Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše: Více
Hlavně aby ty peníze nekde nebral, když je takhle zblbly nebo neco treba doma nebral a neprodaval. ![]()
@marin píše: Více
I to se může stát. Hoď kamenem, kdo v pubertě občas nesáhl rodičům tajně do peněženky. Stejné, jako s tím alkoholem doma. Ale chce to hodně dobře našlapovat, budovat důvěru, nedělat bachaře, ale spíš už přejít do té roviny přátelské, jinak děti ještě víc revoltují a víc toho zkouší.
@marin Tak to je pak problém těch rodičů. To je jako s tím alkoholem, když máš doma zásoby, tak se pak ale nediv, že puberťák ti pod záplavou hormonů ty zásoby na tajnaka tenčí. ![]()
@Anonymní píše: Více
pokud je to pravda - tak se zas přece tolik neděje!!?? prostě se zamiloval, no a co. Holka chce logicky získat nějaký ten „bonus“, nechala bych kluka, ať se spálí sám, pokud je to mrcha, ale třeba jen žárlíš a vadila by ti každá?? Takhle vyšilovat kvůli jedné láhvi vína a nějaké kačce za zábavu.. ![]()
A jinak zakázané ovoce nejlíp chutná.. Je absolutní nesmysl mu ji zakazovat…
@Lucy75 píše: Více
Rozhodně nežárlím ale vadí mi ty peníze a že nechá ze sebe dělat vola.Mne to prostě vadí no.
No, začni si zvykat, že tvé dítě dospívá a bude dělat věci tak, aby nevadily jemu, ne tobě
Peníze jsou jeho, našetřené, neměla bys mu kecat do toho, jak je utrácí. A když ze sebe vola dělat chce, je to jeho rozhodnutí. Některé zkušenosti jsou prostě nepřenositelné a čím víc ho budeš chránit a nenecháš ho udělat si vlastní (i když špatnou) zkušenost, tím víc mu pose. reš život. Je to tak, věř mi ![]()
Zakazovat v tomhle věku kamarády nebo první lásku je úplně k ničemu - čím větší tlak, tím větší odpor
. Člověk dospívá i takovými zkušenostmi a tady je naděje, že se poučí do budoucnosti. Co u zákazů asi těžko.
Je mu 16.
Když předpokládáš zklamání, tak buď blízko až se bude potřebovat vypovídat
A svoje peníze si hlídej, pokud na holku kluk mine svoje, je to jeho věc.
A asi pořád lepší, než by je někde prochlastal nebo prokouřil sám ![]()
@evi3 píše: Více
No oni právě chlastají dost pořád někde a ona ještě hulí jak fabrika
Což dělá 99 % „dětí“ v tomto věku. Přijde mi zajímavé, že tvému synovi nevadí otlapkávat smrdutou kuřačku.
Není, je zamilovaný. Zkus si vzpomenout, jaké kraviny jsi dělala ty v jeho věku. Jistě jsi taky netrávila veškerý čas četbou ruské klasické literatury a popíjením čaje s rodiči na terase
![]()
A tys to v tomto věku nezkoušela??? Zas nějaká mravnostní policie, to snad není možný… Zakaž mu všechno, i dýchat, to bude nejlepší, a měj ho pořádně pod kontrolou ![]()
Nevím, jestli tady není hloupý nekdo jiný…