Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@anickadomnik Když jsem tohle řešila u holky, věřila jsem v to, že to v psychice není (břicho ji bolelo i ve dny, kdy nechodila do školky, neměla žádné problémy, byla v pořádku). Však jistě víš, jak na tom jsme - tehdy to bylo stopové množství intolerance.
Teoreticky mě teď napadlo, dcerka má nyní každoroční problémy ač má všechno negativní - zkus zapátrat v paměti jestli třeba neměl něco i loni či předloni (ač třeba atypického)
@anickadomnik tak to asi nebude v psychice a co zkusit vyřadit ještě lepek? to je taky alergen
@tumpach vodu a neslazený čaj má pořád, nic jiného k pití mu nedávám, právě jsem ho nechala na tom chlebu a to bylo ok, po pár dnech jak jsem mu začala přidávat něco teplého tak mu je zase zle. A zase se mi nechce aby byl dlouhodobě jen na chlebu a studené stravě. Ani ten čaj když mu dám teplý tak nesnese ![]()
Proč má dietní omezení dlouhodobě? Je to řešené s lékařem? Kluk roste, je ve vývinu a potřebuje jak cukry, tak tuky ve větším množství, než dospělý.
Jinak by měl mít vyšetřenou stolici na parazity. To bys hleděla, kolik děcek má ve střevech breberky. Určiě ultrazvuk.
Psychický původ bývá hodně u citlivých kluků, pokud je takový do větru, tak to nebývá. Ale fakt to nemusíš poznat ani ty, dokonce ani on si nemusí být vědomý, že je to psychického původu a má nějaké problémy v hlavě.
@anickadomnik píše:
@tumpach vodu a neslazený čaj má pořád, nic jiného k pití mu nedávám, právě jsem ho nechala na tom chlebu a to bylo ok, po pár dnech jak jsem mu začala přidávat něco teplého tak mu je zase zle. A zase se mi nechce aby byl dlouhodobě jen na chlebu a studené stravě. Ani ten čaj když mu dám teplý tak nesnese
zkoušela jsi jenom vývar, pokud jo, tak to gastro si okamžitě vydupej, tohle se mi nějako nezdá
@anickadomnik píše:
@tumpach já jsem psala že máme hezčí období ne těžší
jéžiši marja promin, to je tak když píšeš z mobilu, přečteš něco jinýho, promin ![]()
@poplach píše:
Proč má dietní omezení dlouhodobě? Je to řešené s lékařem? Kluk roste, je ve vývinu a potřebuje jak cukry, tak tuky ve větším množství, než dospělý.
Jinak by měl mít vyšetřenou stolici na parazity. To bys hleděla, kolik děcek má ve střevech breberky. Určiě ultrazvuk.
Psychický původ bývá hodně u citlivých kluků, pokud je takový do větru, tak to nebývá. Ale fakt to nemusíš poznat ani ty, dokonce ani on si nemusí být vědomý, že je to psychického původu a má nějaké problémy v hlavě.
dietní opatření má dlouhodbě protože má celiakii, nesnášenlivost laktozy, vysokou glykemii a nadváhu, samozřejmě tuky nemá vyřazené úpně ani cukr, to co je obsaženo např. v ovoci apod. tak tam ten příjem má.
@anickadomnik píše:
dietní opatření má dlouhodbě protože má celiakii, nesnášenlivost laktozy, vysokou glykemii a nadváhu, samozřejmě tuky nemá vyřazené úpně ani cukr, to co je obsaženo např. v ovoci apod. tak tam ten příjem má.
no proto si sis dobře vydupala to vyšetření, nemůže ho někdo šikanovat za to, že je silnější ![]()
@tumpach to on zase až tak velkou nadváhu nemá jen pár kil, jsou ve třídě silnější děti než on
@anickadomnik loni zhruba o měsíc později (letos je to posunuté)