První vs. druhé dítě, čekání na otěhotnění

15404
15.12.12 11:50

1.díte vs 2.dítě, čekání na otěhotnění

Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli se vám 1) podařilo druhé/další miminko po kratší nebo delší době snažení? 2) Jaký máte věkový rozestupy a 3) jestli a jakou antikoncepci jste užívaly, když jste věděly, že budete chtít druhý/třetí miminko například za rok a půl od početí prvního? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3636
15.12.12 11:53

Ahoj,
první dcera se povedla ani nevím jak.
po porodu jsem antiko nebrala a otěhotněla hned napoprvé.
Jestli půjde vše dobře, tak budu mít mezi prcky rozestup 22 měsíců :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
15.12.12 11:58

První syn- 3 měsíce a v 5tt potrat. Pak hned jsem otěhotněla znova a donosila
Druhé dítě -4 měsíce (3m volný průběh, 1m fakt snažení)

Mezi dětmi budou dva roky

Antikoncepce- zkusila jsem azalii, nesedla mi. Pak jsme přešli na pharmatex globule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.12.12 12:02

Prvi po 2 mesicich a druhe taky tak nejak. mezi detma mam 20 mesicu. antiko jsem nebrala chreli jsme deti brzy po sobe tak jsme to resili jen kondomy. na treti ditko chci vetsi rozestup tak 4 roky tak zvazuju telisko jestli se vyplati…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
15.12.12 12:16

První dcera snažení 4 měsíce, poslední měsíc s Clostilbegytem, druhé dítě se povedlo hned na první pokus a když to půjde dobře dál, tak budou od sebe 20 měsíců.
Antikoncepci jsem po první brala jen 3 měsíce- DepoProvera, to když bylo malé 3 měsíce, pak už jsem nebrala žádnou, pouze kondom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.12.12 12:17

Mezi prvním a druhým dlouho jako antikoncepce fungovalo kojení, skoro do roka věku, nechránili jsme se, tehdy jsem chtěla klidně minimální rozdíl. Pak jsem si vymyslela akci, na kterou jsem těhotná být nemohla, tak jsme se půl roku chránili kondom+dávání pozor, podle dne cyklu (cykly ale byly pravidelné jak hodinky a ovulace o sobě dávala s cca 5denním předstihem vědět). Zadařilo se stejně rychle jako s prvorozeným, tj. na druhý pokus, rozdíl 26m.
A třetí se zadařilo první cyklus používání ženské barierové ochrany, předtím kondomy+přerušovaná, ale kolikrát to bylo na hraně, protože cyklus byl těžce nepravidelný a ovulace taková občas divoká, občas dala vědět jen krátce před.

Do HA ani tělíska bych nešla, obzvlášť pokud bych se chtěla snažit za tak rkátkou dobu, bála bych se, že to bude pak dělat problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
15.12.12 12:52

První dcera se nám zadařila hned první měsíc snažení. Po prvním porodu jsem měla krátce antiko Azalii, ale nesedla mi, pořád jsem špinila, tak jsem ji přestala brát a používali jsme kondomy. Pak jsme se rozhodli pro druhé dítě, zadařilo se opět první měsíc snažení. Druhá dcera je od první o 26 měsíců. Po druhém porodu jsme se opět chránili kondomem. Třetí dítko bylo opět plánované, tentokrát jsme chtěli ještě o něco menší rozdíl, zadařilo se druhý měsíc snažení. Třetí dcera je o 20,5 měsíce od druhé. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
15.12.12 12:52

První dítě - po 3 měsících se zadařilo, neberu žádnou HA a zhruba v roku a dvou měsících se chceme začít snažit o další.

OTÁZKA: Když jsem měli druhé/třetí dítě dřív, než vám skončil rodičák… to propadl? Já si říkám, že počkám. Nechci nechat státu ani korunu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
15.12.12 12:53

Mezi druhým a třetím jsem chtěla 3 roky rozdíl. Chránila jsem se nehormonálně (pořád jsem kojila) a poslední rok (když už by dítě nebyla katastrofa) jsme se spoléhali na dávání pozor. Nicméně, jak jsem spočítala ty 3 roky,,, tak to početí nám vyšlo hned napoprvé, takže nyní jsem v očekávání a dokonce narození dítka vychází skoro přesně na třetí narozeniny druhého (+4dny). Tak nějak si přeju, aby se narodilo na stejný datum, ale to už bych asi chtěla fakt moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
15.12.12 12:57

@Aniralk
Bohužel teď jo, na třetí mateřskou jsem šla koncem července a rodičák jsem mohla mít až do prosince (měla jsem ho na 2 roky), takže těch 5 měsíců mi bohužel propadlo. Ale nedalo se to jinak udělat, když jsme chtěli děti brzo po sobě, na míň jak dva roky rodičák nejde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.12.12 12:58

Holky, díky za reakce, my právě plánujeme, že bych otěhotněla, až bude mít malý cca 1,5let. Jsou to jen plány, ale právě na první jsme se celkem snažili, takže se mi nechce začít brát na chvíli HA… :think: A kojení taky není 100% nebo jo? :think:
Aniralt - taky by mě to zajímalo, ale asi jo, asi to propadne, protože pak najedeš znova na PPM.
Alenaxxxx - :palec: jéé, třeba i to vám vyjde :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
15.12.12 13:04

Tak my se o syna snazili 3,5 roku a o druhe vlastne hned po porodu, takze momentalne 1,5 roku a zatim teda bez uspechu :nevim: kez by to i nam slo tak jednoduse.. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
15.12.12 13:05

Tak my se o syna snazili 3,5 roku a o druhe vlastne hned po porodu, takze momentalne 1,5 roku a zatim teda bez uspechu :nevim: kez by to i nam slo tak jednoduse.. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
15.12.12 13:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
15.12.12 13:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí