11. měsíční miminko neleze ani nesedí

9
7.2.18 22:33

11. měsíční miminko neleze ani nesedí

Ahojky holky, mám holčičku, který budou za 4 dny 11. měsíců a stále mi neleze ani nesedí. Už jsem ztoho zoufalá, každý ráno doufám, že ji najdu v postýlce sedět, nebo že se při hraní rozleze a stále nic ????. Několikrát za den se houpe na kolinkách, ale potom se zase rozplácne. Na neurologii chodíme, včera jsme byli a ji na fyzioterapii kde jsme dostaly nějaký cviky na cvičení. Když jsem sní dneska začla cvičit tak dostala záchvat hysterie a úplně zprkeněla, takže jsme toho moc nenacvičily. Paní na fyzioterapii říkala, že to s
ni bude dost těžký, že je dost tvrdohlavá ????. Prosím jak ji mám podpořit, aby začla lézt? Za každou radu, cvik, tip budu strašně vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3224
7.2.18 22:35

@Dzeisi a byla donošená a porod v pohode? a jine deti mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
7.2.18 22:36

Na té neurologii řekli co, má nějakou koordinační poruchu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.2.18 22:38

Dcera zacala lezt 14 dni pred prvnima narozkama (sedet asi driv), nikam jsme nechodili a zadnym cvicenim jsem ji nemordovala. V roce neobchazela a nechodila. Chodit zacala v 15m a od te doby lita jako cert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
7.2.18 22:42

@hapovab zajimavy :-) kdyby jsi to vedela vid,, tak jsi se nenervovala tenkrata naopak uživala si ten rok pohody kdy dítě najdeš tam kde odložíš:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.2.18 22:47

Malá se narodila 12 dní po termínu, císařským řezem kvůli nepostupujícímu porodu. Je to moje první dítě. Na neurologii řekli, že je v pořádku, hodně vnímavá akorad trochu opožděná kvůli tomu že neleze.

Příspěvek upraven 07.02.18 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4223
7.2.18 22:48

Já učila obě děti lozit na nafukovacím válci, pak když zvládly být na čtyřech, tak jsem jim dávala ruku pod hrudník, nebo plínu a nadzvedávala je a posunovala dopřede nohy. Taky jsem je to učila na zádech, že jsem jim hýbala nožičkama a říkala „leze, leze, leze“, to samý s ručičkama. Ale mě dcera začala lozit asi v osmi měsících a syn ještě dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.2.18 22:49

Jak dlouho se na těch kolinkach houpe? Jako evidentně se jí pohyb vyvíjí, to je dobře. Žádným závratným tempem, ale to by ti měli říct doktoři, jestli je.to ještě v normě nebo jestli je vývoj opožděný. Každopádně na sezení nečekej, na to má spoustu času,.když teprve peruje.

• Citovat
  • Upravit
9
7.2.18 22:52

14 dní je to několikrát za den. Dřív to bylo tak 1 za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.2.18 22:55

@axelina ja jsem se ale vubec nenervovala, byla „normalni“ tak jsem vedela ze plazit se do puberty nebude. Kamaradky syn chodil v 9 mesicich, ted ma 2,5 roku (stejne jako moje dcera), je na plinach a nemluvi, dcera nemela pliny od 2 let ani na noc a ve 2,5 letech mluvi normalne plynule a umi nazpamet asi 15 basnicek. Nevim proc je to ted tak nastaveny, ze dite, ktere v roce nechodi je opozdeny, a jakmile se ve 4 mesicich neotaci na bricho tak hooonem cvicit vojtovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.2.18 22:57

@Dzeisi viz. Muj prispevek pro @axelina :nechapu proc se deti ted tak skatulkuji, hned je opozdena jakmile jim nesedi presne do tabulky, a vyraz opozdena me teda doslova urazi.Nech ji zit, dej ji cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
7.2.18 23:01
@hapovab píše:
Dcera zacala lezt 14 dni pred prvnima narozkama (sedet asi driv), nikam jsme nechodili a zadnym cvicenim jsem ji nemordovala. V roce neobchazela a nechodila. Chodit zacala v 15m a od te doby lita jako cert.

Přesně jako naše, jen ta v roce ani neobcházela, jen lezla.. chodí od 15ti měsíců. V ten moment jsem zabalila kočár a jsem za tak „pozdní“ chození ráda - neznáme žádné balancování, dávání pozor na rohy, pády. Co začala chodit, tak s jistotou..
Takže klid, příjde to :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
7.2.18 23:02
@Dzeisi píše:
14 dní je to několikrát za den. Dřív to bylo tak 1 za týden.

Ale takhle je to dobré. Posun je evidentně viditelný, jenom pomalý. Teď si upevňuje svaly na další pohyb.

• Citovat
  • Upravit
1062
7.2.18 23:09

Chodila jsem s oběma dcerami na fyzioterapii, poslala nás doktorka.( U druhé dcery nás pak vyhnali, že není proč, protože je napřed).Ale proč to píšu, že jsme na té fyzioterapii s tou starší cvičily na měkkém míči, že třeba na něm byla na bříšku a já přidržovala a ona lozila ručičkama, pak různě ukazovali hračky a ona se po nich natahovala a tak dost se zlepšovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
7.2.18 23:14

@hapovab ja určite neskatulkuju:-) muj kluk taky do 3 plíny a řekl jen Máma :-) já se teda kvuli tomu taky nenervovala..ale ted už se trochu nervuju protože by měl jít do školy a není mu vubec rozumět. Na logo chodíme a cvičíme a pokrok zadnej :-) dostane odklad takže rok k dobru - ale ja se bojim že se to proste nenaučí a bude takhle huhnat navždy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí