0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3477
9.2.09 08:34

Dobré ránko :wink:
My dneska hlásíme třetí noc dorůžova (pro mě 7 hodin spánku), bílo teda Noni nemáme, ale je chladněji než včera (to bylo okolo nuly a celej den hnusně pršelon ani jsme nešli ven). Dokonce jsem se vzbudila dřív než beruš a ráno si zašlapala na rotopedu u zpráv :lol:
Je to u nás tak, že když si beruška přes den „odjí“ svoje, tak už přes noc nepotřebuje - teda to platilo teď 3×, tak uvidíme, jak začne jíst víc, jestli to bude trvat. Zatím nic moc, mrkvička - do které jsem ze zeleniny vkládala největší naděje, protože je celkem sladká, max. 10 lžiček a včera poprvé dýně (sklenička Alnatura) - ta mi teda osobně přišla hnusná - ale celkem jí jela, ale zase ne víc jak 10 lžiček.
Jinak teorie mrkev - syrová prohání, vařená staví - se u nás potvrdila, stále kakáme min. tak 3×/den, od mrkvičky už jen zhruba 2× :wink:

Leni - kliid, Tomča je krásnej - a porodní váhu už jste určo zdvojnásobili, co?
druhé mimi - moc by se mi líbilo mít květnové miminko, tak to vypadá na letní snažení … popravdě se mi moc nechce být těhotná, ale druhé mimi určitě chci a brzo, no já MS zatím ještě nemám, takže to stejně vypadá na snažení až od roka beruš
Elu - no pokud neměl problémy s dýcháním a nekašlal, tak to je teda divnej zápal plic .....děti jsou reaktivní a reagují teplotou na „cokol
užijte si čerstvej vzdoušek a ať je babča OK
Dell - vy jste si udělali výlet na chirdu? :lol: - ne, je fajn, že je malý OK, takový drobný nitky, to je jen slizniční krvácení, u nás se to vyskytlo asi 2× - ale naopak při průjmu - máme ho dost často
Noni - u nás to stejný - vrhá se po jídle, ale mrkvičku dá jen pár lžiček a pak pusa zavřená - a pak jak nastoupí prso, tak hltá o 106 …
jo a ta "separační úzkost“ by měla být okolo 8m - to je zrovna doba, kdy bych měla začít chodit na ten 1 den do práce :roll:
Aduš - a neodstříkáváš? já bych se snažila kojo ještě natáhnout, když jste alergici … jinak největší vliv na laktaci má noční kojo - to je sekrece prolaktinu nejvyšší - tak třeba to tím ještě utáhneš .....
beruš protestuje, nechce být v sedačce, tak valím, jdeme se dneska podívat do RockPointu na krosničku - nakonec asi kupujeme Salewu, ale musím zjistit, jestli nemá moc plyše na popruzích a tak …jinak bychom šli do Deuter Kid Comfort III - to je asi nejlepší model na trhu, ale bratru za 5000,– - to se mi zase nechce dávat, protože horolezci nejsme …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.2.09 08:42

ahoj holky vy jedete teda,

irci 40g je malo ale julca ma urcite z ceho rust :D

jezis holky jak to tu ctu tak zlaty cisar, furt ho kritizujou, ale asi vi co delaji ne? ja osobne jsem teda rada, nez riskovat tak radsi riznout, kolikrat jsem premyslela o tom jak bysme dopadli kdyby cisar nebyl.

elu ja se pridavam k leni, jed a aspon uvidis jaka babicka bude. priste si to uz rozmyslis, kdyby neco.

jdu vas dolouskat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.2.09 09:40

noni dik zrovna jsem tam volala tak mam prinest nausnicky a ve stredu budem pichat. v 10 ji daji naky anest. krem a v 11 se bude pichat. holky ja se tak bojim ze toho budu litovat jak ji uslysim rvat, no ale co uz je to silnejsi nez ja a rozhodla jsem se. ale i ten plac prejde ze, ja jsem hrozna citlivka, kvuli tomu placi mame s manzelem porad problemy on mi rika at ji necham rvat a ja zas nechci, no jo ale to uz jsem tu psala.

co se tyce mrkve - projimaci, me zase kupodivu projima banan…takze vse je mozne..

dell tys me vydesila, tak snad uz je to dobry.

jo a potah jsem poslala mame jak jsem tu sedajdu vytahla a stahla potah, tak jsem usoudila ze to zvladne levou zadni. jinak jsem se v MMB divala je tam naka pani co to sije prinejhorsim. diky noni :lol:

jjuli dneska provadi zvlastni veci, krouti jazyk ze strany na stranu, to je fajne jak se ty deti zkoumaji a prichazeji na to co vsecko maji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
9.2.09 10:32

Ahojky,

tak dneska bude venku krásně. Svítí sluníčko a hned to vypadá veseleji :D Takže Noni žádné Vánoce :D

Kosti to se máš, že v noci už nepasete :D Já si taky myslela, že to jednou vyzkoušela a bude klid. Ale dneska v noci jsem ji našla v postýlce úplně na štorc a na bříšku a vztekací. Tak by mě zajímalo, jak tam tak mohla být dlouho :)
Video je kouzelný :lol:

Dell udělala jsi dobře, že jsi nakonec šla na pohotovost, když měl malý teplotku. Hned je člověk klidnější :)

Leni držím palečky, ať je to vyšetření v pohodě.

Much dobré pořízení krosničky :) Teda pět tisíc to je pálka :!

Magdi já si taky několikrát řekla, že jsme se na ty naušničky měli vykašlat, když se jí to trochu podebíralo, museli jsme to čistit a pak mazat framykoinem a ona u toho pokaždý řvala, protože se jí to buď nelíbilo nebo to bolelo, ale teď už je to dobrý a rozhodně toho nelituju. Taky nebudeš, uvidíš :D

Tak zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.2.09 11:05

princeznicko diky za podporu

noni ten smajlik tam nepatril ja se ti nesmeju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
9.2.09 13:54

Kuk!
Tak jsme to spojily i s procházkou, je tam dneska krásné sluníčko :)
Salewa je bohužel plná fleecu - v té části pro mimi je tam opěrka a takový jakože slintáček - opět fleece :(

Ještě k obracení - možná to už někdo tady psal - beruš taky ze začátku preferovala jednu stranu - levou - a říkali nám v plavču (to jsou Kiedroňovky a dělají i vyšetření PM vývoje), že takovej limit je 14 dní - a opravdu do 14 dní se začala otáčet i obráceně a teď už tu levou nepreferuje - rozhodne se podle toho, kde má zajímavější hračku :wink:
Prý do dvou let by vývoj měl probíhat symetricky, pak až se objevuje preference jedné nebo druhé strany - no nevím …
a Kosti - bezva video … my ještě nějak nestihli natočit takový ten záchvat smíchu … je to bomba!
Leni - doufám CT dopadlo dobře!
jo a Irči - znakování s miminky u nás učí ve Větrníčku, jako myšlenka zajímavý, ale myslím, že každá mamka po čase rozumí svému dítěti, i když ještě nemluví - to, že otvírá pusinu - má hlad - atd., teď se vyrojily takový akce jako: angličtina pro děti od 3m, hudební školika Yamaha - od 4m … prostě je babyboom a nemůžu si pomoct, přijde mi to, že je tohle všechno dobrej byznys …

beruš spapala skoro 1/3 skleničky s dýní (Alnatura) :lol: - a to se mi zdá hnusná - ale hodně jsem jí to naředila ještě vodou … takže ze začátku udět příkrm hodně řídký - já měla poprvé namixovanou mrkvičku docela hustou, proto nám to nešlo - no chybama se člověk učí … pak si dala ještě dost mlíčka a samo že bluje :roll: na rozdíl od mlíčka ale oranžový dýňový fleky se tak dobře neperou :roll: :roll:
jo a začínáme pérovat na kolínkách - myslím, že lezení nás taky bude bavit :lol:

užívejte si sluníčko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
9.2.09 15:00

Hoj matky :)

nestíhačka.......
Byli jsme na očkováni a Mumínek poprvé plakal......tak se zase těším na noc a den :) snad budeme lepší než minule…a teď super ......další pigáro až na 18m :)

Jinak Dr mi dala novou mastičku na mazání a olej do koupele a Vigantol a taky jsme vše probraly. proti příkrmům nic nemá…pokud jíme nelergické věci :) a to já vzorně dodržuju :)
Jinak říkala, že Tobík je naprosto o skoro 1 měsíc do předu a že se nemám vůbec trápit tím občasným sezením, protože se opravdu snaží sám jak zvedat, tak se tam sám udrží. Předvedli i sun v zad a strašně je pobavil…hihihi Říkala mi, že má v ordinaci holčičku, co na 7m přišla po svých :) A nikdo s tím nic nenadělá. Vysvětlovala mi, že některým dětem se vyvíjí svaly a motorika dříve a jiné zase dříve mluví a Tobík je malinko hyperaktivní, takže hold budeme asi mluvit pozdě a přitom už lézt po stromech…hihhi
Na to že mluvíme anglicky nic špatného taky neřekla, spíš naopak a jen mě upozornila, že děti ve více jazyčných rodinách mají v mluvě asi 2m skluz, ale pak zas enaopak všechny předběhnou, jen hold mají více slov, co musí pojmout :)
Cvíčo na balonu taky schválila a plaváni máme povolené a orazítkované a mám si to sama pohlídat :) Kdyby mu to vadilo na ekzém, tak skončit :) Ale zakazovat mi to nebude, protože vaničky mu nic nedělají a prej nejsem hloupá ženská a svého syna mám ráda, takže mám používat intuici a selský rozum :)

Jinak příkrmy......eště 14 dní zele a pak i masínko :)

Jo a nám nejvíce jede Dýně a eště lépe smixovaná s maminčiným domácím jablíčkem :) pak taky cuketa s kukuřicí a mrkev s jablíčkem a špenát s HA mléčkem :)

Jo a změna z Nutrilonu na Bebu v případě nouze :)

Much…odstříkávám, ale už to nebudu řešit…mám dost starostí i tak, takže pokud budu kojit jen v noci, tak OK a pak hold lahev.

Jo a mám mu dávat pít vodu nebo čaj…
Jo a říkala, že speciálně kluci nechtěj kojo, pokud máma má menzes…to ale nejsem ján :)

a co eště...........nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
9.2.09 15:04

Much,
my teda horo byli ale i tak bych 5tku za krosnu nedala…promiň :)
Je to slušnej byznys na lidi…do 3 seženeš slušnou.....já jsem teda s Trekkinou spoko.....a jinak si nechám ušít pak větší u pána co u nás dělá úvazky a batohy…prej to nějak vymyslí :)

jo a Leni : 7860 a 42,5 a 71 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.09 16:47

ahojky, tak hlásím, že Tom na CT dopadl dobře,,,,ufffff :potlesk: když odcházel držela sem slzy a bylo mi ouvej,,,no dobrá zpráva, mozek je v poho. Takže pískání v uších zůstává bez příčiny a má na to antidepresiva.(což se mi nelíbí,,ale co můžu dělat) :nevim:
NONI ještě máte snížek? To bych se zasmála!!!!!! - my měli jaro, šla sem s otevřenou bundou,,,bylo mi až horko. Tomča seděl v kočáru a pozoroval okolí.(už posazujete? ne že by seděl sám - ale má zvedlou tu podpěru a polosedí)
MUCH, vida tak Emi už si dala říct a haminkala pěkně! :-)
ADA: chudák Tobulka, tak injekce ho pozlobila? No však ted bude mít na dlouho pokoj,,brouček! :wink:
JInak Aduš, dík za tip - měl ted dva dni brokolku (tu sklenku-dám mu každý den jen půl) a bobek není, pěkně akorát. :-( zato puch pořádný! a dnes mi snědl celé jablko nastrouhané s 3ma piškotama… a Tomovi ukořistil při obědě trochu rýže a mlaskal jak divej,,,,my budem mít OTESANA :-)
zatím papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.2.09 17:05

ahoj holky tak jsme zpet od dr. donesla jsem nausnicky ale nebyly vhodne, sla jsem teda koupit nove a v obchode na me prodavacka vyjela ze nastrelovaci nausnice maji ale ze jako pro malou mi je neda ze pichat usi se do sedmi let nemaji, no ja jsem myslela ze po ni skocim......... rekla jsem ji ze jsem se ji neptala na jeji nazor ale ze potrebuju nausnice. ale vite jak to je, kdyz vas nekdo prekvapi nestihnete reagovat tak jak byste chteli. jinak bych tam asi udelala toco. jak ze mi je neda???????????? ja tomu porad nemuzu uverit… copak na to ma pravo? byla uplne urazena, tvarila se jako chudak dite, ale copak ty jsi naka doktorka??? no nakonec se omluvila a vysvetlovala ze takove ty provisle dirky jsou prave z toho ze jim to pichli tak brzo. no a me to pichali hned po nar. a nemam zadne visaky. nechapu co je lidem do toho?? jako ty kamosky co prudi jeste chapu ty si to muzou dovolit, i kdyz ja bych to teda nikdy neudelala. no a to jsu zvedava az je budem mit to si urcite uzijeme… jezis ja si pripadam jako bych ji sla uriznout nohu.

omlouvam se, ale potrebovala jsem si ulevit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
9.2.09 17:20

Leni,
rýži jo…hihihi já mám sklenku mrkve s rýží , ale počkám eště. Zítra ho čeká špenát pána :)

Peču maso......bůček - kousek a kotlety u toho, aby pěkně voněli a nebyli tak suché a mám pak rizoto z jáhel a zeleniky......no já se nažeru :)

papapapapp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
9.2.09 17:56

Ahojda!!!

Tak poezie mne neopustila, páč technické služby si tentokrát mákli a odhrnuli chodníky téměř do čista!!!

A pro nevěřící Tomáše ( nic proti našim malinkatým Tomískům) jsou dvě fotky v galerce, chichcihi :lol:

Aduš … jsem se chtěla zeptat, to cvičení na baloně, to jedeš podle nějaké knížky?… nebo podle nějakého cvíča? … nebo podle intuice? … sorry, se ptám jak dement, co? … jinak Tobínek Mumínek je vážně mooooooc šikovný … a to, že je měsíc napřed, je přece jasný - dyk jsi dva týdny přenášela - jsi zapoměla, chichichi slonice jedna, chichichi … 8O ty můžeš pečené maso???? … a k tomu bůček???? … tak se nadlábni i za mně, jo???? :lol:

Magdi … teda to bych ji teda vynesla v zubech z toho obchodu - ne, asi bych byla z toho v pasti stejně jako ty … hlavně, že nakonec ti je prodala - a co, nakonec je máte píchnuté??? … a jak to Julinka zvládla??? :roll:

Leni … to je super, že Tom je OK … a antidepresiva 8O - jako proč? …nechápu :?

Muchacho … to je dobře, že Emča přišla na chuť mrkvičce a dýni … no, já nevím, asi tento týden vyzkouším bramboru a pokud ji moc nepojede, tak ji přimíchám mrkvičku … a jinak, já jsem dement - vy tady píšete, jak to mixujete, pasírujete a ředíte - no, já to akorát rozmačkala a vody dala jenom trošičku - a pak se divím, že si s tím neví rady :oops: :? … no, jak už jsem tady jednou psala - inteligence sama :oops:

jenom zkouším, jeslti ještě umím vložit fotku do diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.2.09 18:02

nene, mame prijit ve stredu v 10. jo furt na to myslim na ty lidi tady, ale asi to moc resim a nemela bych si to tolik brat. jeeee uz rve tygrik jdu na nej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.09 18:28

NONI, mazeeec! To jsou fakt vánoce ty brďo… 8O tak my už teda sme „věřící Tomášové“ chichi!!!! :D
Tom bere antidepresiva kvůli pískání v uších,,,má to víc jak dva roky a zhoršuje se to, byl na ušním, léky nepomohly, pak u ortopeda že je to od krční páteře,,opět nic, chodí na kraniosakrální terapii(masáž), opět nic,,,tak šel na CT esli nemá něco v hlavě,,,ale když prý nic nepomůže, musí ten pacient brát antidepresiva. :evil:
MAGDI, je to možný???To kráva ta prodavačka, ježíš co si to dovoluje? Chápu, že jsi byla překvapená a nedokázala reagovat,,ale já bych jí dala, jéééžiš!!!! bych si stěžovala majiteli - na to nemá právo absolutně ne! - a ještě by jí vyhodil za drzé chování a za to že odvolává zákazníky.
 pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.2.09 19:35

jo leni asi bych jeste schytala odmajitelky :lol:. no na jednu stranu je chapu ze to vidi jako zbytecne, ale na druhou stranu na tom nevidim nic tak strasnehoa hlavne nechapu to ze ti tu lidi do vseho kacaji, jak mas zit co mas delat, jak mas vychovavat dite atd. ale to asi nejen tady :D mama mi taky do vseho keca (snad takova nebudu az bude juli velka:lol: )

jo s tema pridavkama je to slozitejsi a tak se nejspis prestehujeme do italie, mame to deset minut autem :D tam to vypada asi na lepsi zivobyti, uvidime…

jeeee noni to je snehu, nezda se vam ze to pocasi trosku blazni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí