19měsíční televizní maniak

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.9.19 11:30

Rozumim, urcite ten vecer jsme s manzelem posr…a to se snazime zmenit. Na ranni 30min. pohadce ja osobne nevidim nic spatneho. Spis jsem tento dotaz smerovala na maminky, ktere maji doma podobne ditko, ktere ma takovy zajem o tv. Resila jsem to s maminkama v okoli, kterym bezi cely den tv jako kulisa, ale dite to nezajima. U nas se od malicka nezapinala, jen vecer na televizni noviny a ted tech 30min rano na pohadku. Proto tomu moc nerozumim, kde se v nem vzala ta touha po tv, kdyz to nema od koho odkoukat…nebo, ze by vazne mela takovy vliv ta 30min. pohadka?? Ja uz opravdu nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85448
25.9.19 12:01

@Matysek2018 proste to dela deti zavislymi, vidis to sama a je jedno, ktery vek. V 19 m pulhpdinu mi osobne prijde dost, proste to zrus uplne a je. Nas s ni zacala otravovat 4-leta podobne jako ten tvuj. Az nam to zacalo vadit, tak se TV proste “pokazila” a nebyla, odnesli jsme ji z obyvaku do loznice a byl klid. V tehotenstvi jsem ji opet zprovoznila, potrebuju mit chvili klidu, ale zase je zavislak a nebavi me to poslouchat, brzo zmizi opet… ale my se s manzelem na tv nedivame, az ted ja na filmy, kdyz jsem v tehotensrvi doma a ji sem tam pohadky. Manzel ma zpravy na tabletu. Musis vydrzet. Trva to par dni a pak je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.19 12:40

@Ou moc dekuji za komentar, urcite se podivam na odkazy. Mate pravdu, je to svehlav po tatkovi. A ac to zni neuveritelne i po 3 mesicich, kdy delam, ze tv neni, stejne se ji doprosuje, proto jsem sem psala o radu, vnitrne totiz nemam pocit, ze bych delala neco vylozene spatne. S manzelem je to trochu slozitejsi, protoze on ty vecery naopak miluje. Prijde z prace, hrajou si, spise teda blbnou, pak se naveceri, okoupou se a pak si spolu lehnou na gauc, kde ho tatka pusinkuje, hladi mu zadicka a pritom cuci na tv…no co k tomu dodat, ze? Ale uz jsem ho presvedcila a zkousime nenasilne to cteni i kdyz, jak pisete, pohadkou o zlatovlasce ho jeste moc nezaujmu. Jinak pres den si hrat sam moc neumi, jen venku. Vlastne nase aktivity doma jsou uklid, miluje vysavani, vytirani, vareni, peceni, prani, to vse delame spolu, takze paradoxne mame domacnost cu grunt :D. Jinak je i moc sikovny, uklizi si po sobe, chodime uz na zachod, pomalinku mluvi, hodne spolu komunikujeme, zviratka zvlada bezvadne. Ale jakmile se prestane neco dit, tak hned tv a ja nemuzu prijit nato proc. Asi jak pisi ostatni budeme to muset odbourat uplne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.9.19 12:47

@Matysek2018 3 měsíce děláš, že TV není? Ale ráno a večer stejně JE, ne? Takhle malé batole nemůže pochopit, ve kterou denní dobu smí a nesmí koukat a logicky vidí, že televize tam je=může jí pustit :nevim: Budete to muset zrušit úplně, nebo mu to podat nějak srozumitelně, úměrně jeho věku. A to uspávání u telky s tatínkem zní sice roztomile, ale aby dítě (natož mimino) usínalo u TV, to je hodně špatný zlozvyk. Pokud to ještě nevyžaduje teď, brzy začne a pak ho bez televize neuspíš vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85448
25.9.19 12:56

@Matysek2018 taky nechapu, jak delas, ze TV neni, kdyz je kazde rano oul hodiny a vecer s tatinkem. Tak sinpromluvit s tatinkem a cist radeji pohadky. Jak pisu, bude hur. U nas to zacalo ve 4 letech a mluvila o ni nonstop, az se odstranila a byl klid. A brzo to provedeme znovu, nebavi nas to poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
25.9.19 13:05

Vždyť on se na tv v podstatě nedívá, čekala jsem podle názvu tématu mnohem víc. Každopádně pro odnauceni bych doporučila odpouštět tv vůbec. Až si na to zvykne, tak pak pustit třeba jednou denně na chvíli. Já teď odnaucuju sladkosti, na který jsem si ty děti sama (já blbec) naučila. Je to teprve třetí den, co kluci neměli jedinej bonbon a už vůbec nehysterci, dnes se ještě ani nezeptali, vůbec si nevzpomneli. Teda jo, v obchodě jeden hodil do košíku balíček bonbonu, po upozornění ho vrátil zpět, bez řevu. Druhej chtěl sladký pití, párkrát jsem musela říct, že ne a bylo to. S tv by to snad mohlo fungovat podobně, jedinej problém bych viděla v tom, že ji bude mít pořád na očích, takže na ni jen tak nezapomene. Mně stačí říct, že doma nic sladkého není a hotovo. Ale za pokus to urcite stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.19 13:26

Holky moc dekuji za komentare. Mate pravdu, ze delat pres den, ze tv neni a zaroven mu ji rano a vecer poustet a cekat, ze to dite v tomhle veku pochopi je mimo. No nic, od ted tv neexistuje vubec a uvidime, jak se to bude vyvijet. Dik za otevreni oci, mam totiz kolem sebe spise maminy, kde bezi tv cely den, holky koukaj rano na serialy a dite si v koute hraje. Coz je teda podle meho nazoru strasny, ale to je jejich vec. Ale jejich ditka o tv nemaji zajem, to nase zkratka jo a me to vadi, tak s tim musim zacit neco delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
25.9.19 13:27

Mám teda starší děti a u nás je televize nezajímá vůbec. Kdyby jsme ji neměly, nechyběla by nám. Když byly děti malinké, televize u nás jela až v pozdních hodinách, kdy už děti spaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85448
25.9.19 13:33

@Matysek2018 to by u nas taky neproslo, mit TV jako kulisu. Asi kazde dite jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
27.9.19 08:37
@Matysek2018 píše:
Holky moc dekuji za komentare. Mate pravdu, ze delat pres den, ze tv neni a zaroven mu ji rano a vecer poustet a cekat, ze to dite v tomhle veku pochopi je mimo. No nic, od ted tv neexistuje vubec a uvidime, jak se to bude vyvijet. Dik za otevreni oci, mam totiz kolem sebe spise maminy, kde bezi tv cely den, holky koukaj rano na serialy a dite si v koute hraje. Coz je teda podle meho nazoru strasny, ale to je jejich vec. Ale jejich ditka o tv nemaji zajem, to nase zkratka jo a me to vadi, tak s tim musim zacit neco delat.

Perfektní rozhodnutí! Gratuluji! A možná to přinese zajíma vé momenty ve vztahu s Vaším partnerem, když budete čas trávit bez televize - budete více žít spolu než vedle sebe :) Možná si najednou začnete i povídat, co kdo dělal celý den, co se mu honí hlavou a podobně, když nebude Vaše pozornost narušována nesmysly z televize. Žijte svůj život a ne život těch druhých, většinou smyšlených… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí