Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Leni, žádné negativní myšlenky a přesně jak říkají holky zkus si najít jinou zábavu. Mě je to taky dlouhé, ale mám před zkouškama tak se aspoň můžu učit a taky máme rozjetý takový projekt pro předškoláčky tak si dělám přípravy.
Martina34 píše:
Hm tak já píchám jinak,měla jsem na 3 dny 225 a 4 dny už jen 150 gonalu
U mě taky po první kontrole folíky nic moc - ani počet ani velikost. Tak mi sice dávku nechali, ale přidali dny. Oni si to hezky ošéfujou. Holky, stejně je to úžasné, co ta věda teď dokáže, viďte ? ![]()
Mascha píše:
Marti, mě po první kontrole skoro vůbec neroslty folíky tak mě dr. musela přidat. U tebe to bylo asi v pořádku tak ubíraj.Martina34 píše:
Hm tak já píchám jinak,měla jsem na 3 dny 225 a 4 dny už jen 150 gonalu
já mám právě první UTZ v úterý takže nevím jestli tam nějaký vůbec jsou,no necháme se překvapit ![]()
Lianda píše:
U mě taky po první kontrole folíky nic moc - ani počet ani velikost. Tak mi sice dávku nechali, ale přidali dny. Oni si to hezky ošéfujou. Holky, stejně je to úžasné, co ta věda teď dokáže, viďte ?
Liando moje řeč,je to fakt zázrak že to jde a jsem za to šťastná
Marti, nějaký tam určitě budou a dr. ti pak upraví píchání podle toho jak to budeš potřebovat. Koukej, v každém CARu to mají trochu jinak, ale je fajn, že to můžeme takhle porovnávat.
Liando, to máš pravdu, díky za pokroky v IVF, já bych si před dvaceti lety o možnosti mít své dítě mohla nechat jen zdát.
nejen, co dokáže dneska…
ale i před pětatřiceti lety…
jsem z dvojčat, když jsme se narodili, (v sedmém měsíci) měli jsme kilo a půl… před sto lety bychom nepřežili ![]()
Ještě v generaci mých prarodičů se nedožila dospělosti pětina dětí (to není široká statistika, ale přímá zkušenost - babička z pěti, děda z deseti)
A těch žen, co dřív umíralo při porodu, dneska se máme pohádkově ![]()
dělám trochu do historie a při dnešní zkušeností s neplodností si umím představit, jak strašný musel být tlak okolí u šlechtických rodin na nevěstu, aby dala syna… to muselo být na palici…
Mascha no, třeba byly ve čtrnácti, šestnácti ještě v poho, takže ve středověku by ses chytla ![]()
Martina34 píše:
já mám právě první UTZ v úterý takže nevím jestli tam nějaký vůbec jsou,no necháme se překvapit
jasně, že jsou, co by nebyly ![]()
Cassiopeia píše:
Mascha no, třeba byly ve čtrnácti, šestnácti ještě v poho, takže ve středověku by ses chytla
Cassiopeia píše:Martina34 píše:jasně, že jsou, co by nebyly
já mám právě první UTZ v úterý takže nevím jestli tam nějaký vůbec jsou,no necháme se překvapit
přesně tak, budou tam ![]()
Ahoj holky, tak já jdu zítra ráno na punkci, držte prosím palec ![]()
Včera večer mi manžel musel píchnout do zadku pregnyl, dnes už nemám pocit tak šíleně nafouklého břicha, jako včera, tak snad je vše v pořádku a zítra bude pořádná úroda ![]()
Rozhodli jsme se, že využijeme všech nadstandartů - ICSI, prodloužené kultivace i asistovaného hatchingu a nechám si zavést 2 embria. Když už, tak už a to by bylo, aby to nevyšlo ![]()
Elzi, tak zítra dobré pořízení, pěkně si schrupni a ať mají šťastný lov ![]()
Taky jsme měli ICSI, prodl. kultivaci a hatching na jednom…