16 letý syn je zamilovaný a ona s ním jen manipuluje

Anonymní
23.6.24 21:40

16 letý syn je zamilovaný a ona s ním jen manipuluje

Dobrý večer, já se potřebuju asi jen svěřit a vykecat, popřípadě pokud máte někdo podobnou zkušenost, tak mi poraďte prosím :think:
Syn (16 let), se zamiloval do dcery našich znamych. Jenze ona má přítele v Praze (od nás cca 130km)a vidí se málo a zjistila, že syn je do ní zamilovaný a začala si ho hrozně omotávat. Furt mu píše, opravdu neustále, chce aby s ní jel do kina, na večeři, on vše platí. Ted tu byla zábava v kulturním domě a ona přišla i s kamarádkou a furt ho posílaly pro pití, dokonce nám doma ukradl i víno a potají jim ho dal(to jsme teda zuřili hodne a řekla jsem že už nikam s ní nesmí), jenže mám strach že si bude vymýšlet a stejně pujde.Byl tam na zábavě s kamarády a těch si ani nevšimal, přitom za ním přijeli. Ja mu peníze na tohle nedávám, bere si to ze svých našetřených peněz a už mu pomalu nic nezbylo. S manželem do něj hučime pořád, říkáme mu, že tohle prostě nejde, že je fakt jen využívaný od ní, ale on věří že ona se do něj zamiluje a toho přítele nechá. Kdyz mu řeknou kamarádi ať s nimi někam jde, tak on hned píše jí, aby šla taky a ona jde.Ja už nevím co dělat :,( Je prostě úplně zaslepený. Chodi na gympl a mám strach že nepůjde ani na VŠ potom kvůli ní. Vim, je to ještě daleko, ale mám hrozné myšlenky, ona je hrozná mrcha manipulativní a on to nevidí, nás neposlouchá, opravdu jsem zoufalá. Nemyslela jsem si, že bude až takhle hloupý. Vubec nemůžu spát kvůli tomu.
Moc děkuji za „vyslechnutí“ :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24867
23.6.24 21:43

Nehučte do něj, akorát se zabejčí. Musí se spálit sám. Do maturity je daleko, vždyť spolu být ani tak dlouho nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
23.6.24 21:44

Tak si promluv s jejími rodiči, když jsou to vaši známí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.24 21:49
@pikola píše: Více

S těmi to nejde, jim je to všechno jedno. A nejsou to naši kamarádi, ale fakt jen známí, že občas něco prohodíme a známé se docela dlouho. A ona se tomu ještě smála, že holka bude mít 2 kluky, že je chytrá :roll: Takže asi tak no

• Citovat
  • Upravit
42959
23.6.24 22:00

Bože, budeš hučet do šestnáctiletýho kluka kvůli první lásce??? Tak to se fakt zabejčí a ztratí k tobě důvěru, tohle si musí prožít a třeba se i spálit. A nemůžeš mu věčně umetat cestičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.24 22:03
@Betty MacDonald píše: Více

No to vím, ale nelíbí se mi jak se chová prostě. Zhorsil se i ve známkách, krade nám alkohol, už nemá žádné peníze…
Jinak bych do něj nehučela, ale tohle už mi přijde moc.

• Citovat
  • Upravit
42959
23.6.24 22:05
@Anonymní píše: Více

Stejně s tím nic neuděláš, jestli je zamilovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.24 22:07
@Betty MacDonald píše: Více

Bohužel no :,(

• Citovat
  • Upravit
438
23.6.24 22:24

Zkuste to udělat po staru, pokud vás to opravdu štve a nechcete, aby se spálil a pak přišel s „brekem“, že jeho první láska ho jen opravdu využívala.
Zabavit všechny zbylé finance, PC, telefon, dát zaracha apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.6.24 22:34

Zakazování nikam nepovede. Musíš na to jinak. Zaujmi neutrální postoj. Nedávej znát nesouhlas a negativitu. To se obrátí proti tobě. Mladý sám na to musí přijít, že je něco špatně. My jsme zaujali přátelský postoj. Včera jsme měli akci. Byl tam i kluk dcery. Tak jsem pro něj šla, ať si jde sednout k nám. Tak si k nám sednul. Nabízeli jsme mu, jestli chce kafe, nealko, koláčky. On je naopak nesmělý, stydlín, takže si nic nevzal. Ale je hodný. K dceři se chová slušně a pozorně. Už jsme ho několikrát zvali na grilování k nám. Ale stále se stydí chlapec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29867
23.6.24 22:34

A co má v plánu teď na prázdniny? Někam jede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.24 06:36

@Rézina7 Blbost, zakazovat telefon, zaracha kvůli holce - bude dělat kvůli tomu ještě větší peklo, je v pubertě a ještě zamilovaný, to myšlení je úplně jiný teď a jakákoliv tvrdá ruka to ještě zhorší…Čím víc budeš tvrdší, tím víc se bude bránit, ty budeš pak jen za tu nejhorší. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.24 06:42

Tak ty flašky doma schovejte nebo je na čas vůbec doma nemějte, jednoduchý. Divit se, že puberťák bere z domu alkohol je úsměvný. Když ví, že máte zásoby, proč by to nevzal, že. Dělali jsme to taky jako mladá jelita. Chlast od rodičů byla nejdostupnější možnost :roll:
A co se týče peněz, tak má holt smolíka. K velkým částkám snad nemá přístup, ne? A co se týče svých menších našetřených peněz, tak ať se naučí zodpovědnosti, pokud si je utratí za kraviny, jeho smůla, až na to svoje nebude mít. Mést mu cestičku a za každou cenu ho chránit není úplně dobrý. Ať si to vyžere, aspoň se poučí :roll:

• Citovat
  • Upravit
53190
24.6.24 06:59

Je zamilovanej, první lásky jsou obvykle dost šílené a iracionální. Přestaň do něj hučet, píšeš, že prachy už skoro nemá, jedině dobře. Až zjistí, že ho slečna odkopne, protože už nemá na další srandičky pro ní, bude to pro něj dobrá životní lekce. Trvala bych pouze na tom, aby nekašlal na školu a domácí povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
24.6.24 08:46
@Rézina7 píše: Více

Skvělá rada, fakt k nezaplacení… :roll: Tak se ke mně chovala moje matka, a taky jsem s ní už 30 let nepromluvila ani slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí