Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
hromadně se líp čeká, tak se s dovolením přidám ![]()
Cassiopeia píše:
Ahoj holky,
hromadně se líp čeká, tak se s dovolením přidám
Ahoj Mascho, díky za zprávu.
Já mám CAR 15min. autem od bytu, tak se mi to zdá zbytečné… Ale ještě to teda zvážím. Ty jsi teda jela domů hned, nebo sis tam aspoň chvíli poležela?
Nevím proč, ale myslela jsem, že už jedno dítko máš, asi podle profilovky ![]()
Mascho já myslím že se brouček chytne a bude vše ok,moc ti držím pěsti
.hlavně se šetři,nesmíš zvedat ruce,žehlit,koupat se v horké vodě,péct a nic si nepokládej na bříško..aspoň tohle jsem pochytila z jiných diskuzí..
Elzi to je perfektní zpráva a myslím že je dobře že si necháš zavést 2,mám to úplně stejně,taky děti ještě nemám a kdyby byly dvojčátka tak mi to taky vadit nebude a budu šťastná že to vyšlo.Jinak u nás v car jsi po ET tak 2 hoďky pak tě pustí.Možná že je to dobrý ležet tam do rána,aspoň budeš v klidu ![]()
tak to jsou tedy věci, takových zákazů… Žehlila jsem, na břiše mám věčně teplý notebook, tak jsem zvědavá, co na tom bude pravdy ![]()
Díky Marti, snad vše bude i nadále v pořádku, jsem na to moc zvědavá ![]()
U Tebe si pořád s neuvěřením čtu ten podpis - 12 LET snažení o miminko… To teda nevím, jak bych to nervově ustála a smekám. Ale je fakt, že medicína se stále vyvíjí a už teď je na vysoké úrovni, IVF Tě tedy čeká poprvé, takže držím moc palce, věřím, že se zadaří ![]()
Elzi, ležela jsem v CARu tři hodiny a pak mě odvezĺi domů. Dvě hodiny mě nepustili ani na záchod. Máme to docela daleko tak jsem zvažovala jestli nepřespat v CARu, ale domací prostředí rozhodlo a tak jsme jeli jsme domu. Holčička na obrázku je moje neteř, ale ta fenečka je moje. Teď mě tady hlídá.
Marti děkuji, snažím se zatím jen ležet. V CARu doporučovali aspoň čtyři dny ležet tak se to pokusím splnit.
Cassiopeia píše:
tak to jsou tedy věci, takových zákazů… Žehlila jsem, na břiše mám věčně teplý notebook, tak jsem zvědavá, co na tom bude pravdy
Vítám tě mezi náma casiopeio,jen jsem napsala co jsem tu přečetla na jiných diskuzích.jinak s tím nemám osobně zkušenost.a jak jsi na tom ty?
Cassiopeia píše:
tak to jsou tedy věci, takových zákazů… Žehlila jsem, na břiše mám věčně teplý notebook, tak jsem zvědavá, co na tom bude pravdy
Děkuji za přivítání, dámy ![]()
vypisovala jsem podpis, ale zdá se, že se neuložil?
V úterý jsem byla na transferu. Dát jsem si nechala dvě, já bych rozhodně dvojčata preferovala, a) jsem z dvojčat b) měla bych to za sebou najednou a podle mě je lepší mít dvě stejně staré děti než třeba rok od sebe, to už se staráte o každé jinak a každé chce spoustu specifické práce. A vzhledem k věku větší rozestup mezi dětmi pro mě není už dobrý.
Elzina píše:
Díky Marti, snad vše bude i nadále v pořádku, jsem na to moc zvědavá
U Tebe si pořád s neuvěřením čtu ten podpis - 12 LET snažení o miminko… To teda nevím, jak bych to nervově ustála a smekám. Ale je fakt, že medicína se stále vyvíjí a už teď je na vysoké úrovni, IVF Tě tedy čeká poprvé, takže držím moc palce, věřím, že se zadaří
Elzi díky,jsi hodná..já byla vdaná ale manžel mě opustil,chtěl moc děti ale nešlo to a IVF nechtěl,byl věřící.Teď mám bezvadnýho chlapa co to se mnou chce podstoupit.Najít takového muže je někdy skutečně těžký,trvalo to dlouho..
Martina - já jsem původně na diskuze jít nechtěla, ale nuda je hrozná
a taky nechci své okolí zahlcovat tématem, po kterém mu nic není ![]()
Jen jsem se podivovala, protože takové věci, co jsi na nich našla, by mě nenapadly.
Tak nějak dám na to, co mi říkali mí doktoři.
Hlavně být v klidu a pohodě, nedělat, co nemusím, šetřit se, povalovat se. Rozhodně nezvedat nic těžkého, ne saunu a horké koupele. Ale žehlení, když to dělám v sedě, v klidu, s přestávkami a teplota se mi u toho nezvyšuje, mi nepřijde rizikové.
Po transferu jsem ležela hodinu, na netu jsem našla i že stačí i čtvrt hodiny. Už od začátku se mi chtělo na záchod, tak to byla dost krušná hodina
a sestřička mi pak povídá - vždyť jste mohla jít ![]()
Takže názorů člověk najde spousty, co klinika a doktor, to něco jiného. Nejdůležitější asi je, z toho nebláznit a být trochu fatalista ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď