlavně abyste byly šťastný a vyšlo vám to podle vašich představ a s miminkem to bude určitě dokonalý
.
A víš co by si asi chtěla za šaty jestli klasiku nebo něco extravagantnějšího???
Dušičko díky za tabulku opět jsme v obraze
.A kdepak se nám touláš už dlouho si nic nenapsala,tak snad si ok
.
Elunko jééé já ti to tak závidím s pohybama už se nemůžu dočkat až je taky ucítím
.
Nonino fajn,že si se tu ukázala a přidáš svoji trošku do mlýna
.Brzo ti bude určitě líp tak jako většině-uvidíš
.Copak máš ty za jména??Piškotek je rozkošnej
.
Zuzi gratulace ke kontrole
.
Dello super,že si k nám přišla-vítej
.
Marrco,Anduli tak ať brzo přestanete marodit a princeznám je líp.
Ado gratuluju ke kontrole
.Jinak vy máte doma asi dost veselo že
.Ale tvoje příhoda v ordinaci mě pobavila
.Docela si řikám co dělá prcek když nás někdy slyší
.
Jinak testy DNA???
Anduli to je super,že je už taky líp tak ať je brzo i Michalce.
Jinak co se týče bacilů,tak nás dostihla chřipka,ale my s Kvídem zatím držíme,ale kluci nám odpadají celý odpoledne nedělám nic jinýho než,že vařím čajíčky.Jestli mi odpadnou oba najednou,tak to zase bude asi veselo
.
Tak já jdu dobrou noc
.
Hoj,
jojojo my jsme všichni veselá kopa ![]()
Jo DNA testy jsou vlastně testy na vývojové vady, ale u mě nějak trošku jiné, kvůli štítná žláze a očním problémům. Budou se vrtat v něčem více než normálně. Dělali by to třeba kdyby jste měli v rodině …nějaké postižení…kontrola zda DNA nemá nějakou utaci či co. Ale v podstatě je to vývojovka.
Jinak jsem včera konečně byla namalovat a objednat vestavěné skříně…uf! Teď už jen čekat a pak nechat namontovat a bude co kam dát!!!! ![]()
Mě ta stránka nejde otevřít… asi je na ni moc rušno, tak holt až jindy
Ahoj holky,
všechny vás zdravím.Čtu, že je vám všem líp, tak to je dobře
.
U mě není nic nového, protože já jdu na kontrolu až 3. března.Tak si aspoň pročítám co už máte za sebou vy a co mě teprve čeká, protože já jsem v tabulce až jako poslední.
Chtěla jsem se zeptat vás, které mají neschopenku, jestli dodržujete přesně vycházky?Někdo říká, že na těhotné kontrola nechodí, ale na kamarádku byla kontrola dvakrát.
Dost mě udivilo, že se musíte v Praze zaregistrovat tak brzy do porodnice
!
My jsem tu měli dvě porodnice, jednu v Hodoníně a druhou v Kyjově.
Ale v Hodoníně to zrušili, a Kyjov si všichni chválí tak není co řešit. ![]()
Tak se zatím mějte pěkně, začínají mě vycházky a venku je tak krásně, tak půjdu s naším psíkem na procházku.
Pa pa
![]()
Ahojky, už jsem se chvilku neozvala - byla jsem děsně utahaná z práce, jak jsem přišla hned jsem lehla a spala
Tento týden mám dovolenou, tak už jsem to konečně trochu dohnala
.
Narazila jsem na pěkné stránky kde je vidět jak je mimi v bříšku velké podle týdne: http://www.babycenter.com/…ges-14-weeks
Taky jsem objevila super bazárek na internetu: www.mimibazar.cz je tam obrovská spousta věcí, tak jsem neodolala a už mi poštou domů míří dvoje těhu kalhoty, jedno tričko a těhu plavky
. V pondělí vyrazím na plavání
.
Ahoj kocky,
hlasim se jen v rychlosti.
Vypada to u nas jak po mensim vybuchu. Od vikendu mame skoro vystehovany obyvak a kluci vcera a dneska zdili zidku, co jsem si vymyslela vedle budouciho krbiku.
Zitra nas ceka kutani der do komina. No, bude veselo
![]()
Do toho jeste maji Martinovi rodice dalsi vetsi zakazk pro Italii, tak jim trosicku pomaham, co muzu a co zvladnu.
A hlavne nemam PC na svem oblibenem miste a na tomhle novem jse mse jeste radne nezabydlela
Ale ono to prijde ![]()
Gratuluju k uspesnym kontrolam ![]()
Mne zitra zase ceka zdimani krve
Snad budem se sestrickou uspesnejsi nez minule ![]()
Tak zas padim neco malo udelat.
Mejte se vsichni moc a moc krasne a pohladte briska!!!! ![]()
Zdarec,
zdravim nespavce
Taky se nad ránem probouzítě kvůli čůrání? Já jsem jak starej prostatik. A povzbudila mě včera na cvičení jedna mamina, měla týden do porodu a cvičila jako o život, no úplně super.
Ada76 Aha, to bude asi odběr amniové tekutiny na chrom. aberace, tak ať výsledky dobře dopadnou
Anduli super stránky. Jinak Litex je asi pěkně zasekanej, já si objednala už někdy okolo 8.2. a zatím nic, volala jsem tam a vázne to na plavkách, prý jsou ve výrobě a dodání bude snad do 10 dnů. Já mám normální velikost okolo 40 (v hubeném období 38, v tlustém 40-42), no teď se ještě vejdu do svých větších věcí a doufám že objednané L věci nějakou dobu vydrží.
dusicka zkus před odběrem hodně pít, ať Ti žilky „naskočí“
Ala zdravím jižní Moravu. proč jsi na neschopence?
Ahojky holky,
tak Nelinka je konečně zdravá, takže akorát dosnídáme a vyrážíme do mateřského centra, už se nemůže dočkat dětí.
Markýsku doufám, že s Kvídem stále odoláváte ataku chřipky.
Dušičko, tak ať je obývák co nejdříve přesně podle vašich představ, jé budete to tam mít krásný!
Ala, jak to, že máš vycházky? Já teda při prvním těhu chodila do práce až do konce, ale všechny kamarádky, co byly v těhu na neschopence měly napsané neomezené vycházky. Náš Dr tvrdí, že těhotné mají být venku co nejvíc. Tak se zkus pozeptat, jestli by ti také nenapsali ty neomezený.
Leni všechno nejlepší k svátku.
Tak se mějte všichni krásně, papa M.
Dobré ránko, děvčata! ![]()
Já vás vždycky obdivuju, hlavně teda Markýska, jak zvládá reagovat příspěvky jmenovitě ke každé z nás, já to vždycky zapomenu, kdo co napsal!
Jsem teď nějaká sklerotická… ![]()
Holky, můžu mít intimní dotaz…? Jak teď v těhotenství fungujete co se sexu týče? My totiž od prosince, kdy jsem otěhotněla, nic nepodnikáme, nejdříve jsem na to neměla myšlenky, protože jsem byla vykulená z toho, že jsem opravdu těhu, pak mi začalo být špatně, tak to vůbec nebylo možné a teď, když už bychom teoreticky mohli, tak mi se nechce!
Jsem nějaká divná, protože všude čtu (a hlavně manžel mi to občas předhazuje…), jak se ženám sex v těhotenství líbí a mně to momentálně nic neříká. Jak to máte vy…?
Je fakt, že když jsem byla těhu s Míšou, taky jsme nic nedělali celou dobu, protože jsem měla ze začátku trošku problémy, že jsem krvácela a byla pár dní v nemocnici, tak jsem měla ze sexu strach, že bych mohla potom zase krvácet. Je mi manžela fakt líto, že musí snášet takovou absenci, ale jak si mám pomoct, když se mi do toho fakt nechce???
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat: Myslíte, že je možné, abych už skoro ve 14.týdnu cítila pohyby? Protože se mi občas zdá, jak ležím a jsem v klidu, že cítím takové ťukanečky v bříšku a nezdá se mi, že by to byly větry! Ale všude jsem četla, že je to blbost, tak nevím…
Včera jsem si koupila moc hezkou halenku, není to z těhu obchodu, ale z ťaman obchodu
, usmlouvala jsem ji z 250,– na 150,–, je černá s potiskem malých zelených motýlků a těsně pod prsama má zelenou mašli. Vyfotím ji a hodím do galerky, ju, ať se můžete pokochat!
Tak teď ještě sehnat nějaké ty kalhoty a bude to, už mě totiž nebaví nosit na džínách gumičku a trapně to schovávat pod dlouhým svetrem… ![]()
Tak vám všem přeji krásný den a Leně ze Strakonic všechno nejlepší k svátku! ![]()
Ahoj holky,
tak včerejší kontrola dopadla dobře, furt jsem nic nepřibrala, bříško malinko vylejzá, utz bude až ve 20. tt- ale zato 3D
…no a budu čekat na výsledky z genetiky…už aby to bylo za mnou, zdál se mi o tom dneska sen, že mi na Daw. syndrom vyšla pravděpodobnost 1:1 - asi jsem opravdu úplně mimo ![]()
Anduli já naštěstí takový problém nemám, chuť se mi sice snížila, ale po tom co odezněly nevolnosti už je to zase v poho…ale nevím nevím jak by to vypadalo, kdybych se starala jeste o jednoho prcka jako ty. Je fakt že chlapi to blbě snášej…
Markýsku - máme hodně příbuzných, známých a kamarádů a nechceme nikoho vynechat, současně ale nestojíme o žádnou snobárnu a škrobenou akci, líbilo by se mi uspořádat to na nějakém statku, napůl venku. Po šatech jen tak pokukuju, maj tolik druhů…ty, co mi padly do oka jsem dala do galerky - jsou trochu atypický, ale zase nic extravagantního - jen nejsou celý bílý…ono se taky uvidí, do čeho se příští rok vejdu ![]()