15 měsíční holčička ještě nechodí sama

81
8.7.22 19:49

15 měsíční holčička ještě nechodí sama

Ahoj holky prosím pěkně uklidněte mě..
Moje malá bude mít na konci měsíce 15 měsíců a ještě sama nechodí..zvedá se, chodí okolo stolu nebo kolem různého nábytku..když ji chytím za ručky tak taky jde..když se chytne chodítka tak taky cupká ale sama se ještě nepustí..musí se něčeho držet aby chodila..
Je na tom některá maminka podobně? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9785
8.7.22 19:51

Naše slečna začala chodit v cca 16 měsících. Do roka a půl je ro úplně v normě. Nepanikař :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
8.7.22 19:53

Malý má 15.měsíců a taky nechodí, takže klid je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
8.7.22 20:09

Vzdyt ma cas. Muj 15 m ted provadi prvni pokusy o samostatnou chuzi. Maji cas do 18 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
8.7.22 20:12

Prvni chodila az v 16mesicich. Nakonec to bylo fajn, protoze nebyla splasena, nepadala, a kdyz uz, tak decentne na ruce.

• Citovat
  • Upravit
2075
8.7.22 20:23

Syn 2 dny po ukončeném 18. měsíci. Kontrola byla za 6 dní, tam už doběhl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1635
8.7.22 20:23

Je to zcela normální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
8.7.22 20:27

Buď v klidu, děti se vyvíjejí rozdílně. Moje děti začaly chodit už v půl roce (stejně stará sousedovic v roce ani neseděla a dnes je OK), ale do tří let zase odmítaly mluvit. Já na tom byla úplně stejně, dokonce se tenkrát maminka bála, že jsem nějaká retardovaná (fakt nejsem :lol: ), takže jsem se snažila být v klidu, ale tím, že mám nedonošence, jsem se přece jen ujistila na neurologii a paní doktorka mě uklidnila, že nemám cpát děti do vývojových tabulek a dodala „nebojte, maminko, až začnou, tak pusu nezavřou a půjde Vám z toho hlava kolem“. A vono jo! Takže buď v klidu, každé dítě je jiné a určitě to bude v pořádku :srdce:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
8.7.22 20:42

Ahoj, moje první dcera začala chodit v 18 měsících, teď jsou jí 4 r. a je úplně normální 😃 naopak její sestra běhá od 10 měsíců a ujišťuji tě, že není o co stát! Teď je jí 19 měsíců, už asi 4 měsíce nechce být v kočárku a já vzpomínám na zlaté časy, kdy jsem první vozila touhle dobou v kočárku 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
8.7.22 20:43

Ahoj, moje první dcera začala chodit v 18 měsících, teď jsou jí 4 r. a je úplně normální 😃 naopak její sestra běhá od 10 měsíců a ujišťuji tě, že není o co stát! Teď je jí 19 měsíců, už asi 4 měsíce nechce být v kočárku a já vzpomínám na zlaté časy, kdy jsem první vozila touhle dobou v kočárku 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
8.7.22 20:51

Vždyť má čas, minimálně do 18m. Jenom vynech to vodění za ruce, to vhodné není a nijak jí to nepomůže.
Já mám 4 děti a ty starší začali všichni chodit mezi 12. a 13. měsícem. Ten nejmladší bude mít 14m a taky ještě nezačal. Jinak je vývojově ok, nábytek obchází, neřeším, čekám a nevodím za ruce (a zakazuju to ostatním).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
8.7.22 20:54

@fenny můj člověk, taky zakazují vodeni za ruce a stará škola to nechápe, to je mi jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
9.7.22 10:48

Vodenim za ruce a pouzivanim choditka ji muzes dovednost samostatne chuze v prostoru i oddalovat, protoze ji ucis „chodit“ s tezistem jinde, nez ma pri samostatne chuzi byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
10.7.22 09:57

Muj syn má 17m a teprve teď se začal pouštět a sám někam dojde. Ovšem jen někde, kde vyhodnotí, že vzdálenosti jsou bezpečné. Takze hlavně doma mezi stolem a gaučem, z jednoho pokoje do druhého taky dojde, ale to hlavně proto, že ví, že je tam zeď nebo dveře, o které se dá v případě nouze opřít :-D
Doktorka mi říkala, ze mám být úplně v klidu, že každé dítě to má jinak. Zase na svůj věk umí poměrně dost slov a slabik, takže si to vybírá jinde:-)
Kamarádky syn je stejně starý, chodí sám od 11 měsíců, ale doteď neřekne ani slovo. Proste to mají kluci rozdělené každý jinak a je to tak v pořádku :-)
Takze bych se vůbec nestresovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect