Poradna duly
Jana Čurdová
Tý bláho,
tak jsem šmírovala v červenci 2008 a skoro mě vyběhli oka
Holky tam maj video a fotky a bavily se jak se lítá s miminkama a jak se držej jak králíci za nohu a td......... No.....asi budu muset něco pohledat , protože mi to přijde divný. Já myslela, že se nemaj zvedat za ruce nebo nohy a točit se s nima
Jsem asi úplně blbá!!!!!
No fakt…já se picnu s miminama se létá a jim se to líbím
a já si myslela, jak se to už nemá dělat…hihihihi
No nic jdu spát ![]()
Hoj!
já jsem zase dneska rozežraná
… co na tom, že cvičím, když do sebe narvu, co uvidím ![]()
Emuš dneska spapala tak 50ml - hezky se zlepšuje
, měla Alnatura dýni a prskla jsem jí do toho trošku mrkvičky …
Hezky nám po té zelenince „voní“ stolice - a dokonce prdíky
- to po mlíčku nebylo ![]()
Helli - studenti přece vždycky byli chudí, ne? Počkej za pár let - prosperující ordinace, vdeční pacoši … ![]()
Magdi - teda 4× denně - to je sen
my blinkušáci papáme okolo sedmé a pak víceméně po 2h - 9 - 11- 13 je zeleninka - 15 - 17 - pak v 18 koupačka a kojo 18:30 a pak okolo 22 - no když se zadaří (už 4×) - tak pak nic až do rána, jinak pak okolo jedné a okolo čtvrté - tj. 8-10× denně … tak ať to zítra holky pěkně zvládnete ![]()
Aduš - jak s blinkáním a příkrmy? - Emi dnes spapala asi 50ml a pak ještě dost vypila - a samo že blula - a všude žlutá dýně
- na zlatý mlíčko, co nedělá skvrny … právě to peru, tak jsem zvědavá, jak to půjde …
jo a program - záleží, jestli máme něco domluvené - prochnu, vyřizování nebo nákupy, plavčo, cvíčo … zrovna dneska byl den, kdy jsme byly skoro pořád doma, tak to bylo - ráno cvičení a písničky, po jídle na půl hoďky do sedačky s hračkama - kvůli blinkání - ale většinou nevydrží - chce se hýbat - tak chvíli ponosím, pak na deku a plazí se a hraje si, pak nákup a obídek, odpo jsme blbly a tancovaly (na Van Morissona - Brown Eyed Girl, úplně u toho pištěla a zajíkala se smíchem
- to jsme si užily), pak na dece - knížky … pak byla unavená - ale v postýlce opět dělala alotrie - otáčí se v postýlce a cupuje mantinel a zasekne se mezi šprušle - tak to zpět na deku … mezitím kuk do zrcadla a prohlídky bytu … okolo čtvrté - když má beruš aktivní den jako dneska - mám většinou dost a už se dívám, kdy přijede manžel - ten nastupuje mezi pátou a šestou …
Aduš - taky čumím jako puk - ale vypadalo už docela veliký - teda to klíďo mohl být Andy nebo Niky … a co to tam ta žena říkala o čakrách? … no my zůstaneme zatím u balónu …
pračko, per, per nebo tu hezky zaspamuju ![]()
princez - držím palce, ať to dobře zvládáte, začátek bude pro Tebe asi krušnej, co? … ale malá bude s tatínkem, tak bude v dobrých rukou … je fakt blbý, že víc firem u nás neumožňuje částečný úvazky nebo job-sharing nebo práci z domova … v tomto máme zdravotníci výhodu - aspoň něco
- že ten jeden den můžu plnohodnotně dělat - na celej úvazek by se mi nechtělo, to by bylo krutý (ale v cizině je to normoš, že) …
a jak to budete dělat s krmením?
Dell - a co Volvo? komfortní, bezpečný …
jinak Ti rozumím, co se týče opatrnosti před zvědavci, řešením by bylo zamknout diskuzi - popravdě jsem o tom už přemýšlela …
Leni - no když se zadaří, tak to vypadá na rozdíl +/- 2 roky … to není tak strašný … tak snad bude druhé těhu pohodové jako to s Emísem … a taky nechci rodit ještě ve čtyřiceti ![]()
tak pověšeno (prádlo, ne Emi - Aduš, já teda nevím, prý lepší prokrvení hlavičky - já si ještě teď pamatuju, jak jsem jako malá chodila do gymnastiky a tam jsme dělaly stojku několik minut a pak měly popraskané žilky v očích … na tohle jsem asi měkká
dobrou ![]()
Hezké ráno kecalky ukecané!!!!!
Chichichichi … a já proč mám včera celý den škytavku … chichihcihcihci ![]()
Leni … teda s tím Tomem a jeho léčením antidepresivy - stejně mi to příjde divné, ale už jsem slyšela, že pokud mudři nic nenajdou a pacoš trvá na tom, že je něco špatně, tak nastupuje léčení psychického stavu … na druhou stranu, je dobře,, že je Tom zkontrolovaný, že namá žádné následky po těch pádech, ne? … a jo, jo snížek jsem vám poslala já, aby jste se taky mohli kochat pohledem z okna
…jak jsi řešila, že se bojíš, jak budeš zvládat druhé těhotenství s Tomíkem - neboj, myslím, že druhomaminy ti vysvětlí, že to nebudeš tak prožívat jako to první - Tomča ti nenechá čas ani přemýšlet o tom, e ti je špatně
… jo , máš dobrý popis té vaší štafety, chichichi
Aduš … jak dopadl Mumínek po bůčku? … jé, já vlastně zapoměla, že prdíci jsou něco, čemu jste se vyhnuli
… jooooo, to já bych si taky dala pečené maso (a taky jsem to jednou udělala) bohužel Míšina kolika je věčný strašák
… a tě obdivuju, kolik toho s malým stíháš, když jsi sama
… nás ostatní, aspoň prostřídají tatínci ![]()
Muchacho … taky jsem konzistenci příkrmů dělala podle kojení.net … a kupodivu si už Miška docela zvykla - akorát dneska tam zkusím nechat trochu víc vody ve které jsem to vařila a uvidím … nám taky prdíčci a stolice změnili „vůni“, chichichi
Dell … to jsem zvědavá pro jaké autíčko se nakonec rozhodnete … my jsme si auto naježili pod stromek - DACIA LOGAN … je ohromně prostorné a přitom jedno z těcj levnějších ve své třídě … tak držím palečky s výběrem
Magdi … chichichi no, musím některé rána nechat i někomu jinému než sobě, ne??? … eříkej, žes neměla skvělý pocit, žes mne předběhla, co?
… před a po odsátí nosíku zvlhčuju Libenarem … držím palečky na naušničky a neboj, Julinka to ani nepostřehne - možná ji to trochu zabolí, trošku si pobrečí a za chvilku se u tebe v náručí sklidní a zapomene
… chichichic - prý papáte 4× denně - super …my jedem kojo tak 8-12× (no v průměru asi 10×) ![]()
Kosti … Tomík má skvělé míry … a neboj se, že by moc ztloustnul … a díky za ochotu s těmi cviky - jsem magor, kdybych malou zapsala do mimicvíča, tak tady nemusím prudit, že? … jsem zvědavá, jak se ti podaří skloubit prcka a práci - držím palečky…
Andulko … díky za zastání s tím sněhem
… jo a reakci na očkování jsme měli taky až večer a potom až třetí den - nebyla ve své kůži
… a plínky jedeme v pamperskách - a v noci nepřebaluju, pokud spí - pokud se probudí úplně, že má jako tu svou přestávku, tak ji i přebalím - ale nemusím, vydrží až do rána ![]()
Princezničko … chichichi jo,jo včera bylo u nás slunečno, ale větrno … a stejně jsem šla s malou ven … v očárku ječí už jenom asi 10 minut, tak to musím vydržet a pak většinou usne … a když ji chci na chvilku zabavit, tak ji trochu stáhnu boudu, aby viděla ven na stromečky a ptáčky - to ji baví … my jdem do brambory dneska, jsem zvědavá co bude - když tak ji tam přimíchám trošku mrkvičky, pokud by jí to nejelo
… a budu na tebe v pondělí myslet, … já bych to psychicky nedala teď jít do práce - mám spíš tu separační úzkost já, než malá ![]()
Hellen … neprovokuj s tím, jestli se Beskydy dají nazvat horama - bo se děvčica z Beskyd naprdne a uvidíš - si piš, že jsou to hory, chichichcihcihci
..a kam jedete???… a budeme rádi, že teď budeš mít na nás čásek
…máš úžasné metříky!!!!
Tak to je jako všechno? … hmmmmmmmmmmm … ale stejně jsem u toho strávila hodinu a ještě mezitím nakojila, chichichi
S těmi příkrmy - jako jestli bio nebo nebio jste mne dostali … právě jsem se rozhodla, že nebudu nic řešit … budu kupovat skleničky a jak bude čerstvá zeleninka k dostání, tak potom i tu - mylsím tím, v létě , páč vím, že i teď je zelenina čerstvá, ale nahoněná, že? … bych se z toho musela zbláznit a mít doma laborku - odmítám … taky jsme vyrostly na všem možném a nic nám není, ne?
![]()
A taky jsem už přemýšlela o tom, jeslti by nebylo dobré diskuzi zamknout … přece jenom k nám už asi nikdo další nepříjde a někdy si člověk dvakrát rozmyslí, než něco napíše, že? … takže pokud by se hlasovalo, já jsem PRO zamknutí… ![]()
Mám vás všechny moooooooc ráda !!!!!
Mějte hezký den !!!
Pampaláááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ahoj holky, no jasne noni, byla jsem prvni! ![]()
princeznicko kdybych mela jit do prace po materske, tak uz pracuju vic jak dva mesice. pripravovala jsem se na to psychicky protoze jsem nevidela jine vychodisko, a docela jsem se i tesila na kolegyne, sefa a tak, byli jsme vyborny kolektiv. i kdyz ve trech mesicich je to ukrutne brzo. chci tim jen rict ze clovek musi hledat ty pozitivni stranky veci, uvidis ze si brzo zvyknes a bude to fajn. ted se situace sice zmenila ale prestehujem se do te itosky a snad to bude fajn. ja se i docela tesim.
prikrmy, ja to budu delat taky tak jak noni, nevim zatim nic ze zeleniny nechce a ovoce jsme zavarili, to ji jede jakekoliv. ale zeleninku cerstvou az bude sezona asi jinak to do ni nenarvu.
zamknuti diskuze taky jsem pro.
vidim ze je borec julce, ze to zvlada jen 4× denne. ale ono s tim kojenim je to asi jinak
jaj co jim to v tom cervenci delali nak to nechapu, jako letadlo?? jezis ja bych se bala, furt me strasi ta utrhnuta rucicka jak vykladala leni(ale to bylo u porodu)..... s tou nasi vahou.........
hell kam jedes do beskyd? teda jestli si neprejes to rikat tak nemusis, ja jsem jen baba zvedava jsem tez z tech kraju jo a napis mi prosim jestli si vzpomenes i ty plinky co neznas delala jsem v trafice a procitala vsechny oko testy atd. vetsinou tu vsechny nem. vyrobky co testujou jsou.
much a kolik je ti, teda kolik ti jeste zbyva do ctyriceti? ![]()
tygr usnul, jdu chystat.
ahojky,
dnes rano to u nas vyzera ako na horach..uplne bielo a stale snezi ![]()
zamknuti diskuze - jsem pro.
Myslim, ze uz nikdo novy nedorazi, ak nas niekto pravidelne smiruje tak nech sa rychlo ohlasi ![]()
(minule mala toriz na mna tchyne nejake blbe reci a povedala mi par veci, ktore sa mi zda ze nemohla mat odnikial inde len z nasej diskusie.....palo aj ona totiz vedia, ze sem chodim, a tak clovek nikdy nevie…)
much, volvo je tiez jedna z alternativ…bojim sa ale ich servisu, nemam s tym dobru skusenost. ved uvidime… ![]()
magdi, a kam do itosky pojdete? predpoladam niekam na sever? Mohli by ste niekam Dolomity, zriadit si maly penzion a my by sme k vam masivne chodili lyzovat aj s deckami
![]()
princ, neboj to bude ok. V praci zasa prides aj na ine myslienky a o to viac sa budes domov tesit. Tak potom ten „domaci“ cas plne vyuzijes s malou, ze? Kolko krat si hovorim, ze sa malemu az tak naplno nevenujem ako by som mohla…ale ono to 24hod ani nejde, to by asi clovek uplne zblbol.. ![]()
kosti, tak dojdete dnes?
zajtra sme len chvilu doobeda u Dr na Bulovce a v piatok je to zasa ok.
papanie - mam pocit ze my papame furt…asi si to musim zacat pisat, aby som nekecala…ale cca je to kazde 3hod
Hoj ![]()
opět nakecáno…jmenovitě jako Noni nereaguju bo příšera řve , že v sedátku nebude a vystupuje po hlavě ven ikdyž ho pásaj pásy
Taky totiž sedátko poběží k jinému dítku
Jo a dnes mi dojede takové to plastové sedátko na židli ke stolu na krmení
Už se těším
Velkou židli nemůžem, protože není místo ![]()
http://www.petto.cz/shop/?…
Je fajn, že se dá úplně složit na placato a vzít sebou třeba k mamce nebo k Petrovm a jde oddělat i stoleček ![]()
Tady je nového asi 10cm sněhu…takže jsme doma, bo nikde není prohrnuto
Asi je ten sníh na horách nějak v únoru zaskočil…hihihihi
Jo a jsem pro Zamknout!!!!!!!
Občas by se člověk vykecal a bojí se že?
Much.......MY UŽ SKORO VŮBEC NEBLINDÍME
TEDA ANO POKUD SE NACPE A PAK SKONČI HOPSAT NA BŘÍŠKU…TO PĚKNĚ NAPUMPUJE A PAK MÁME ORANŽ FLEKY VŠUDE…HIHIHIHIH
ALE ZA NORMÁLNÍCH OKOLNOSTÍ, KDY ČLOVĚK SE SKORO PO JÍDLE NESTAVÍ NA HLAVU, TAK TO JSME UŽ OK
MÁM STARŠNOU RADOST, PROTOŽE NÁS JINAK ZASE ČEKALA GASTROSKOPIE, POKUD BY MĚSÍC PO PŘÍKRMECH BLINDIL.......TAKŽE NIC
ŽÁDNÉ TRÁPENÍ MRAVENEČKA ![]()
Ahoj holky,
tak u nás taky krásně nasněžilo ![]()
Jsem taky pro zamknutí,taky občas přemýšlím co napsat a co ne, kdo to možná bude číst.Člověk nikdy neví.Ted jsem se ptala, švagrové, jestli se dívala na moje rajče.No ptala se, jestli se nebojím, že toněkdo zneužije.No jsem se jí ptala a jak jako.No a prej třeba neějaký úchyl že si bude honit ptáka (pardon za ten výraz) nad fotkama malého.To je fakt nechutné ale dnes je možné všechno. ![]()
Princezničko moc tě obdivuju, že jdeš do práce.Ale když není jiné východisko.Já si zas nedokážu představit, že zas půjdu ještě někdy do práce ![]()
Aduš pěkná židlička, ale my máme tu klasickou dřevěnou.Chtěla jsem nějakou tu plastovou takovou tu velkou, se mě líbí, ale Roman chtěl tu dřevěnou, tak bylo po jeho.No a to co jsem chtěla tak stojí tak kolem 3000, čož je dost.To si ju budeš vozit sebou, to je super.
No a my razíme ven,, právě tu projel traktor s radlicí, takže my máme odhrnuto.Jdeme ke švagrové, už jí vracím oblečení, co jsem měla půjčené pro Lukáška ty miminkovské.No už je nám to všechno malé.a oni ted budou mít v dubnu miminko, strašně se těším až si ho pochovám. ![]()
tak pa pa malý tu řve už ho to neba.
Dobré ránko,
u nás taky nasněženo, juj, já bych hned vyrazila na běžky!
holky - jak máte velký přebalovák ???? já mám délku 70cm - a jelikož malá kopká o 106, tak i při pokrčených nožičkách je na hraně a kope se do patiček … tak jsme koukala, ale největší se dělají max. 80 nejvíš 85cm délka - ale jsou to takové ty ploché, ty mi přijdou míň bezpečné - u našich přebaluju provizorně - na desce mám deky a na tom jednorázovky - a malá je hned na bříšku a je problém ji vůbec přebalit - kdežto doma mám takové jakoby korýtko - což je pro pohyb horší - teda teď se převrátí už i na něm, ale je to obtížnější a trvá jí to dýl … a co teprve, až bude mít třeba rok a bude ještě větší a šikovnější ?
poraďte - Elu, Marrci, Anduli, Helli - co je šikovné?
ahojky, u nás je sněhu trocha,,,fuj. a v předpovědi hlásej, že do konce února bude zima brrrr
Álo, to je fakt, že jsou takový svině(pedofilové zkurvený) -který hledaj fotky dětí na netu a užívaj si nad nima
já bych žádné rajče nedělala…vždy občas pošlu foto mailem svých známým. No ale je fakt, že v galerce tady je dost fotek
alespoň nedávat nahé děti!!!!!!
DELL: to je něco, že by tchýňka četla?? jej to mně nenapadlo, že to tu může číst kdokoli, kdo mně zná ![]()
Tedy také jsem pro ZÁMEK!
- však můžem dát heslo někomu, když bude chtít juknout ne? Třeba jak tu byla EVA z února,,,nebo tak. Vím, že mi dávala heslo TAMINKA z červňátek(je hodně známá, píše do víc diskuzí),,taky maj zamknuto.
Holky, normálně po půlroce mám trhlinku na prsu,,,bolí to jk pes a nehojí,,a to nemá Tomča zoubky, nechápu-je to na místě, kde saje horní dásničkou. nechci to vidět se zuby snad zas vytáhnu ty silikon.kloboučky jak jsem měla na začátku
Kosti? jak se kojí???? ![]()
zatím papaa, peču kurče,,mládě spí, pak dostane zeleninku a pofrčíme ven(se mi nechce)
papapa