Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@anickadomnik to měl bratr a měl mononukleózu… při ní mohou být zvětšené uzliny v břiše a dělat bolesti… zkus se na to zeptat ![]()
Jinak krev v moči nebyla 100% kvůli špatnému omytí, kde by se mu na pindíkovi vzala krev? to je blbost, ne?
@anickadomnik ale Ty jsi myslím psala, že ji už měl, že? Ale mohla se znovu aktivovat.
@blumen monomukleozu měl minulý rok v květnu, to ji měl už podruhé, také jsem na ní myslela a OL jsem to říkala, tak mu při odběrech minulý týden dělali i odběry na mononukleozu a to vyšlo negativní, jaterní testy taky ok, ty měl při mononukleoze zvýšené a jediné co vyšlo byli IgE na EBvirus ale ten prý mu po prodělané mononukleoze zůstane pozitivní už navždy
@anickadomnik aha, tak tím pádem ale ty zvýšené monocyty stejně souvisí s tímto onemocněním, tak to můžeš vypustit z hlavy ![]()
@blumen takže to je také k tomu že prodělal tu mononukleozu a bude je mít zvýšené pořád?
@anickadomnik a nemuze tam opravdu strikne dodrzovat dietu, tzn. ze bolesti ustoupily? fakticky nemohl nekde neco jineho snist? kazdopadne je to asi fakt vysilujici. jinak krev v moci nemohla byt ze spatneho umyti, to je dle meho blbost. uvidis, jak dopadnou ty dalsi vysetreni..
@anickadomnik já myslím, že to možné je
@anickadomnik jinak je dobře, že vezmou rovnou vzorek z tenkého střeva, aby potvrdili celiakii, protože ta diagnóza by se bez toho neměla ani stanovit
každopádně si myslím, že si to nevymýšlí
ultrazvuk byl v pořádku?
@kakon no dietu bych řekla že dodržuje líp doma než tam, občas se stalo, že mu dali nedietní jídlo, když si toho kluk všimne tak je na to upozorní ale stalo se že si nevšiml a snědl to pak mu bylo hrozně zle. Je fakt že jsem tam tenkrát hodně ječela na sestry, nejdřív já a pak primář tak myslím ž euž to bude ok a dají si na to pozor. Po porušení diety chvíli trvá než se vrátí do normálu, takže kdyby to mělo být tím že ve škole tajně něco ujídá a tam ne tak by mu mělo být lépe později, rozhodně ne tak, že já ho 11 odvedu s křečema ze školy a jemu je ve 14 ve špitále už dobře, aniž by mezitím byl na záchodě
Ze zkušeností jak u něj probíhá nedodržení diety vím že cca po 12 hodinách usedne na záchod kde stráví 2 hodiny srajděním a bolestech, pak je na chvíli klid a pak opakuje 2 hodinový cyklus na wc, většinou ho zmákne tak 3×-4× a pak je ok
na jeho současném stavu mě nejvíce zaráží, že prostě není ten průjem, protože on je dítě který reaguje na každou nemoc průjmem, on i než dostane rýmu tak se nejdřív 6× po.ere a teprve pak začne smrkat ![]()
@blumen píše:
@anickadomnik já myslím, že to možné je@anickadomnik jinak je dobře, že vezmou rovnou vzorek z tenkého střeva, aby potvrdili celiakii, protože ta diagnóza by se bez toho neměla ani stanovitkaždopádně si myslím, že si to nevymýšlí
ultrazvuk byl v pořádku?
on už má celiakii potvrzenou biopsií, brali mu vzorky už 3×, nejdřív při potvrzení diagnozy a pak 2× když tam právě takhle ležel že je mu pořád špatně a nikdo nevěděl co s ním
@anickadomnik jakou dietu myslíš? kvůli té celiakii a mléku?
@blumen píše:
@anickadomnik jakou dietu myslíš? kvůli té celiakii a mléku?
jo
@anickadomnik píše:
on už má celiakii potvrzenou biopsií, brali mu vzorky už 3×, nejdřív při potvrzení diagnozy a pak 2× když tam právě takhle ležel že je mu pořád špatně a nikdo nevěděl co s ním
Aha, tak to jste si toho už fakt prošli hodně. Tak to mě už pomalu nic nenapadá ![]()
@blumen právě jak jsem psala už takhle jezdíme 5 let a už na to přestávám mít nervy a začínám mít pocit že tedy chyba bude na mé straně ![]()
@anickadomnik tak to určitě ne! Jak jsem psala, měla jsem křeče a bolesti břicha s rpůjmen minimálně jednou měsíčně a přestalo to asi až po 20-ce, taky jsem s tím byla v nemocnici, byla u nás záchranka atd. No ale u mě to ASI byly potravinové alergie, ale přesně to taky nevím.
@anickadomnik moje dcera, která ma celiakii prave nema prujmy, ale trpi zacpou, tzn. ze prvotni pricina u nas byla straslive neidentifikovatelne bolesti prevazne v noci nebo behem dne… sviji se v krecich a pak po asi hodine to prechazelo, aniz by sla na zachod.. pak jsme podstoupili vysetreni a jednoznacny zaver zni celiakie. sice se uz tolik nekrouti, ale myslim si, ze nekdy ve skolce zhresi - strasne tuha stolice
ale uz to nejsou ty desive bolesti.
vizita uz asi byla, vid? dnes mu neco budou delat? dle tvych slov usuzuji, ze jsi tam asi s nim v nemocnici?
pokud vylouci veskere mozne priciny a onemocneni, mozna bych zvazila jeste tu psychiku, jestli ho fakt neco netrapi? nejaky predmet ve skole, spoluzak? u psychologa jste nebyli?