Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kamillka2 píše:
Také si myslím že je to hloupost…s panem doktorem jsem to konzultovala a neříkal vubec nic, že je něco jinak nebo tak nějak podobně i v těch papírech co jich člověk vyplňuje asi 5 kg…je napsáno zda chceš zavést jen jedno nebo dvě…tak já doufám že budou dvojčátka..
Ahoj Kami, nechci nějak strašit, ale já si v březnu nechala zavést dvě embrijka, protože jedno z nich bylo slabší a chytily se obě a jedno se nvíc rozdělilo na jednovaječná dvojčátka a museli jsme čekat do konce 11tt na vyšetření kde jsme se dozvěděli, že jedno z dvojčátek neprospívá jak by mělo a museli jsme podstoupit redukci počtu plodů ze tří na jeden kdy hrozilo, že přijdeme i o to jedno mimi. Naštěstí to ta malinká prdelka nevzdala, ale ty nervy bych nikomu nepřála. Je teda zase fakt na druhou stranu, že známá si taky nechala zavést dvě a ted má doma páreček. Taková rozhodnutí stojí o zvážení i zda máte v rodině dvojčata. V tom případě bych znovu do ET dvou embrijek už raději nešla. Držím palce a těším se na výsledek
Nurse007: dekuji za tvou napsanou zkusenost…dvojcatka v rodine nemame…tak snad by vysli jen ty dve…;-) moc bych si to prala proto podstupujem PDG daji mi jen ty dve vajicka te nejlepsi kvality…mam uz za sebou dva potraty a vim jake to jsou hrozne nervy..dekuji
Urcite nam to vyjde na poprve…musi…a budem mit pid srdickem prdelky malinky…
Ptala jsem se i manžela, jak to přesně řekl. Začal tím, že z těch 6 jsou vhodné k zaveení jen dvě-že to jedno je úplně nej a to další sme mrazili. řekl, že ten zbytek se prostě přestal vyvíjet, že bylo vidět, že je tam něco špatně.
Ty jo, výsledky až za týden? Budu moc držet palečky, šak jim furt volej.
Já su naštvaná, protože jsem šéfovi ráno psala, že jsem na neschopence a on došel na oddělení s tím, že - a není těhotná? a to řekl předevšema
. Takže teď mě napsal kolega, jestli se prý bude v březnu pít? Všichni tuší, že jsem těhotná! Strašně mě štve, že spekulují o něčem, co nemusí být a já se k tomu nemám jak vyjádřit.
Jessi, ty si těhulka?
Zdeni, kolegovi bych napsala, ze pokud te nekam pozve na oslavu, tak pit muze, ale ze ty mas napr. anginu, tak at nema peci a raddji ti donese ovoce!
Jinak ve stredu nam reknou jen kolik jich dospelo do stadia, kdy jdou vysetrit. ale jak to dopadlo, to budem vedet az za tyden. ach jo…
@jessikka Gratuluju. Já slíbila, že to dočtu, ale ještě nebyl čas, tak pořád nemám přehled.
@kaspluc - zbytečné, všichni mají jasno, že jsem těhotná…
i teď si píšu s kolegyní a je toho plná práce. Sakráááááááááááá
.
Luci, musíš myslet pozitivně, musí to vyjít a hotovo!
Mě nějak bolí podbříšek. To jsou taky nervy
@Zdeon Jestli tě bolí podbřišek, tak to je jen a jen dobrá zpráva!!! Já měla druhý den po ET bolesti, Šimonek se zavrtával ![]()
Zdeni ted na praci prd. asi bych napsala, ze jsem nemocna a vic to neminim resit. A pak bych uz na nic nereagovala…bud predevsim v klidu. a uz vim, proc tam ta jana nebyla. vsak jde take v dalsim cyklu jako ja. a vis, co me napadlo? kdyby nam to vyslo, tak mame na den stejne stare deti a pritom bych rodila o mesic pozdeji.
@jessikka píše:
@Zdeon Jestli tě bolí podbřišek, tak to je jen a jen dobrá zpráva!!! Já měla druhý den po ET bolesti, Šimonek se zavrtával
jé díky,to mě potěšilas. je mě divně,jakoby na zvracení. Ale to je na těhotenskou nevolnost sakra brzy
![]()
@kaspluc si piš,že udeš rodit o měsíc později ![]()
Zitra volam, kolik jich zase dospelo do stadia blastocysty a sli vysetrit. Snad budou pribyvat…pak hned napisu. no, hned ne, jdeme na vylet do nasi ZOO, ale odp. jak dorazime, tak podam report.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.