Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@blumen víš co když já si připadám fakt jak blbec, co týden jsem s ním na obvodě že ho bolí břicho, minimálně 2× do měsíce mi volají ze školy, teď se to tedy vyhrotilo a volali obden, jeden den mu nic není všechno v pohodě a druhý den leží a skučí, odvezu ho do špitálu a nic mu není, by mi cvaklo a vsaď se že přijede ze špitálu a bude srajdit aspoň týden v kuse
Sestra na příjmu byla včera vyloženě příjemná, že prej jak je možný že tam vezu kluka s tím že ho bolí břicho a nechce jíst když od minulý hospitalizace přibral 3 kila kdyby mu prý opravdu něco bylo tak by nepřipbral, pak odpoledne mu vezu léky a sestra na mě pokřikuje jak to mý dítě bolí břicho když snědl celou porci rýže a nic mu není
Odpoledne jsme o tom ještě mluvili s manželem, že bysme si toho teda nevšímali a holt to nechali být ale co když já mu párkrát řeknu že to nic není a musí to vydržet a pak mu třeba praskne slepák
a taky já mu doma sice můžu říct že to nic není ale ze školy mi ho budou stejně pořád posílat domů, to neovlivním, nevím mám akceptovat to že je mu stále špatně že kvůli tomu nechodí do školy a tvářit se že se nic neděje???
@kakon nejsem s ním, jsem doma jsem v kontaktu po telefonu jak s ním tak s doktorkou, pojedu tam asi za hodinu, čekám až budu mít hlídání pro nejmenší dítko. Pravidelně chodí na psychiatrii, tam se zdá všechno ok, ale mám v plánu až ho pustí tam s ním zase zajít a probrat to i tam, protože už fakt nevím kudy kam. Včera jsem mluvila s učitelkou, ptala jsem se jí jestli by nemohl být nějaký problém ve škole, ona tvrdí že ne. ![]()
dneska už by mu neměli dělat nic, ráno mu znova nabrali krev aby to porovnali s tím co mu nabrala OL minulý týden, výsledky jsem jim tam vezla a teď až zítra ta fibroskopie
@anickadomnik no mozna se sveri lepe cizimu nez tobe, treba.. samozrejme to muze byt fyziologicky problem. kazdopadne bych vam obema prala, aby se na pricinu prislo. a vubec se netrap tim, ze by si nekdo mohl v nemocnici myslet, ze plasis, je to tvoje dite a mas starost, ja bych byla stejna
![]()
@anickadomnik a hodnoty enzymu slinivky brisni jsou v poradku? Mně tam prostě NESEDÍ ta krev v moči, ta v moči být nesmí a nemohla tam být kvůli špatnému omytí!
Jinak si myslím, že každá matka by se zachovala stejně jako Ty, tak se tím netrap.
@anickadomnik Syn když byl malý, tak jedl všechno, přibýval i přes zdravotní problémy. Nyní má dietu, nemá problémy, ale už neprospívá - prý díky tomu, že tu dietu dříve nedržel.
@kakon zrovna jsem přiletěla domů a zase se chystám za ním, ráno jsem mluvila s doktorkou odběry a moč má ok, ještě čekají na výsledky z rozboru stolice, podle firboskopie je žaludek ok nic patologického tam nenašli, ale jícen prý je nějaký rosolovitý či co to jsem moc nepochopila, každopádně jsem pochopila že je to z toho že se mu vrací natrávené jídlo a žaludeční šťávy zpátky do jícnu takže závěr je reflux. Ještě odebírali nějaké vzorky, výsledky budou cca za týden. V nemocnici zatím zůstává prý kvůli dalšímu pozorování a pak primář říkal aby věděl že když si stěžuje že ho bolí břicho že bude muset ležet ve špitále. Takže jsem z toho pochopila že si myslí že si kluk vymýšlí
![]()
@anickadomnik tak je dobre, ze je vse v poradku. A aspon ho budou chvili pozorovat, treba se mu to tam vrati. Jeste me napadlo, co ma na obedy ve skole? Chodi do jidelny? Treba mi tam nesedne nejake koreni v jidle. Ptam se proto, ze vcera jsem mela poprve alergii na redkvicky, driv jsem je jedla normalne a ted mela krece hned po snezeni. K tomu pak svedeni a vyrazku.
@anickadomnik Jako reflux není nic. Nikdy nevíš, jak se to v dítěti přenáší. Jo kolikrát jsem slyšela, jestli to nebude psychosomatické.
Nezkoušeli testy na histaminovou intoleranci?
Ty jsi máma, ty víš a cítíš, jak mu je. Švagr má zdravotní problémy od mala a až v 45-ti letech mu lepek vyšel tak nějak hraničně. A i když drží dietu, tak problémy má stále.
Jenom mi to připomnělo moje problémy z těch 16-20 let, souviselo to i s polohou těla - měla jsem je ve škole/ práci poloha v sedě, chvíli předtím se mi chtělo čurat, ale musela jsem počkat. Takže souhra více okolností způsobila několikahodinové křeče horní části břicha na které si pomohlo jen lehnout.
@-Evka- a nemas pohyblivou ledvinu? Ren migrans? Ta nekdy muze zpusobovat obdobne potize.
@blumen @-Evka- dobré ráno, tak jsem dnes mluvila s doktorkou, prý z podrobné zpárvy vyplívá že má nedomykavost kardie a z toho ten reflux, odebrali vzorky z duodena a ještě čekají jestli i tam to nebude naleptané těmi žaludečními šťávami, pokud ne, tak jen dietní opatření a musí shodit na váze (to vím jen nevím jak bojuju s tím už přes rok)
Holky nevíte jaký kalorický příjem by mělo mít 10 leté dítě? Standartní omezení sladkého a tučného + více pohybu se minulo účinkem a nezhubnul. Musím na to zřejmě jít víc vědecky
Všechny tabulky o kalorických příjmech při redukci váhy jsou jen pro dospělé, pro děti jsem nic nenašla. Dietního poradce u nás také nikde ne a když už jsem našla tak po sdělení synovo dietních omezeních a nemocech mi řekl že do toho nejde
![]()
@anickadomnik a co se zeptat primo v nemonici? Sama bych se do toho nepoustela, kdyz je ve vyvinu, existuji odbornici na detskou obezitologii. Treba by poradili i po emailech nebo byste si u nich domluvili schuzku…
@anickadomnik Zkus jestli něco není v nemocnici - mělo by být, i v naší jsou už letáčky, anebo se zkus obrátit na výživadětí. cz, tam mi kdysi napsali, že pokud budu chtít, tak mi dají odkaz na někoho z blízkého okolí.
Když jsem se ptala v 8-mi letech syna, tak to odpovídalo 7900 kJ.
Teoreticky na stránkách STOBu je sebekoučink a tam se mělo dle toho dát propočítat kolik za den bílkovin, sacharidů, tuků atak.