Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Elzino mě na laparku poslala moje dr. po třech letech snažení s tím, že si myslí, že to bude jen takové profouknutí vejcovodů , že to prý taky někdy pomáhá. Nález neprůchodných vejcovodů všechny překvapil, protože jsem neměla nikdy žádné problémy. No jsem ráda, že díky laparce vím na čem jsem, ale je to operace a dobře mi po tom moc nebylo.
Cassiopeia píše:
holky, taky vám rostou prsa a sprostě u toho bolej? Připadám si jako kdysi, když jsem dostala první antikoncepci..
Mascha píše:
Tak já bych to uvítala, mám nulky, ale připadá mi, že mě jenom bolej bradavky.
no mě bolej bradavky tak, že mám pocit, že mě bolí celá prsa
Ale znatelně se mi nalejvaj, už to nejsou tak smutný psí uši ![]()
Mascha píše:
Elzino mě na laparku poslala moje dr. po třech letech snažení s tím, že si myslí, že to bude jen takové profouknutí vejcovodů , že to prý taky někdy pomáhá. Nález neprůchodných vejcovodů všechny překvapil, protože jsem neměla nikdy žádné problémy. No jsem ráda, že díky laparce vím na čem jsem, ale je to operace a dobře mi po tom moc nebylo.
ono v důsledku - pomůže operace? pokud jsou vejcovody kvalitně slepený, tak se s tím stejně nic dělat nedá, pokud jsou v pořádku, tak to vědomí otěhotnění stejně nepomůže…
Takže jen v případě, že by byla neprůchodnost jen nějak slabá…
a pro informaci. Já bych se, Elzi, spíš soustředila na současnost ![]()
Cassiopeia píše:
holky, taky vám rostou prsa a sprostě u toho bolej? Připadám si jako kdysi, když jsem dostala první antikoncepci..
mě vůbec. ale kdyby mi aspoň porostly, tak bych se vůbec nezlobila ![]()
Cassiopeia píše:Mascha píše:ono v důsledku - pomůže operace? pokud jsou vejcovody kvalitně slepený, tak se s tím stejně nic dělat nedá, pokud jsou v pořádku, tak to vědomí otěhotnění stejně nepomůže…
a pro informaci. Já bych se, Elzi, spíš soustředila na současnost
Elzina píše:Cassiopeia píše:mě vůbec. ale kdyby mi aspoň porostly, tak bych se vůbec nezlobila
Cassiopeia píše:Mascha píše:ono v důsledku - pomůže operace? pokud jsou vejcovody kvalitně slepený, tak se s tím stejně nic dělat nedá, pokud jsou v pořádku, tak to vědomí otěhotnění stejně nepomůže…
a pro informaci. Já bych se, Elzi, spíš soustředila na současnost
Nic jiného mi nezbývá
Ale když to nevyjde, je otázka, jestli to nepodstoupit… Ale to budu řešit, až když to fakt nevyjde, zatím si to nepřipouštím ![]()
Cassipeio - jsi sestřička, nebo lékařka, či něco podobného? Soudím dle toho, co jsi psala výše o neurologii…
Ještě by mě dámy zajímalo, zda jste měli před punkcí nějaké bolesti podbříšku, nebo zda byl alespoň více citlivý? Já ho včera začala cítít a dneska mě trochu poboilívá ![]()
Elzina píše:
Ještě by mě dámy zajímalo, zda jste měli před punkcí nějaké bolesti podbříšku, nebo zda byl alespoň více citlivý? Já ho včera začala cítít a dneska mě trochu poboilívá
Elzina píše:
Cassipeio - jsi sestřička, nebo lékařka, či něco podobného? Soudím dle toho, co jsi psala výše o neurologii…
mám zdrávku, ale profesí mnoho
ve zdravotnictví celkem pět let (pokud nebudem počítat veterinu), ale chirurgický obory, gyndu jen ve škole a jako pacient ![]()
Elzina píše:
Ještě by mě dámy zajímalo, zda jste měli před punkcí nějaké bolesti podbříšku, nebo zda byl alespoň více citlivý? Já ho včera začala cítít a dneska mě trochu poboilívá
Jo, zvlášť před tou první, kdy mi vaječníky pučely jak šílený, levý i pravý podbřišek. Je to normální.
U druhé až den dva před a mírněji.
Mascha píše:
Tak jsme na tom stejně, ale třeba ještě porostou
ono máte třeba jinou medikaci, mám pro udržení Utrogestan, což je progesteron…
Cassiopeia píše:Mascha píše:ono máte třeba jinou medikaci, mám pro udržení Utrogestan, což je progesteron…
Tak jsme na tom stejně, ale třeba ještě porostou
Mascha píše:
I já mám ultrogestan, před transférem jednu tabletu 3× denně a po transféru dvě tablety 3× denně.
fuj, tak to já jen 2×2, i tak mi to leze na nervy, být furt „špinavá“