Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
muehehe, jsem debil, ještě mluvím o apendixu a pak řeknu vlevo ![]()
Takže pravý (kus mi ho kvůli tomu vzali), CD je douglasův prostor, imho, tam dvě, pak v přední exkavaci vpravo a vlevo, což bych si musela najít ![]()
Oni ložiska odstranili, ale bolesti zůstaly mým průvodcem, takže to tam podle mě roste znova… nebo mám srůsty. Proto, když se nepovede těho (výborný lék na EM
) podstoupím asi léčbu EM, než půjdu do dalšího pokusu…
a kolik ti je let,jestli se můžu zeptat?tak študuj,já jí mám mezi konečníkem a dělohou,zasahuje střeva a močák,nic moc ![]()
jo, otěhotnění po letech marné snahy, až po té, co to pár vzdá, je oblíbená a častá historka. Slyšela jsem i jednu, kdy absolvovali i spoustu cyklů za své a nic a pak otěhotněli přirozeně, že je to skoro i naštvalo, takových prachů a k ničemu ![]()
Proto já říkám tři a dost.
Holky, ještě mě zajímá váš názor na přístup mého CAR.
Nedělali mi laparoskopii, ani hydroskopii, ikdyž jsem si ji vyloženě vyžádala, když se nedařilo ani IUI.
Důvodem je prý fakt, že jsem po gyn. stránce a celkově po zdravotní stránce byla vždy v pořádku, žádné žáněty, apod.
Prý kdyby to bylo jinak a měla jsem za sebou nějaký zánět, příp. jiné obtíže, byl by to pro ně impuls udělat laparku, ale takto je zbytečné mé tělo zatěžovat narkózou, či rentgenem.
Setkaly jste se s tím některá? Co si tak čtu, tak než jde někdo na IVF, tak má většinou laparku, příp. tu hydroskopii za sebou, tak nevím… ![]()
Martina34 píše:
a kolik ti je let,jestli se můžu zeptat?tak študuj,já jí mám mezi konečníkem a dělohou,zasahuje střeva a močák,nic moc
je mi pětatřicet
jo, tady vzadu ji mám taky,(prostor za dělohou je onen Douglasův prostor, a pak je tam jeden vaz, kde se, myslím, taky chytá (já jsem lovila poznatky po operaci,ale už jsem to pustila z hlavy) myslím, že kvůli tomu zvýšeně bolí záda při menstruaci.
Naštěstí na orgánech nikde. Až na ten vaječník. Ale nikde mechanicky nebrání otěhotnění…
Jsi nebo bylas nějak léčená?
casiopeio-léčbu mrchy?myslíš hormony?dr.mi řekl že to nepomáhá,při laparce ti jí odstraní ale ložiska zůstanou,nikdy nezmizí a při každé MS se opět nabalují.
elzi-já jsem třeba měla bolesti při MS a taky bolesti při styku,v polovině cyklu jsem hodně špinila,proto ta laparka.jinak na průchodnost by jsi aspoň jít měla,nevím..
Elzina píše:
Je to zas jeden z možných postupů. Co jsem četla, tak hodně často se laparo dělá. Jenomže při jakékoli anestezii odumírá spousta mozkových buněk a znamená i jiná rizika. Krom jiného i srůsty či infekci. Takže pokud neměli podezření, nechtěli Tě tomu vystavovat.
Cassiopeia píše:Martina34 píše:je mi pětatřicet
a kolik ti je let,jestli se můžu zeptat?tak študuj,já jí mám mezi konečníkem a dělohou,zasahuje střeva a močák,nic moc
jo, tady vzadu ji mám taky,(prostor za dělohou je onen Douglasův prostor, a pak je tam jeden vaz, kde se, myslím, taky chytá (já jsem lovila poznatky po operaci,ale už jsem to pustila z hlavy) myslím, že kvůli tomu zvýšeně bolí záda při menstruaci.
Naštěstí na orgánech nikde. Až na ten vaječník. Ale nikde mechanicky nebrání otěhotnění…
Jsi nebo bylas nějak léčená?
měla jsem jen přechod na 3měsíce,hormony jsem zamítla hned,nesnáším to.bohužel i teď si je píchám ale prostě to zkusit musím.zkoušela jsem homeopatika a čínskou,moc to nepomohlo.
Martina34 píše:
casiopeio-léčbu mrchy?myslíš hormony?dr.mi řekl že to nepomáhá,při laparce ti jí odstraní ale ložiska zůstanou,nikdy nezmizí a při každé MS se opět nabalují.
aha… no my to zatím neřešili, že to jako zkusíme nejdřív těhotenstvím, a při laparu mi to odstranili… je divný, že by měla zůstávat ložiska… když to vypálí a vyřežou? Může se znova usazovat, to chápu… O hormonech jsem jen četla.. že se užívají půl roku a pak je nějakou dobu klid a pak se to zopakuje… ale nedá se u toho těhotnět.
Cassiopeia píše:Elzina píše:Je to zas jeden z možných postupů. Co jsem četla, tak hodně často se laparo dělá. Jenomže při jakékoli anestezii odumírá spousta mozkových buněk a znamená i jiná rizika. Krom jiného i srůsty či infekci. Takže pokud neměli podezření, nechtěli Tě tomu vystavovat.
jeje já už měla spoustu narkoz,tak doufám že mi nějaké buňky ještě zbyly ![]()
Cassiopeia píše:Martina34 píše:aha… no my to zatím neřešili, že to jako zkusíme nejdřív těhotenstvím, a při laparu mi to odstranili… je divný, že by měla zůstávat ložiska… když to vypálí a vyřežou? Může se znova usazovat, to chápu… O hormonech jsem jen četla.. že se užívají půl roku a pak je nějakou dobu klid a pak se to zopakuje… ale nedá se u toho těhotnět.
no aspoň vidíme jak každej říká něco jiného,právě že mě řekli že jsou ložiska obalené,ano odstraňují to ale ty základy ložiska tam zůstanou.to mi řekli před 8smi lety,hormony mi hned nabídly,zkusila jsem jen ten přechod,nic víc.
anestezii odumírá spousta mozkových buněk a znamená i jiná rizika. Krom jiného i srůsty či infekci. Takže pokud neměli podezření, nechtěli Tě tomu vystavovat.
jeje já už měla spoustu narkoz,tak doufám že mi nějaké buňky ještě zbyly
jsi schopná psát a asi ani neslintáš do klávesnice, tak to docela jde ![]()
To je jen masírka pana primáře z Bulovky, který nás měl na neurologii a přesvědčoval nás, ať si nikdy za žádnou cenu nedáváme celkovku, že jde dělat všechno lokální nebo svodnou
no, já u toho radši spím ![]()
Ale jsou takové borkyně, co dávají i odběr vajíček bez anestezie… já bych se zbláznila…
Martina34 píše:no aspoň vidíme jak každej říká něco jiného,právě že mě řekli že jsou ložiska obalené,ano odstraňují to ale ty základy ložiska tam zůstanou.to mi řekli před 8smi lety,hormony mi hned nabídly,zkusila jsem jen ten přechod,nic víc.
Mně pro jistotu nikdo neřekl nic. Kdybych neměla kámošky v nemocnici, nedostanu do ruky ani operační protokol, kde popsali, co mi dělali a kde to našli. Takže ode mne to neber jako odborný názor…
hned jsem se koukla na klávesnici a zatím dobrý
..no je fakt že před stimulkou se mi udělala cysta a musela jsem na punkci a za boha bych nešla bez narkozy,prý to bolí jako čert,jsem asi posera..
holky, taky vám rostou prsa a sprostě u toho bolej? Připadám si jako kdysi, když jsem dostala první antikoncepci..