Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@vokishka @-Evka- holky já to s ní proberu ona je stará škola moc se nevyzná ani v celiakii tak se mě sama vždycy ptá jestli netuším o co by mohlo jít a když jí řeknu na co mám podezření tak si to potom zjištuje a vyšetřuje ![]()
@anickadomnik aspoň je ochotná a nechá se poučit. ta naše tvrdí, že se dcera uzdravila z celiakie, když měla negativní kontrolní biopsii na dietě. navíc pro ni diagnoza glutensenzitivní enteropatie (jiný název pro celiakii) znamená, že k tomu má dispozice a možná celiakii někdy dostane. Kruci když nevím, tak nemluvím a do příště si to zjistím. Ne že plácám nesmysly.
@vokishka jo tak ona mi sama řekne že neví a i mě jednou požádala jestli bych to třeba nemohla konzultovat na svazu celiaků a pak jí říct co mi řekli
je mi jasný že odborník velkej není ale jsem ráda že zase poslouchá můj názor a když něco zjistím tak se to snaží řešit, a na angínu je dobrá
Zdravím, řeším stejný problém se sedmiletou dcerou…co začala chodit do školy, má bolesti břicha, s pocitem na zvracení, ale nezvrací…občasný průjem ve stylu řidší stolice a pak normální…kolikrát až pláče…je ten typ, co dost vše řeší a kde co ji vynervuje, ale nikdy to nebylo až takhle…14 dní co 14 nové zkoušení co by to mohlo být…celiak není, doktorka mi řekla, že vzhledem k tomu, že vešteré testy a stěry jsou více než v pořádku, je to chronické - tzn. psych. původu, tak jak dospěláka bolí hlava ze stresu, tak u dětí je to bolest břicha, stačí trocha nervozity, někdo na to trpí víc…ale jak to odbourat to už neřekla.. věkově je to prý od 4 do 16let…známá měla problém u 15leté dcery…zoufalá šla umluvit lékaře k vyšetření na gastro a zjistili Crohnovu chorobu - vředy a zánět střev…doporučuji totéž vyšetření i vám…my se také chystáme!!! Hodně štěstí a co nejméně bolení ![]()
Holky tak jsme zase na začátku, denně mi volají ze školy že je klukovi strašně špatně a mám si pro něj dojít, jakmile přijde domů tak si lehne prospí se a nic mu není, když je doma tak občas přijde že ho bolí břicho, řeknu mu ať si jde lehnout a za hodinku vše ok, upozorňuju že to rozhodně nevypadá jako něco dramatickýho, nebrečí, nevyvádí a žádné léky mu na to nedávám. Všechna vyšetření jsou ok, diety drží, už nevím co s ním. Podle mě mu nic není, učitelka ho ale ve škole nechce, prý nehodlá riskovat že mu tam praskne slepák
Problémy ve škole prý nemá (tvrdí on i učitelka i spolužák, všech jsem se ptala nezávisle na sobě). Objednala jsem ho na 7. ledna na vyšetření k psychiatrovi. Nemáte nějaké rady, už jsem zoufalá
@-Evka- jo, někdy bolesti hlavy, ale tentokrát si na ně nestěžuje, v mezidobí prošel ještě důkladným zkoumáním na neurologii kde je vše v pořádku, aktuálně tedy čekáme na výsledky z odběrů kvůli metabolickým vadám (podle dr. to rozhodně na tento problém nevypadá) a ještě ho na začátku ledna čeká MRI mozku, jinak vše ok
@anickadomnik Jen mě napadla souvislost migrén v dětství, které se projevují jako periodické bolesti břicha.
Neporadim, precetla jsem zhruba pulku diskuze. Ale zkouseli jste alternativni medicu? Energy, cinskou medicinu…
@-Evka- píše:
@anickadomnik Jen mě napadla souvislost migrén v dětství, které se projevují jako periodické bolesti břicha.
no ona dr. na neuro na začátku říkala že by to mohly být migrény, ale po všech vyšetřeních řekla že to nevypadá
já ho snad zdarma věnuju do nějakýho ústavu na zkoumání
![]()
@Verun83 píše:
Neporadim, precetla jsem zhruba pulku diskuze. Ale zkouseli jste alternativni medicu? Energy, cinskou medicinu…
když já tomuhle nevěřím
![]()
Tak mě napadlo, co by se stalo, kdyby jsi ho nechala týden doma?
A pozorovala jsi ho v rámci toho týdne.
Pokud to nebude psychika, bude si stěžovat.
To je spíše rada z nouze, u nás bývá zdr. příčina.
Švagr drží bezl. dietu asi třetí rok, ale problémy má stále.
Tak napr energy, dela mereni energetickych drah organu, pak testuji pripravky, vse byliny.
Pred prvnim tehotenstvim jsem mela ruzne problemy, podle nasi mediciny jsem byla ok, podle cinske ne. Po 3 mesicich jsem se dala dokupy a otehotnela. Po 1,5 roce snazeni.
Pokud se ty jeho problemy tahnou takovou dobu, tak proc nezkusit i jinou moznost. Stoji to sice penize, ale kdyz nikam nevedou vysetreni, tak bych zkusila i neco jineho. Cinska medicina resi cloveka jako komplex, ta nase jen organ po organu. Coz je chyba. Protoze organy jsou propojene. Parove.
I jedničkář může být vystresovaný, a by náhoodu nedostal dvojku, aby se náhodou na něj někdo křivě nepodíval. A klidně to může být spolužák, který ne že by ho zrovna šikanoval, ale dělaá si z něj legraci… já ti nevím, ale já vím v práci, když zjistím, že mi unikají termíny, že nějka enstíhám, ne-li mě na to upozorní někdo jinej, to mám pocit, že by mě měli někyd odvézt právě se slepákem, jak mě to najednou žene.
No ale je fakt, že to není denně.
Nevím. Chtěla jsem prostě naznačit psychosomatikcé potíže. Ten týden doma není blbý nápad, pokud to má co do činění se školou, tak by měl být doma v pohodě.