Jak moc respektujete podivnosti dětí?

Anonymní
21.6.24 19:19

Jak moc respektujete podivnosti dětí?

Otazka je už v nadpisu.
Jak moc respektujete nebo tolerujete podivná přání u dětí jako je nosit jedno tričko pořád dokola, jíst jednu svačinu pořád dokola, nejíst u stejného stolu se zbytkem rodiny, nosit s sebou pořád jednu věc, koupat se odpoledne… Může to být cokoliv.
Věk dětí je 8 - 10 let.
Ustoupite a koupíte 5 stejných triček nebo si trvate na svém a jdete na sílu a nutite děti, aby se podřídily?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sahrazad1
21.6.24 19:23

A to jsou Aspegeri nebo rovnou čistokrevni autiste? Ono je to teda dost podobné. A ne, i kdyby to byli autaci, v životě jim nikdo takové divnosti tolerovat nebude, takže bych trvala na svém - pro jejich dobro.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.24 19:23

Triko mi přijde v pohodě, nosit s sebou jednu věc mi přijde taky normální. Jíst stejnou svaču proč ne, když má zbytek stravy pestřejši a mění se.
Ale jíst sám mimo společný stůl by mě vadilo a neustoupila bych. V dnešní době každý kouká do mobilu nebo sedí v obýváku u tv a ji při tom. Je fajn děti naučit, že pokud je společné jídlo, tak ho lze trávit opravdu společně…
Takže záleží o co by šlo.

• Citovat
  • Upravit
60142
21.6.24 19:25
@Anonymní píše: Více

Svoje oblibene kosile taham dokola, svacinu do skoly maji kluci uz nekolik let stejnou, na vylet at si nosi co chci (u nas to byva kus staniolu, tycinka od lizatka, kus gumy), kdyz to pak necpou k noseni me, koupani odpoledne je nenormalni? Co tam mas dal? :mrgreen:

Jedine to stolovani by mi vadilo. Snazime se jist spolecne. Ale kdyz si chce nekdy nejstarsi zalezt s jidlem k sobe, tak ji zustat u stolu nenutim.

Zivot je kratky na reseni hovadin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
21.6.24 19:26

Asi bych to tolerovala, ale zaroven ne uplne podporovala… :think:
Odpoledni koupání by me vubec netankovalo, stejne obleceni bych komentovala slovy, ze si tedy to triko bude denne prat a doufat, ze bude stihat schnout, protoze pet stejnych by se mi uplne kupovat nechtělo. Na druhou stranu, kolik dospelych mužů ma doma pet cernych tricek a dvoje dziny a taky žijí :mrgreen:
U jidla bych nabizela rozmanitost, aspon ochutnat, k tem stejnym szchym testovinam vzdy pridat lzici naseho treba. Ať ochutnává. Na druhou stranu, pokud desetilete zacne takhle blbnout z niceho nic, kdyz doteď bylo „normální“, pídila bych se po příčině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
21.6.24 19:26
@sahrazad1 píše: Více

Proc by to meli byt hned autisti? 8o mam doma takove dva kusy, a autista neni ani jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.6.24 19:28

Jak v čem. Ale moje děti teď nevykazují známky poruchy autistického spektra ani OCP.

Chodit v jednom druhů trička je divné, ale budiž.
Společně stolování je jeden ze základu slusnosti a utuzovani vztahů v rodinne, takže tam bych byla dost nekompromisní.
Koupání odpoledne? Proč? To se pak zase ušpiní a půjde spát špinavé do peřin? Tady bych chtěla po diteti, ať si to odpolední koupání vyargumentuje.
Nosit s sebou jednu vec- ok, pokud to není třeba meducimbal, ale smrdí mu to nějakou poruchou. Takže bych začala řešit příčinu, ne důsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
21.6.24 19:28

Tak je otázka zda má diagnózu nebo ne pokud ano nechat a tolerovat, pokud ne at si nosí jedno tričku, ale ukazovat i jiné časem si nějaké zamiluje, stejná svačina to bych byla i ráda nemusí se vymýšlet nová :mrgreen:, koupat odpoledne proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
21.6.24 19:29

Jsou věci, co není problém respektovat (stejné oblečení, svačiny, věc u sebe…), a jsou věci, které zajistit nelze (oběd vždy presne ve 12:00, nestrihat si nehty, chodit v rozbitých botách…). Nezáleží na věku, ale na povaze a zdraví dítěte. Synovi s PAS se to prostě vysvětluje hrozně těžko. Teď se mu rozdíly boty a máme jen týden na to koupit a zvyknout si na nový. Fakt nevim, jak to uděláme.. u zdravých to neřeším, tam to vysvětlím, najdeme. nejaky kompromis, v nejhorším prostě prikazu a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
21.6.24 19:29

Z jmenovaného mám problém pouze s tím stolováním. Na oblíbeném tričku nevidím nic špatného- neměla bych problém koupit 3 stejná trika, ale asi bych je nebehala vyprat aby byla stále k dispozici. Syn má v oblibě červenou a stále ji tahá, takže ano, když kupuju nové tricko, většinou je červené- proč ne, taky mám svůj styl… u nás největší podivnost - ze zásady ponožky naruby. Už to neřeším a kupuju takové na kterých to není moc vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.6.24 19:31

Nemám takové děti. Ale znám taky autisty, kteří vyžadují „své“ a těmhle dost podobné zvyklosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
21.6.24 19:39

Takové kraviny vůbec neřeším. Proč taky. Přijde mi normální, že každý má nějaké zvláštnosti, sama je mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
21.6.24 19:45

Neresim. Podobne jako ostatni, resila bych max stolovani. Moje deti jsou ruznymi podivnostmi nabite, to bych se uresila. Nejlepsi je, kdyz jim rekne nejakej kamos, ze jsou divne, to je hned po problemu :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
21.6.24 19:46

Uplne nejmin mi prijde k reseni jedno stejne obleceni :mrgreen:, to bych totiz nejradsi udelala casto - nakoupila 10 stejnych tricek a byl by klid. Bohuzel v tech pitomych modernich obchodech maji vzdycky vystaveny od kazde velikosti 1 kus :zed: :zed: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20948
21.6.24 19:48
@Anonymní píše: Více

mám podobný názor, partner má také rád stejná trička, děti toto naštěstí nemají, mladší syn sebou pořád nosí plyšovou pandu-druhák -,ohledně svačin, pokud mají jindy jiná jídla, tak ok, ta společná strava je super, my to moc nemáme, ale když už ano je to fajn čas. Mě vcelku v jednu dobu vadilo, že švagrová cca v deseti letech jejího syna mu přikazovala, co si má v restauraci dávat k jídlu pořád si dával řízek a hranolky, ale to dělají i moje děti, starší si už vybírá něco jiného, ale do restaurace nechodíme zase až tolik často, tak nevidím problém, že si dítě dá, co chce i když je to pořád řízek. Ale každého věc, jen mě to překvapilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí