Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mě tak ještě napadlo, jestli kdyby se podařilo dítko díky KETu a např. 2 roky starým embryům, jestli by u NT dr. ty dva roky budoucí matce odpočítal, nebo ne? podle mě je přece důležitější stáří vejce, než matky, ne? to zase řeším věci, co?
![]()
Ahoj,
smím-li přidat svoji zkušenost… Čekám též dvojčátka
Byla jsem taky na dvou testech. Jeden v 11+3, ten jsem si hradila sama - 500,– Kč (pojišťovna hradí až ten test v 16ém týdnu)… kolik máš dětí v bříšku nehraje roli - tedy alespoň já to tak měla.
Vyšetřil a naměřil vše pomocí ultrazvuku a pak nabrali krev a poslali na rozbory. Vše dopadlo dobře, stejně jako druhý test, který nám dělali 17 týden…
Ale bavila jsem se s doktorem a musím zopakovat to co zde již zaznělo:
1. když by to u jednoho dítka dopadlo špatně, ohrozím jeho případnou interupcí i toho druhého?
2. u dvojčat (nevím též proč) jsou ty testy více méně do jisté míry orientační.
PS: my za sebou máme i kontrolu srdíček. Děti se mleli jako když by je na nože brali, ale nakonec se doktorovi podařilo zjistit to co potřeboval a potvrdil i jejich pohlaví
. Takže spokojenost na všech frontách
**
Hodně štěstí a pohodu vám i mrňouskům **
Borisko - určitě. Na genetické konzultaci se mě doktor ptal, kdy bylo OPU a to se zohledňovalo. Kdyby bylo už před 2 lety, určitě by to počítali jinak.
Ale nevím, jak je to u darovaných oocytů - tam přece nevíš, jestli dárkyni bylo 25 nebo 34 (víc jí být ani nemůže).
A ještě je dobrá situace, když máš KET s dvěma embryi z různých IVF (třeba s rozdílem 1 roku nebo i víc), obě se ti chytnou, ale nevíš pak, který je který…
To jsme ale šťouralky..... ![]()
rumac - díky za zkušenost a graguluju k výsledku ![]()
lindi - já si myslím, že u darovaných se věk dá zjistit,když je to nutné, ale s těmi z různých stimulek, to by byl určitě oříšek ![]()
Čauky, no já taky čekám dvojčátka a na screenengu jsem byla ve 3 týdnu.. krev byla v pohodě, ale hlavně na ultrazvuku zjišťují přítomnost nosní kosti a jestli není oteklý zátylek.. když je pod 3 je ot o.k. když bývá nad 3 může to být špatné. mi měli pod 1. jinak na triplech sme už taky byli a vyšli dobře, ale u těch doktorka říkala, že můžou být zkreslené, kvůli tomu, že sou tam 2. ale zatím je vše o.k. já byla na screenengu v Brně na prenatálním oddělení a všem bych doporučila,mimouši jsou úžasně vidět ![]()
Ahoj holky, náhodou jsem na tuhle diskusi narazila a moc dík… Docela jste mě uklidnili… Já jsem podle menšího z dvojčat dnes 12+4 a ve čtvrtek jdu na NT a mám pořádný bobky, aby to bylo ok… Tripli mi nabírali, ale doktor řekl, že je to jen „pokusně“, že stejně vychází divně zvlášť u dvojek
A NT by dvojčecí těhulky neměly vůbec platit, jsme prý automaticky riziková skupina, které to hradí pojišťovna… Mě objednali hned a ještě ani nevím výsledky z tý krve ![]()
jé carrinko konečně jsem našla někoho, kdo je na tom téměr stejně jako já (tvoje přezdívka se mi zdá ale „podezřelá“ nechodilas náhodou na neplodnost?
)
taky jdu ve čt na NT,tak nám držím palce! ![]()
Ahoooj, tak už jsme se potkaly i v Květinkách
Jooo chodím si povídat i teď na neplodnost.org
Všude mám stejný nick, protože se mi to aspoň neplete ![]()
carrinko, tak nová neplodnost už mi neměla co dát, tak jsem tam nechodila, na staré jsem byla Bertička ![]()
pozdravuj ode mě čekanky
díky
jo a kdybys chtěla, tak bys mohla za námi do diskuse
https://www.emimino.cz/…o-ivf-29010/
holky už tento týden rodí, některé to mají za pár a už jsem tam sama ![]()