1. IVF srpen 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1583
13.8.15 09:40

@Vena123 no popravdě mám pořád pocit jak jsem nad věcí, tak možná nejsem a psychika je silná. Nebo je mi blbě z těch všech léků co beru (čemuž bych i věřila jen nevím proč až dneska) nebo jsem včera něco špatného snědla :-) Ale v minulém těhotenství mi byl špatně ještě před testem a přestalo až na porodním sále, takže kdyby to bylo za týden tak bych tomu věřila. Holky jak to vlastně je když má člověk PK protože já jsem dneska osmý den od OPU, ale testovat bych podle CAR měla až někdy 28 a to mi přijde pozdě? Nebo se prostě jen řeší den ET a to kdy se to vajíčko oplodnilo se vlastně nepočítá? To mí zase přijde blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
13.8.15 09:42

@kat kat popravdě nevím jestli je k čemu blahopřát :-) fuj to je téma. Navíc jsem tak nějak doufala že každé těhotenství je jiné a že si nezopakuji 9 měsíců nevolností. Ale co kdyby to bylo opravdu tím tak je mi to po tom všem samo jedno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
13.8.15 09:52
@sicinka13 píše:
@Vena123 no popravdě mám pořád pocit jak jsem nad věcí, tak možná nejsem a psychika je silná. Nebo je mi blbě z těch všech léků co beru (čemuž bych i věřila jen nevím proč až dneska) nebo jsem včera něco špatného snědla :-) Ale v minulém těhotenství mi byl špatně ještě před testem a přestalo až na porodním sále, takže kdyby to bylo za týden tak bych tomu věřila. Holky jak to vlastně je když má člověk PK protože já jsem dneska osmý den od OPU, ale testovat bych podle CAR měla až někdy 28 a to mi přijde pozdě? Nebo se prostě jen řeší den ET a to kdy se to vajíčko oplodnilo se vlastně nepočítá? To mí zase přijde blbost.

Jasne že zalezi. Kdy bylo opu, to je vlastne ovulace, a jak vime, embryo se zahnizduje cca 6-9 dní po ovulaci. Pri transferu blastocysty je zahnizdovani nejcastejsi 1-2 dny po Et. A pokud jsi citlivejsi I na nizke koncentrace hcg tak uz ti teď klidně muze byt blbě z toho a už je i mozny mít pozitivni test. V carech říkají testovat 14 dní po ET, aby to měli jednodussi a nemuseli kazdemu rikat něco jineho. Ale I po transferu 2.den po opu by měl byt za 14 dní pozitivni test, to znamená že po transferu blasty by měl byt bezpecne (až na vyjimky) pozitivni deset dní po opu. Nektere holky maji pozitivni test třeba 5 nebo 6 dní po ET 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1725
13.8.15 09:52

@sicinka13 jo psychika dělá hrozně moc a já už si tak 3krát přivolávala všechny příznaky a nic :mrgreen: ale možný to klidně je. tentokrát jsem naprosto v klidu, protože 90% příznaků mám od počátku zobání estrofemu a utroše :mrgreen:
Tak v tom případě Ti přeji at je Ti každé ráno hůř :mrgreen: :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1725
13.8.15 09:53

@kat kat má milá, Ty už jsi hotový rainman přes IVF :mrgreen: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
13.8.15 09:55
@Vena123
Tak v tom případě Ti přeji at je Ti každé ráno hůř :mrgreen: :mrgreen: :hug:

To jsi cela ty, prostě to umis podat :mrgreen: :mrgreen:  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
13.8.15 09:57
@Vena123 píše:
@kat kat má milá, Ty už jsi hotový rainman přes IVF :mrgreen: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

No Jo :) pokud teď nezabreznu, tak se Nechám v caru zamestnat jako poradkyne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
13.8.15 10:06

@kat kat děkuji jsem si to tak nějak myslela jsem ráda že to mám tak přesně popsané. Citlivější na HCG jsem, sice jsem byla těhotná před 6 lety, ale pořád si to pomatuji. No tak uvidíme možná zkusím někdy začátkem příštího týdne test. Pregnyl jsem si dávala 3.8. tak ten snad v té době už budě pryč. Nejlepší byla embryoložka, která mi vysvětlila že nejdůležitejší je na to nemyslet, zrovna v CAR bych čekala jinou radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
13.8.15 10:11
@sicinka13 píše:
@kat kat děkuji jsem si to tak nějak myslela jsem ráda že to mám tak přesně popsané. Citlivější na HCG jsem, sice jsem byla těhotná před 6 lety, ale pořád si to pomatuji. No tak uvidíme možná zkusím někdy začátkem příštího týdne test. Pregnyl jsem si dávala 3.8. tak ten snad v té době už budě pryč. Nejlepší byla embryoložka, která mi vysvětlila že nejdůležitejší je na to nemyslet, zrovna v CAR bych čekala jinou radu :-)

Jj, oni jsou všichni hrozne chytri s tím „nemyslenim na to“… :cert:
S pregnylem to mas nejlepsi udělat tak, že testnes třeba zitra a pak znova v nedeli a pokud budebcarka silit, je to mimis, pokud slabnout, je to pregnyl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
13.8.15 10:43

@kat kat ok dle rozkazu :-) vyzkouším. A kdy máš vlastně začít stimulovat? Koukám že to máš nastudováno fakt hodně se úplně stydím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.8.15 11:51

Ahoj Děvčata,
ráda bych se k vám přidala, 5.8. jsem měla ET, dnes ráno jsem už nevydržela a udělala si zkusmo test, jestli se aspoň nějaké světlá čárečka neobjeví, no ani ťuk, slzy na krajíčku… tady čtu že už šestý den zvracíte… a já spíš cítím v podbřišku jako bych to měla dostat… Nevím, jestli mám ještě doufat, že se ještě ta čárka objdeví, a nebo už nemám živit plané naděje… :,( Navíc jsem zvyklá dost sportovat, každý víkend aktivní, a tenhle klidový režim mne dost ubíjí… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
13.8.15 11:55

@mejda Ahojky, to vůůůbec nic neznamená. Jsi o 3 dny napřed než já. Zkus testovat ob den nebo fakt až za těch 14 dní :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
13.8.15 12:01

@mejda hlavně prosím neřeš mojí nevolnost já jsem typ co mu bylo měsíc špatně i po antikoncepci a sama jsem psala že to bude pravděpodobně něčím jiným, jen mě to zarazilo :-) A u těch testů jak mi bylo vysvětleno dost záleží jestli jsi měla PK, protože jinak je moc brzo a na testu po 8 dnech nic moc vidět nebude (a ono i s tou PK je to tak nahraně :-) hlavně mysli pozitivně. Já už těhotná byla břicho jako na MS mě bolelo fakt hodně, podle toho se to poznat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
13.8.15 12:19

@mejda Já byla na ET taky 5.8. a mám pocity jako by měla přijet „teta Irma“. Snažím se to neřešit a soustředím se na bramboráky s tvarůžkem. :D Je to těžké, já vím. Mně řekli testovat za 12 dní, což je v pondělí. Ale vidím test na neděli, manžel bude doma, tak na to budeme dva. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.8.15 13:27

Děkuji za podporu, tak já ještě nebudu házet flintu do žita. Dávali mi pětidenní embryjko.
Jak dodržujete ten klidový režim? Toužím o víkendu vyrazit s mužem do Krkonoš, udělat nějaké horské túry… no asi by to nebylo našich standardních 30 km, přehánět to rozhodně nechci, ale myslím, že plazit se jak důchodce snad není zapotřebí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.