Poradna duly
Jana Čurdová
Leni,
to má Tom nějaké divné ne???? Byl na ORL????
Noni,
cvičím to co mi ukázala rehabka na plavču
Na bříšku…takové jako točení a ze strany na stranu a on jako vyrovnává. Pak i jako pohupování, až bude sedět, tak v sedě a i na zádičkách, jen ten míč nesmíš mít moc nafouklej ![]()
Já vím 14 dní na víc......a Mumís je jak zázrak
I Dr to říkala, že on ven chtěl a že ho měli vyndat na čas ![]()
A taky mi říkala, že třeba za měsíc bude stát s vývojem, tak abych se nelekala. že nějaké děti mají fofr rozjzd a pak jako stagnujou ![]()
U mamky v Ádru taky napadl sníh, takže věřím ![]()
Jo a Noni.....pěkně jí to namixuj, ona eště kousky nezvládne spapat, až za pár týdnů
I maso pak musíš drtit …hihihihi Jsem chtěla napsat : PŘEDKOUSAT…hihihihihhi
Magdi…babu kopnout do..........:)
Mumínek trpí jak pes. Pláče a pláče a jen se chová a má teplotku a opuchlou nožku.
Noni…jo maso můžu
alespoň něco…hihihihih
Aduš - nojo, mám pocit, že spousta věcí pro děti je předraženejch
… a má Infant Trekki fleecový součásti?
Noni - „vánoce“ závidíme … a ke konzistenci příkrmů - nevím, jak ostatní mimi, ale rozmačkaná mrkvička byla pro Emi velkej skok oproti tekutýmu mlíčku, já postupovala podle doporučení na www.kojeni.net, tam výslovně psali, že stačí pomačkat a ne mixovat
… příště už budeme chytřejší ![]()
jo ještě jsem si vzpomněla - někdo tady řešil mantinel - tuším Kosti - tak ten nízkej ikeáckej je fakt nešikovnej - máme podobnej nízkej v postýlce u rodičů, u nás máme vysokej od fy Renka - nebyl drahej a je príma, mají i celopostýkovej kolem dokola … tuším Renku má i Zuzanah, že? Álo - seš dobrá s tím čtením, já bývala taky vášnivá čtenářka, ale teď nestíhačka, knížky si kupuju, ale není čas číst!
Leni - a měl ORL? nebo hned antidepresiva ? ![]()
jo Magdi - a co je jí do toho? … fakt baba … já mám taky náušničky jako mimi a žádný prověšení - to je přece z těžkých náušnic
ale malé je dávat nebudu - až jak se rozhodne sama ![]()
hoj tety,
my sme dneska utracali
![]()
rano sme boli na testovacej jazde …chceme si kupit nejake autiko…ja som sebou to mrna vlacim v:,–(e ako take maca, ale on to raaaaad. fakt mam pocit ze miluje zmenu, nove prostredie a hlavne novych ludi ![]()
poo sme sa tarali po Letnanoch. trochu som bola sklamana z mothercare, zda sa mi ze sa tam pokazili, mali daleko mensi vyber, a pride mi ze vyssie ceny ako minuly rok..
Ale i tak sme dost utratili ![]()
Leni, antidepresiva.....hoj, to by som si asi velmi zvazila a snad sa este niekde poradila..navyse sa od nich pribera a myslim, ze tvoj tom to nepotrebuje, ze? Nepocula som este ye bz na usi niekdo pouyil antidepresiva…mna ich ray chceli dat na stitnu zlazu
tak som ich pekne zahodila do kosa a ina DR mi predpisala euthyrox (to je na podporu sl) a bol pokoj
![]()
Ado, z coho to ma malej, z ockovania?
Chudatko…
jeeej, ja uz sa tesim na prikrmy..19 budeme mat 6m tak dostane mrkvicku na narozky!!! aj ked pri jeho zacpach neviem ci nemam radsej zacat niecim inym???? Ale myslim ze to uz bude nacase, lebo zacal strasne priberat. Papa teraz strasne casto a vela a asi to mliecko je prilis kaloricke, predsa zeleninka by to mohla nariedit…Hold, mamka zerie tak ma smotanu
![]()
magdi, kasli na blbe reci a riad sa svojim rozumom. Ono je to asi u nich fakt tak nezvzcajne, ze im to neda a musia ti do toho kecat… mozno ako keby u nas chcel niekto trebars davat mesacnemu miminku svickovou, tiez by sa kazdy divil ![]()
kosti, nedojtede v stredu k nam?
MUCH a ADA: jojo Tom byl na ORL, bral léky, nic nepomohlo, pak ortoped,,,atd.jak už sem psala.Jediná pomoc teda ty léky, hnus teda. a že se po nich přibírá? no tak to je strašný,,,,Dr napsala o Tomovi „obézní pacient“ - ono je mu to jedno, právě sežral dvě velké bagety, dva banány, margot, 5 kousků lineckého třeného,,,nechápu kam se to do něj vejde,,,zadýchává se jak blázen(při všem!
-se druhého mimi nedočkam)…no těžké pořízení, když sám nechce hubnout,komu není rady…znáte to.
Mno, sme na emimi - tak nebudu obtěžovat…
papa zdravím mimi a mamy. ![]()
Leni a to mu to začalo jen tak, nebo po nějakém úrazu, nebo lékách nebo jak? To jsem ale baba zvědavá ![]()
Noni, Michalka roste do krásy, moc jí to na fotce v metříku sluší
A sníh za okny je krása ![]()
Dell, a jak dopadla jízda? Berete? To je super že má Andy rád změny a nové tváře, jj bude to lev salónů ![]()
Much, jasně angličtina 1× týdně je u kojence blbost. S tím znakováním jsem to nemyslela že musí člověk chodit do kurzu, ale když si člověk uvědomí princip tak se může víc zaměřit na projevy dítěte a spolu s ním najít znaky pro časté slova.. situace… prostě pomoct mu s vyjádřením …
Magdi, myslím že prodavačka má právo vyjádřit svůj názor, ale že ti je neprodá to už přehnala ![]()
Irci, mam doma k tomu znakovani knizku.Je to zaujimave a povodne som si myslela, ze to budem pouzivat, ale nejak sa mi teraz do toho nechce. Mam pocit, ze mu rozumim aj tak a pride mi divne na neho machat gestami ako hluchonema
Sorry za vyraz, ale neviem to inak vyjadrit aj ked to nemyslim v zlom. Ale ta knizka je dobra, su tam aj obrazky k jednotlivym znakom, podrobny popis, atd..
jo, jizda…nevieme sa rozhodnu ake auto vlastne kupit. Manzel je vza:,–(e za jeep-oidne auto (si mysli ze s nim bude chodit aj do lesa
) a mne sa zasa do Prahy zda terenak prilis velky…dnes som skusala Toyotu Land cruiser a je to tank…neviem…
Chceme rodinne auto na dlhu dobu, potencialne na dve deti..
ahoj!
jeeee noni kde jsi snad jsi dnes v noci nespala???
![]()
leni ja bych asi taky ty antidepresiva nebrala, kazdopadne bych si to nechala poradne vysvetlit na co jsou jako dobre. a co tom bere je??? jo bud v klidu ja taky takhle dokazu sezrat, akorat kdyby to tak slo kazdy den tak nevim nevim. a on je tom obezni? ze jsem si nevsimla na fotkach, normalni kus chlapa… ja mam zas vedle sebe prtaveho hubenoura a sotva pribere kilo uz ma z toho depku furt se prohlizi a nadava ![]()
dell no ja to taky tak beru jako treba kdyz ji tchyne chce cpat salamem nebo ravioly…
o znakovani jsem taky cetla musi to byt zajimave ale taky si myslim ze kazda matka ma se svym ditetem sve znaky<yaaayaax dfvW§
Magdi Julča psala pěkně, chichi.
Tom léky bere, prý je to poslední východisko, když nic nepomáhá na pískání v uších.(mezi náma poslouchat to 24hod denně-to je fakt na mašli) a Irči: má to po úrazech - je malíř a párkrát spadl z výšky a i na hlavu(naposled to měl s bezvědomím-to bylo Tomíkovi 2měsíce),,tak si myslí že je to po tom.
Tlustej je,,má 183cm a 115kilo. Když sme se seznámili, měl 95kg. Takže dvacka navíc je mazec. přestal kouřit (po 18ti letech) a to mu přidalo.
Dnes ráno tu máme snížek, fuj.Včera jaro, slunko a dnes tohle. Tos nám poslala NONI ty viď? Abysme věřili, chichichi.
ahoooj zatím jdu za malým škytálkem,,,už vyházel ze sedačky všechny hračky a volá…
Ahoj holky,
tak máme za sebou druhou hexa a va pohodě - opět bez jakékoliv reakce - akorát cestou domů békal v autosedačce…
budeme tedy začínat se zeleninou…až dítě zeleninu úplně zvládne, máme po 14 dnech začít s masem…akorát mě doktorka trochu překvapila co se týká prvního příkrmu - prý pokud nemám mrkev ze zahrádky, mám dát raději mrkev ze skleničky - měla ted prý několik případů, kdy dítě mělo alergickou reakci na mrkev jen proto, že byla něčím kontaminovaná - ptala jsem se co kdyby byla bio (osobně ty produkty tedy moc nemusím - až na bio mléko) - no a řekla mi, že nikdy nemůžu vědět co s tou mrkví v supermarketu dělali, jestli na ní nepoložili bednu s postříkanými citrony..atd…no tak tedy asi začneme „konzervičkou“
![]()
Magdi - holt jiný kraj, jiný mrav…v každé zemi se s dětmi zachází jinak a co je někde norma je jinde považováno za nepatřičné - udělej to jak to cítíš a nenech si nic nakukat ![]()
Dell - přijedeme rádi, akorát má Tomík pořád lehoulinkou rýmu - nenudlíkuje ale ráno a večer ho odsávám, protože má trošku ucpaný nosík…není to nic hroznýho, doktorka říkala že je to počasíma anormálně ho i očkovala…tak nevím nevím aby se třeba Andy nenakazil…co myslíš?…odsávání není asi ničí hobby že? .......jinak taky přemýšlím, že bych si zajela poutrácet do Letnan - dostala jsem peníze za dovču…
Leni - jejej, chudák manža, ale fajn, že CT je ok - skorotchán měl něco podobného - a zjistili mu, že má to hučení způsobené vysokým tlakem - bylo mu to nepříjemné, takže s tím bojoval......dokonce o hodně zhubl, aby se mu tlak snížil a říkal, že ho to ted trápí méně často - tak mě tak napadá jestli by to třeba taky nepomohlo…ale to by mu asi doktoři řekli že???
Noni - pěkně u vás máte…u nás lije jak z konve…až budu mít chvilku, popéíšu další hodnotné sviky z mimicvíča
![]()
jinak holky začala jsem malinko pracovat…tedy teprve začnu…domluvila jsem se se šéfem, že povedu z domova jeden projekt kolem akcií…dá se to po večerech zvládnout a bylo by to jen do konce března…tak jsem na sebe zvědavá- ale korunky budou fajn - jsem se namlasala jak Tomík spí pár dní dobře co?
![]()
já musím,. je nevrlík
Ahoj, tetky,
já teď vůbec nestíhám, tak jenom vždycky v rychlosti dočtu a už musím někam letět…
Tak jsme byli včera na prvním očkování a byla jsem úplně překvapená, jak to NIky zvládnul. Když ho píchla, ani „nebéknul“, vůbec to nepostřehnul, pořád se smál.
A doma pak žádná reakce, teplota nic, jen byl před spaním víc uplakanější, ale to bylo spíš tím, že nespal od 15. hod, tak už byl unavený. No, ale v noci teda spal do půlnoci a pak co půl hodky, bud prso nebo dudel, jsem ho kojila snad 6× od té půlnoci…
Mudra se mu dívala na zoubky, tak to vypadá, že mu spíš vylezou ty horní, protože má tu dáseň nahoře prý hodně nateklou, dole to prý vidí tak za měsíc až dva… A slintá brutálně, za den má tak 3 poslintané bryndáky, ale tak, že by se daly ždímat…
![]()
Zapomněla jsem se zeptat Mudry na ty slzy, ale včera jsem si všimla, jak tak hodně plakal před spaním, že má oči „mokré“, ale ven nic nevyteče, asi má oči zasazené hluboko v hlavě nebo co…
A nebo se mu všechny slzy z očí vrazily do slin, těch má až moc, hihi..
Jo, Leni, hlásíme v 5,5 měsících 9100g a 70cm… ![]()
Ted si ani nevzpomenu, co jste tu všechno probíraly, hlava děravá…
![]()
JO, Noninka fakt nekecala
, bydlíme od sebe tak 20 km a u nás byly taky Vánoce.. ![]()
Magdi, co si to ta prodavačka dovoluje, je ňáká oprsklá, nee??
Já nevim, my jsme Mišce nechali naušničky nastřelit ve 3 měsících, hned po 1. očkování a bylo to absolutně bez problému, nic nekrvácelo, nehnisalo, pohodička… ![]()
Leni, mi taky přijde divné, užívat antidepresiva… Náš známý měl to samé, když spadl z rampy, kde spravoval auto, přímo na hlavu, měl prasklou lebku, ale naštěstí žádné krvácení do mozku, no a od té doby měl furt nějaké problémy, jak s páteří, tak právě i s tím pískáním v uších, což u něho bylo špatné, protože hrával s klukama v kapele… Ted už tím asi netrpí, ale nevím, jak se toho zbavil, můžu se zeptat..
Dell, to je náhodička, my máme dneska taky zkušební jízdu v novém autíčku, už jsme pro něj rozhodnutí, jen si ho chceme „ošahat“ na živo, je to Peugeot 407 kombík. Tak se těším, až budem jezdit konečně po výletech, protože do naší krátké Fabky se kočár nevlezl, ted už to bude pohodička… ![]()
Na příkrmy už se taky pomalu chystám, mixovat to asi nebudu, u Mišky jsem to taky jen mačkala a papkala hezky…Jinak Niky se na bříško otáči už od Štědrého dne, ale taky preferuje spíš jednu stranu, jeho pravý bok, ale když ho přinutím, aby zkusil i tu druhou, tak se otočí taky , ale jde mu to hůř.Taky se už pokouší plazit, když ho dám na deku, tak se točí dokolečka a většinou skončí mimo deku, takže nějaké pokroky už tam jsou.
Co ale pozoruju nejvíc je pokrok v „mluvení“, už to není jenom takové to hrdelní grrrr, ale ted tak 2 dny začal říkal, ba a bmmm a mamamamam, což asi ještě není máma, ale zní to hezky… ![]()
I doktorka říkala, že je šikovný na to, jaký je to buclík, spíš čekala, že bude ve všem pomalejší, když je tak těžký. No, jsem prostě pyšná matka, jako my všechny tady.. ![]()
Holky, kollik stojí ty skleničky Alnatura? Je to drahé?
A ještě - pročůravají se vám kluci přes noc? Niky je teď každé ráno úplně durch mokrý, používám pořád od narození Huggiesy, byla jsem s nima docela spokojená, tak nevím, asi budu muset aspon na tu noc koupit nějaké lepčí, co Pampersky, vydrží celou noc…? A vy přebalujete v noci?
Tak já mizím, za chvíli jdeme ven kvůli tomu autu, tak zatím páááá!
Hoj ![]()
Much …Trekkina je jen z toho hladkého sport materiálu…nevím název…žádná paráda, ale mě se zdá že postačí , ale mrkni i jinde no ![]()
Dell,
ano mi mámě divné reakce na očkování, ale už jsme OK…má jen opuchlou nožku. asi má tu imunitu zesláblou tím ekzémem. Má to zase po tom pigáru horší, ale ne tak moc jak minule.
Auto…hmmmm bych taky brala, jen já jsem ze sockové rodinky
takže máme krosnu…hihihihi
Leni,
je to moc divné......zkuste homeopatika a nebo zhubnout…třeba se mu nějak víc něco zatěžuje a......asi plácám co ![]()
Mrkev,
mě bylo řečeno, že Alnatura je OK a lepší než ovo a zel z obchodu. Ale je fakt, že pokud něco vyrobím doma, - když je z čeho a myslím si, že je to snad OK, tak to přijde nA MÍŇ ![]()
Sklenka Alnatury .....ta malá - tu mám za 14Kč a ty větší za 28 a 32Kč, ale já mám i letáčky a slevy , takže na konci to je miň ![]()
Znakování,
znám to a je to zajímavé, ale já osobně bych to přenechala dětem a dospělím, co to pořebují díky svému postižení. Myslím si, že to je ta nádhera, jak se musíme snažit domluvit
Občas to je frustrující, ale patří to k vývoji ne ![]()
Jo a tady chumelí jak blázen ![]()