Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Missandei Ahoj, to mam radost, ze uz Ti je lip
No u me byli posledni vysledky horsi, zvedly se mi ty hodnoty u Endosky, ale tyden predtim nez jsem sla na krev jsem mela anginu, takze mi primar predepsal zase prasky a ted tam tam mam jit 26.1: znovu na krec a 4.2. jdu na konzultaci a podle te krve se uvidi… Kdyz bude dobra, tak jdeme hned do IVFka
Tak uvidime… Uz mi to je taky dlouhy, po prvni IVF uz zase uplynulo pul roku a ta Endoska neda pokoj a neda, mrska jedna ![]()
@lenncaa Ahoj, moc Te tu mezi nami vitam
Tak jak to probihalo v CARu? Jaky z toho mas pocit? Miminko si moc prejeme vsichni a nejtezsi je to cekani. Chce to strasnou trpelivost a porad pozitivni pristup, i kdyz v nejakych situacich to je hodne tezke. Musime porad bojovat a mit hlavu nahore. Jsem si jista, ze se jednou kazda z nas docka. Treba to bude jeste chvilku trvat, ale o to vic si pak budeme vazit toho maleho clovicka, ktery v nas bude rust a vyvijet se ![]()
@Evik28 Stejně je to potvora. Ne a ne se toho zbavit. Ono u někoho to jde operativně, viď? Kéž by se ti to taky už někam posunulo. To čekání je ubíjející. Jak se zabavuješ v meziobdobí?
@Evik28 píše:
@lenncaa Ahoj, moc Te tu mezi nami vitamTak jak to probihalo v CARu? Jaky z toho mas pocit? Miminko si moc prejeme vsichni a nejtezsi je to cekani. Chce to strasnou trpelivost a porad pozitivni pristup, i kdyz v nejakych situacich to je hodne tezke. Musime porad bojovat a mit hlavu nahore. Jsem si jista, ze se jednou kazda z nas docka. Treba to bude jeste chvilku trvat, ale o to vic si pak budeme vazit toho maleho clovicka, ktery v nas bude rust a vyvijet se
To je fakt hezky napsaný! Až budeme mít prďoly, budou to ta nejmilovanější děťátka široko daleko ![]()
@Missandei ja jsem mela dve operace, jednu malou a druhou velkou rezem jako na cisare. Je fakt, ze od te doby nemam bolesti, ale ty hodnoty jsou porad nahoru a dolu. Minule jsem mela 36 hodnot ( nejvic muzes mit 35) a ted jsem mela zase 51
Ale sna d to bylo jen tou nemoci, jinak na ultrazvuku bylo vse ok. No ja chodim hodne plavat a taky to ze chodim do prace mi hodne pomaha. Snazim se byt opravdu trpeliva. A nad vodou me hodne drzi deticky od sester ![]()
@Missandei píše:
To je fakt hezky napsaný! Až budeme mít prďoly, budou to ta nejmilovanější děťátka široko daleko
Ahojky holky, děkuji moc za podporu. Pocity mám smíšené
. Pan doktor mi automaticky řekl, že půjdeme na IVF. Odebrali nám krev a manžel na spermiogram( před měsícem mu vyšel dobře ). 2.2. jsem pozvaná na konzultaci, budou výsledky. Ale čekala jsem, že zkusíme průchodnost druhého vejcovodu, Inseminaci a pak až IVF. Ale byla jsem z toho tak v šoku, že jsem jen na vše kývala
. Co na to říkáte vy? Taky jste před ivf podstopily Inseminaci? Děkuji za info
@Evik28 píše:
@lenncaa Ahoj, moc Te tu mezi nami vitamTak jak to probihalo v CARu? Jaky z toho mas pocit? Miminko si moc prejeme vsichni a nejtezsi je to cekani. Chce to strasnou trpelivost a porad pozitivni pristup, i kdyz v nejakych situacich to je hodne tezke. Musime porad bojovat a mit hlavu nahore. Jsem si jista, ze se jednou kazda z nas docka. Treba to bude jeste chvilku trvat, ale o to vic si pak budeme vazit toho maleho clovicka, ktery v nas bude rust a vyvijet se
Děkuji, napsala jsi to opravdu krásně ![]()
@lenncaa U nás přicházelo v úvahu jen IVF. Chlapák má špatné spermio a já přirozeně nemůžu. Snažím se o zázrak, ale věřím, že nám jednou pomůže náš MUDr.
Neboj se toho.
Co vás v nejbližší době čeká?
@Evik28 Nedělají ti problémy děti blízkých? Přiznám se, že mi je úzko. Mám neteřinku, zbožňuju ji, ale vždycky, když jí po čase vidím, zabolí mě to. První těhu by bylo o cca 5 měsíců mladší, jak ona. Brzy bude mít sourozence a ten bude o týden starší, jak moje druhé nepovedené těhu. Chci jít k jednomu léčiteli. Přemýšlela jsem, jak mu říct, ať mi zařídí těhu. Teď budu chtít, aby mě psychicky srovnal ![]()
@Missandei píše:
@lenncaa U nás přicházelo v úvahu jen IVF. Chlapák má špatné spermio a já přirozeně nemůžu. Snažím se o zázrak, ale věřím, že nám jednou pomůže náš MUDr.Neboj se toho.
Co vás v nejbližší době čeká?
2.2. výsledky testů a pak ještě nevím…probereme to na schůzce.
@lenncaa Ahojky, nam take hned rekli, ze pujdeme na IVF a ja za to byla i rada
Podle meho nazoru je ta inseminace dost na nic a hlavne si pak tim vlastne vycerpas narok na IVF kdyz ji podstoupis 3×. Tedy aspon co si pamatuji, tak to tak bylo. Hodne lidi o tom ani nevi, vyzkousi 3× IUI a pak koukaji, ze uz nemaji narok na IVF co se tyka pridani od pojistovny. Ale trebas to je ted jine, nevim
Kazdopadne nas informuj co Te ceka dal a co Vas nemine ![]()
@Missandei no u kamaradek mi to ze zacatku delalo dost hrozne. Vsechny kolem me byli tehotne a ja porad nic
Ale casem jsem se s tim vyrovnala, ono Ti nic jineho stejne nezbyde
Ale priznavam, ze to nebylo nic lehkeho. A u sester mi to opravdu nevadilo, deticky vidam opravdu casto a vlastne si tim tak trochu nahrazuji, to ze ja zadne nemam. A hlavne me sestry to take zrovna lehke nemeli, tak proto. Jedna z nich ma take Endosku, take byla na IVF a 2× se to nepovedlo
jednou na zacatku a po druhe vse vypadalo ok a v patem mesici zjistili ze ma holcicka srusty u hlavicky, takze segra musela rodit… 3 pokus ale vysel, meli mrazacka a maji krasneho chlapecka, kteremu uz je 2,5 roku. A druheho kluka maji uplne prirozenou cestou, takze zazraky se deji
No a ma druha sestra 5× potratila nez se dockala sveho druheho synka. Myslim, ze kazdy z lidi ma nejake trapeni, my to mame kuli miminku a jiny zase maji miminko, ale partnera nebo manzela na nic. Clovek si nevybere. Proto to chce se radovat z malickosti a porad byt Happy
![]()
@Evik28 Ty brďo, no vy to v rodině teda máte! Ségry jsou statečné. Mají toho za sebou požehnaně. Tak ta třetí je musí brzo dohnat
![]()
@Evik28 píše:
@lenncaa Ahojky, nam take hned rekli, ze pujdeme na IVF a ja za to byla i radaPodle meho nazoru je ta inseminace dost na nic a hlavne si pak tim vlastne vycerpas narok na IVF kdyz ji podstoupis 3×. Tedy aspon co si pamatuji, tak to tak bylo. Hodne lidi o tom ani nevi, vyzkousi 3× IUI a pak koukaji, ze uz nemaji narok na IVF co se tyka pridani od pojistovny. Ale trebas to je ted jine, nevim
Kazdopadne nas informuj co Te ceka dal a co Vas nemine
Holky zdravím, v pondělí jdu k mé gynekoložce probrat situaci. Jsem zvědavá co mi na to poví. Jelikož mi v gyncentru říkal pan doktor, že pokud se mi vajčka tvoří pouze na pravé straně, kde nemám vejcovod, tak jinak než přes IVF neotěhotním. Ale neshoduje se to s názorem mé lékařky, ta tvrdí, že ano. Že bych měla zkusit inseminaci. Kamarádka, porodní asistantka to probírala s lékařem v práci a také tvrdí, že ivf, ale prý zázraky se dějí
. Mám ještě zkusit jiného lékaře a porovnat názory? Co říkáte? Asi to moc řeším, že? ![]()
@lenncaa Ne ne, řešíš to správně. Na jedné straně nemám orgány a na druhé ucpaný vejcovod. Bylo mi jasně řečeno, že přirozeně to nepůjde. Pouze IVF metodou PICSI (partner má špatné spermio). Možná se zázraky dějí, což mi řekl i můj Dr. v CAR, ale já už na ně nevěřím
Tím tě nechci odratit, abys ty nevěřila. Jen si myslím, že IVF je jasné. Ale nejsem Dr. Voštěp… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.