První vs. druhé dítě, čekání na otěhotnění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18223
15.12.12 13:27
@Aniralk píše:
První dítě - po 3 měsících se zadařilo, neberu žádnou HA a zhruba v roku a dvou měsících se chceme začít snažit o další.OTÁZKA: Když jsem měli druhé/třetí dítě dřív, než vám skončil rodičák… to propadl? Já si říkám, že počkám. Nechci nechat státu ani korunu. :nevim:

Rodičák jsem měla na tři roky. Kolem 12.tt těhotenství jsem skočila na úřad a nechala si ho změnit na dva roky (do dvou let dítěte a beru tu nejvyšší dávku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.12.12 13:28
@Nainuva píše:
Rodičák jsem měla na tři roky. Kolem 12.tt těhotenství jsem skočila na úřad a nechala si ho změnit na dva roky (do dvou let dítěte a beru tu nejvyšší dávku)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
15.12.12 13:35

Ahoj, první „trvalo“ 3 měsíce, druhé první měsíc. Rozestup bude 20 měsíců. Neužívala jsem nic, nechtěla jsem to pokoušet, neužívala bych ani kdybych chtěla větší rozestup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
15.12.12 13:58

Holky moc dík za reakce. Já mám rodičák na dva roky. Syn se narodil v červnu 2012 a já jsem na rodičáku od prosince 2012. Abych dobrala rodičák a zároveň mohla co nejdřív začít akci Snažení, tak rodičák je teda do prosince 2014, takže prakticky můžu otěhotnět chvíli před druhým rokem malého, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.12.12 14:01
@Aniralk píše:
Holky moc dík za reakce. Já mám rodičák na dva roky. Syn se narodil v červnu 2012 a já jsem na rodičáku od prosince 2012. Abych dobrala rodičák a zároveň mohla co nejdřív začít akci Snažení, tak rodičák je teda do prosince 2014, takže prakticky můžu otěhotnět chvíli před druhým rokem malého, že? :think:

Rodičák je do dvou let věku dítěte a ne na dva roky, ne? Otázka je spíš, na kolik ho máš měsíců, protože si můžeš dát rodičák na 24 měs nebo na 19 měs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
15.12.12 14:05

@Aniralk Tak já si určovala výši a podle té jsem si musela rozpočítat na kolik to vyjde měscíců. Takže máš půl roku mateřské + na jak dlouho ti vychází rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
15.12.12 14:11
@dani24687 píše:
Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli se vám 1) podařilo druhé/další miminko po kratší nebo delší době snažení? 2) Jaký máte věkový rozestupy a 3) jestli a jakou antikoncepci jste užívaly, když jste věděly, že budete chtít druhý/třetí miminko například za rok a půl od početí prvního? Děkuji :kytka:

1. o první jsme se snažili 2,5r., druhé se povedlo 8m po porodu prvního.
2. 17m
3. po porodu jsem neužívala žádnou antikoncepce, ani jsme si nedávali pozor, počítali jsme s tím, že se to určitě nepovede hned a navíc jsem kojila a neměla ms. No a povedlo :mrgreen: Teď mám zavedenou Mirenu (je na 5let), třetí mimčo ZATÍM neplánujeme (já bych chtěla, ale manžel ne :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
15.12.12 14:17

První mimino tři měsíce snažení, druhé dítě hned. Jsou od sebe dva roky (viz metry :mrgreen: ).
Hormonální antikoncepci jsem zrušila půl roku před začátkem snažení o první dítě a už ji nechci.

Jinak teda že přijdu o nějaké peníze rodičáku jsem neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.12 14:24

Snažení o první probíhalo dlouho, nešlo to, došlo k rozvodu. S dalším partnerem První dcera- antiko sem nebrala a nějak to hned vyšlo, druhá dcera taky hned bez snažení (1 sex za rok a je z toho dcera) a s dalším manželem třetí dcera intenzivní snažení asi 3 měsíce a proběhl i clostík, ale měla jsem předtím depo proveru a pak i tabletky a nesrovnal se mi cyklus. Nějak jsem po druhém dítěti netušila, že ještě nějaké další miminko bude.

Teď beru daisenette při kojení a za dva roky bychom chtěli ještě jedno miminko. Děti jsou od sebe děti 7 let, 4 roky a 1/2 roku

píšu inko, nemusí každý vědět, kolik tatínků mají naše děti

• Citovat
  • Upravit
2422
15.12.12 14:40

Ahoj, první dítko jsme se snažili tři měsíce, druhé dítko hned na poprvé-začali jsme dřív než bylo v plánu-mám sníženou funkci štítné žlázy tak jsem si myslela, že to jen tak nepůjde. Antiko jsem po porodu nebrala a jestli bede vše v pořádku tak budou dítka o 22 měsíců od sebe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
15.12.12 15:57

První po 8mi měsících druhé tak nějak hned nechavvali jsme to náhodě ještě jsem ani nemenstnruovala. Antikoncepci nejdriv pul roku prášky pak jen bacha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
15.12.12 16:32

@dani24687 a @avm3 no, popravdě v tom mám trošku guláš. Došel mi papír z úřadu, že budu pobírat kolem 9.000. V dopise bylo 11.000-2.000=9.000. Po asi týdnu došel další ten samý dopis. Volala jsem a paní říkala, že to je jen na asi dva měsíce a že tu nižší částku mi vyplatí jiný úřad. A když jsem si vypočítala, kolik se dostává od státu, vycházelo to cca na rok a 10 měsíců. :nevim: Paní říkala, že potom po těch dvou měsících na rodičáku budu pak dostávat zase těch 11.000. :nevim: Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
15.12.12 17:06

@Aniralk Tak to nevím, co znamená. Já mám 11000 a vychází to na 20 měsíců. Malé budeme mít za 20 měsíců od první, takže mám ještě půl roku „k dobru“, tak to teď neřeším.
Ale ten odečet 2000 nevím, co znamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.12.12 17:19
@Aniralk píše:
@dani24687 a @avm3 no, popravdě v tom mám trošku guláš. Došel mi papír z úřadu, že budu pobírat kolem 9.000. V dopise bylo 11.000-2.000=9.000. Po asi týdnu došel další ten samý dopis. Volala jsem a paní říkala, že to je jen na asi dva měsíce a že tu nižší částku mi vyplatí jiný úřad. A když jsem si vypočítala, kolik se dostává od státu, vycházelo to cca na rok a 10 měsíců. :nevim: Paní říkala, že potom po těch dvou měsících na rodičáku budu pak dostávat zase těch 11.000. :nevim: Tak nevím.

Taky vůbec netuším… :( :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.12.12 17:22

První dítko nám „trvalo“asi 9 měsíců, ale o snažení nebyla ani řeč, jak se chlap dozvěděl, že neberu prášky, tak zvolnil :lol: tempo a po porodu je má nejlepší antikoncepce právě náš synáček, takže já si holky dám tak 4 roky pauzu(malýmu už jsou dva roky),je to strašnej divoch, chvilku neposedí a vzteká se po vzoru svého otce, takže já si půjdu do práce velice ráda odpočinout :lol: Ale miluju ho, strašně moc, jen mi dává taky strašně moc zabrat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí