Poradna duly
Jana Čurdová
alo nemyslim si to, ale aspon vysledny produkt je kontrolovany…dusicnany atd…Hold, najlepsie su domace suroviny, ticho zavidim.. ![]()
leni, supr tabulka, diky. Mam na teba ale prosbu, neuvadzaj v nej realne mena..teda aspon nie moje. Piseme si tu dost casto celkom intimne veci a nemusi kazdy kdo sem nakukne smirovat mat hned kompletne informacie…(napr tchyne..
) Diky.
Ali,
já maso ze sklenice nedám ani za......mám k tomu odpor. Budu vlastně pořád kupovat Alnaturu od 4m .....tu jarní karotku a dýni a tak …tam není nic přidáno a doma to budu míchat s ostatním. Mamka nám už doma od kámošky namrazila rozporcovaného králíka a za měsíc bude krůta
K tomu pak přidám nějakou tu rýži a jáhly a kukuřičnou kaši a myslím si, že se dá v celku kouzlit ![]()
na špenát se teda moc dnes netvářil, ale s mejma blbinama to snědl…asi 6 lžiček a za odměnu dostal trošku mrkvičky ![]()
No a zeleninu hlavně v létě a na jaře budu mít z domu a od mamčiných kámošek a něco od Petrovích rodičů
Takže zamrazím a zavařím
No a od toho 1roku apůl pak uvidím, jak na tom budem s alergií a pak už asi tak blbnout nebudu, kromě věcí jako ořechy, čokoláda, vejce, ryba- prostě určité alergeny budou tabu!
No a třeba i pečivo budu dělat doma. Peču chleba a bagety, a klidně hodím na plech i domácí sušenky nebo piškotky, ale zase až budem moct ![]()
Teda k tomu masu…mamčino zavařené maso to jo
Ale to vím, co v tom je a od koho a jak to v té piksle je dlouho…hihihhi
Holky,
nějak mi docházej nápady co dělat s malím.....občas si hraje sám, pak čteme a podávám mu hračky, povídáme si, zkoumá můj obličej, občas ze šátku pomáhá věšet prádlo…hihihi, plaveme a cvičíme na balonu, ale víc už nevím ???? Myslíte že mu to stačí????? On se pořád dožaduje společnosti a nějakejch vzruchů, ale já už fakt chvilkama nevím co vymýšlet???? ![]()
Taky posloucháme CD a tančíme spolu a zpíváme, někdy škube Rudynu a někdy čumí na rybyčky…ale mám momenty, kdy jen tal leží a kuká ne mě a mě fakt nic nenapadá........No třeba máte nějaký nápad nebo zkušenost ![]()
adus nejlepsi je asi kdyz uz nevis co by tak vypadnout ven,ne? julca rada jezdi a kouka ale kazdy tvor je asi jiny, vcera reklamovala i ona.
ja mam zas problem s dudlikem nejradsi bych ji je vsechny vyhodila
furt se kvuli tomu budi a rve a ted dokonce nechce ani ten a rve dal dokud ji nedam napit a hned na to vrazim dudlik. no a tak to jde asi tak 60× za noc… me z toho… to piti je uplne debilni zlozvyk a ted nevim jak se ho zbavit uz to tak jede tyden ![]()
Jak kouká? My nekoukáme…mi teda z tašky a v dece nemáme kam koukat
V tom kočáru je jak v hrobce …hihhihi Tady je kosa jak prase, takže mu není vidět ani mm nosánku. To pak bude super jak bude tepleji a jak bude sám sedět, ale teď leží a vidí kuloví ![]()
A jo…já taky pořád vstávám a dávám dudel a otáčím na bok…protože on je jak prase divoký…ryje jak kdyby hledal bukvice
Nos v prostěradlu a sune vše před i za sebou.....
adus nejlepsi je asi kdyz uz nevis co by tak vypadnout ven,ne? julca rada jezdi a kouka ale kazdy tvor je asi jiny, vcera reklamovala i ona.
ja mam zas problem s dudlikem nejradsi bych ji je vsechny vyhodila
furt se kvuli tomu budi a rve a ted dokonce nechce ani ten a rve dal dokud ji nedam napit a hned na to vrazim dudlik. no a tak to jde asi tak 60× za noc… me z toho… to piti je uplne debilni zlozvyk a ted nevim jak se ho zbavit uz to tak jede tyden
r
jo ona vleze ani za boha nechce byt takze je v kocarku sportaku v polosede. ten dudel me z toho picne. zrovna kvuli tomu ted naspala jen pulhodky tak jdem ven snad to dozene a usne. a jeho to nebavi ani tak? jezdit? neco mu tam poves at kouka na hracku
Ahojky holky,
tak dneska v počasí změna o 360 stupňů
Včera sluníčko a dneska sníh. Sice ne moc, ale pořád drží.
Noni nemáte dneska u vás naopak slunečno? ![]()
Aduš chudák Tobísek s tím očkováním si užil
snad ho to brzo přejde.
Myslím, že toho s malým děláš dost. A to že občas leží a jen tak kouká… taky se potřebuje jen tak poflakovat, ne? ![]()
Magdi to je až neuvěřitelný, co si to ta prodavačka dovolila. Říct svůj názor je jedna věc, ale vyhrožovat, že ti je neprodá vůbec
Je jasný, že na to člověk není připravený a na nic se nezmůte, ale zasloužila by si to baba jedna. Už abyste to holky měly za sebou, co?
Anduli Niky je šikulka jak zvládl očkování.
Já v noci nepřebaluju. Plínku dostane před spaním tak okolem sedmé osmé a pak při prvním raním kojení kolem páté šesté. A zatím to vždycky plínka vydržela.
Dneska jsme dali bramboru, ale ta na rozdíl od mrkve nejela vůbec. Dokonce mi přišlo, že se jí zvedá žaludek když to polkla, tak nevím jestli to zítra zkusit znova nebo dát něco jiného třeba brokolici…
Tak se mějte hezky
ahojky, DELL, jméno tedy smažu, chápu že nechceš aby tě třeba někdo našel a „šmíroval“ - mno ale stejně by tě poznali podle metříku(foto Andyho) a tvou fotu máš taky v podpisu ne? ![]()
je fakt, že nás můžou číst různí úchyláci,,,to je nevýhoda těchto diskuzí,,,ale stejně jsme tu moc ráda a vás mám také ráda - RODINKO MOJE!
Álo, já přečetla soukr.zprávu dřív než tady diskuzi,,hihi tak opraveno.
týýý jo máte taky tak silný vítr? Já byla venku na Podskalí(skály, jde se kolem řeky a plno stromů) a padaly tak silné větve - hned za mnou jedna,,,sem si řikala, kdyby na mně spadla, nevím nevím
bolí mně hlava sem ouplně vyfoukaná ![]()
MY MASO JEŠTĚ NEZKOUŠELI,,ale zatím dám ze sklenky.(jsme líná to upravovat z kuřecího,,ale až budu dělat kuřecí prsa, tak si pár kousků zmrazím a pak zkusím uvařit a smíchat se zeleninkou(esli je to teda tak správné??
)
a dnes sme zkusili HAMI-„hrušku“ - chutnala jak vše ale má po ní srajdu.
trochu změna po těch bobkách.chich. ![]()
Princezni: jak zvládáš práci? a co vlastně děláš? stýská se ti po Terezce? Já bych od Tomíka nechtěla,,a navíc zatím Tomovi tolik nevěřím, abych mu ho nadlouho svěřila.(preferuje hrát PC a nechat Tomíka v sedajdě…nic moc.) - mno papa malej žvatlá a „sedí v sedajdě“ chi už sem jak Tom , jdu za ním papapa
Leni do práce jdu až (nebo spíš už
) v pondělí, tak teprve uvidím jak to půjde. Jsem účetní a přesto, že to je v ideální práce na práci z domova, na částečný úvazek nebo na klouzavou pracovní dobu, tak ani jedno bohužel firma neumožňuje ![]()
A stýská se mi po té naší prďolce už teď při každé představě, že já sedím v práci a ona je doma s taťkou. Ale ona se s ním bude mít taky dobře
Měli jsme teď možnost to odskoušet ![]()
Jinak ten vítr je tady taky a do toho leje, no fakt hnus. Čím dál tím víc se těším na jaro ![]()
tak jsme zpet z prochajdy ale neusla tam. az ted v postylce, chybely baterky v kolotoci asi chichi.
jo princ. je to mazec, byla jsem v soku kdyz mi rekla ze mi je neproda, chtela bych se v tu chvili videt. to uz se mi dlouho nestalo ze by to takhle na me nekdo zkousel, no ale pak ji to asi doslo. ani potom nebyla neprijemna a ja se taky snazila zachovat klid. jsme civilizovani lidi ne? no ale potom jsem mela chut zareagovat jinak, no ale to uz je jedno. zitra jdem na to bojim bojim ale treba to bude jak rika andul pohodicka… kazdopadne jednou se to zahoji ne? ja jsem hrozna trasoritka, ze? nadelam kvuli blbym nausnicim… ty princezno uz pracujes? a kde mas mimouse? my se asi budem stehovat do te itosky a to budem mit tchyni za rohem, ja se toho desim, ale na druhou stranu se musim naucit julcu sverovat i jinym lidem ze? jenze ja ji tak neveriiiiiiiiiiiiiiiiiiiim! ona ji furt chce cpat ruznyma jidlama jako cokoladou a podobne, bojim se ze by to stejne tajne zkousela.
prebalovani v noci - ja uz snad od prvniho mesice v noci neprebaluju, neni treba, nekdy tam i nic nema. ![]()
ockovani, juli horecku nemela, ale byla nevrla druhy a treti den, taky se mi to zdalo divne ze prvni den nic ale bylo to tak.
teda uchylaci me nenapadli, spis me tu spehuje kamoska (ze lucajdice opice!)
leni ty jsi fajna, me se libi ty tvoje roztomile vyrazy, zatim vede PAPINKY = papa… tez vas mam holky rada
i kdyz nereagujete vzdycky na moje prispevky
teda jsou borky ktere reaguji uplne na vsechny nechapu jak to stihate! a jeste si pisete soukrome zpravy jo? zarlim! ![]()
Magduš, já bych tak ráda reagovala ale zapomínám,,,zato NONINA je borec!! ta zvládne oslovit všechny" ![]()
Tý jo to já dycky přebaluju, když je vzhůru,,,vadí mi ta představa, že tam má mokro.
sice „pemprs a hagís jsou suché, i když sou mokré“-jak praví reklama
, ale nevěřím. i když je přebalen a ucítím smrádek,,přebaluju nenechám ho v tom!(i tajně - Tom se zlobí že plýtvám plenama-ale to je můj mijáček
a já pro něho udělám všechno)
ADUš: zabavit - je to čím dál horší - jak píše Magdička, tak nejlíp je jít ven -usne v kočáru a když ne tak kouká ven - v polosedu. no a pak tady máme štafetu - chvíli hrazdička, pak nebaví, tak sedačka, vyhází hračky a nebaví - tak postýlka, tak se otáčí a strká nohy do špršlí, má tam hračky(třeba knihu od Lamaze)-když neba, tak jdu za ním já a hrajem si - dám ho na pohovku, za chvíli pod hrazdu, atd…furt dokola. Rád má hrající a mluvící hračky
zatím pa, Tom přišel a chce k pc.
Magdi neboj
to se mi to teď říká, viď? Ale třeba to fakt bude v pohodě a nebude to Julču bolet vůbec. A kdyby přece jenom… tak se zahojí na 100% to můžu potvrdit ![]()
Ještě nepracuju, ale už se mi to blíží, začínám v pondělí. A mimouš bude doma s taťkou ![]()
S tchýněma si asi nevybereš. Buď jsou moc blízko nebo moc daleko
Ta moje je 100 kilásků do Prahy, takže mě sice neprudí, ale zase si na ní Terezka nemá jak zvyknout.
Jo a toho cpaní nevhodnýma jídlama se taky bojím, ale to spíš až bude větší, teď je to ještě v pohodě.
A reagovat na všechny a na všechno bych taky moc ráda, ale občas chybí čas nebo pamět ![]()
jojo princ. zpetne jsem to precetla tak s tatkou to mas supr, to je tak jediny komu bych ji sverila. jo a s babickou a dedeckem nasima to mam taky tak nema si na ^ne jak zvyknout, i kdyz na ne kazdy den kouka na skajpu nevim jestli je pozna i presto.
jo nonina je machr, stihne odpovedet uplne vsem, taky vstava ve ctyri ![]()
jeste k cinnostem, momentalne ji strasne bavi stat! a zuzla si hrazdu nebo se jen tak o ni opira a kouka.
leni ja vim taky mi to vadilo ale kdyz je sucha plinka a julca spi tak ji nebudim a taky nema cervenou dupku takze v poho.
princeznicko, to doufam ze to bude v poho, me spis desi potom treba v noci. vy jste jim davali cepicku?
jeejej u nas sa zopsulo pocasie, je tu hnusne, silny vietor a zima…
Adus, ja som tiez nad tym rozmyslala ci toho s malym robim dost, ale myslim ze aj i treba nechat trochu volna
Ono, cely den sa hrat je sakra drina i pre tych malickych. Ja som tu zreorganizovala celu domacnost…2 velke matrace z hostovaku som zlozila v obyvaku na zem, stiahla som ich jednou plachtou, pokryla hrubou dekou, takze mame velky playground
Tam sa maly plazi o sto sest, sice vacsinou dozadu ako rak, alebo dokolecka, ale ide mu to bobkovi. A tam sa s nim aj ja najcastejsie hram s hrackami, alebo len tak s rukou, alebo sa mazlime a tulime. V cestovnej postielke ma hrazdicku, tak ked vidim ze uz je unaveny na brusku, tak ho tam prelozim a on sa sam chvilku zahra, dnes som tu mala tetu na vanicku 1× a bolo to fajn. V podstate to co s nim robim skoro vzdy pri normalnom kupeli, maly to miluje
No a potom prechadzky von- to ho uz az tak nebere lebo nic nevidi, ale taky obchodak Letnany - to je daco! vsetko sa blyska, je farebne a je tam plno ludi..
![]()
Magdi, drzim palce za zajtra!
Princko, som zvedava ako vam to pojde, ale ked je maznel sikovny tak to bude v pohode, akurat ti asi bude ponorenej v sanonoch a pc V PRACI SMUTNO, NIE?