1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3Lu
14272
25.6.12 13:13
@kamillka2 píše: @kaspluc: také jsem se ptala na variantu zda není větší riziko potratu (vzhledem k tomu ze já měla už dva), řekl mi že proto podstupuji PDG…aby vse pečlivě zjistili…tak mě trochu uklidnil…moc bych si je přála, ale kdyby mi doktor řekl že prostě ne, poslechla bych ho…budu ráda i za jedno miminko, které konečně donosím…

Tak je pravdou, že to pgd by ti mělo velice pomoci…já to potřebuji taky…a vy s manželem máte genetiku ok???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.12 13:15

@kaspluc: já mám v rodině cystickou fibrozu…já mám jeden mutační gen v sobě, ale přítel nemá tuto mutaci tak nám riziko kleslo na 0,007 % a to je velmi malá pravděpodobnost, ale i proto raději podstupuji PDG…jinak v genetice vše o.k…a Vy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.6.12 13:16
@BeldaR píše:
Kaspluc tehu nejsem, jsem rozhozena z tech hormonu :( Uz jsem z toho mega spatna! Ale drzim ti ve stredu pesti!
Špatná nebuď, to ti nepomůže…pamatuj, musíš myslet pořád pozitivně a zkus se nějak odreagovat…určitě to vše pak půjde jako po másle, hlavně klid a úsměv na tváři :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.6.12 13:18
@kamillka2 píše: @kaspluc: já mám v rodině cystickou fibrozu…já mám jeden mutační gen v sobě, ale přítel nemá tuto mutaci tak nám riziko kleslo na 0,007 % a to je velmi malá pravděpodobnost, ale i proto raději podstupuji PDG…jinak v genetice vše o.k…a Vy…

No manžel je ok, ale já mám Robertsonskou translokaci, takže 30% šance na downa…a dalších 30% na nosiče, tak jako jsem já…proto jsme tady. Jinak bychom zkoušeli normálně. Vím to už pět let, takže jsem věděla, že pro mě jiná možnost není…Tedy je - zkoušet normálně a riskovat ve 4 měsíci vyvolávaný potrat :,( a to opravdu nechceme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
25.6.12 13:22

Holky, jsme domááááááá :-)

Z 6 embryjek byly vhodné k zavedení jen dvě!!! Takže jedno jsme nechali zamrazit (5000,–).
Byla to rychlovka, prva konzultace s Dr. Koukalem (je mě čím dál víc sympatičtější, ze začátku jsem ho fakt nemusela.) Řekl, jak to s těma embryjkama je, podepsala jsem, že chceme zavést 1. Potom nás odvedli na ten transfér sál-tam je to krásné, všechno nové, fakt příjemné prostředí. Dr. zavedl zrcadlo a pak přišla ta embryoložka a šup, šup a už to bylo. Pak ještě kontrolovali, jestli ho opravdu vypustili do mě, jestli nezůstalo v té stříkačce. Dostala jsem test a zprávu a hotovo.

Luci, Jana tam nebyla, ale byla tam ta starší paní. Té vzali 10 vajíček, z toho 9 oplodnili, z toho 6 se chytlo a nakonec z toho byli k ET 2 embryjka, takže stejné jako my.
Budu vám co nejvíc držet palečky, docela mě zaráží, jak se to rychle „vytřídí“ :(. Každý to má určitě jinak, takže tě nechci nějak děsit.
Jo, a brala jsem si jen přezůvky, jak mě bylo řečeno a napsáno a ta recepční se mě zase ptala na košilku :twisted:. Ale v pohodě jsem byla v kraťáskách a vyslékla se až před Dr.

Kami, ty jo, dvojčátka, to bych měla možná strach, už právě pro ty potraty, ale oni ti určitě poradí.

Tak a jdu odpočívat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
25.6.12 13:24

@kaspluc Náme to PGD dělali jinak. Nám odebírali buňky už u třídenních osmibuněčných embryí a pátý den jsme měli kompletní výsledky. Tak, jak to dělají vám, to je nějaký nový a snad ještě přesnější postup. My ten pátá den nakonec měli jen jednu blastocystu, která byla špatná, Šimonek byl transferovaný jako kompaktní morula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.6.12 13:24

Jééééé supééééér!!!Blahopřeji a lež lež lež lež!!!a piš piš piš piš…prosím tě a řekli ti, proč jen dvě byla dobrá na zavedení???To nějak nechápu…co ten zbytek??? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.6.12 13:26
@jessikka píše:
@kaspluc Náme to PGD dělali jinak. Nám odebírali buňky už u třídenních osmibuněčných embryí a pátý den jsme měli kompletní výsledky. Tak, jak to dělají vám, to je nějaký nový a snad ještě přesnější postup. My ten pátá den nakonec měli jen jednu blastocystu, která byla špatná, Šimonek byl transferovaný jako kompaktní morula.

A ta morulka jde tedy také vyšetřit jestli to správně chápu…takže myslíš, že kdyby jich náhodou bylo málo, tak si mohu nechat dovyšetřit i ta, co nejsou ve stadiu blastocysty???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
25.6.12 13:26

@Zdeon Moc gatuluju!!! Lež, nic nedělej, aspoň týden. Všechno počká! Budeme se těšit na pozitivní testík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
25.6.12 13:29

@kaspluc Já fakt nevím, třeba to teď dělají úplně jiným postupem, že to prostě jinak, než z blastocysty nejde. Fakt tomu víc nerozumím… :nevim:
U nás brali 1-2 buňky z osmibuněčného embrya, u Vás jich beru víc z blasty.
O té nové metodě píšou tady…
 http://repromeda.cz/…cipu-49.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
25.6.12 13:30

Děkuji holky :-).

No, mě zavedly expandovanou blastocystu-to je prý nej a zamraženo máme „jen“ blastocystu. Ten zbytek se asi přestal vyvíjet :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
25.6.12 13:31

@Zdeon To je náhodou super výsledek!!! Jak říkám, Šimonek byla jen morulka a dneska mě tu celý den okopkává :)
Byla jsi na ET pátý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.6.12 13:39

Jéje holky já jak to tak vidím, aspoň ty dvě ať tam máme…Ale to PGD je mega selekce…to se začínám fakt bát…a více co???výsledky PGD budou až za týden, to je šílenéééééé. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.6.12 13:41
@Zdeon píše:
Děkuji holky :-).No, mě zavedly expandovanou blastocystu-to je prý nej a zamraženo máme „jen“ blastocystu. Ten zbytek se asi přestal vyvíjet :,(

Neřekli ti tedy, v jakém stadiu zůstal ten zbytek ju??? Nebo proč je nemůžou ani zamrazit??? Protože přece v sobotu byly ok tak, jako ty naše…ježiši, já mám strach…to nám nakonec snad ani nic nezbude… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.6.12 14:12
@jessikka píše:
@kaspluc Já fakt nevím, třeba to teď dělají úplně jiným postupem, že to prostě jinak, než z blastocysty nejde. Fakt tomu víc nerozumím… :nevim:
U nás brali 1-2 buňky z osmibuněčného embrya, u Vás jich beru víc z blasty.
O té nové metodě píšou tady…
http://repromeda.cz/…cipu-49.html

Děkuji moc, je to tam hezky vysvětlené…skariš, holky…ať tam něco máme…prosím prosím… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.