Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@-Evka- dekuju, urcite ho zkusim. mi se ty chleby moc nedari
vcera jsem pro malou delala do skolky ryzovy nakyp a teda nahore nad jabkama ta ryze nebyla uvarena dostatecne.. no snad sni alespon neco… v tom jidle je to s ni spatne. nechce skoro vubec jist. dokonce z chleba vykrajuju i obrazky a moc to teda nepomaha. takze za jakykoliv recept budu jen rada
@anickadomnik jak jsi dopadla v te skole? s tou pani ucitelkou?
@kakon Než bych snědla nějaký BZL chleba který mi nechutná, tak raději budu na „polystyrenu“. Ještě mám recept na chleba, který chutná jako knedlík - není špatný, ale raději máme tenhle.
Jen poznámka. U nás lepek není prokázaný, takže občas po krizové období takhle odhlehčuji stravu. Spíš to u nás vypadá na histaminový problém.
@kakon se na mě paní učitelka usmála a řekla hm
tak snad to pochopila, ona není moc vstřícná tak se nechám překvapit.
@anickadomnik různé, jako u normální alergie, bolesti břicha, průjmy, zčervenání, svědění kůže nebo vyrážka, bolesti hlavy, špatně se dýchá. Je to po jídle s větším obsahem histaminu.
@vokishka hele zkusím popátrat, kdyžtak bych mu nechala udělat odběr, s kopřivkami problém mívá ale ne moc často cca 3× do roka se celý osype a to tedy takovým způsobem že týden chodí na injekce na potlačení alergie, nevíme z čeho a na bolesti hlavy a únavu si stěžuje dlouhodobě, i ty bolesti břicha by tomu mohly odpovídat
ten odběr vám dělali na obvodě?
Ne, na alergologii a nejprve doktorka zjišťovala, která laborka to vůbec dělá.
@vokishka tak na alergo vůbec nechodíme
v úterý jdu na obvod tak to tam s ní proberu a uvidím co mi řekne, ale většinou je doktorka vstřícná, hele kdybych tím měla odhalit neustálý problém s břichem tak si to klidně zaplatím sama
@anickadomnik Ono jde spíš hlavně o to, že to většina doktorů v podstatě nezná, je to „novinka“. Moje dcera byla první u naší alergoložky, které ten test vůbec dělali. A to asi jen díky tomu, že doktorka občas jezdí do Prahy, snad tam i pracuje na nějaké alergo klinice.
@vokishka takže koukám že nejjednodušší cesta bude si to zjistit a zaplatit sama a k dr. jít až s výsledky
zkusím poslat maila do laborky jestli a za kolik tyto odběry udělají samoplátci. Nevíš přesně jaké to byly odběry?
@anickadomnik je to na DAO, teď se snad už dělá jen množství, dělala se i aktivita, nejlepší by asi bylo oboje. Ale pokud jdeš k dětské a je rozmná, tak si to třeba obvola ona a vezme krev. Jinak moje dcera na to má Epipen, jednorázové pero pro případ anafylaktického škoku, a dětská jí to odmítla napsat do JPP)papír z preventivky, ktetý se odevzdává ve škole, píše se tam třeba astma a tak, s tím, že to stejně nikdo nezná, tak proč by to tam psala.
@anickadomnik Kdysi se mi to podařilo googlem najít, dělali to laboratoře Agel (nejen ony) a stálo to okolo tisícovky. Klíčové slovo by ještě mohlo být DAO.