Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kat kat kočko, já měla od ponděka kix s netem a až ted jsem ulehla po 3 hodinové cestě z Prahy. Z KETu
![]()
Tak už dnes jen odpočívám a budu čekat na zázrak
embryjko se pěkně rozmrazilo, sliznic zůstala na 7,5. Tak doufám, že už konečně zasáhne vyšší moc ![]()
@Marisen jo kočko, to je prostě pražský pronatal, kdysi jim snad utekly nějaké info a od té doby jen sdělují ok a ne ok. Já jsem tedy to asi 4den kultivace nevydržela a laborantku jsem prostě nějak uprosila, tak jsem zjistila kolik jich ještě dál kultivují. Kočko, já vím, že je fajn mít zadní vrátka s mraženými embryi, ale jedno k úspěchu naprosto stačí ![]()
@Marisen tak chodím do Pronatalu a fakt ti po telefonu neřeknou nic měla jsem na to téma dlouhy pohovor s embryoložkou
Ale dobrá zpráva je že mi říkala že kdyby bylo něco špatně tak by volali sami a upozornili že se vývoj zastavil - což mi tedy nikdo neřekl. Mě odebrali jen tři zralá vajíčka v pátek mi řekli jen že je vše dobré, ale podrobnosti že mi neřeknou po telefonu. V pondělí řekli ať přijdu na ET a řekli nízkou částku doplatku tak mi bylo jasné že mrazit není co, takže přežilo jedno. Ale bylo nejvyšší kvality hatchujici blastocysta, takže já jsem nakonec spokojená
ted už jen se chytit u mě. Na jednu stranu stejně je ti informace jak se vyvíjí vlastně k ničemu, protože to stejně nemůžeš změnit na stranu by člověk fakt nějaké informace uvítal. Prý se tam dá zajet osobně pak ti vše řeknou (ale to mi taky nikdo dopředu neřekl ani nenabídl no)
@Vena123 píše:
@kat kat kočko, já měla od ponděka kix s netem a až ted jsem ulehla po 3 hodinové cestě z Prahy. Z KETu![]()
![]()
Tak už dnes jen odpočívám a budu čekat na zázrakembryjko se pěkně rozmrazilo, sliznic zůstala na 7,5. Tak doufám, že už konečně zasáhne vyšší moc
@Marisen jo kočko, to je prostě pražský pronatal, kdysi jim snad utekly nějaké info a od té doby jen sdělují ok a ne ok. Já jsem tedy to asi 4den kultivace nevydržela a laborantku jsem prostě nějak uprosila, tak jsem zjistila kolik jich ještě dál kultivují. Kočko, já vím, že je fajn mít zadní vrátka s mraženými embryi, ale jedno k úspěchu naprosto stačí
Slaaaaavaaaaa!!!
male venicatko uz má konečně domecek ![]()
@Vena123 taky gratuluji, tak at se pekne vajinko chytne… me to ceka za par dnu… Et, v patek kontrola vajuch a embryolozka ![]()
@kat kat ted jsem se zasmála… vid, po takové době, jak sirotek čekal někde v mrazáku
![]()
@Horysovazena snad
tak Ty tu stimulku doklepej at se má pěkně co líhnout a můžeš se těšit na tu svou kuličku
@Vena123 Gratuluju a moc, moc přeju, ať se brouček drží.
Po tom mrazáku mu u tebe musí být báječně. ![]()
KO u dr. proběhla a na UTZ je vidět 10 folikul cca 13mm. Ještě 2 dny Gonal. V sobotu ovitrell. V pondělí OPU.
Jak mi bylo řečeno kolik folikul u mě sídlí, tak břicho o sobě dává vědět častěji. Takže hodně pít!!
Sliznice je 8-9mm - prý ukázková.
Pěkné zavrtávání. ![]()
Tak jsme doma zvědavý co se z toho vyrobí.
Ono to nějak dopadne.
Hlavně máme 5 denní kultivaci, tak snad něco bude na ET. ![]()
@Borča píše:
KO u dr. proběhla a na UTZ je vidět 10 folikul cca 13mm. Ještě 2 dny Gonal. V sobotu ovitrell. V pondělí OPU.Jak mi bylo řečeno kolik folikul u mě sídlí, tak břicho o sobě dává vědět častěji. Takže hodně pít!!
Sliznice je 8-9mm - prý ukázková.
Pěkné zavrtávání.
Tak jsme doma zvědavý co se z toho vyrobí.Ono to nějak dopadne.
Hlavně máme 5 denní kultivaci, tak snad něco bude na ET.
To vypadá dobře
a do opu uz nemas zadnou další kontrolu?
Kat kat - nemám. Naposledy jsem byla v CAR 20.7., kde jsem vyfasovala stimulační léky a pak až teď na UTZ. Nastavil mi dlouhý protokol.
Myslím, že se v neděli budu těšit na OPU. ![]()
Kdyby se dr. něco nezdálo, tak ještě naplánuje KO.
Nějak nemůžu uvěřit, že už to je tady a posuneme se někam dále… ![]()
Dobré ráno, tak u mě se objevil první těhotenský příznak zvracela jsem u čistění zubů. Bylo to asi poprvé v životě kdy mě to spíše potěšilo než vyděsilo. Na druhou stranu mé racionální já si říká že je to ještě brzo
z
Zbývá mi tak týden do krevního testu, takže na příznaky mám samozřejmě dost času.
@Borča
Super
neboj, něco tam určitě bude. A prodloužená kultivace je šikovná věcička ![]()
@Borča jasný, každý krok dál je vždycky super… člověk nemá takový pocit, že furt na něco čeká… tohle má celkem rychlý sled dění ![]()
@sicinka13 a nepovídej
![]()
@sicinka13 píše:
Dobré ráno, tak u mě se objevil první těhotenský příznak zvracela jsem u čistění zubů. Bylo to asi poprvé v životě kdy mě to spíše potěšilo než vyděsilo. Na druhou stranu mé racionální já si říká že je to ještě brzoz
Zbývá mi tak týden do krevního testu, takže na příznaky mám samozřejmě dost času.
Blahopreji k
mimco uz by melo byt zavrtane, tak to klidně muze byt Ono ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.