13ti měsíční paličák

164
21.1.11 10:52

13ti měsíční paličák

Dobrý den všem!
Mám asi takový menší problém s autoritou u svého 13ti měsíčního chlapečka..... Je to palice dubová a absolutně si ze mě nic nedělá. Manžel je každý den v práci a dá se říct, že od rána do večera je hlavně se mnou… Když ho volám, kouká na mě, zarazí se a ani se nehne… po dobrém, po zlém..... nepřijde. Nebo ví, že nesmí otáčet knoflíky na sporáku…a cschválně to udělá. zase, po dobrém, po zlém… nepomáhá!! Dostane přes ručičku a začne se vztekat, brečet a ty knoflíky kroutit víc a víc! Nevím, jak na něho..... :-( Nechci ho nějak mlátit, ale nemůže dělat vše co se mu zachce. K manželovi se chová jinak- stačí mu říct 1×, že NE a malý se otočí a jde pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
21.1.11 10:54

Ahoj,tak nasemu je uz 16 mesicu,ale je to uplne to samy.Taky je pritel skoro cely den v praci.Nevim jak na nej,vyhruzky,placani pres ruku,pres prdel nepomahaj,ani klidne vysvetleni…myslim,ze case se to zlepsi,az zacnou mluvit a reknou nam co chteji a budou i vic chapat nas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
21.1.11 11:06

David je taky oproti Jendovi palicak. V situaci s knofliky u sporaku rikam NENENE a odvadim vztekajici se ditko za ruku pryc. :-) Stokrat dokola. :roll: Biti nema cenu, rve jeste vic. Kdyz se vzteka moc, odnasim do kouta a ignoruju rev.
Nejhorsi je to na ulici, kdy lita do silnice nebo jde na opacnou stranu. :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
21.1.11 11:09

Ahoj, u nás je to taky tak.Někdy sice poslechne,ale to jen vyjímečně.Já zakážu 1×, pak plácnu přes ruku a když ani tohle nepomůže, tak ho vezmu a zanesu do pokojíčku a nějak ho zabavím. U nás je nejkrizovější koš s plínkama v koupelně,to je velké lákadlo, ví, že tam strkat ruce nesmí, ale vždycky se na mě významně dívá a pomalu ručku přibližuje ke koší a pak se tváří jako velký hrdina, že udělal něco, co neměl. No a já se snažím nesmát, ale moc to nejde, takže ho vezmu a opět zanesu pryč. Prostě doufám, že ho to přejde, popřípadě až nabere víc rozumu, tak se nějak domluvíme :lol: Ale je pravda, že se nevzteká, takže u nás je to zatím spíš sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
21.1.11 12:50

no já mám pocit že čím víc se vztekám tak tím větší z toho má legraci a směje se mě do obličeje, to mě většinou dožere ještě víc a musím se jít někam vydýchat. Jinak u nás pomáhá zvýšit hlas s důrazným NE a on toho většinou nechá (nenene nebo tytyty u nás nepla, to je taková sranda a nemá to ten důraz). a pokud pokračuje tak ho musím odtáhnout pryč a dát nějakou zajímavou věc na hraní aby na to zapomněl. Jinak su z něj taky na palici, denně pořád dokola mu vysvětluju co se nemá a nedělá a ta nuda doma je děsná, vymýšlí čím dál větši hlouposti

• Citovat
  • Upravit
18305
21.1.11 13:04

Děvčata, maminka je pro ně prostě servisní jednotka… To tatínek je vzácný, a když ho naštvou, taky by se nemusel delší dobu ukázat… Některé věci děti vycítí beze slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
23.1.11 15:11

Sice to není rada pro tebe, ale právě proto, že jsi se synem celý den, tak v tobě nemá takovou autoritu jako v manželovi. Já mám tuto zkušenost z dcerou kamarádky. Když byla malá, ráda se hrabala v koši na odpadky, lépe řečeno pořár to chtěla dělat. Kamarádka řekla 10× že ne, dala jí po ruce na zadek, nepomohlo nic. Já jsem jí u nás dala jednou po ruce a řekla ne. Když to šla zkusit znovu, stačilo důrazně vyslovit její jméno a říct ne a věděla, že nesmí, ale doma to dělala pořád, dokud nedošla do věku, že pochopila, že odpodkový koš je něco fuj.
Ono je to přirozené chování i dospělí člověk vezme radu od cizích lidí spíš, než radu od svých vlastních rodičů či jiných blízkých osob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí